>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 23.10.2022 (niedziela)

Status
Zamknięty.
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na niedzielę - 23. Października

Pokaż załącznik 21729

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- STS
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner
- GO+bet

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

Krzysztof Maruszak 113,2K

Krzysztof Maruszak

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - La Liga
Godzina: 21:00
Spotkanie: Barcelona - Bilbao
Typ: Wygrana Barcelony
Kurs: 1.63
Bukmacher: Totalbet
Analiza:

Barca chcąc nie odpaść z wyścigu o mistrzostwo Hiszpanii po prostu musi wygrywać takie spotkania jak to z Athletikiem Bilbao. Atut własnego boiska, miejsce w tabeli, a przede wszystkim będący w niesamowitej formie strzeleckiej Robert Lewandowski może kazać myśleć, że Duma Katalonii może nie bez problemów, ale wygra to spotkanie.

63

Ostatnio zmieniony przez ibis:
Otrzymane punkty reputacji: +1960
L 168,1K

lukos-140307

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Godzina: 15:00
Spotkanie: Southampton - Arsenal Londyn
Typ: 1X
Kurs: 2,50
Bukmacher: Superbet
Analiza:

W 13 kolejce Premier League liderujący Arsenal uda się na wyjazdowe starcie z zespołem Southamptonu. Wiadomo, że Arsenal jest rozpędzony, ale sądzę, że Święci mogą przerwać ich zwycięską passę.
Southampton po 4 kolejnych porażkach nieco się ocknął i wszedł na dobrą ścieżkę. Zremisowali 1:1 z West Hamem a w ostatniej kolejce wygrali 1:0 z Bournemouth na wyjeździe. Myślę, że ich pozycja w tabeli aktualnie nie odzwierciedla ich potencjału i ta seria 4 porażek ma teraz odbicie w ligowej tabeli, lecz Świętych stać na znacznie więcej. O ich sile w tym sezonie przekonała się już chociażby Chelsea, która jechała na Saint Mary's Stadium jako faworyt a nie zdobyła nawet punktu i przegrała 2:1.
Arsenal w czwartek rozegrał mecz z PSV w Lidze Europy. Nie potraktowali tego meczu ulgowo i na boisku trzon drużyny widzieliśmy praktycznie w całości. Mimo, że The Gunners odnieśli zwycięstwo, to styl w jakim to zrobili był bardzo daleki od tego, do czego podopieczni Mikela Artety przyzwyczaili nas w tym sezonie.
Ostatnie spotkanie tych drużyn miało miejsce 16 kwietnia i wówczas to Southampton triumfował. Pokonali Arsenal 1:0 a bramkę zdobył wtedy nasz rodak Jan Bednarek.
Myślę, że Arsenal wcale nie będzie miał w niedzielę łatwej przeprawy i może stracić punkty.

150

Otrzymane punkty reputacji: +2064
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny, WTA, Guadalajara
Godzina: 0:00
Spotkanie: Victoria Azarenka - Jessica Pegula
Typ:
Victoria Azarenka
Kurs: (2,40)
Bukmacher: STS
Analiza

Bardzo ciekawe dwa półfinały nam się szykują. Oglądałem prawie cały turniej i jestem mega zadowolony że w półfinale znalazła się Victoria Azarenka. Pomimo mojej sympatii do jej gry w latach 2011-2012 w tym turnieju podchodziłem do niej z rezerwą i pomimo że zaproponowałem jej zwycięstwo w tym turnieju z Badosą o tyle liczyłem, że Cori Gauff ją ogra. Nie miałemm punktu odniesienia do gry Victorii, Badosa grała piach a Keys stała jak otępiała. Widziałem ten mecz i powiem tak, Cori jest lepsza od Azarenki ale Azarenka jest bardziej cwana. Doświadczenie Białorusinki wzięło górę połączone z bardzo dobrą formą o której za chwile. Liczyłem na słabe podanie Viki i agresywną grę Gauff, nie zawiodłem się. Vika nie miała chyba żadnego asa, a każde jej podanie wywoływało zapytanie, czy trafi piłka w karo serwisowe czy może w siatkę. Nic z tych rzeczy. Azarenka pomimo, że psuła czasami swoje podanie to było skuteczne. Gauff miała grać agresywnie i grała, ale chyba za bardzo, bo się tak zgrzała, że w pewnym momencie piłki latały wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba, ze złości z paniki, Gauff tak ma, człowiek liczy że w końcu zagra bez kompleksów ale to nadal nie ten moment. Oglądałem mecz i nie mogłem się nadziwić dlaczego Gauff daje się wprowadzić w gierki Azarenki podczas wymiany, Victoria rozgrywała piłkę za każdym razem na swoich warunkach, nie ważne czy to było podanie Viki czy podanie Gauff, Białorusinka to samo robiła z Gauff w polu co z Madison Keys, z tym że Gauff starała się jej postawić. Z każdym gemem to jednak Białorusinka przesuwała szalę zwycięstwa. Umówmy się szczerze, gdyby nie podanie Cori Gauff, przegrałaby szybciej, znacznie szybciej. Serwis ją utrzymywał w grze. Białorusinka w swoim stylu jak za dawnych lat zdominowała pole. Klasycznie przebijała wysokie piłki do góry aby uniemożliwić Gauff uderzenie z forehandu. Następnie w swoim stylu nabiegała na nie w 2/3 kortu i uderzała, Gauff niewiele mogła. Oczywiście widać żę Vika porusza się gorzej po korcie, to już nie te lata, jednak mam wrażenie, że jest jeszcze bardziej cwanym lisem niż kiedyś. Doświadczenie robi swoje. Vika nie ulega presji, bawi się na korcie, śmieje się jak coś jej nie wychodzi, gdy widzi, że mogła lepiej. Ona tu nic nie musi, ona może i chce a publika widać, że w Meksyku jej kibicuje. Odnoszę wrażenie, ale to moje prywatne zdanie że publika w Meksyku nie przepada tutaj za Amerykańskimi tenisistkami. Kibice skandowali w pewnym momencie imię Białorusinki nawet wtedy, gdy już Cori była przełamana i była na aucie. Ciekawa sytuacja, bo zwykle kibice na neutralnym stadionie pragną zwycięstwa seta gracza, który przegrywa, aby mecz trwał jak najdłużej. Ale nie ważne. Pegula odprawiła szybko Sloane Stephens tak jak prognozowałem. Byłem tak pewny tego, że Stephens nic nie pokaże że skusiłem się jeszcze na drugi typ na 2:0 (miałem tylko nadzieję, że Pegula nie złapie przestoju emocjanalnego), ale po tym co pokazała Stephens w tym turnieju nie mogłem wyobrazić sobie Peguli schodzącej z kortu w roli przegranej. Żeby było jasne, Pegula nie zagrała nic specjalnego. Pegula po prostu mało psuje. Trochę jak Radwańska. Każdy się dziwił, że Agnieszka jest 4 w rankingu czasami 3, solidna zawsze dochodzi do półfinałów, finałów, ćwierćfinałów i tam odpada. Tak mniej więcej jest z Pegulą. To samo uważali komentatorzy mówiąc, że Pegula wygrywa ze Stephens ale w zasadzie nic nie pokazuje. Teraz Amerykanka będzie miała wielki problem bo Azarenka na pewno wymyśli coś specjalnego na ten mecz, zwłaszcza że Vika rok temu aż 4 razy grała z Pegulą. Co zabawne, za pierwszym razem Vika przegrała, za drugim też, ale już na dwa kolejne ich spotkanie Białorusinka wiedziała jak zagrać z Pegulą, oba mecze wygrała z tego ostatni na hardzie w Indian Wells w dwóch setach. Jeżeli Victoria jest w formie a jest na pewno w tym turnieju uważam, że stać ją aby ograć Pegule, która wyraźnie ma problem z wygrywaniem turniejów. Dochodzi mniej więcej do tego etapu i coś się dziej złego. Pegula gra solidnie i tyle. Jeżeli Azarenka będzie miała siły po batalii z Gauff uważam, że ogra Pegule bo ma bardzo szeroki wachlarz zagrań i pomysłów, a przy dobrej dyspozcji każdego może ukąsić.

100

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Premier League
Spotkanie: Wolverhampton - Leicester
Typ: Leicester DNB
Kurs: 2.30
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Obydwie ekipy z dużymi problemami jeśli idzie o punkty i wygrywane mecze, aczkolwiek goście lekko odbili od dna tabeli co nie zmienia faktu że dzisiejsi rywale zajmują odpowiednio 18 i 19 miejsce a dzieli je jedynie 1 punkt. Wolves przegrało 4 z ostatnich 5 spotkań i na niewiele zdała się zmiana trenera. Steve Davis zastąpił Bruno Lage ale zdołał wygrać jedynie jeden mecz z najsłabszym Nottingham skromnie 1:0 , przegrywając pozostałe 4 pojedynki. Wolves są drużyną o najniższej liczbie bramek w Premier League z zaledwie pięcioma golami strzelonymi w 11 meczach , a sprowadzenie Diego Costy z częściowej emerytury nie zrobiło wiele aby poprawić sytuację.Trzeba jednak przyznać że miały "Wilki" sporego pecha jeśli idzie o kontuzje w formacji napadu , ponieważ Raul Jimenez opuścił dużą część sezonu a nowy zawodnik Sasa Kalajdzic złapał kontuzję w pierwszej połowie swojego debiutu przeciwko Southampton początkiem września.

Leicester z kolei musi stać się mniej uzależnione od swojej domowej formy jeśli ma uciec od kłopotów, gdyż Lisy są jedyną drużyną Premier League która nie zdobyła punktu poza domem. Strata 19 goli w pięciu meczach wyjazdowych jest dość dużym wskaźnikiem dlaczego przegrali każdy mecz na wyjeździe, tracąc 4 w Arsenalu, 5 w Brighton i 6 w Londynie z Tottenhamem. Porażka z Bournemouth w ostatnim meczu wyjazdowym postawiła menedżera Brendana Rodgersa na krawędzi , ale zwycięstwo nad Leeds w środku tygodnia dało Irlandczykowi trochę więcej czasu na odwrócenie sytuacji.Nie można Leicester winić za ofensywę ponieważ strzelili więcej bramek niż jakakolwiek inna drużyna z dolnej połowy tabeli, ale miejsce 19 pokazuje że problem tkwił w defensywie przez większą część sezonu. Dobrą informacją dla gości jest fakt że do składu wraca po kartkowej banicji najlepszy strzelec James Maddison .

Generalnie w dwóch ostatnich meczach udało się ekipie Leicester zachować czyste konto w tyłach co być może jest prognostykiem stałego trendu. Patrząc na problemy ofensywne gospodarzy , liczę że Lisy dzisiaj tego bardzo ważnego spotkania nie przegrają a przy skuteczności jaką prezentują w przodzie być może pokuszą się nawet o wygraną. Dla bezpieczeństwa podpieram się opcją DNB i zwrotem stawki w wypadku remisu ale po cichu liczę na win gości.

130

Otrzymane punkty reputacji: +1644
W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekwador, Liga Pro (druga runda)
Godzina: 01:00
Spotkanie: FC Cumbaya - SC Barcelona Guayaquil
Typ: 1
Kurs: 2,63
Bukmacher: Betfan
Analiza:
Tabela:
kup.jpg
Zespół gospodarzy u siebie ma bilans 3 zwycięstw, 3 remisów i 1 porażki natomiast Barcelona na wyjazdach zanotowała 3 zwycięstwa, 1 remis i 2 porażki. Jest to ostatnia kolejka tej drugiej rundy i potem czas na wielki finał między zwycięzcą pierwszej rundy a właśnie tej drugiej, w której pewnym wygranej jest już zespół Aucas. W tej pierwszej rundzie na koniec rozgrywek triumfował zespół Barcelony i to on się spotka w wielkim finale z drużyną Aucas. Dla gości tego spotkania jest to zatem mecz o pietruszkę i oczywiście oni już przygotowują się na ten finał i w tym dzisiejszym spotkaniu zagrają mocno rezerwowym i młodzieżowym składem. Nawet na oficjalnej stronie klubu z Guayaquil za dużo wzmianki o tym spotkaniu nie ma tylko właśnie o przygotowaniach do finału z Aucas. Stawiam tutaj zatem dzisiaj na zespół Cumbaya, który rozgrywa spotkania u siebie na dużej wysokości i to on powinien sobie radzić w tych warunkach dużo lepiej od tak rezerwowego zespołu. Barcelona nawet w swoim najmocniejszym składzie mogłaby mieć problemy, no bo ciężko się gra z takimi rywalami na wyjazdach, którzy mecze rozgrywają na dużych wysokościach, oni już po prostu w tym warunkach są dużo lepiej przygotowani. Dla mnie po takim kursie to dobra okazja na pogranie w stronę gospodarzy, tym bardziej, że Barcelona tutaj to spotkanie po prostu odpuszcza. Oczywiście młodzieżowcy i zmiennicy będą się chcieli pokazać i nie przyjadą tutaj żeby się przed rywalem położyć ale wątpię, że będą w stanie nawiązać tutaj równorzędną walkę.

100

Dyscyplina:Koszykówka Niemcy BBL
Spotkanie:Gottingen - Rostock
Typ:Rostock
Kurs: 2,95
Bukmacher:Fortuna
Analiza:W tym pojedynku faworytami do odniesienia zwycięstwa są koszykarze gospodarzy Gottingen,ale moim zdaniem to będzie bardzo zacięty i wyrównany pojedynek i ich ewentualne zwycięstwo w tym spotkaniu wcale nie jest takie pewne i nie będzie zbyt wysokie.Ich rywale Rostock to beniaminek ligi.Jednak początek sezonu drużyna ta ma bardzo dobry i teraz zajmuje wysokie 3 miejsce w tabeli z dorobkiem 6 punktów zdobytych.W dotychczas rozegranych pojedynkach wygrali oni wszystkie swoje 3 rozegrane pojedynki.W ostatniej kolejce po dogrywce na swoim parkiecie wygrali 110-95 z Braunschweig.

195

Otrzymane punkty reputacji: +939
U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
dyscyplina: koszykówka NBA
godzina: 00:00
spotkanie: 76 vs San Antonio
typ: Jeremy Sochan over 11,5 punktów
kurs: 4,75
bukmacher: etoto

Liczę ze Polak nie złapie szybko 3 fauli, i pogra z 30 minut. Wczoraj tylko 21 minut. Wczoraj szybko usiadł na ławkę gdyż miał 3 faule. W meczu raczej zwycięstwo gospodarzy.
W stsie kurs na to zdarzenie to 4,60 - na 12punktów Jeremiego.

https://www.espn.com/nba/player/_/id/4610139/jeremy-sochan - staty Polaka

Mam nadzieję źe rzuci ze 2 x 3 punkty z 4 wolne i jeden rzut 2 punktowy.

Mecz za godzinę z hakiem. Oby to był mecz Sochana!

Pozdrawiam

100

louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis WTA Guadelajara
godzina 00/00
spotkanie V.Azarenka - J.Pegula
TYp Azarenka i powyzej 19.5 gema
kurs 3.8
Williamhill
Analiza :
Obie złapały tutaj formę , mecz zapowiada się na zacięty i wyrownany blisko 50/50 ale ja zdecydowałem się zagrać na Vikkę nie tylko ze względu na kurs , Pegula od dłuższego czasu mnie nie przekonuje gra zbyt zachowawczo i schematycznie z taką grą mozna się prześlizgnąć z meczu na mecz nwet do ćwierćfinłu , do półfinału ale żeby wygrywać turnieje trzeba czegoś więcej , trzeba zaryzykować zaatakować postawić wszytko na jedną kartę .Pegula gra tutaj dobrze szczegulnie w pierwszej rundzie odwróciła po przegranym secie i przełamaniu z Rybakiną choć ja odniosłem wrażenie że to rybka doznała jakiegoś zaćmienia.
Vika wczoraj pokazała klasę z Gauff i jeśli dzisiaj nie zagra dużo gorzej to w tym meczu nie stoi na straconej pozycji , ona umie wygrywać w dodatku ma z Pegulą korzystne h2h .Powinien być dobry mecz

100

L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Dyscyplina: Piłka Nożna - Serie A
Spotkanie: Bologna - Lecce
Typ: Bologna strzeli w obu połowach
Kurs: 3.80

Bukmacher:Fortuna
Analiza:

Jutrzejsza konfrontacja to idealny moment dla gospodarzy, by przełamać swoją ostatnią niemoc w Serie A. Lecce to bowiem ekipa, który niezbyt dobrze czuje się w konfrontacjach z drużynami, które lubią grać otwartą piłkę. Dość powiedzieć, że w ostatnich bezpośrednich konfrontacjach na Stadio Renato Dall’Ara najczęściej triumfowała właśnie Bologna. Dodatkowo Thiago Mottę może cieszyć fakt, że może się pochwalić praktycznie brakiem kontuzji w swojej kadrze. Kurs podbijam typem dot. goli w obu połowach. Myślę że jest to warte ryzyka.

100

ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: kosz nba
Godzina: 02 30
Spotkanie: Dallas-Memphis
Typ: Doncic 8 lub wiecej zbiorek
Kurs: 1.64
Bukmacher: betfan
Analiza: Luka Doncic jak zwykle zrobil ogromne staty w ostatnim meczu, 9 zbiorek na jego koncie , przeciwko Miskom zapewne bedzie wiele okazji do zbierania. Luka spedza sporo czasu na parkiecie i dzisiaj nie powinno byc inaczej- do Dallas przyjezdza rozpedzone Memphis szczegolnie Morant. Rywalizacja na linii Doncic-Morant czesto przynosila spore staty obydwu graczy i mysle ze tym razem bedzie podobnie.

100

O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Rumunia Superliga
Godzina: 20:00
Spotkanie: U.Cluj - CFR Cluj
Typ: superbets: CFR Cluj strzeli powyżej 1.5 gola i wykona powyżej 4.5 rzutow różnych
Kurs: 5.25
Analiza:

Zagram sobie na niedzielę coś takiego.
Obie drużyny grały ze sobą już w tym tygodniu i grałem wtedy zwycięstwo CFR cluj, kartki over i rzuty rożne over. Kartki weszły, różne weszły, zabrakło zwycięstwa.
Dziś liczę na to, że goście strzela minimum 2 bramki. Jakby na to nie patrzeć są czysto sportowo drużyna lepsza od gospodarzy. Potwierdzają to miejsca w tabeli .
Gospodarze miejsce 15 , goście miejsce 3 .
Dziwi mnie aż tak duży kurs na ten typ, ale być może jest on taki właśnie za sprawą poprzedniego meczu rozgrywanego w pucharze.
Goście jak na ligę rumuńska strzelają tych bramek całkiem sporo bo dotychczas 20 w 12 meczach . Na pewno motywacji im tutaj nie zabraknie, liczę na to że pucharowy remis z gospodarzami dodatkowo ich zmotywuje. Myślę, że 2 bramki mogą strzelić. Linie różnych pokrywali już w tym spotkaniu pucharowym, więc liczę na to, że dziś też pokryją. Uważam że większość meczu będzie wyglądała tak, że to goście będą atakować, więc 5 różnych w takiej sytuacji nie powinno być wielkim wyczynem.

100

p.bukmacher 115,6K

p.bukmacher

Użytkownik
Dyscyplina: pilka nozna 1 liga polska
Godzina: 12:40
Spotkanie: Tychy - Puszcza
Typ: 2
Kurs: 3,10
Bukmacher: fortuna
Analiza:
Dzisiaj vicelider podejmuje na wyjezdzie Tychy, mecz ogolnie trudny mimo.ze.Tychy to sredniak ligi a goście spotkania po dzisiejszym zeyciestwie mpga usiasc na fotelu lidara . Patrzylem na mecze bezprosniednie miedzy soba to puszcza nie potrafi grac z zawodnikami.ze slaska . Musi byc ztez przelamania a w tym.sezonie to.jest dobry znak aby zawodnicy z Niepolomic zwyciezyli. Tym.bardziej ze tych jakis spadek zslicxyli i dostali ostatnie ostre bicie z Chrobrym. Najwazniejszym przekonaniem aby zagrac ten mecz jest kurs , bo ponad 3 a wydaje mi sie ze jest jak.najbardziej di wejscia.

210

Otrzymane punkty reputacji: +1052
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka Nożna - Ekstraklasa
Godzina: 12:30
Spotkanie: Warta Poznań - Górnik Zabrze
Typ: Górnik
Kurs: 2.68
Bukmacher: Betfan
Analiza:

Spotkanie drużyn, które w tym sezonie dalej szukają formy na tą rundę. Warta jak i Górnik wygrały swoje ostatnie spotkania, tylko, że Warta wygrała u siebie w lidze z Jagiellonia 2:0, aby kilka dni później przegrać i odpaść z PP, a Górnik po czterech porażkach z rzędu w lidze, wygrał w Pucharze Polski 1:2 z GKS Katowice. Jestem zdania, że dzisiaj goście maja szanse, a nawet muszą wygrać to spotkanie bowiem ich sytuacja w tabeli robi się lekko nieciekawa. Kilka dni temu swoje petardy w nogach odpalił Podolski i chyba w nim nadzieja, że to właśnie jego przebłysk na boisku da upragnione trzy punkty w lidze Górnikowi. Fajnie wygląda Japończyk Okunuki, który ciągnie grę na skrzydłach. Do składu wraca Mvondo, a wiec jest kolejna dobra wiadomość. Bielica w bramce raczej zagości na dłużej, choć w spotkaniu w Katowicach przytrafił mu się mega babol..Liczę też na Paluszka, który na ten moment zjada Szcześniaka i co najważniejsze jest groźny przy stałych fragmentach gry. To samo tyczy się Olkowskiego, który jest mega pod formą, a porównując go z Dadokiem to właśnie Dadok wygląda zdecydowanie lepiej. Wygrana w Katowicach powinna dać pozytywnego kopa Górnikowi i mam nadzieje, że dzisiaj zobaczymy zespół, który od początku kontroluje grę, a nie jak ma to ostatnio w zwyczaju, zaczyna grać jak dopiero straci gola. Mecz ciężki, ale na pewno do wygrania..

100

Ostatnia edycja:
husarz22 104,1K

husarz22

Forum VIP
Dyscyplina: piłka nożna, Premier League
Spotkanie: Aston Villa - Brentford
Typ: X2 (remis lub Brentford)
Kurs: 1.74
Bukmacher: betclic
Analiza:
Aston Villa od 4 kolejek nie potrafi wygrać meczu. W związku z tym postanowili zwolnić trenera Stevena Gerrarda. Nie wydaje mi się, żeby ich styl gry uległ jakieś nagłej zmianie. Póki co zajmują dopiero 17 pozycję w tabeli. Dzisiaj podejmują Brentford, które jak na swoje możliwości radzi sobie całkiem dobrze w PL. Ostatnio nawet wywalczyli 1 punkt z Chelsea. Nie twierdze, że dzisiaj pewnie wygrają ale uwazam, że nie przegrają swojego meczu.

100

Otrzymane punkty reputacji: +150
juve814 71,3K

juve814

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - bulgaria
Godzina: 18.15
Spotkanie: ludogorets-botev plovdiv
Typ: ludogorets
Kurs: 1.42
Bukmacher: betfan
Analiza: nie wiem dlaczego ale kurs na gospoarzry rosnie bo dla mnie dzisiaj sa zdecydowanym faworytem-mysle ze nawet moga wygrac z handi.jest to dominator ligi bulgarskiej i w tym roku takze zdobeda majstra mimo ze na razie zajmuja trzecia lokate.wyprzedzaja ich dwie druzyny ze stolicy o dwa punkty ale od lidera ludogorets ma mecz zalegly,a od drugiej druzyny trzy.dzisiaj wyjdzie najsilniejszy sklad bo w tygodniu nie bylo pucharow wiec nie trzeba oszczedzac zawodnikow.botev w poprzednim sezonie zaskoczyl wszystkich i zajal trzecia lokate mimo ze jest to przecietna druzyna.w ligi konferencji odpadli bardzo szybko,a w lidze zajmuja 10 lokate tam gdzie ich miejsce.patrzac na bezposrednie pojedynki to od paru lat ludogorets wygrawa wszystko wiec uwazam ze dzisiaj tez tak bedzie.kurs rosnie,mozna poczekac i zagrac bo uwazam za pewny

42

Otrzymane punkty reputacji: +812
M 60,4K

mirun1

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Malta Premier Leaque
Godzina: 17:30
Spotkanie: Marsaxlokk FC VS Birkirkara
Typ: Wynik meczu i obie drużyny strzelą: Birkirkara i Tak
Kurs: 3.80
Bukmacher: lvbet
Analiza:
W ostatnich 4 meczach Marsaxlokk w Premier League strzelono ponad 2,5 gola
Marsaxlokk strzelił ponad 2 gole we wszystkich ostatnich 3 meczach Premier League
Birkirkara FC jest niepokonana w 21 z ostatnich 25 meczów Premier League
Birkirkara FC pokonało Marsaxlokk w ostatnich 4 meczach (Premier League)
Marsaxlokk FC zajmuje 8. miejsce w tabeli, a Birkirkara FC 3.
Marsaxlokk jest w mieszanej formie w Malcie Premier League i nie wygrał żadnych meczów u siebie.
Birkirkara jest w dobrej formie w Premier League i wygrała dwa wyjazdowe mecze.

100

hazard71 20,3K

hazard71

Użytkownik
Dyscyplina: pilka nozna 1 liga polska
Godzina: 12:40
Spotkanie: Tychy - Puszcza
Kurs: 2.55
Bukmacher: STS
Analiza:

Mam nieco inne zdanie niż kolega powyżej i uważam że to Tychy zrobią dzisiaj wszystko aby zainkasować 3 punkty.
Drużyna z Niepołomic w środowy wieczór spędziła w Krakowie ponad 120 minut na boisku co na pewno dzisiaj odczują
dodatkowo kilku zawodników będzie pauzowało za kartki.
GKS natomiast musi szukać zwycięstwa gdyż po raz kolejny polała się na nich fala krytyki, grają w kratę a klub i kibice
oczekują minimum wejścia do pierwszej szóstki, nie będzie to łatwy mecz ale wiele aspektów stoi po stronie
Tyskiej drużyny.
dla zainteresowanych mecz do obejrzenia na polsacie sport

100

shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Holandia
Godzina: 14:30
Spotkanie: Groningen - PSV
Typ: PSV + powyżej 1,5 gola + powyżej 1,5 ŻK
Kurs: 1.61
Bukmacher: FORTUNA
Analiza:

Groningen po 10-ciu kolejkach plasuje się na 16stej pozycji dającej prawo gry w barażu o utrzymanie w Eredivisie. Obecnie posiadają oni serię 4 porażek rzędu w lidze. Ogólnie posiadają bilans 2-2-6 oraz bramki 10:22. W lidze w meczach Groningen pada średnio 3,2 gola. PSV z kolei znajduje się na drugim biegunie w tabeli. Ajax rozegrał już spotkanie w tej kolejce i dlatego odskoczył PSV na 4 pkt. PSV ma dziś jednak bardzo dobrą okazję aby zbliżyć się z powrotem na 1 pkt. Po 10ciu rozgranych spotkaniach mają oni na swoim na koncie 8 zwycięstw oraz bilans 35:14. W ich meczach w Eredivisie pada średnio aż 4,9 bramki! Dzisiejsze spotkanie poprowadzi Denni Higler, który w obecnym sezonie sędziował 12 spotkań i tylko raz pokazał mniej niż 2 ŻK.

100

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/Allsvenskan
Godzina: 17:30
Spotkanie: Hacken vs Malmo
Kurs: 2.05
Analiza:

Czas na Szwecję i rywalizację Hacken z Malmo. Jeszcze niedawno mówilibyśmy o tym spotkaniu, jako o hicie, ale niestety przyjezdni nie radzą sobie w tej kampanii. Hacken pomimo ruchów transferowych w trackie sezonu 2022, jak odejście Gustava Berggrena do Rakowa Częstochowa potrafił załatać dziury i tym samym jest o krok od zdobycia mistrzostwa. Klub z Goteborga jeszcze ani razu nie zdobył tytułu i będzie to historyczna chwila. Naturalnie matematycznie jest jeszcze wszystko możliwe, ale realnie rzecz biorąc sześć punktów przewagi nad drugim Djurgarden na trzy kolejki przed końcem to spora zaliczka i tylko jakiś kataklizm mógłby zabrać Hacken triumf w szwedzkiej ekstraklasie. Czy w tę niedzielę kolejny krok zostanie postawiony w tym kierunku?

Malmo na start tej kampanii zatrudnił nieodpowiedniego człowieka, który nie miał jeszcze większego doświadczenia w swojej pracy i Serb Milos Milojevic dosyć szybko pożegnał się z Mistrzem Allsvenskan. Brak awansu do Ligi Mistrzów również o tym zdecydował i trudna kampania czekała przyjezdnych. Jest Liga Europy, ale też wiele porażek w lidze i ważny był triumf w krajowym pucharze, aby jakoś osłodzić sobie ten beznadziejny okres. Wydaje się, że goście wrócą silniejsi i misję odbudowy podjął się znany szkoleniowiec Age Hareide. Przed Norwegiem walka w Europie, aby z twarzą zakończyć zmagania na Starym Kontynencie. Czy Malmo ma jeszcze motywację, aby postawić się liderowi?

Uważam, że gospodarze zrobią kolejny krok w stronę mistrzostwa, dlatego idę w ich kierunku. Stawiam na to, że Hacken sięgnie po komplet punktów. Jest to zespół, który nie bierze udział w europejskich pucharach i w pełni może skupić się na Allsvenskan, dlatego są też najbliżej tytułu. Malmo to kompletnie rozbity zespół, który notuje serię sześciu spotkań bez zwycięstwa we wszystkich rozgrywkach i nie sądzę, aby nawiązali walkę z liderem. Liczę na faworyta i na wykorzystanie atutu własnego stadionu.

105

Otrzymane punkty reputacji: +2003
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom