>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 22.07.2012 (niedziela)

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na niedzielę - 22 Lipca

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

panczo23 25

panczo23

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP Atlanta
Spotkanie: Isner - Roddick
Typ: Tie-break w 1 secie
Kurs: 2.90
Bukmacher: Bwin
Analiza:

Po raz kolejny już w tym miesiącu zaryzykuję typ na over gemowy w 1 secie. Naprzeciwko siebie staje dwóch Amerykanów John Isner I Andy Rodick. Andy tak jak by mi się zdaje trochę się przebudził, bo od początku roku nie szło mu tak jak za dawnych lat, szczególnie jego serwis nie siał już takiego spustoszenia jak jak kiedyś. Coś jak by ruszyło w Eastbourn gdzie wygrał turniej tracąc jednego seta. Pózniej był Wimbledon i pierwsze rundy też były niczego sobie, ciekaw jestem dokąd doszedł by gdyby w 3 rundzie nie trafił na znakomicie dysponowanego Ferrera. Teraz mamy turniej w jego rodzinnym kraju, gdzie to w 2001 roku wygrał. Pózniej była przerwa i w 2010 roku doszedł do półfinału. Jak do tej pory nie stracił seta wygrywając z Mahutem i Russelem. Tym razem zostanie poddany prawdziwej próbie swoich umiejętności , bo na jego drodze stanie rozpędzony Isner, dwukrotny zwycięzca tego turnieju z lat ubiegłych. Obaj tenisiści spotykali się ze sobą już 5 razy. Jak do tąd prowadzi Roddick z bilansem 3:2, lecz to co dla mnie najważniejsze to fakt że w każdym z tych pojedynków w 1 secie toczyła się wyrównana walka, rezultatem czego było minimum 9 gemów w każdym z nich. Obaj mają znakomity serwis a na potwierdzenie powiem że John w czasie dwóch rund dał się przełamać 2 razy natomiast Andy tylko raz. Myślę że jest duża szansa na Tiebreaka w tym meczu. W ich spotkaniach ze sobą jak do tąd 3 razy na 5 meczy w 1 secie był Tie brak.

⛔100

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Chile, Primera
Spotkanie: Santiago Wanderers - Rangers de Talca
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.75
Bukmacher: Unibet
Analiza: Piętnaście minut po północy, odbędzie się kolejna kolejka ligi Primera.. Stawiam pewne w 2.5 z racji tego, że goście po ostatniej nieoczekiwanej porażce, złapali wiatr w żagle i będą chcieli za wszelką cenę wyjść na prowadzenie.. już w początkowych minutach meczu.. Gospodarze, kiedy stracą bramkę, zawezmę się do groźnych ataków, żeby popsuć plany Rangers.. Ostatnie dwa mecze to na korzyść gospodarzy, gdzie wygrali na wyjeździe 3-2, a drugi mecz to wynik 3-1 dla Rangers, gdzie pod własną publicznością, gospodarze nie próżnowali.. Wg mnie faworytem są goście, ze względu na 5 lokatę w tabeli, Wanderes może formą nie błyszczy, ale strzelić potrafi.. nie tylko jedną bramkę w meczu.. ale i dając zespołowi 3 oczka.. zatem dzisiaj ciekawe spotkanie, overek 2/5 bardzo możliwy....

POZDRAWIAM !

✅75

Otrzymane punkty reputacji: +2
gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - MLS
Spotkanie: Columbus Crew – DC United
Typ: 2 Draw No Bet
Kurs: 2.25
Bukmacher: Expekt

Analiza:

Bardzo interesująco zapowiada się nam pojedynek Amerykańskiej Major League Soccer ekstern conference w którym to zmierzą się zajmujący aktualnie 8 pozycję w tabeli zespół Columbus Crew z 3 DC United. Gospodarze tego spotkania prowadzeni przez naszego rodaka Roberta Warzychę grają w ostatnim czasie bardzo nierówno przeplatając dobre występy i tak np. wygrana u siebie z Real Salt Lake 2:0 z tymi bardzo słabymi jak np. porażka 2:1 na wyjeździe z Montreal Impast gdzie od 64 minuty prowadzili 0:1 by przegrać 2:1. Goście natomiast również nie są w ostatnim czasie w najlepszej dyspozycji grając bardzo nierówno gdzie np. potrafili zwyciężyć u siebie 3:0 z Montreal Impact by w następnej kolejce przegra na wyjeździe 4:0 z Houston Dynamo. Warto jednak zwrócić uwagę na doskonałą dyspozycję 25 letniego pomocnika w szeregach DC Chrisa Pontiusa który w 4 ostatnich ligowych kolejkach zdobył 4 bramki. Historia ostatnich pojedynków po między w/w zespołami przemawia tutaj za gospodarzami ja jednak pobieram tutaj 2 z Draw No Bet licząc na bramkę Pontiusa oraz ostateczną wygraną zespołu DC a w przypadku remisu zwrot postawionej stawki.

⛔100

blaugrana7 13

blaugrana7

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka Nożna - Szwecja - Allsvenskan
Spotkanie: Elsfborg - Kalmar FF
Typ: -1 Elfsborg (handicap azjatycki)
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Na dzisiaj wybrałem mecz ze szwedzkiej Allsvenskan pomiędzy aktualnym liderem drużyną Elfsborga a zajmującym 9 miejsce zespołem Kalmar. Po 15 kolejkach Elfsborg z dorobkiem 31 punktów wciąż przewodzi w ligowej tabeli, choć śmiało można mówić o małym kryzysie w tym zespole, ostatnie 3 mecze to 2 porażki na wyjeździe w tym z drużyną Kalmar 2:1 oraz bezbramkowy remis u siebie z Mjallby. Gospodarze jak i goście grali w czwartek w kwalifikacjach do Ligi Europejskiej, Elfsborg zawiódł po raz kolejny mimo, że był faworytem spotkania przegrał 1:0 z mołdawskim Dacia Chisinau, natomiast Kalmar niespodziewanie wygrał na wyjeździe z chorwackim Osijek 1:3. Jak widać nie wiedzie się ostatnimi czasy drużynie z Borås, ale nie zapominajmy, że to oni są dalej liderem Allsvenskan. FF Kalmar aktualnie jest w dużo lepszej dyspozycji,ale mecze wyjazdowe to nie jest ich silna strona i myślę, że będą mieli problem z wywiezieniem choćby jednego punktu z tego jakże ciężkiego terenu. Bezpośrednie starcia są na korzyść gospodarzy 6-3-2, także spodziewam się tutaj przebudzenia ekipy Elfsborga oraz wielu bramek w tym meczu.

✅100

bodziowlodek 16

bodziowlodek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Finlandia, Veikkausliga
Spotkanie:
MyPa - FC Honka
Typ: 1
Kurs: 3.20
Bukmacher: Bet365
Analiza: W spotkaniu biorą udział dwie drużyny Fińskiej pierwszej ligi: MyPa zajmująca 6 miejsce i FC Honka która plasuje się dwie pozycje niżej. Veikkausliga liczy 12 zespołów. Na początek przejdźmy do spotkań MyPy u siebie, są oni naprawdę mocni, gdyż w swojej lidze na 8 ostatnich spotkań na własnym boisku wygrali 6, 1 zremisowali, oraz 1 przegrali. A wygrywali nie z byle kim, bo między innymi z aktualnym liderem i wiceliderem. Dodatkowo na własnym stadionie w tegorocznej edycji eliminacji do Ligi Europejskiej pokonali zespół z Walii aż 5-0. Honka natomiast na wyjeździe nie spisuje się najlepiej, w ostatnich 5 spotkaniach przegrała 4 i wygrała jeden 0-1 z niżej notowanym zespołem. Dodatkowo w czterech ostatnich bezpośrednich starciach tych drużyn zawsze wygrywał gospodarz pojedynku.

⛔100

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP Atlanta
Spotkanie: Isner - Roddick
Typ: Roddick
Kurs: 2.10
Bukmacher: Pinnaclesports
Analiza: John Isner jest ostatnio w gazie, może dlatego jest lekkim faworytem bukmacherów, choć moim zdaniem całkiem niesłusznie. Oczywiście, ma szansę wygrać, ale więcej przemawia mimo wszystko chyba za Roddickiem. Andy zaczął grać naprawdę dobrze i mimo nieudanego Wimbledonu po obiecującej grze w krótkim sezonie trawiastym, wygląda na to, że na dobre wrócił do przyzwoitej dyspozycji. Tutaj bez straty seta ograł Mahuta i Russella, a trzeba powiedzieć, że Russell zdecydowanie się poprawił i w tym tygodniu na betonie - jak zwykle - prezentował się bardzo dobrze. W Atlancie Isner męczył się z groźnymi, ale nie tak klasowymi, jak rywale Roddicka, Bemelmansem i Jackiem Sockiem. Szczególnie młody Sock dał się mu we znaki i gdyby nie brak doświadczenia, Jack wygrałby z Isnerem. Miał przewagę w tie-breaku, potem szanse na przełamanie w drugim secie. Jeżeli pojawią się takie okazje na korzyść Roddicka, Isnerowi tym razem nie ujdzie to na sucho. Dobry występ w US Open Series zakończony niezłym startem w Nowym Jorku to ostatnia szansa dla Andy&#39;ego na uratowanie sezonu, więc po rozczarowującym odpadnięciu ze słabym na trawie Davidem Ferrerem, wydaje się że Roddick powinien teraz przycisnąć. Isner ostatnie spotkania rozstrzygał na swoją korzyść minimalnie, w decydujących momentach, ale teraz będzie musiał wysilić się dużo bardziej i nie jestem przekonany, czy da radę.

✅110

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Dyscyplina: Kolarstwo - Tour de France
Spotkanie: Andre Greipel - Tyler Farrar
Typ: Andre Greipel
Kurs: 1,46
Bukmacher: Betsafe
Analiza:

Ostatni etap ???? Pola Elizejskie tam wygrać może tylko jedna osoba Mark Cavendish, tylko z drugiej strony nie ma już HTC które go tak fantastycznie rozprowadzało i miało masakrycznie obczajony finisz. Teraz Brytol musi radzić sobie sam chociaż na 18 etapie zniszczył system i pokazał kto jest najszybszym kolarzem Świata, niczym TeŻeWe przemknął obok rywali, zreszto kto by się spodziewał że Mareczek zdecyduje się na przedłużony finisz. Z takich zagrań to on raczej nie słynie, a jednak. Jutro oprócz niego powalczy Greipel to on ma pociąg niczym HTC więc jutro jest jednak faworytem. Sagan jest mocny, no i Goss to kwartet najszybszych kolarzy którzy dotrwali do Paryża. Gram jeden typ bo kursy na typy które chciałem grać to jedna PATOLA.

Nie wiem co za typy robią w Betsejfie ale ja sobie pobieram taki typ, bo chyba nikt się nie spodziewał że takie coś pojawi się w ofercie. Goryl tak jak pisałem wyżej ma najlepszy pociąg a jutro na tym szerokim finiszu tylko to się liczy. Do tego chyba będzie chciał się odegrać za etap 18 gdzie jego pomagierzy stracili rytm w rozprowadzaniu. Farrara praktycznie nie ma kto rozprowadzić bo Garminy się wycofały tzn wycofał się Hunter. Niedoszły klasyk raczej nie ma takiej szybkości jak Niemiec. Tak sobie myślę że oni jeżdżą mimo wszystko w innej lidze.

Zapraszam do działu kolarstwo

✅46

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna Japonia J2-League
Spotkanie - Verdy Tokio : Roasso Kumamoto
Typ - suma goli drużyny ? Roasso Kumamoto powyżej 1,5 gola
Kurs - 4.5
Buk - Bet365
Analiza :

Dzis w Japońskiej J2-League 25 kolejka rozgrywek , ja przyjrzałem się spotkaniu pomiędzy Tokio Verdy a Roasso Kumamoto i zdziwił mnie kurs na gole w wykonaniu gosci . Gospodarze czyli Tokio Verdy to czołówka ligi znajdują się obecnie na 2 miejscu ustępując zaledwie różnicą bramkową liderowi którym na chwilę obecną jest Chiba obie 11 mają po 46 pkt. na swoim koncie . Tokio jednak w/g mnie ostatnio nie zachwyca bowiem ostatnie ich 4 spotkania to taka przeplatanka porażek z zwycięstwami i tak najpierw porażka 3:1 z Ehime pózniej wygrana u siebie z Mito 2:0 znowu porażka na wyjezdzie z Matsumoto Yamaga 3:2 i ostatnie spotkanie to zaledwie skromna wygrana 1:0 z jedną najgorszych drużyn ligi która straciła już 50 goli Gainare Tottori gospodarze swoją bramkę zdobyli dopiero w 66 min spotkania . Gospodarze jak już wspomniałem na swoim kocie mają 46 pkt a ich bilans bramkowy to 45:25 , na swoim terenie mają bilans na 12 spotkań 8-0-4 i 20:11 . Teraz cos o gosciach : w tabeli zajmują odległa 16 pozycję z 29 pkt na koncie ich bilans w tym sezonie to 7-8-9 i 21:28 w bramkach , ostatnio przegrali swoje spotkanie grając u siebie z Kyoto 0:1 ,ja jednak chcę zwrócić uwagę na dwie sprawy a mianowicie po pierwsze - trzy ostatnie spotkania wyjazdowe drużyny Roasso Kumamoto to remis 0:0 z Kusatsu , wygrana 2:0 z Toyama i także w stosunku 2:0 pokonali Gifu , teraz druga sprawa chyba ważniejsza ich H2H w której lepsi są goscie bo na 8 spotkań które ze sobą do tej pory rozegrali bilans wygląda następująco 3-0-5 i 14:14 dla Roasso Kumamoto , teraz dodam mecze rozgrywane na terenie Verdy Tokio i tak 4 spotkania i bilans 1-0-3 i 8:10 także na korzysc gosci . W pierwszym ich pojedynku na terenie Roasso Kumamoto wygrało Tokio 2:0 , w ubiegłym sezonie Tokio wygrało u siebie 5:2 ale Roasso Kumamoto wygrywało tutaj w stosunkach 2:1 , 2:0 i 4:2 , dlatego po cichu liczę że uda się gosciom zdobyć tutaj dwa gole czy wygrają ? nie wiem ale na bramki w ich wykonaniu liczę . Pozdrawiam !

⛔100

B 22

bartol1910

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP Hamburg
Spotkanie: Monaco - Haas
Typ: Haas
Kurs: 2.00
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Witam. Dziś finał turnieju w Niemczech, gdzie zmierzy się waleczny Argentyńczyk Juan Monaco przeciwko zawodnikowi gospodarzy - Tommy Haas. Co prawda bilans h2h przemawia na korzyść młodszego Monaco, ale ostatnio forma Haas`a jest niesamowita - w drodze do finału pokonał M. Cilic 2:0, F. Mayer 2:0, G. Simon 2:1, M. Klizan 2:0.
Monaco zaś - N. Almagro 2:1, J. Chardy 2:0, D. Munoz-De La Nava 2:0, C. Stebe 2:1.

Tommy Haas grając u siebie w Niemczech jest bardzo groźny co pokazał już w tym roku w Halle wygrywając w finale z Rogerem Federerem. Na pewno nie jest to zakład bez ryzyka, ale uważam, że dziś po ciężkim meczu wygra Niemiec.

Pozdrawiam

⛔100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - JAPONIA: J-League Dywizja 2
Spotkanie: Kyoto - Ehime
Typ: Kyoto powyżej 2.5 bramki
Kurs: 5.0
Bukmacher: bet365
Analiza:

Obie ekipy ostatnio w dołku formy. Drużyna gospodarzy Kyoto zajmuje wysokie 7 miejsce i ciągle liczy się w walce o bezpośredni awans gdyż strata do lidera wynosi jedynie 6 punktów. Bilans u siebie bardzo dobry 8-2-2, bramki 18:10. Goście natomiast zajmują pozycję w środku stawki 12. Na wyjazdach za dobrze im nie idzie 2-4-7 bramki 11:16. Stawiam tutaj na gospodarzy którzy muszą wreszcie wygrać by nie stracić kontaktu z czołówką dzisiaj powinno przyjść w końcu zwycięstwo na własnym boisku ponieważ rywal przyjeżdża osłabiony brakiem: Alair (O 15/2), E. Sekine (O 12/0), T. Sonoda (O 21/0), K. Arita (N 20/8). Szcegolnie istotne braki w obronie skłaniają do pogrania tego typu na bramki a gopodarze mają kim postraszyć w ataku K. Hara 20/6 oraz T. Miyayoshi 21/7.U gospodarzy dwa nieistotne braki D. Sugimoto( B 0/0) i Y. Kubo (N 15/1). Siedem ostatnich pojedynków między ekipami zakończyło się 4 zwycięstwami Kyoto 2 remisami i dwukrotnie wygrywała ekipa Ehime.

⛔100

A 13

arkosport

Użytkownik
Formuła 1
Grand Prix Niemiec
Typ: Sebastian Vettel – zwycięzca
Kurs: 2,92
Bukmacher: Betfair
Analiza:
Grand Prix Niemiec na torze Hockenheim powinno dziś paść łupem aktualnego mistrza świata, Sebastiana Vettela. Niemiec wystartuje z drugiej pozycji. Przed nim na starcie ustawi się jedynie Hiszpan Fernando Alonso. Gdyby wyścig odbywał się na mokrym torze, to faworytem byłby Hiszpan. Prognoza pogody na dziś jest jednak taka, że ma być pochmurno, ze sporadycznymi przebłyskami słońca. Nie ma jednak padać! Zaś na suchym torze Red Bull Niemca powinien mniej zużywać opony, niż Ferrari Hiszpana. Podobnie było niedawno w Grand Prix Wielkiej Brytanii. Deszczowe kwalifikacje również wygrał Alonso. W suchym wyścigu przez większość dystansu prowadził, ale w końcówce z powodu opon zaczął tracić i w efekcie uległ Markowi Webberowi, czyli… drugiemu z kierowców Red Bulla. Dziś wiele wskazuje, że historia może się powtórzyć, a w roli Australijczyka wystąpi Vettel. Niemiec wystartuje niezwykle zmobilizowany. Tor w Hockenheim jest jego „domowym”. Mistrz świata jak sam twierdzi wychował się na tym torze i bardzo go lubi, a mimo to… w F1 jeszcze na nim nie wygrał. Pora więc na „dziewiczy” sukces.
P.S. Poza konkursem proponuję zagranie na to, iż Alonso będzie liderem po I okrążeniu. Kurs 1,35 na Betfairze wygląda na atrakcyjną lokatę J

⛔100

A 0

antas7

Użytkownik
Żużel
Spotkanie: Stal Gorzów - Unia Tarnów
Zdarzenie : Tomasz Gollob +0.5 vs. Niels Krisitan Iversen
Typ : 2
Kurs: 1.85
Bukmacher: Tobet

Będący w tym sezonie w znakomitej formie Niels Kristian Iversen nie powinien mieć problemu z wykręceniem lepszego wyniku na własnym torze od bardzo słabego w tym sezonie(jak na siebie) Tomasza Golloba. W ostatnim wyjazdowym meczu w Lesznie tylko Iversen potrafił powalczyć z bardzo dobrze dysponowaną tego dnia Leszczyńską Unią. Tarnowskie Jaskółki są obecnie liderem Speedway Extraligi i można być pewnym tego ,że na przyczepnym gorzowskim torze będą bardzo wymagającym rywalem.
Konfrontacja wyników w/w zawodników na własnym torze :
Iversen : 11+1 , 8+1 , 13 , 12+1
Gollob : 3+1 , 5 , 2 , 11

Były Mistrz Świata jest w poważnym kryzysie ,dlatego jeśli nie wydarzy się nic nieprzewidywalnego powinniśmy ten zakład spokojnie wygrać.

✅85

weroncia2003 175

weroncia2003

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Japonia J2-League
Spotkanie -The Spa Kusatsu : Machida Zelvia
Typ - zwycięzca w minutach 1-15 ? The Spa Kusatsu
Kurs - 5.50
Buk - Sportingbet
Analiza :

Wybrałem na dzisiaj spotkanie w J2-League pomiędzy The Spa Kusatsu a Machida Zelvia i liczę na szybką bramkę w wykonaniu gospodarzy , The Spa Kusatsu aktualnie znajduje sie na miejscu 18 i nie ma co ukrywać że w tym sezonie będzie im zależeć aby nie opuścić J2-League jak na razie mają na swoim koncie 27 pkt. i 10 pkt. przewagi nad spadkowiczami którymi są właśnie dzisiejszy ich rywal z ostatniego miejsca Machida Zelvia oraz Gainare Tottori , jednak do końca rozgrywek jeszcze trochę meczów pozostało tak więc punkty są bardzo potrzebne . Gospodarze swój ostatni mecz na wyjeżdzie wygrali 1:0 z Giravanz Kitakyushu , na swoim terenie ich bilans to 2-4-6 czyli nie wygląda to za ciekawie jednak gdy popatrzymy na gości i ich mecze wyjazdowe 2-2-8 to raczej gospodarze powinni poradzić sobie z ekipą Machida Zelvia która zresztą ma bardo fatalną serię 4 porażki pod rząd a w ostatnich 10 spotkaniach wygląda to jeszcze gorzej bo ekipa gości nie wygrała jeszcze ani jednego spotkania a w sumie to porażek mają 8 i tylko 2 remisy . W pierwszym ich spotkaniu które odbyło się na terenie Machida Zelvia zespół The Spa Kusatsu wygrał 2:0 a pierwsza bramka dla The Spa Kusatsu padła w 20 min. spotkania dlatego myślę że grając u siebie piłkarze zdobędą gola już w pierwszych 15 min . . W sumie obie 11 spotkały się własnie tylko 1 raz we wspomnianym wyżej meczu , teraz czas na drugi pojedynek . Pozdrawiam !

⛔100

bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, mecz towarzyski
Spotkanie: PSV - Benfica
Typ: Benfica
Kurs: 2.10
Bukmacher: Sportingbet

Na dziś wybrałem spotkanie finałowe turnieju rozgrywanego we Wroclawiu, w którym zmierzą się holenderskie PSV i portugalska Benfica. Holendrzy wygrali z Bilbao kiedy Orły wyeliminowały Wrocławian. Portugalczycy mają lepszy skład nie brakuje ich gwiazd, Witsela czy Cardozo, widać,że traktują te mecze na poważnie. Moim zdaniem powinni wygrać do tego statystyki przemawiają za Benficą która od 4 spotkań nie przegrała z PSV, wygrywając dwa mecze i dwa remisując. Co ciekawe za każdym razem nie brakowało bramek i pokrywany został próg 2.5 bramek. Logiczne,że to spotkania towarzyskie ale więcej argumentów piłkarskich widzę po stronie graczy z Lizbony.

⛔100

arsenal789 346

arsenal789

Użytkownik
Tenis Wta
Johansson M. (Fra)-Hercog P. (Slo)
22.07.2012 14:00
1
3,06 Pinnacle Sports
Analiza :
Moim zdaniem szanse są co najmniej wyrównane a jeśli miał bym stawiać kto jest faworytką była by nią Francuska która wyeliminowała Larsson faworytkę gospodarzy turnieju oraz zawsze w dobrej dyspozycji Pavlyuchenkovą.
Ale aby mieć jakieś podstawy zobaczmy ost. mecze obu :

Ostatnie mecze: JOHANSSON M. (Fra)
21.07.12 BAS Johansson M. (Fra) Larsson J. (Swe) 2 : 0
20.07.12 BAS Johansson M. (Fra) Pavlyuchenkova A. (Rus) 2 : 0
20.07.12 BAS Johansson M. (Fra) Peer S. (Isr) 2 : 1
18.07.12 BAS Craybas J. (Usa) Johansson M. (Fra) 0 : 2

Ostatnie mecze: HERCOG P. (Slo)
21.07.12 BAS Barthel M. (Ger) Hercog P. (Slo) 0 : 2
20.07.12 BAS Pironkova T. (Bul) Hercog P. (Slo) 1 : 2
18.07.12 BAS Hercog P. (Slo) Goerges J. (Ger) 2 : 0
17.07.12 BAS Panova A. (Rus) Hercog P. (Slo) 0 : 2
Warto zauważyć że w tym turnieju Hercog wygrała 4 razy z rzędu i przełamała się w końcu bo przegrała aż 5 meczy pod rząd. Więc widać jaką jest obecnie niestabilną zawodniczką. Przegrała m.in. z Peer 2-0 którą pokonała Johansson.
Obie straciły tylko jednego seta a rywalki miały podobne jeśli chodzi o poziom prezentowanej formy. Bo Goerges może zabłysneła w wielkoszlemowych turniejach lecz obecnie może przegrać z każdym jest kompletnie nieprzewidywalna. Obie zawodniczki nie były faworytkami w swoich półfinałach więc moim zdaniem zadecyduje dyspozycja dnia oraz pierwszy serwis.
Kobiecy tenis często zaskakuje więc nie ma sensu pisać nic więcej bo wszystko zweryfikuje mecz . GOOD LOOK!!!

⛔100

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Dyscyplina: International Friendlies - Men Basketball
Spotkanie: Polska - Chiny
Typ: Chiny +3
Kurs: 1.943
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: O co chodzi bukom z tymi towarzystkimi meczami między Polską i Chinami to nie wiem. Wczoraj faworytem była Polska i dzisiaj to samo. Kursy zdecydowanie powinny być w stronę Chińczyków, którzy mają niecały tydzień do IO w Londynie i na pewno są w pełni formy i głodni gry. Wczoraj Chiny wygrały 73:72, ale należy zauważyć, że wyszli na początek meczu drugim składem i gdyby nie fantastyczna skuteczność Ignerskiego i Gortata w 1 kwarcie, wygranej 27:14, to na koniec byłoby z 5-10 pkt. przewagi rywali. A tak była emocjonująca końcówka. Tylko, że nasi gracze trenowali do tej pory na siłowni, zresztą razem są od tygodnia i bez treningów taktycznych. Ignerski ostatnią kwartę to chyba nie pamięta jak dograł, bo słaniał się na kolanach, podobnie Gortat, który po 1 kwarcie został zupełnie wyłączony z gry. Przeciwko Chińczykom nie wystąpi Maciej Lampe i Adam Hrycaniuk, więc nie ma nikogo, któ mógłby w jakiś sposób zastąpić Gortata. Kulig to gracz nie na poziom reprezentacji. Obie drużyny są na innym etapie przygotowań. Chińczycy zaczynają za chwilę Igrzyska Olimpijskie i są już w wysokiej formie, a u nas ma ona przyjść za trzy tygodnie na pierwszy mecz kwalifikacji przeciwko Belgii. Chinczycy zagrali niezłe zawody u siebie w Pucharze Stankovicia. Szczególnie niezwykle szybką poruszają się w defensywie i mają mnóstwo przechwytów co skutkuje kontrami i szybkimi punktami. Wczoraj słabo rzucali z dystansu, mało wchodzili pod kosz poza Chenem w 2 połowie. Dzisiaj inny mecz, a rywal na pewno rozpoznał naszą grę o wiele lepiej i wie kto jest najgroźniejszy. Nie ma szans na naszą wygraną, tym bardziej gdy mecz jest dzień po dniu (na pewno u nas zmęczenie będzie o wiele większe).

✅94,3

Otrzymane punkty reputacji: +1
cezarinh0 108

cezarinh0

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP Hamburg
Spotkanie: J. Monaco - T. Haas
Typ: 2-0 dla Haasa
Kurs: 3.95
Bukmacher: Betfair
Analiza:

Oglądałem mecze Haasa z Mayerem i Ciliciem oraz Monaco z Almagro. Obecnie w lepszej formie jest Haas. Gra świetny tenis, dodatkowo bardzo mu zależy - widać to było przy stanie 0-3 w 1. secie, jak zaciskał zęby, rzucał rakietą, ale mimo tego zachowywał zimną krew. W drugim secie zmiażdżył Cilicia, który przecież ostatnio wygrywa prawie wszystko. Co ciekawe - 8 ostatnich finałów, w których brał udział Haas, kończyło się jego zwycięstwem! A dziś gra w swoim rodzinnym mieście, przy swojej publiczności.

Monaco wczoraj pokazał się średnio. W niektórych długich wymianach imponował, potrafił ładnie trafić w linię. Jednak uważam, że to bardziej Almagro przegrał ten mecz niż Monaco wygrał. Nicolasowi brakowało cierpliwości, ponosiły go emocje, w dodatku nie funkcjonował 1. serwis. W 3. secie to była parodia ATP ze strony obu tenisistów.

Dziś przewiduję wyrównany 1. set, a potem gładkie zwycięstwo w drugim Haasa. Stawiam na 2-0 dla będącego w lepszej formie Niemca.

⛔100

lordcadet 25

lordcadet

Użytkownik
DANIA: Superliga
Odense - Randers
22.07.2012 14:00
Typ:1
Kurs:1,82
Bukmacher: Pinnacle Sports

Dzisiaj odbędą się kolejne mecze 2 kolejki Duńskiej Superligi, Odense które po słabym ostatnim sezonie chce odbudować swoją pozycję w Dani, podejmie beniaminka- drużynę Randers, która już w swoim pierwszym spotkaniu została skarcona aż 6 golami przez Sonderjyske na boisku rywala. Moim zdaniem dzisiaj czeka ich tak samo trudne zadanie, Odense w pierwszym spotkaniu zaprezentowało się bardzo dobrze, wygrywając na wyjeździe z Brondby 1:0 po ładnym otwartym spotkaniu z wieloma sytuacjami bramkowymi po obu stronach. Jak dla mnie beniaminek Duńskiej Ekstraklasy jeszcze nie jest w stanie zagrozić solidnemu ligowcowi jakim na pewno jest Odense.
Należy również dodać że „The horses” awansowali z drugiego miejsca i do mistrza 1 Division tracili aż siedemnaście punktów.
Ich ostatnie spotkanie miało miejsce w lutym, pojedynek ten miał miejsce na stadionie AutoC Park Randers, gdzie ich gospodarze polegli gością z Odense 1:0.
Dlatego uważam że w tym meczu ponownie górą będą podopieczni Henrika Clausena, tym bardziej na jego terenie dlatego spokojnie można grac 1-nke a można również spróbować zagrać to spotkanie z hc -1.5.

⛔100

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, finał WTA w Carlsbad
Spotkanie: M. Bartoli - D. Cibulkova
Typ: 2
Kurs: 1,80
Buk: Betclic

Finał turnieju WTA w Carlsbad. Naprzeciw siebie staną Francuzka Marion Bartoli oraz Słowaczka Dominika Cibulkova. Delikatną faworytką bukmacherów jest Cibulkova i w tym przypadku akurat się z nimi zgadzam; co więcej - w moim odczuciu kursy na nią są nawet z lekka zawyżone. Bartoli zupełnie mnie nie przekonuje, nie tylko na tym turnieju, ale w ogóle od dłuższego czasu. To już nie jest ta sama zawodniczka co jeszcze w zeszłym sezonie. Teraz gdy się patrzy na jej grę to czasami aż zęby bolą. Dodatkowo widząc jej obecną sylwetkę nie mogę oprzeć się wrażeniu, że Francuzka ma lekką nadwagę. W takich okolicznościach finał w Carlsbad należy uznać za jej spory sukces tym bardziej, że droga do tego miejsca była w przypadku Marion bardzo wyboista. Bartoli stoczyła na tym turnieju trzy 3-setowe pojedynki pokonując kolejno: King, McChale oraz rewelację zawodów - Y.J Chan. Gołym okiem widać, że reprezentantka Francji ma problemy z ustabilizowaniem formy, często zdarzają jej się spore przestoje w grze, a przełamanie jej serwisu nie stanowi dla rywalek zbyt wielkiego wyzwania. Na tle średnich bądź co bądź przeciwniczek braki te można było jeszcze nadgonić, ale w starciu z dobrze dysponowaną Słowaczką nie będzie już miejsca na takie wahania formy. Cibulkova spisuje się bowiem na tej imprezie wręcz znakomicie. Trzy pojedynki bez straty seta, rywalki dużo bardziej wymagające niż w przypadku Francuzki. W drodze do finału Dominika uporała się kolejno z Erakovic, Ulką Radwańską oraz Petrovą, którą wręcz zniszczyła w drugim secie wygrywając 6:1. Słowaczka imponuje dynamiczną, ryzykowną niekiedy grą, nie boi się podejmowania trudnych decyzji i choć często popełnia dużą ilość niewymuszonych błędów to w ogólnym rozrachunku potrafi rozstrzygnąć spotkanie na swoją korzyść. Jedynym mankamentem w grze Cibulkovej jest jej chimeryczność. Potrafi zdobyć kilka gemów z rzędu by za chwilę oddać je z powrotem. Przełamanie rywalki przychodzi jej niekiedy równie łatwo co strata własnego podania. Z tego względu nie lubię zbytnio typować spotkań z jej udziałem, ale w tym przypadku zrobię wyjątek. Słowaczka samą ambicją i wolą walki (które są u niej ogromne) powinna wygrać to spotkanie. Patrząc na grę Bartoli odnosi się wrażenie jakby przebywała na korcie za karę. Przy takim nastawieniu nie widzę podstaw do tego by mogła przeciwstawić się rządnej zwycięstw Cibulkovej.

✅80

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom