>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 20.07.2016 (środa)

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Tutaj p odajem y typy
na środę - 20. Lipca

Typy podajemy z wykorzystaniem poniższego szablonu:

Dyscyplina:
Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:

Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować.

Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ

Użytkownik otrzymuje karne
100 punktów za:

- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny rozpoczęcia zdarzenia
- podanie typu po czasie
- zły zapis typu (brak któregokolwiek elementu ze schematu podawania typu)
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

Kurs musi być wzięty z oferty następujących bukmacherów:

- Expekt
- Bwin
- Bet-at-home
- Gamebookers
- Sportingbet
- Unibet
- Betfair
- BetGun
- Betsson
- Bet365
- PinnacleSports
- Betsafe
- William Hill
- Betclic
- Oddsring
- Rivalo
- Winmasters
- OtoBet
- Betano
- Betway
- EGB
- RedBet

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Niezastosowanie się do tego punktu regulaminu, będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.

Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych

W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

pasquardo 821

pasquardo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Mistrzów
Godzina: 20:45
Spotkanie: Celtic-Lincoln
Typ: -4.5, -5 Celtic
Kurs: 4.25
Bukmacher: bet365
Analiza:
Wstyd, wstyd, wstyd po przegranym pierwszym meczu w Gibraltarze.
Mimo 71% posiadania piłki to ekipie Lincoln udało się zdobyć zwycięskiego gola w 48 minucie przez Casciaro.
TYm razem nie spodziewajmy się innego przebiegu niż oblężenie pod bramką Lincoln.
I sądzę, że Celtic nie spocznie na 2 lub 3 do zera.
Biorę max handi jaki dają buki. Typuję wynik podobny do tego, jaki ostatnio Celtic u siebie zanotował z Motherwell 7-0. Piłkarze Celticu wiedzą, że ich kibicom należy się zadośćuczynienie w postaci festiwalu strzeleckego.
Nie ma co myśleć o zachowawczej grze, będą szli na całość.
⛔100

bobule 72

bobule

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Paragwaj: Primera Division - Clausura
Godzina: 01:10
Spotkanie: Libertad Asuncion - Cerro Porteno
Typ: 1, Draw no bet
Kurs: 1.50
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Libertad przegrał ostatnie spotkanie u siebie w kwietniu zeszłego roku. Poprzedni sezon Libertad zakończył na 4 miejscu, Cerro natomiast na 2. To dopiero trzecia kolejka, więc właściwie wszystko się może zdarzyć (jak to piłce nożnej). Ale wierzę w to, że Libertad tanio skóry nie sprzeda, szczególnie, że bilans ostatnich trzech spotkań z Cerro to trzy zwycięstwa. W tym dwa z nich miały miejsce w tym roku. To napawa optymizmem.
ZWROT

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Kwal- LM
Godz: 19:15
Spotkanie Norrkoping-Rosenborg
Typ: x/x
kurs 6.50
Buk : Bet 365
Analiza: Rewanżowe spotkanie pomiędzy ekipami Norrkoping oraz Rosenborgu, ekipa gospodarzy w pierwszym spotkaniu uległa 3:1 w Norwegii ,ale jakieś szanse zachowała dzięki bramce zdobytej w końcówce tamtego spotkania, goście którzy moim zdaniem są zespołem lepszym w tym meczu prędzej przyjadą się bronić aniżeli próbować cokolwiek ugrać również w meczu rewanżowym, Rosenborg na wyjazdach raczej ostatnio się nie wychyla i traci niewiele bramek, sam też mało strzela , l dlatego uważam że w tym meczu można spokojnie poszukac wyniku underowego na co można już teraz wyłapać dobre kursy, gospodarze natomiast myślę że tu nie wygrają , dla mnie najbardziej możliwym typem po 90 minutach jest remis oraz podział punktów, ponieważ goście jak już wspomniałem wcześniej raczej nie będą tu przeć do przodu a ograniczą się do obrony, stawiam więc na remis do połowy jak i na koniec spotkania, myślę że padnie wynik po 1 i obie ekipy strzelą tutaj po jednym golu.
100

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 1,1K

szatar

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa, Liga Mistrzów
Godzina: 20:15
Spotkanie: AS Trencin - NK Olimpija Ljubljana
Typ: obie strzelą i pow. 3,5 gola
Kurs: 3.35
Bukmacher: Betano
Analiza:
Witam wszystkich. Na dzisiaj wybrałem inne spotkanie z eliminacji do upragnionej fazy grupowej Ligi Mistrzów. Mierzą się zespoły, które marzą o awansie i co najważniejsze, są to wyjątkowo ofensywnie grające ekipy. Zapraszam do analizy! Po pierwsze, na początku trzeba napisać, że pierwsze spotkanie odbyło się na Słowenii i zakończyło wynikiem 4-3 dla drużyny słowackiej, która grała na wyjeździe. Jest to rezultat o tyle zaskakujący, że goście prowadzili już 4-0. Jednak gospodarze pokazali charakter i strzelili aż 3 gole. To pokazuje, że nie ma rzeczy niemożliwych, a obydwa zespoły potrafią stwarzać sytuacje podbramkowe i co najbardziej istotne, umieją je wykorzystywać. Zatem gole z obu stron są dzisiaj bardzo prawdopodobne. Po drugie, obie ekipy zdobyły mistrzostwo w swoich krajach bardzo pewnie, całkowicie dystansując pozostałe drużyny. Zespół AS Trencin zdobył aż 81 punktów w 33 meczach, a nad wiceliderem (Slovan Bratyslawa) miał aż 12 punktów przewagi. Na własnym obiekcie rozegrał 17 spotkań z czego aż 13 wygrał, 1 raz zremisował i 3 razy przegrał. To fenomenalne statystyki. Bilans bramkowy to 42 strzelone gole i 21 straconych. W związku z tym można zauważyć, że drużyna ta zazwyczaj dużo strzela, ale też sporo traci. Z kolei zespół NK Olimpija Ljubljana zdobył 74 punkty w 36 meczach. Nad drugą drużyną (Maribor) miał 6 punktów przewagi. Co ciekawe skuteczniej grał na wyjazdach niż u siebie. Świadczą o tym następujące dane: 18 meczów, 13 zwycięstw, 4 remisy i tylko 1 porażka. Bilans bramkowy to: 34 gole strzelone i 10 straconych. Zatem można stwierdzić, że w dzisiejszym meczu słoweńska ekipa na pewno zaatakuje i pewnie coś strzeli. Jednak czy to wystarczy do awansu (potrzebuje co najmniej 2 goli do awansu) to trudno przewidzieć. Po trzecie, chciałbym zwrócić uwagę na rezultaty ostatnich 6 meczów domowych rozegranych przez ekipę AS Trencin. Pozwolę sobie wypisać te wyniki (mecze ligowe): 5-1, 3-1, 1-0, 1-3, 5-2, 2-1. Jak widzimy, tylko raz zdarzyło się by padły mniej jak 3 bramki. Co więcej, w 5 z 6 podanych przeze mnie wyników bramki padały po obydwu stronach. To potwierdza moje wcześniejsze słowa, że słowacka drużyna dużo strzela, ale też sporo traci. Po czwarte, warto podać kilka nazwisk piłkarzy, którzy odpowiadają za strzelanie goli w obydwu zespołach. Przede wszystkim pomocnik Matus Bero w ekipie słowackiej to osoba, która w poprzednim sezonie w 30 występach strzeliła aż 15 goli i zaliczyła 8 asyst. To imponujący wynik szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że to pomocnik. Interesującym zawodnikiem jest także napastnik Rangelo Janga ściągnięty przed obecnym sezonem z holenderskiego Dordrecht, w którym w 34 meczach strzelił aż 21 goli. Taki wynik robi wrażenie! Z kolei w drużynie słoweńskiej jest także kilka ciekawych nazwisk. Gwiazdą jest Andraz Kirm, czyli były zawodnik Wisły Kraków, Groningen i Omonii Nikozja. Został wytransferowany przed tym sezonem, a już gra w pierwszym składzie. Nie można zapominać, że to etatowy reprezentant kraju. Innym piłkarzem, który potrafi zrobić różnicę na boisku z pewnością jest napastnik Etien Velikonja, który w poprzednim sezonie bronił barw Lierse gdzie w 22 meczach strzelił aż 24 bramki. Na Słowenii też strzela i w pierwszym meczu ze Słowakami ukąsił raz. Jak widzimy w obydwu drużynach nie ma jakichś wielkich zawodników, ale obie mają w swoich kadrach piłkarzy bramkostrzelnych. Jednak najważniejsze jest to, że obydwie ekipy są dobrze ze sobą zgrane, stanowią monolit. Z tego też powodu udaje się stwarzać wiele sytuacji strzeleckich. Podsumowując, warto ten typ wziąć pod uwagę jeśli moje argumenty do Was przemawiają. Mam także inną propozycję. Na pewno typ na pow. 2,5 gola w całym meczu wydaje się być całkiem dobry (kurs na betano wynosi aktualnie @1.70). Na dzisiaj to tyle. Życzę powodzenia!
✅235

Otrzymane punkty reputacji: +4
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Dyscyplina: Baseball - MLB, Regular Season
Godzina: 01:05
Spotkanie:
Chicago Cubs - New York Mets
Typ: New York Mets ML
Kurs: 2.50
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Pitching MatchUp:
Mets RHP Noah Syndergaard (9-4, 2.56 ERA) vs. Cubs RHP Jake Arrieta (12-4, 2.68 ERA)

Całe dzisiejsze popołudnie zastanawiałem się czy ruszyć szlagierowo zapowiadające się pod względem pitchingu spotkanie Chicago Cubs vs. New York Mets. Pod uwagę brałem tylko jeden wybór - czy zaufać młodej gwieździe Metsów - Noah Syndergaard&#39;owi i pograć w ich kierunku. Ostatecznie widzę, że kursy na ich win rosną dlatego ja delikatnie w to wchodzę! Moim zdaniem jest to spowodowane tym, że nie do końca wiadomo w jakim stanie jest ręka Noah. Zdaję sobie sprawę, że to najtrudniejszy pod względem typerskim match&#39;up z dzisiejszej karty ale ja lubię ryzyko. Oponentem Syndergaarda po stronie Cubs będzie ubiegłoroczny zwycięzca NL Cy Young Award - Jake Arrieta.
Jeśli spojrzymy na staty obu miotaczy za cały sezon wyglądają one niemal identycznie jedyna znacząca różnica to lepsza kontrola strefy narzutu przez miotacza Metsów (18 walków Syndergaarda przy 43 Arriety) reszta na bardzo zbliżonym poziomie. Tak samo jeśli popatrzymy na grę Arriety w domu i zestawimy ją w parze z grą Syndergaarda na wyjazdach.
Niewielka przewaga startera Mets jeśli chodzi o dyspozycję w ostatnich meczach.

Tak jak mówię, bardzo ciężki do wytypowania match&#39;up ale patrząc na zestawienie kursów wybieram dużego doga, gdyż moim zdaniem Syndergaard jest niedoceniany przez bukmacherów a Arrieta chyba aż nadto przeceniany tym bardziej, że w rosterze Metsów jest kilku batterów których Arrieta miał okazję już widzieć wielokrotnie a którzy potrafili zrobić mu krzywdę (m.in. Granderson, Cabrera czy De Aza). Za drobne spróbuję...Let&#39;s Go Mets!!!
150

Otrzymane punkty reputacji: +20
loki-3 2,8K

loki-3

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka - Mistrzostwa Azji Południowo-Wschodniej U-19 kobiet
Godzina: 06:00
Spotkanie: Nowa Zelandia - Australia
Typ: Nowa Zelandia
Kurs: 4,5
Bukmacher: Bet 365
Analiza:
Od kilku dni obserwuję to wydarzenie, oczywiście sprawdzając i analizując wyniki. Stwierdzam z całą mocą - w tym kursie jest value. Nie wiem co buki widzą w tej Australii, drużyna zbiera cięgi na prawo i lewo. W grupie z Indonezją 0-3 (do 20, 15 i 14), z Wietnamem 0-3 (do 12, 12 i jeszcze raz 12) i wygrana z Malezją 3-0. W półfinale (o miejsca 5-8) wygrana z Singapurem 3-0 (do 26, 10 i 21). Nowa Zelandia również bez rewelacji: w grupie 0-3 z silną Tajlandią (do 12, 11 i 7) 1-3 z Filipinami oraz 3-1 z Singapurem. Fazę półfinałową przeszły walkowerem 3-0 z Malezją. Obydwa zespoły grają słabo i po wynikach na zbliżonym poziomie. Dlatego idę w stronę Nowej Zelandii. Dla mniej odważnych polecam +2,5 seta po kursie 1,66 w Becie 365, ruskie jeszcze nie wystawiły, ale mogą być jeszcze hojniejsze. Powodzenia
100

Otrzymane punkty reputacji: +5
komesbb 435

komesbb

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa, Liga Mistrzów
Godzina: 16:00
Spotkanie: FC Astana - Żalgiris
Typ: FC Astana(-1)
Kurs: 2,02
Bukmacher: Betano
Analiza:
Jutro zapraszam do Kazachstanu gdzie w rewanżu do Ligi Mistrzów zagrają Astana z litewskim Żalgirisem. W pierwszym pojedynku padł bezbramkowy remis, troszkę niespodziewany gdyż Kazachowie byli faworytami. Mieli więcej z gry, przemawiały za nimi bezpośrednie statystyki jednak nie udało się nic ustrzelić. Jutro o 16 rewanż, w którym są według mnie faworytem. Grają u siebie mają pieniądze i myślę, że powinni spokojnie ograć Litwinów. W tabeli mają pierwsze miejsce także wszystkie siły na powtórkę przygody z Ligą Mistrzów z ubiegłego roku. Warto dodać, że stadion jest dość specyficzny, posiada sztuczną murawę, na której nie poradziła sobie Benfica(2:2), Atletico M(0:0) czy Galatasaray(2:2). Uważam, że gracze z Kazachstanu rozpoczną mecz ofensywnie, zaaplikują kilka bramek przyjezdnym i postarają się bezpiecznie kontrolować mecz-dlatego handi w moim typie. Pozdrawiam
100

fragile11 1K

fragile11

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Godzina: 18:00
Spotkanie: Kapaz - Admira
Typ: Admira (-1)
Kurs: 3.49
Bukmacher: Bah
Co to jest Kapaz? Podejrzewam, że większość nie ma pojęcia, jak i ja. No i skąd miałem o nich słyszeć, jak ostatnie sukcesy odnosili w latach, kiedy byłem jeszcze glutem, no i oczywiście tylko na boiskach krajowych. Szczerze mówiąc to jestem w szoku że przeszli pierwszą rundę kwalifikacyjną, co jest ich chyba największym osiągnięciem w europejskich pucharach, no ale przeciwnika mieli może nieco bardziej na swoim poziomie niż dziś. Patrząc na ich wyniki z poprzedniego sezonu w meczach u siebie to również nie są oni jakimiś pogromcami, bo remisów masa i porażek również kilka. Tyle o nich, bo więcej już nie wiem co miałbym powiedzieć.
Po drugiej stronie mamy Admire, która od roku 2011 skutecznie utrzymuje się w najwyższej klasie rozgrywek ligi Austriackiej. Co prawda przeważnie co roku walczą o utrzymanie, jednak jak widać mają na to jakiś sposób ???? Ostatni sezon jednak pokazał, że przyszedł czas na zmiany - awans do kwalifikacji LE to wielka szansa na pokazanie się z jak najlepszej strony, przynajmniej w pierwszych rundach. Po pokonaniu Słowackiej Myjavy, czas na odesłanie do domu moim zdaniem zdecydowanie słabszego rywala jakim jest dzisiejszy Kapaz.
Zastanawiam się również czy nie puścić za parę złotych jeszcze większego handi, ale do konkursu daję typ, który sam dorzucam do kuponu z kilkoma innymi typami.
249

Otrzymane punkty reputacji: +6
otekos 2,7K

otekos

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Kwal- LM
Godz: 21;15
Spotkanie Hafnardfjour- Dundalk
Typ: Dundalk wygra do zera
kurs 5.00
Buk : Bet 365
Witam serdecznie, dawno nie podawałem tutaj tak ryzykownego. Co mnie skłoniło? Na pewno kurs patrząc po pierwszym spotkaniu przewaga spora Dundalk. Wydaję mi się, że gospodarze będą bronić wyniki z wyjazdu i będą grac 0:0, często to bywa zgubne i wpada jakaś brama na 1:0 w końcówce tak mi się też wydaję będzie wyglądał ten mecz. Totalna rąbanka do 70 min i jakaś brama dla gości. Ryzyko dużo ale też jest w tym jakaś szansa więc próbujemy wyższego ????
100

majekx 1M

majekx

Znawca A-League
Dyscyplina: piłka nożna - Chiny
Godzina: 13:35
Spotkanie: Shanghai SIPG - Lifan
Typ: powyżej 2,5 gola i obie strzelą
Kurs: 2.05
Analiza:
Witam,
dziś większość patrzy na eLM, ja natomiast przyglądam się meczą ligi chińskiej - głównie ze względu na nowe nabytki w tejże lidze. Ciekawie wg mnie zapowiada się mecz SIPG - czołowego klubu ligi ze średniakiem - Lifan. Zacznę od gości. Zespół zajmuje 12 miejsce (18 meczy) - 5-4-7, gole 22:26 - czyli zespół overowy. Ostatnie 5 meczy na wyjazdach to 2 wygrane i 3 porażki. W każdym z tych meczy Lifan coś strzelał i każdy z tych meczy zakończył się przynajmniej 3 golami. Ważne jest tutaj, że napastnicy Lifan są w wysokiej formie (Fernandinho i Giliotti). W ostatnim meczu obaj strzelili bramki. Gigliotti znalazł się w 11 kolejki. Obaj mają po 6 bramek oraz 3 (Brazylijczyk) i 4 (Argentyńczyk) asyst. Jest jeszcze jedna niewiadoma - czy w zespole gości zagra już nowy nabytek - Kardec - jeden z czołowych strzelców Sao Paulo - kwota transferu ~5 mln Euro.
Teraz przejdźmy do gospodarzy - 3 miejsce w lidze (18 meczy) - 8-6-4, bramki 29-14. Są zdecydowanymi faworytami. W składzie grają Wu Lei i Elkeson - naprawdę zabójczy duet. Ostatnie 5 meczy w lidze 2-2-1. W tym w 3 tracili bramki. Uważam, że goście są w stanie coś strzelić, ale ich obrona nie jest jakaś super mocna - więc naturalnym faworytem jest zespół z Szanghaju. Fakt, że będziemy oglądać tutaj kilka bramek z obu stron jest bardzo możliwy - i na to właśnie liczę.
pozdrawiam
105

Otrzymane punkty reputacji: +5
wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Godzina: 18:00
Spotkanie: Kapaz - Admira
Typ: 2
Kurs: 2,18
Bukmacher: Oddsring
Analiza:
Kapaz - azerska drużyna, który ubiegły sezon zakończyła na 6. miejscu, a więc nic nadzwyczajnego, tym bardziej, że w lidze jest dziesięć zespołów. Na własnym obiekcie też nie są jakimś super murem nie do przejścia dla przeciwnika - remisy przeplatane wygranymi, oraz raz za czas zdarzy im się przegrać przed własną publicznością. Obecnie są wycenieni na 2,20 mln €, natomiast zespół z Austrii na 9,53 mln € - tak jak zawsze zaznaczam - pieniądze nie grają, ale o czymś też świadczą, jeżeli chodzi o jakość zawodników. Druga sprawa odbiegając od pieniędzy to taka, że przepaść pomiędzy poziomami lig, w których występują obie drużyny jest po prostu wg mnie kolosalna. Admira w meczach wyjazdowych też nie jest super wybitna, ale swoje robi. Trzy dni temu wygrała 1:4 w Pucharze, jednak w składzie pojawili się tylko dwaj podstawowi zawodnicy, na środku obrony, z czego jeden dostał nawet czerwoną kartkę w 69 minucie, co i tak nie przeszkodziło na zdobycie kolejnych dwóch bramek w osłabieniu, ale także stracili jedną w 90 min. Pierwszy mecz pomiędzy tymi drużynami to dominacja Austriaków, i tego samego spodziewam się dzisiaj mimo tego, że to mecz wyjazdowy. Wynik 1:0 nie jest pewny do awansu do kolejnej rundy, dlatego myślę, że przyjezdni ruszą do ataku, strzelą co mają strzelić, i będą spokojnie rozgrywać spotkanie. Wg mnie Kapaz nie powinien być w tej rundzie rozgrywek, bo od poprzedniego przeciwnika byli słabsi na papierze jak i w obu spotkaniach, ale wymęczyli bramkowe zwycięstwo w dwumeczu. Po tym kursie wg mnie warto zaufać gościom tego spotkania.
Powtórzony typ
100

Otrzymane punkty reputacji: +8
czaro82 544,7K

czaro82

Użytkownik
Dyscyplina. Pilka nozna Mecz towarzyski
Godzina. 17:30
Spotkanie. Fiorentina - Trapani
Typ. Fiorentina win
Kurs. 1.60
Bukmacher. Betano
Analiza.
Witam wszystkich, w cieniu kwalifikacji do LM odbedzie sie towarzyskie spotkanie dwoch wloskich druzyn, po jednej stronie Fiorentina,po drugiej ekipa Trapani.
Zespol Fiorentiny w ubieglym sezonie zajal piate miejsce w Serie A, natomiast pilkarze z nizszej klasy rozgrywkowej zakonczyli sezon na trzecim miejscu.
Druzyna &quot;Fiolkow&quot; dotychczas rozegrala dwa mecze sparingowe w ktorych dosyc pewnie ograla swych rywali; zespol Trento 10:1 oraz Feralpi Salo 3:1.
Trapani ostatnie swoje potyczki toczyli jeszcze play-offach, jakies 1.5 miesiaca do tylu ulegajac w dwu-meczu Pescarze. Wydaje mi sie ze iz pilkarze Paulo Sousy sa o dwie klasy lepsi od swojego dzisiejszego przeciwnika, tym samym rozstrzygna ten sparing na swoja korzysc w regulaminowym czasie gry. Wiem ze to tylko sprawdzian i portugalski trener moze dzisiaj mocno rotowac skladem lecz patrzac na to jakim zawodnikom dal pograc w poprzednich dwoch meczach testowych( miedzy innymi Ilicic,Zarate,Rossi,Gilberto)mozna smialo spodziewac sie ich pewnego zwciestwa.
jesli moja analiza pomogla ci pomnozyc monety kliknij &quot;dzieki&quot; to naprawde motywuje...
60

M 127

matand

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Gstaad
Godzina: 12:00
Spotkanie: Ymer - Kravchuk
Typ: 2(+1,5s)
Kurs: 1.85
Bukmacher: betsson
Analiza: W drugiej rundzie turnieju w Gstaad spotkają się sklasyfikowany na 157. miejscu Ymer oraz 105. w rankingu Kravchuk. Zdecydowanym faworytem bukmacherów jest pierwszy z nich, co w moim odczuciu jest trochę niezrozumiałe. Bezpośrednie pojedynki między tymi panami na korzyść Kravchuka, gdyż grali ze sobą tylko raz, i owy mecz wygrał własnie Rosjanin. Co prawda było to na nawierzchni twardej, dzisiaj zagrają na mączce, jednak zawsze jest to jakiś argument po stronie Kravchuka. W pierwszej rundzie tego turnieju, Ymer pokonał po sporych męczarniach średniego Brandsa, natomiast Kravchuk niespodziewanie, z pozycji sporego underdoga, pokonał po 3 TB Pellę. Niewiadome do końca czy ten mecz był w pełni &#39;czysty&#39;, ale jeśli tak, to brawo. Sporym argumentem przemawiającym jest za Ymerem jest nawierzchnia. Jest to typowy ziemniak, jego bilans na cegle jest zdecydowanie lepszy niż Kravchuka. O sobie może też dać zmęczenie Rosjanina po wczorajszym meczu z Pellą. Dlatego też gram bezpiecznie, na seta dla Kravchuka, choć zwycięstwo w całym meczu mnie mocno nie zdziwi.
85

Otrzymane punkty reputacji: +17
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Dyscyplina: Kolarstwo, Tour de France
Spotkanie: Kto wygra 17 etap?
Typ: Christopher Froome
Kurs: 3.57
Bukmacher: Pinnacle
Po dniu przerwy kolarze wracają na trasy Tour de France, a raczej należałoby napisać Tour de Suisse, gdyż dzisiejszy etap w całości będzie wiódł przez Szwajcarię. W mojej ocenie dzisiejszy etap jest niemal idealnie skrojony pod Froome&#39;a. Na ostatnich 35 kilometrach mają miejsce bowiem dwa bardzo ciężkie podjazdy:
Km 166.5 - Col de la Forclaz (1 527 m) 13 kilometre-long climb at 7.9% - category 1
Km 184.5 - FINHAUT-EMOSSON (1 960 m) 10.4 kilometre-long climb at 8.4% - category H
dlatego też jeśli nawet uprzednio sformuje się ucieczka, to Team Sky powinien ją spokojnie dojść. Tym bardziej, że ma tam kto pracować: Landa, Poels, Henao, Thomas i Nieve. Później Brytyjczyk powinien wykończyć kolegów pracę i spokojnie wygrać, tym bardzie, że na ostatnich metrach nachylenie będzie sięgać powyżej 12%. Obecne Sky to w mojej ocenie podobnie dominująca drużyna, co US Postal za czasów najlepszych lat Armstronga. Niedość bowiem, że drużyna jest bardzo silna, to jej lider również jest w doskonałej formie.
100

kuckisan 254

kuckisan

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Korea
Spotkanie: Sangju Sangmu-Suwon
Typ: 1 i bts
Kurs: 4.0
Analiza:

Gospodarze ostatnio są w dobrej formie, wygrali wyjazdowe spotkania z Pohang 2-0 i Seongnam 3-2, domowe z wiceliderem Seoul 2-1 i ... wyjazdowe z dzisiejszym przeciwnikiem aż 3-0.
Sangju u siebie mocne, przegrali tylko z liderem Seongnam 2-3 i zremisowali z 3 Jeongbukiem 2-2.
Reszta z 7 ostatnich domowych gier to wygrane.
Dobra passa sprawiła, że uplasowali się na wysokim 4 miejscu z bilansem 10-2-8 i bramkami 39-32.
10te Suwon nie wygrywa,ma bilans 4-9-7, ale strzela dużo bramek (w każdym z ostatnich 9 wyjazdach).
Liczę, że nie inaczej bedzie dzisiaj.
Mój typ to wygrana gospodarzy i bts.
100

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ???? - ATP Gstaad
Godzina: 14:00
Spotkanie: Lopez Feliciano - Mertl Jan
Typ: 2 handicap+ 5.5 gemów
Kurs: 1.68
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

Faworytem w tym spotkaniu jest Hiszpan z 21 miejsca ATP, rozstawiony w tym turnieju jako „jedynka&quot;. Lopez swoje lata ma, ponieważ to rocznik 1981, ale jakiś poziom ciągle tam trzyma. Przeplata dobre mecze z bardzo złymi. Jest to bardzo uniwersalny tenisista, ponieważ potrafi grać na każdej nawierzchni. W tym roku wygrał 19 meczów i 17 przegrał i jego forma jest właśnie w kratkę. Nie zaliczył żadnego finału, tylko dwa półfinały. Sezon na trawie również nie udany, ponieważ dwa razy poległ w pierwszych rundach i później na Wimbledonie w 3. Ostatnio również grał w rozgrywkach Davis Cupu gdzie wygrał z Copilem pod dachem 3:2. Tak naprawdę zmiany nawierzchni najpierw trawa później hala i dzisiaj mączka może być dla niego bardzo trudne. Oczywiście, że to on jest faworytem, ponieważ pod każdym względem bije rywala na głowę. Dobry serwis, lewa ręka, gra przy siatce, kompletny tenisista.
Jego rywalem będzie Czech, Jan Mertl z 306 miejsca ATP, czyli wieczny challangerowiec, a w tym roku musiał grać we futuresach, bo ma taką beznadzieją formę gdzie często tam przegrywał z jakimiś kelnerami. Mertl to też bardzo uniwersalny, ponieważ gra najwięcej na mączce i na halach no ale on zawsze grał na niższych poziomach. Tak naprawdę występ w tym turnieju jest jego najlepszym w całym sezonie. Musiał się przedzierać przez kwalifikacje gdzie nie stracił seta, a później w pierwszej rundzie pokonał Mertiego 6:4, 6:7, 6:2, czyli dobrze mu się tutaj gra. Czech to kłoda, bardzo słabo porusza się na korcie. Tak naprawdę, gdyby nie wzrost 191 cm a co za tym idzie jego mocny serwis to byłby pewnie w granicach 800 miejsca. To właśnie na serwisie i forhendzie bazuje i to jest jego największa broń. W wymianach będzie pewnie niszczony. Jeśli Mertl będzie serwował na swoim poziomie to handicap, który zaproponowałem jest wielce prawdopodobny, 6:4, 6:3 i jest ok. Mam nadzieję, że tylko się nie spali psychicznie.
68

Otrzymane punkty reputacji: +7
typer-marych 599

typer-marych

Użytkownik
Dyscyplina:koszykówka WNBA
Godzina:17:30
Mecz:Washington Mystics-New York Liberty
Typ: Mystics
Kurs:2.45
Buk:williamhill
Analiza: Washington gra ostatnio fatalnie w odróżnieniu od drużyny z Nowego Jorku co wygrywa mecz za meczem i już dawno zapewniony mają udział w play-offs. Dziś jednak typuję zwycięstwo gospodarzy bowiem dziewczyny ze stolicy nie mają nic do stracenia a u siebie powinny wreszcie pokazać coś by uszczęśliwic swoich fanów. Liberty pewnie zlekceważą rywalki i to będzie błąd który kosztowac ich będzie porażką co i tak nic nie zmieni jeśli chodzi o tabelę. Już wczoraj mieliśmy na dwa mecze dwie niespodzianki więc dlaczego dzisiaj ma być inaczej. W żeńskiej koszykówce faworyci są tylko na papierze a wygrać dzisiaj dziewczyny ze stolicy mogą i to nawet gładko. Wcale mnie to nie zdziwi i dlatego typuję dziś wygraną Mystics.
100

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Kolarstwo - Tour de France 2016 - Stage 17: Bern - Finhaut-Emosson
Godzina: 12:00 CET
Spotkanie: Richie Porte (AUS) - Bauke Mollema (NED)
Typ: Richie Porte (AUS)
Kurs: 1,72
Bukmacher: bwin
Analiza: Dzisiaj chyba małe szanse na uformowanie się mocnej ucieczki. Przewaga Froome’a w generalce jeszcze nie decydująca (1:47 nad 2. Mollemą, 2:59 nad Quintaną) i dzisiaj Sky może chcieć postawić kropkę nad i bo etap idealny dla nich do kontroli. Zwłaszcza po cyrkach na Mont Ventoux, które pokazało, że nigdy nie możesz być niczego pewnym. Sky na tyle mocne (Landa, Thomas, Nieve, Poels) że najpierw mogą zrobić selekcję na Col de la Forclaz, a potem jeszcze zostanie 2-3 pomocników Froome’owi pod finałową wspinaczką Finhaut-Emosson. Porte jako jeden z nielicznych dotrzymywał Froome’owi koła na podjazdach i nie zdziwi mnie jeśli dzisiaj również sobie nawzajem pomogą. Strata Porte’a na tyle duża (4:27), że nie jest realnym zagrożeniem, za to może liderowi pomóc zrobić przewagę nad innymi włącznie Quintaną (który jak na razie nie wydaje się być w najlepszej formie), a to może nawet Tasmańczyka wsadzić na podium. Sytuacja korzystna dla obu. Obaj znają ten podjazd z Dauphine 2014, kiedy ograł ich Contador, teraz to doświadczenie może mieć kluczowe znaczenie kiedy depnąć, kiedy zacząć decydujący atak itd. Froome strasznie pazerny na wygrane (co pokazał kiedy w Montpellier chciał się ścigać nawet z Saganem), ale może kiedy już zrobią przewagę to po starej znajomości puści Porte’a po etap, bo swój już ma na koncie. Typ Porte przed Mollemą to tylko prosta konsekwencja powyższych rozważań. Umówmy się, Mollema nie walczy o wygraną w Tourze, ale o zachowanie podium, co i tak będzie jego życiowym sukcesem. Nie widzę go jako inicjującego ataki, raczej jazda defensywna i pilnowanie najgroźniejszych rywali do podium, a ma czego bronić bo wyrobił sobie całkiem sporą przewagę w generalce (0:58 nad Yatesem, 1:12 nad Quintaną). Nie wiem czy noga pozwoli złapać koło jak pójdzie konkretny atak Froome’a (na Ventoux sytuacja była jednak wyjątkowa), a Porte pokazał, że potrafi wytrzymać to tempo.
ZAPRASZAM DO DZIAŁU KOLARSTWO
72

zibi16 1,6M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 19:15
Spotkanie: Norrkoping - Rosenborg
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,50
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Wydaje się najpewniejszy typ w dzisiejszej lidze mistrzów. Dwie overowe drużyny spotykają się na przeciw siebie po raz drugi. W pierwszym meczu drużyna z Norwegi wygrała u siebie 3:1 i dzisiaj gospodarze ruszą od pierwszej minuty do ataku aby spróbować odrobić straty z pierwszego meczu. Co za tym idzie będzie to doskonała okazja dla gości aby wykorzystać chociaż 1 kontrę.
Obie ekipy są w czołówce swoich lig, Norrkoping zajmuje 2 miejsce tuż za Malmo a Rosenborg zajmuje pozycję lidera. Bardzo dużo goli jest w meczach tych drużyn, w meczach gdzie gra Norrkoping średnio na mecz pada 3,3 gola a w w meczach Rosenborg pada średnio 2,6 gola na mecz.
Jeśli chodzi o składy to nie słyszałem o żadnych osłabieniach w żadnej z drużyn więc wyjdą najmocniejsze 11 jakie są. Przed nami mecz pełen emocji i z dużą ilością bramek dlatego typ obie strzelą wydaje się być bardzo bardzo prawdopodobny.
50

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom