Data : 19.08.2024
Godzina 21:00
Spotkanie: Leicester - Tottenham
Typ: Tottenham wygra
Kurs: 1,62
Bukmacher: Superbet
Analiza: https://forum.bukmacherskie.com/thr...gue-16-07-2024-19-08-2024.171799/post-7287647
Musze ten typ zagrać chociaż wiem, że to
Premier League, mecz wyjazdowy, mecz z beniaminkiem i niestabilny Tottenham. Ale mysle, ze kursy jeszcze mocniej spadną.
Chodziło mi tez po glowie over 1,5 bramki Tottenhamu, ale kurs tylko 1,48 i nie wiem jak do tego meczu podejda obie druzyny.
Tottenham
Tottenham chce zrobic zdecydowanie krok na przód i Ante Postecoglou dostał do tego świetne narzędzie. Żeby tak się stało muszą ustabilizowac forme na przestrzeni całego sezonu i dobrze wystartować. Z tym drugim powinno być dobrze, bo pamiętamy niesamowity start poprzedniego sezonu i w pierwszych 11 spotkaniach 9 wygranych i 2 remisy (na inauguracje z Brendford i z Arsenalem). Rowniez w ostatnim sezonie w Celticu Ante rozpoczynał od 7 wygranych z rzedu.
Kadra
Sprawy kadrowe wyglądają więcej niż dobrze.
Solanke - Doszedł brakujący element na samą górę piramidy czyli Solanke, który według mnie gwarantuje w takiej druzynie spokojnie ponad 20 bramek. Nie wiadomo czy zagra od początku. Postecoglou na konferencji nie dał jednoznacznej odpowiedzi, ale na 100% jak gotowy i coś na pewno zagra (według mnie wyjdzie w 1 składzie).
Młodzież - Do tego przyszli młodzi 18 letni Archie Gray za 40 mln, czyli jeden z najwiekszych talentow angielskiej piłki, który ma już spore doswiadczenie z Leeds. Jego naturalna pozycja to sr pomocnik, ale grał na boku obrony co daje mu duzo opcji do gry na kilku frontach. Bergvall to rowniez 18 latek, wielki talent szwedzkiej piłki. Dostawał minuty w preseasonie.
Odobert - Sensacja ostatnich godzin na rynku. Za prawie 30 mln przychodzi skrzydłowy z Burnley. Pewnie nie bedzie jeszcze brany pod uwage, ale transfer duży.
Linia obrony - Bardzo dobra wiadomosc jest taka, że cała linia obrony jest dostepna. Udogie, Romero, van de Ven, Porro są dostępni chociaz niektorzy pozno wrocili ze zgrupowan. W preasonie grali Dragusin, Davies, Spence, Gray, czyli kazda pozycja jest pokryta podwojnie. W ostatnim sezonie duzyn problemem była defensywa. Teraz wygląda to lepiej.
Srodek - Srodek pola utrzymany z poprzedniego sezonu. Tutaj moze czegos brakowac. Solidni Sarr, Bissouma i Bentancur. W rotacji Skipp. Odejsc ma Lo Celso. Wazna bedzie forma Maddisona. W pierwszym meczu zawieszony Bissouma.
Siła ofensywna - Solanke, Son, Kulesevski (swietny preseason), Johnson, Richarlison, Werner, Odobert, Solomon. Niesamowita siła ognia. Jak na razie wygląda, że ofensywny kwarter to bedzie na pewno Maddison, Son, Solanke. O miejsce numer cztery bedzie walka, w której chyba na czele jest Kulusevski, ale w perspektywie sezonu jest to ogromne pole manewru.
Leicester
Na pierwszy rzut oka dla mnie kandydat numer 1 do spadku. Wiadomo, że okno transferowe trwa, duzo sie moze zmienic, ale tak to na razie widze. Ta druzyna kompletnie nie ma argumentow.
Trener - Przed sezonem uciekł trener Maresca do Chelsea, także wszystko co było budowane w tamtym sezonie zostało powiedzmy zresetowane. Niektórzy eksperci twierdzą, że to może i lepiej, Bo filozofia Maresci byłaby zbyt naiwna na
Premier League a już pod koniec kampani w
Championship druzyna miała problemy i ledwo dowiozła awans.
Nastepca to Steve Cooper i to mnie nieco przeraża w kontekscie walki o utrzymanie. Nie jest to najgorszy trener. Pracował długo w Swansea, zrobił awans z Nottingham, których utrzymał w również ekstremalnychych warunkach, w drugim sezonie poleciał. Ale czy to jest trener na
Premier League ? Bardziej cenie kilku obecnych trenerów z drugiego poziomu.
Kadra
Pomoc - Ogromny problem, bo razem z trenerem odszedł Dewsbury-Hall czyli najwazniejszy zawodnik druzyny. Nikt o podobnej charakterystyce nie przyszedł, bo młody Golding jest niezweryfikowany a obecna konfiguracja Ndidi, Winks + Choudhry, Sourame są po prostu za słabi na
Premier League, chociaz oczywiscie Ndidi ma swoje atuty, ale reszta kompletnie nie.
Obrona - Okoli, który przyszedł i grał w Atalancie może byc dobrym nabytkiem. Faesa jestem antyfanem i kompletnie go nie cenie na tym poziomie pamietajac Jego wystepy z
Premier League czy chociazby ostatnim Euro. Coady musiałby wrócic w swoj prime a Vestergaard od lat jakos sie trzyma, ale nigdy długoterminowo nie daje. Boki obrony w miare solidne.
Atak - Mega problem. Daka wypada na kilka miesiecy, Vardy wypada na jakis czas. Trener na konferencji powiedział, ze jedyny dostepny napastnik to Tom Cannon 21 nawet nie talent tylko zapchajdziura w druzynie, ktory w tamtym sezonie zaliczył 12 wystepów w
Championship i pewnie gdyby nie kontuzje to byłby wypozyczony. Oczywiscie On nie zagra i bedzie kombinowanie z Mavdidim w ataku.
Cos pozytywnego - W ofensywnej tercji mozna szukac troche nieprzewidywalnosci. Mavdivi, Marcal, McAteer, Fatawu, wypozyczony Buonanotte. Kazdy z Nich ma potencjał i umiejetnosci, ale wciąz niezweryfikowane na poziomie
Premier League. Przyszedł z Fulham De Cordova-Reid, który da doswiadczenie, ale czarów nie zrobi.
Podsumowując bardzo sie zdziwie, jeżeli Tottenham tego nie wygra. Dostali na start idealnego przeciwnika w idealnym momencie, gdzie sami nie mają problemów, za to rywal ma ich mnóstwo.
0