Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Holandia, Eredivisie
Godzina: 20:00
Spotkanie: Excelsior Rotterdam - ADO Den Haag
Typ: obydwie drużyny strzelą gola i pow. 2,5 gola
Kurs: 2.15
Bukmacher: Betano
Analiza:
Witam wszystkich! Jest mi niezmiernie miło, że wczorajszy
typ dnia wszedł, a tym bardziej, że nie zabrakło mi żadnego gola. Mam nadzieję, że skorzystaliście, gdyż typ z wczoraj był z kursem @6.0. Na dzisiaj wybrałem spotkanie z ligi holenderskiej i uważam, że ma także duże szanse na powodzenie. Zapraszam do analizy!
Po pierwsze, warto podkreślić (nie po raz pierwszy zresztą), że
liga holenderska jest jedną z bardziej overowych w Europie, a na drugim szczeblu rozgrywek pada jeszcze więcej bramek. W spotkaniu biorą udział drużyny o zbliżonych możliwościach o czym świadczą 2 kolejki dotychczas rozegrane.
Zespół Excelsior Rotterdam najpierw wygrał na wyjeździe z Twente 2-1, a następnie pokonał u siebie Groningen 2-0. Z kolei ekipa ADO Den Haag rozpoczęła sezon od zwycięstwa 3-0 z G.A. Eagles na własnym boisku by później pokonać na wyjeździe Vitesse 2-1. Jak widać obie drużyny w dotychczas rozegranych spotkaniach zdobywały 3 punkty, a poza tym strzelały sporo goli. Zatem można stwierdzić, że dzisiejsi gospodarze jak i goście weszli w sezon bardzo dobrze. Na tej podstawie można także skonstatować, iż skoro oba zespoły są w formie to należy spodziewać się ataków od pierwszego gwizdka sędziego. Według mnie,
zapowiada nam się overowy mecz dwóch ligowych średniaków.
Po drugie, po zapoznaniu się z danymi na uwagę zasługują wyniki meczów bezpośrednich między dzisiejszymi przeciwnikami. Otóż
ekipy grają ze sobą regularnie od 1998 roku, więc nie trudno się domyślić, że mają za sobą wiele starć. Jednak nie można pominąć jednego faktu mającego duże znaczenie dla typu proponowanego przeze mnie. Otóż
biorąc pod uwagę wszystkie mecze (domowe i wyjazdowe) to ostatni raz kiedy tylko jedna z drużyn strzelała przynajmniej gola miał miejsce w roku 2000, czyli 16 lat temu (!) Co więcej,
w każdym z późniejszych meczów padały chociaż 2 gole i ZAWSZE przynajmniej po jednym dla przeciwników. Specjalnie policzyłem te pojedynki i
było ich aż 15. To naprawdę rzadko się zdarza by taka seria trwała tak długo. Jednak sprawia to jednocześnie, że nie można potraktować tego obojętnie.
Wyniki tych spotkań prezentują się następująco: 2-3, 2-2, 4-2, 1-2, 2-2, 3-1, 2-1, 1-5, 1-1, 1-1, 2-1, 2-2, 2-3, 3-3, 2-4. Jak widzimy
w zdecydowanej większości były to mecze bardzo overowe, w których 2 gole to rzadkość. Zazwyczaj było ich więcej i zaledwie w dwóch przypadkach na 15 ostatnich pojedynków padły zaledwie 2 bramki. To powoduje, że wniosek może być tylko jeden: gole w dzisiejszym meczu są tylko kwestią czasu. Nie wydaje mi się, że ekipy nie podtrzymają tej fenomenalnej serii zwłaszcza, że są w wysokiej formie strzeleckiej co pokazały 2 pierwsze kolejki.
Po trzecie, skoro podałem już ogólne informacje to chciałbym nawiązać do
wyników bezpośrednich starć, lecz biorąc pod uwagę tylko i wyłącznie mecze rozegrane na obiekcie dzisiejszych gospodarzy, gdyż za kilkanaście godzin spotkanie rozpocznie się właśnie tam. Ostatnie 5 pojedynków odbyło się w 2007, 2011, 2015 i 2016 roku, więc skoncentruję się tylko na dwóch ostatnich spotkaniach, ponieważ właśnie one miały miejsce całkiem niedawno i w największym stopniu świadczą o aktualnych możliwościach klubów.
Oba kończyły się zwycięstwami ADO Den Haag, a ich wyniki przedstawiają się następująco: 2-3, 2-4. Jak widzimy
w obu przypadkach padało chociaż 5 goli i w obu bramki strzelały dwie drużyny. Na tej podstawie można stwierdzić, że zespoły lubią grać ze sobą. W Ich starciach z reguły pada dużo goli, więc z jakiego powodu dzisiaj miałoby być inaczej?
Podsumowując, typ wydaje się być naprawdę interesujący i bez wahania można go dodać do dubla lub do jakiejś taśmy. Skoro od 2000 roku obie ekipy strzelały chociaż po jednej bramce to rozsądnym rozwiązaniem jest typ, że dzisiaj także obie drużyny strzelą (@1.70). Dla odważnych proponuję zwycięstwo gości i pow. 3,5 gola w meczu (@5.60). Mam nadzieję, że w jakimś stopniu moja analiza pomoże Wam w podjęciu decyzji. Hej
115