Dyscyplina :
Piłka nożna - Turcja Puchar
Spotkanie : Basaksehir - Giresunspor
Typ : Basaksehir -2 EH
Kurs : 4.6
Bukmacher :
Unibet
Siemanero ???? Znów dawno się nie udzielałem na forum, ale bywałem tu praktycznie każdego dnia. Dziś jednak ten mecz wpadł mi tak w oko, że postanowiłem dodać coś od siebie.
Gospodarze są liderem w Super Lig, grając u siebie w tym sezonie jeszcze nie przegrali. Na wyjeździe zdarzały im się wpadki, jednak nie na tyle poważne, żeby spać w dół tabeli.
Pierwsze spotkanie pucharowe z Giresunsporem było dla nich mega eksperymentalne, ponieważ w podstawowej 11 zagrał tylko 1 zawodnik, który na co dzień w niej grywa. Wyszli na to spotkanie całkowicie rezerwowym składem, licząc, że może się uda przejść rywala jak najmniejszym kosztem sił najlepszej 11 drużyny. Nie udało się, i teraz trzeba odrobić straty i awansować do kolejnej fazy turnieju. Jestem pewien, że w tym meczu może nie zagrają wszyscy najlepsi zawodnicy z klubu, ale z pewnością na boisko wyjdzie lepszy, bardziej zgrany skład, który zapewni awans ekipie dzisiejszych gospodarzy. Kurs na zwycięstwo minimum 3-ma bramkami jest imponujący, jak na obecną formę obu ekip, tym bardziej że Basaksehir kilka dni temu grał sparing z Den Haag, który wysoko, bo 4-0 wygrał. Był to ich pierwszy mecz z tym roku, a ekipa gości jeszcze nic w tym roku nie grała- same treningi, co też nie daje nam pewności że te ćwiczenia nie poszły na marne.
Kurs na samo zwycięstwo gospodarzy jest równie wysoki (ok 1.5), ale jak wiadomo nie chodzi tutaj o trafny, byle jaki typ, ale o typ, na którym można nieźle wyjść, więc po tej krótkiej analizie stwierdzam, że warto zaryzykować. Jest to bowiem ryzyko warte gry, bo kurs nie w kij dmuchał, a prawdopodobieństwo wysokiej wygranej i bezpośredniego awansu aktualnego lidera najwyższej klasy rozgrywkowej w Turcji jest wielce możliwe.
100