>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 16.04.2015 (czwartek)

Status
Zamknięty.
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Tutaj p odajem y typy
na czwartek - 16. Kwietnia

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Analiza:

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

masaskilli 1,9K

masaskilli

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Godzina: 02:05
Spotkanie: Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder
Typ: Under 212 pkt
Kurs: 1.90
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiaj nie ma opcji, żeby Oklahoma ten mecz przegrała, zapowiada się jakiś blow OKC, i myślę, że odjadą graczom Minnesoty szybko. Linia imo trochę za wysoka, bo jednak pare kontuzji w drużynie Timberwolves, paru graczy nadal Q (Bennett, Budinger, Martin). Gracze Wilków dzisiaj mogą mieć ogromny problem ze skompletowaniem nawet 8 graczy do składu, co oznacza że gracze dzisiaj wystawieni w pierwszej piątce nie będą mieli zbyt dużo odpoczynku, za czym idzie skuteczność rzutowa. 212 punktów to jednak granica dzisiaj nie do przekroczenia, bo pomimo myśli, że OKC dzisiaj spokojnie przebije granicę 110pkt, to gracze gospodarzy nie powinni być w stanie dotrzymać im kroku i poniosą wysoką porażkę w ostatnim meczu sezonu zasadniczego.
Polecam! ????
⛔100

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - ATP Monte-Carlo 2015
Godzina:
10:30
Spotkanie:
Wawrinka S. - Dimitrov G.
Typ:
Wawrinka S.
Kurs:
1.54
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
H2H 2:1 z lat 2011-2014, raz tylko Bułgar wygrał na trawie, a to chyba jedna z najmniej ulubionych nawierzchni Stana. Wawrinka o czym już nie raz pisałem, skupia się w ciągu roku na dosłownie kilku turniejach (np. Chennai, Australian Open itd.) gdzie gra genialnie. Rok temu wygrał ten turniej pokonując w samym finale Federera. W pierwszym meczu zaprezentował się ze świetnej strony oddając tylko 5 gemów Juanowi Monaco, mają około 14 BP.
Bułgar nazywany młodym Federerem w 2015 roku gra dość średnio, ale często odpadał z turniejów grając przeciwko zawodnikom w super formie. Tutaj w Monaco jak na razie zaliczył dwa pewne zwycięstwa nad Fogninim i Verdasco, ale Ci zawodnicy grają często w kratkę (raz super, raz beznadziejnie), pomimo to rzeba oddać honor Dimitrovowi bo zagrał niezłe dwa spotkania. Mecz może być zacięty i zapewne obaj będą się długo obijać jednoręcznym backhandem, ale Wawrinka jest bardziej doświadczony i ja mu tym razem zaufam.
⛔100

realadi 241

realadi

Użytkownik
Dyscyplina; Piłka nożna LE
Godzina; 21;05
Spotkanie; Wolfsburg-Napoli
Typ; 1
Kurs;1.80
Bukmacher;Bet365
Analiza; Wilki na swoim obiekcie graja świetnie natomiast Napoli wyjazdy słabo i na tym generalnie opieram swój typ. Do tego dochodzi aktualna forma tych zespołów,niby Napoli wygrało ostatni mecz dość pewnie z Fiorentiną ale czy to oznacza że jutro Wili będa mieli dużo kłopotów ? moim zdaniem nie bo jak już wspomniałem grają u siebie i będą chcieli załatwić awans właśnie tutaj bo chyba wiedzą że we łoszech jest trudny teren. Jeśli nie awans to napewno przydałaby się zaliczka jak np 1-0 czy 2-0. Ostatnie 10 spotkań u siebie wygrane w tym z Bayernem 4-1 Sportingiem 2-0 czy Interem 3-1 więc wszędzie handi,ja jednak wolę bezpieczny typ na czystą 1. Napoli wyjazdy kiepsko bo 5 ostatnich bez wygranej a przeciwnicy dość mocni myślę że na poziomie Wolfsburga... Kurs dość opłacalny patrząc na obecna formę Wilków , powodzenia
⛔100

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: National Hockey Game PlayOffs
2:30 am.
Nashville Predators - Chicago Blackhawks
// Under 1,5 (druga tercja) @ 2,00 William Hill
No to zaczynamy przygodę z najlepszym turniejem jakie są finały po Puchar Stanleya, w National Hockey Game :!:. Z pewnością nie będzie tu żadnego oszczędzania rywali i na pewno nie będzie podkładania, bo tu mecze są o wysokie już stawki i tu nie chodzi też o wartości materialne. Od razu na pierwszy rzut oka, podoba mi się spotkanie jakie będzie rozgrywane w Nashville. Gdzie tutejsi drapieżce będą podejmować, mega silną ofensywę Jastrzębi. Znani Mistrzowie Stanleya z 2013 roku ekipa z Chicago, nie mogła trafić lepiej. Bo będą grali z drużyną która jest im bardzo dobrze znana. Potrafiąca i wygrać w delegacji podczas regular seazon z Hawks, ale i także potrafiąca zagrać ospale u siebie. Tutaj już są finały więc walka będzie zażarta od samego początku. Do składu po kilku tygodniowej absencji wracaj mój ulubieniec Patrick Kane. (SHOW TIME) Zawodnik o niebywałym talencie, mający ogromny potencjał i zwinność którą pozazdrości mu nie jeden zawodnik. Doskonale się rozumie z kapitanem Jonatanem. Razem znają się od lat. Świetnie to się przekłada na lodzie. Podczas gry w przewadze obaj są nie do zatrzymania. Toews uwielbia robić swoje pirurety, w postaci kółeczka przy bramkach rywali i oddawać gumę na tacy swoim kolegom z teamu aby te ulokowali gumę w sieci. Jest Seabrook, defensor ^7^ który dopiero potrafi zmiażdżyć z niebieskiej niebezpieczny shot. Mało tego, cała drużyna pracuje na to by ich mecz przynosił owoce. W pierwszej tercji powinniśmy się spodziewać wymiany ognia, choć w Nashville mecze nie zawsze są overowe. Jastrzębie dużo bramek strzelają na początku spotkania i w trzeciej odsłonie meczu. Też zależy od tego jak się to spotkanie potoczy, ale jednak uważam że w drugiej tercji, będzie trochę spokoju i nie będzie tej zawziętości na gole. Jastrzębie grają w delegacji więc i oni tu będą grali aby jak najlepiej wyglądali w kolejnym spotkaniu. Preds, zatem również tych bramek dużo nie strzelają w drugiej tercji. Grają zachowawczo, na domiar tego nie forsują tempa. Dlatego twierdzę, że under w drugiej tercji jest jak najbardziej możliwy. Próbujemy!
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +5
zerowiec1 22

zerowiec1

Użytkownik
Dyscyplina; Piłka nożna, LE
Godzina; 21;05
Spotkanie; FC Sevilla - Zenit St. Petersburg
Typ; FC Sevilla i powyżej 2,5
Kurs;2.50
Bukmacher;Bet365
Analiza:
Sevilla od lat notuje dobre występy w LE i na pewno w tym sezonie również celują w finał. Ostatnio są w formie, co potwierdziło dobre spotkanie z Barceloną. Przymykając oko na pierwsze 30 minut tamtego meczu, to zagrali świetne spotkanie. W tym sezonie u siebie jeszcze nie przegrali.
Natomiast Zenit na wyjazdach spisuje się przeciętnie. (chociażby 2:0 w plecy z Monaco i Aptekarzami). Natomiast Sevilla będzie chciała zadbać o jakąś zaliczkę przed rewanżem.
kiepska analiza

Otrzymane punkty reputacji: +1
deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
:hokej: NHL Play-Offs
02:30
Nashville Predators - Chicago Blackhawks
Patrick Kane to score
2,75 Betsson
Wraca jeden z moich ulubieńców i jeden z największych pazurów, którymi Czarne Jastrzębie będą starały się rozerwać swoją ofiarę. Świetny skrzydłowy, który od początku swojej kariery jest genialny, generalnie więcej o nim napisałem w swojej analizie na zwycięstwo Hawks w Pucharze Stanleya.
Patrick wraca jednak zdecydowanie wcześniej niż było to przewidywane, około miesiąc to znaczna różnica i potężne wzmocnienie gości dzisiejszego pojedynku. Patrick powinien mieć dzisiaj swoje szanse, pamiętajmy jednak, że w bramce stoi Rinne, ale według mnie obrona Preds nie ma w ogóle podjazdu do siły rażenia, jaką dysponują Blackhawks z chociażby Toewsem, Kanem i Hossą, którzy zapewne wyjdą w pierwszej piątce. W obronie Preds Josi i Weber, a więc para, której nie sposób się przestraszyć. Preds osiągnęli i tak już zdecydowanie więcej, niż wszyscy się tego spodziewali. Wystarczy już tych niespodzianek, z pewnością rywalizacja z Preds wyjdzie im na dobre, nabiorą doświadczenia w postseason i może w przyszłym sezonie znowu w nim zagoszczą. Stawiam na Kane, ale właściwie może strzelić każdy. Jeżeli ktoś z was ma konto w WilliamHill to Anglicy wystawili ofertę, Kane to score &amp; Hawks win 7,00. Myślę, że oferta dosyć ciekawa i atrakcyjna do pobrania, choć nieco ryzykowna. Powodzenia wszystkim i mam nadzieję, że postseason w naszym wykonaniu będzie owocny i ogolimy buków na kilkanaście ładnych baniek. :wink:
⛔100

maveg 2

maveg

Użytkownik
:hokej: NHL Play-Offs
04:00
Vancouver Canucks - Calgary Flames
Canucks OT
1,68 Betclic
W końcu przyszło to na co wszyscy czekaliśmy, 15 kwietnia, a to oznacza Play-Offy w najlepszej hokejowej lidze na świecie. Zapraszam i życzę powodzenia.

Mecz, który zaczyna się o bardzo późnej porze czasu polskiego, ale myślę, że dla fanów tego sportu to nie problem. Kiedy w sezonie zasadniczym grałem na Vancouver zazwyczaj nie zawodzili mnie i wygrywali swoje spotkania. Obie drużyny miały sporo czasu na odpoczynek i na pewno wykorzystały go w 100 procentach. Gości dalej męczy plaga kontuzji, lecz to nie przeszkodziło im w awansie do PO. Jest to spore utrudnienie dla trenera Boba Hartley’a, który nie może rotować składem tak jakby chciał. Co do Orek to jak na razie o kontuzję nie muszą się oni martwić. Wszyscy zdrowi i chętni awansu do kolejnej rundy. Wiele razy wspominałem o braciach Sedinach, bo pewnie gdyby nie oni to Canucks nie znalazło by się w tym miejscu, w którym jest teraz. Co więcej w niesamowitej formie jest Czech Vrbata, który strzelił najwięcej goli dla drużyny w sezonie zasadniczym. Drużyna gospodarzy u siebie gra przyzwoicie. Podobnie jest z ekipą gości na wyjeździe. Zapowiada się wyrównujący mecz zwiastujący sporo emocji oraz walki. Osobiście stawiam tu na Canucks, którzy ograją Flames w 6 spotkaniach. Ciekawostką jest, że gdy te zespoły spotykały się ze sobą, to któraś z nich zachodziła aż do finału. Czy tym razem będzie podobnie, tego nie wiem. Mam nadzieję, że po dzisiejszym pojedynku bliżej tego będą gracze z Vancouver. #GOCANUCKS
⛔100

kary1 477

kary1

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Godzina: 03:30
Spotkanie: Grizzlies - Pacers
Typ: Pacers
Kurs: 1.80
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Ostatni dzień sezonu zasadniczego Pacers wraz z Nets jeszcze biją się o awans i jeśli Nets wygra bez dogrywki, a Pacers w regulaminowym czasie przegrają ten mecz, to awans otrzymuje Brooklyn Nets. To jest dla nich najważniejszy mecz w sezonie, muszą zrobić wszystko, aby awansować. Grizzlies gra praktycznie o nic, wiedzą, że i tak nie będą mieć wyższej pozycji w tabeli, bo przecież Rocketsi łatwo wygrają mecz z Jazz żeby utrzymać swoją pozycję. Wiadomo, że &quot;Miśki&quot; nie odpuszczą łatwo tego meczu, ale mają informacje w podświadomości, że Indiana gra o śmierć i życie i będzie piekielnie trudno wygrać ten mecz. Nets na szczęście gra przed Indianą i jeśli oni zobaczą jak łatwo sobie ci poradzą z Magikami to będą jeszcze bardziej zmotywowani do zwycięstwa w tym meczu. Ostatnie mecze Grizzlies nie zaliczają się do udanych porażki z Wizards, Clippers i Warriors, wywalczone zwycięstwo jednym punktem ze słabym Jazz w tym sezonie oraz pokonanie Pelikanów, co jest chyba największym ich osiągnięciem w ostatnich 5 meczach. Pacers nie przegrał od 6 spotkań i pokonując Thunder, Heat czy Wizards pokazali, że stać ich na wiele. Ubolewam nad tym, że spotkanie odbywa się na wyjeździe i to może zadecydować o wyniku meczu. Chociaż właściwie, tak ważnego meczu nie można przegrać. Let&#39;s Go Pacers!
⛔100

cyganka122 109

cyganka122

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Copa Libertadores
Godzina: 00.45
Spotkanie: Juan Aurich - Tigres
Typ: Tigres i powyżej 2,5 bramki
Kurs: 11,75
Analiza:

Patrząc na obecną formę Juan Aurich ciężko zrozumieć kurs na ten mecz. Po dziesięciu kolejkach zajmują ostatnie miejsce w Copa Inca w Peru. Co prawda na ich korzyść świadczy spora liczba strzelonych bramek – porównywalna z lepszymi zespołami ligi – jednak tracą ich jeszcze więcej. Jeżeli chodzi o meksykański Tigres, również nie ma bardzo ich za co chwalić – po trzynastu kolejkach zajmują siódme miejsce w lidze (bywało zdecydowanie lepiej jeżeli chodzi o tą drużynę), jednak Clasura jest zdecydowanie mocniejsza niż liga Peru. Co do spotkań w Copa Libertadores wygląda to trochę inaczej – Tigres są liderem grupy, po pięciu meczach bez porażki (11 strzelonych bramek, trzy stracone). Na niekorzyść mojego typu może świadczyć to że Juan Aurich zajmuje drugie miejsce w grupie i chcąc myśleć o grze w play off powinni ten mecz wygrać. W poprzednim pojedynku górą była drużyna z Meksyku, wygrywając 3:0. Na dobrą sprawę oni już nic nie muszą pokazywać, jednak myślę że Tigres nie odpuści i po zaciętym meczu, obfitującym w bramki wygra i awansuje dalej razem z drużyną River Plate.
✅400

Otrzymane punkty reputacji: +36
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna LE
Spotkanie Dynamo Kijów -Fiorentina
Typ: Dynao dokładnie 1 golem
Kurs 4.10
Buk Unibet
Godz: 21:05
Analiza: Witam, już w czwartkowy wieczor rozpoczną się kolejne zmagania w lidze europejskiej, ekipa Dynamo Kijów na swoim stadionie podejmowała bedzie drużynę Fiorentiny. Dla mnie faworytem w tym pierwszym spotkaniu rozegranym na Ukrainie bedzie ekipa gospodarzy, która na tym boisku w obecnych rozgrywkach i zanotowała tutaj zaledwie 1 porażkę z Ludogorets, co można nazwać wypadkiem przy pracy, ponieważ pozostałe spotkania to same wygrae lub remisy a meczy tych było na prawdę bardzo dużo ponieważ az 28, tak wiec reasumując na 28 spotkań tylko 1 porażka, to rewelacyjny bilans wliczajac spotkania ligowe, te w lidze europy oraz pucharowe i towarzyskie , ich przeciwnik włoska Fiorentina na wyjazdach radzi sobie znacznie słabiej co prawda w poprzedniej rundzie wyeliminowała romę,ale gospodarze też mogą poszczycic się wysoką wygraną 5:2 na swoim boisku z zespołem Evertonu. Goscie teraz grają jednak słabiej w meczach wyjazdowych co pokazuję statystyka, ostatnie 3 spotkania to 1 wygrana 1 remis i bardzo wysoka porażka na stadionie Rzymskiego Lazio. Ogólnie rzecz biorąc oba zespoły nie grały ze sobą jeszcze nigdy w historii, na pewno włoska liga jest mocniejsza,ale ekipa gosci dziś jedzie do Napoli , gdzie też musi wystawić pierwszy skład co na pewno odbierze im jakieś siły w starciu z zespołem Dynama Kijów , gospodarze natomiast są obecnie liderem z 4 punktami przewagi nad zespołem drugim, do tego maja zdecydowanie słabszego przeciwnika w lidzę, a poza tym atut własnego boiska, myślę ze właśnie ta kwestia może w być w tym spotkaniu najważniejsza i większe zasoby sił ekipy gospodarzy pozwolą im w tym spotkaniu osiągnąć dobry rezultat.
⛔100

harrods24 93

harrods24

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - LE
Godzina: 21:05
Spotkanie: Sevilla - Zenit
Typ: Sevilla (-1)
Kurs: 2.50
Bukmacher: bet365
Analiza:
Dzis na Ramon Sanchez Pizjuan Sevilla podejmie lidera rosyjskiej ekstraklasy druzyne Zenita St. Petersburg.
Sevilla w tym sezonie gra swietna pilke plasujac sie na 5 pozycji w lidze ze strata 3 pkt do Valencii i 4 pkt do Atletico. Szczegolnie rewelacyjnie druzyna Unai Emerego radzi sobie przed wlasna publicznoscia ,na 10 ostatnich meczow na wlasnym stadionie wygrali 8 ,remisujac jedynie 2 razy ,bramki to 19:5. Jest to bardzo mocny zespol ktory tworzy rewelacyjnie zgrany kolektyw ,nawet przegrywajac z Barcelona 2:0 byli w stanie oddac jedynie dwa celne strzaly na bramke ktore zamienili na gole ,co pokazuje jak sa skuteczni.
Zenit prowadzi w lidze rosyjskiej majac 8 pkt przewagi nad drugim Krasnodarem i pewnie idzie po kolejne mistrzostwo kraju. Po tym jak Zenit zostal wyeliminowany z Ligi Mistrzow ,na pocieszenie pozostala im LE w ktorej wyeliminowali latwo druzyne PSV i Torino. Lecz tym razem czeka ich o wiele ciezsze zadanie ,gdyz ekipa Sevilli wydaje sie druzyna wiekszego kalibru niz ekipy z Eidhoven i Turynu.
Sevilla ma ogromna szanse na bardzo korzystny wynik w tym meczu ,tym bardziej ,ze druzyna AVB zagra bez swoich czterech podstawowych zawodnikow! A mianowicie bez Hulka ,Dannego ,Criscito i Smolnikova ktorzy pauzuja za nadmiar zoltych kartek ,do tego kontuzjowany jest Faizulin.
Wydaje sie ,ze druzyna z Rosji raczej przyjedzie do Andaluzji zeby sie bronic i liczyc beda na kontry ,bo to Sevilla raczej bedzie kontrolowala przebieg spotkania. Mysle ,ze ten typ ma duze szanse powodzenia gdyz z pewnoscia druzyna w ktorej gra na co dzien nasz rodak bedzie chciala ugrac jak najlepszy wynik przed rewanzem w Rosji. Obstawiam 2:0 badz 3:1 dla ekipy Krychowiaka! Powodzenia!
⛔100

L 57

lnr

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Dania, Puchar
Godzina:
18:15
Spotkanie:
FC Kopenchaga - Esbjerg
Typ:
FC Kopenchaga
Kurs:
1.70
Bukmacher:
Bet365
Analiza:
Witam. Dziś zapraszam do Skandynawii. W duńskiej stolicy dojdzie do pojedynku o finał krajowego pucharu. Jak nam wiadomo, miejscową ligę zdominował rewelacyjny w tym sezonie Midtjylland i gospodarze jutrzejszego spotkania pozostają z pokaźną stratą punktów na 2. miejscu w tabeli Superligi. Wszyscy doskonale wiemy że FC København celuje tylko w najwyższe cele i krajowe trofea... Teraz, gdy Mistrzostwo wydaje się już nieosiągalne, Kopenchaga na pewno nie odpuści i zrobi wszystko by w tym sezonie wznieść Puchar Danii. Goście jutrzejszego spotkania w lidze plasują się na &#39;ostatnim, spokojnym&#39; 10. miejscu i choć mają sporą przewagę nad dwiema ostatnimi drużynami z miejsc spadkowych i wydaje się że nadrzędnym celem do końca sezonu będzie raczej poszukanie jeszcze paru pkt w lidze by przypadkiem jakimś cudem jednak się tam nie znaleźć. Ostatnie 5 spotkań obu drużyn to Z R R Z Z - gospodarze i P R Z P P - goście. Ostatnie dwa bezpośrednie starcia obu drużyn z 15.03.15r i z 5.10.14r wygrała Kopenchaga. I w tym pojedynku nie powinno być inaczej. Moim zdaniem faworyt do wygrania tego meczu, jest tylko jeden! Powodzenia.
⛔100

louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis ATP Monte Carlo
spotkanie J.W. TSONGA - M. CILIC
mecz zaplanowano na 14.00
TYP ZW CILIC
kurs 2,83
Pinnacle Sports
Pojedynek Francuza ATP nr 14 z Chorwatem aktualny rank nr 10 a to głownie za sprawą wygranej na ubiegłorocznym US open , za to Francuz wygrał turniej ATP w Toronto chwilę przed ubiegłorocznym US open .I od tamtej pory obaj panowie grywali w tenisa mało i raczej z średnim skutkiem , za to teraz wracają znowu na najważniejsze turnieje w sezonie.Obaj przed tym turniejem dość dawno nie grali na mączce od lata ubiegłego roku , no i nawierzchnia na pewno predysponuje Tsongę na ostatnie 20 meczy na mączce przegrał tylko 4 , ale Cilic w ostatnich 20 meczach na mączce przegrał tylko 7 , czyli też całkiem dobry bilans.Za to H2H 2do1 na korzyść Cilica ale grali tylko na Hardzie , w ubiegłym roku jesienią grali w Azji jeszcze takie durne jednosetowe pokazówki ich raczej nie biorę pod uwagę ale oddajmy prawdę że oba wygrał Cilic.Jak dla mnie to typowy mecz50:50 coś jak wczoraj Kohlsreibera z Bautistą-Agutem , spodziewam się zaciętego meczu i wachań kursów , trzech wyrównanych setów a na zwycięzcę Marina co buki wystawiły fajny kurs.No a jak będzie?Polecam obejrzeć mecz na livie , powino być emocjonująco.
✅183

Otrzymane punkty reputacji: +8
stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
⚽ Dania 2 liga
Godzina 20:30
Spotkanie - HB Koge : AGF Aarhus
Typ - over 3,5 gola
Kurs - 4.20 / Sportingbet

Spróbuję w tym spotkaniu iść w stronę bramek , zobaczymy może wejdzie !
Gospodarze w tabeli zajmują dopiero 7 pozycję i o awansie raczej w tym sezonie nie marzą gdyż do czołówki tracą sporo , po 23 kolejkach ich bilans 7-8-8 i br. 19:27 i jak nie trudno zauważyć to z obroną nie jest najlepiej , ostatnio jednak grają nie żle i dwa ostatnie pojedynki to dwa zwycięstwa a te ostatnie kiedy to w meczu wyjazdowym ograli trzeci w tabeli Lyngby 3:1 powiem że trochę mnie zaskoczyli ale to daje nadzieję na dzisiejszy mecz , teraz goście a ci to spadkowicz z poprzedniego sezonu z Superlig i widać że chłopaki marzą o szybkim powrocie do najwyższej klasy rozgrywek w Danii i jak na teraz to im się udaje bo zajmują drugie miejsce z dorobkiem 42 pkt i do lidera tracą sporo bo aż 9 pkt jednak druga pozycja też daje upragniony awans i trzeba tego bronić tym bardziej że mają 3 pkt przewagi nad Lyngby ale też jeden mecz mniej rozegrany tak więc jest dobrze no ale dziś trzeba skasować komplet pkt aby trzymać dystans i liczę że to oni wygrają to spotkanie ale jak już podałem idę w tym meczu w stronę bramek bo te powinny dziś padać . AGF Aarhus w meczach wyjazdowych spisuje się bardzo dobrze i tej statystyce chłopaki przodują a ich bilans w meczach wyjazdowych to 8-2-1 i te bramki 23:9 na mnie robią wrażenie bo jak zajrzymy do ogólnego bilansu bramek 38:22 to większość strzelili w meczach wyjazdowych tak więc dziś powinni to potwierdzić w Koge , no i moja ulubiona statystyka czyli H2H pokazuje że w tej parze lepsi goście bo na 9 pojedynków bilans 2-2-5 i br. 12:15 co daje średnią 3 gole na mecz , no i sumując dobrą ostatnio grę gospodarzy i najlepiej grający zespół na wyjazdach zaryzykuję na przynajmniej 4 bramki ! ⛔100

gangren7 2

gangren7

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna, Liga Europejska
Godzina: 21.05
Spotkanie: Club Brugge-Dnipro
Typ: 1
Kurs: 2.0
Analiza:
Dzis zapraszam do Brugii na mecz Ligi Europejskiej pomiedzy miejscowym Club Brugge a ukrainskim Dnipro Dniepropietrowsk.
Gospodarze to w moim odczuciu niespodzianka tegorocznej edycji. Ida jak burza przez wszystkie szczeble turniejowej rywalizacji. W fazie grupowej nie przegrali zadnego meczu zdobywajac 12 punktow a ich bilans bramkowy to 10:2. Nie musze chyba przytaczac ze pokonane przez nich druzyny to nie ogorki z ligi podworkowej. W fazie pucharowej tez nie idzie im gorzej. Pokonali Aalborg w dwumeczu az 6-1 oraz Besiktas 5-2. Z kolei Dnipro przegralo rywalizacje z Interem o zwyciestwo w grupie i wychodzac z drugiego miejsca zostawilo w pokonanym polu Karabach i St. Etienne. W fazie pucharowej pokonali kolejno Olympiakos oraz Ajax wiec tez znane firmy w Europie.
Co do dzisiejszego meczu wydaje mi sie ze gospodarze przycisna dzisiaj i beda chcieli zdobyc dobra zaliczke przed rewanzem na ukrainie. W pucharach robia furore, widac ze sa w formie i na to dzisiaj licze stawiajac zwyciestwo gospodarzy
⛔100

magucio 174

magucio

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa, Liga Europy
Spotkanie: Wolfsburg - Napoli
Typ: 1
Kurs: 1.83
Analiza:
Wolf Wolf Wolfsburg! Deutschland, Deutschland über alles. Analizując dzisiejsze spotkanie będę potwierdzał te wersy hymnu niemieckiego, które mówią Niemcy ponad wszystko (oczywiście tylko w kontekście dzisiejszego spotkania). Wolfsburg już w poprzednim sezonie wiódł prym w niemieckiej ekstraklasie, bo ostatecznie zajął 5 miejsce, ale aktualny sezon przynosi jeszcze milsze zaskoczenie, bo drużyna Wolfsburga zajmuje drugie miejsce. Co prawda w fazie grupowej Wilki nie wyszły ze swojej grupy z pierwszego miejsca, pierwsze miejsce zajął Everton, ale i tak zaprezentowali się z dobrej strony. Wygrali dwa razy z Krasnodarem, zremisowali oraz wygrali z Lile i przegrali dwa razy z Evertonem. Po wyjściu z grupy VfL mierzył się najpierw ze Sportingiem Lizbona i po wygranej u siebie wystarczył im remis. Potem przyszedł czas na mocniejszego przeciwnika i cięższe mecze, ale i z nich Wolfsburg wyszedł ogromną ręką. Inter może i pobryka się z problemami w lidze, ale to zawsze groźna drużyna i ich renomę znają chyba wszyscy. Co z tego jak w dwumeczu Inter przegrał 5-2. Na stadionie Volkswagen-Arena padł wynik 3-1, a na Giuseppe Meazza &quot;San Siro&quot; VfL wygrał 2-1. Jedna włoska drużyna w ładnym stylu wyeliminowana to czas na drugą. Słów kilka jeszcze o Wolfsburgu i o ich meczach u siebie. W Bundeslidze Wolfsburg jest najlepszą drużyną jeśli chodzi o mecze u siebie i wyprzedza nawet Bayern Monachium! W 14 spotkaniach zdobyli oni 38 punktów, a ich bilans spotkań wygląda bardzo ładnie: 12 wygranych i 2 remisy, ani jednej przegranej jak widać. Dodatkowo stracili u siebie tylko 9 bramek w 14 spotkaniach co daje średnią 0,64 bramki na mecz.
Napoli w założeniu wylądowało w łatwiejszej grupie niż Wolfsburg, a i tak nie wygrali jej przekonująco, bo może zdobyli pierwsze miejsce w grupie, ale mieli tylko punkt przewagi nad drugim Young Boys. Napoli wygrało na początku rozgrywek z Spartą Praga u siebie, następnie na wyjeździe wygrali ze Slovanem Bratysława. Dość niespodziewanym wynikiem było 0-2 na wyjeździe do Brna. Poza tym wynikiem Napoli albo remisowało, albo wygrywało swoje dalsze spotkania w fazie grupowej. W dalszej fazie również nie trafili oni na jakąś mocną drużynę, bo najpierw musieli mierzyć się z Trabzonsporem, a później z Dynamo Moskwa. W moim mniemaniu ani drużyna Turecka ani Rosyjska, nie prezentuje wyższego poziomu niż Inter. Nie będę pisał o problemach Napoli w lidze, bo można poczytać o tym, bo wiele było pisane o tym w temacie &quot;Typy dnia - 12.04.2015&quot;. Powiem tylko tyle, że Napoli to o wiele lepiej spisuje się w meczach u siebie niż na wyjeździe. W lidze mają oni bilans 6-3-6, a ostatnie 4 swoje spotkania na wyjeździe z rzędu przegrali (np. z Veroną). Napoli to również nie jest czołówka jeśli chodzi o defensywę, w 30 spotkaniach Serie A stracili oni 37 bramek.
Head-To-Head nie da się przytoczyć, bo oba kluby rozegrały między sobą tylko jedno spotkanie i odbyło się ono w 2010 roku. Spotkanie na Volkswagen-Arena odbędzie się w niemal najmocniejszych składach, bowiem pauzują tylko Aaron Hunt, Michu i Walter Gargano. Czyli dzisiaj możemy liczyć na świetne spotkanie skoro obie drużyny wystąpią w najmocniejszych składach. Co mi mówi, że mój typ może być trafiony? Żelazna defensywa Wolfsburga, ich gra u siebie, słabe występy Napoli na wyjazdach i ciągłe problemy. Wolfsburg u siebie wygrywa z każdym i dzisiaj to on będzie faworytem.
Wilki, wilki do boju!
Powtórzony typ
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +3
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny ???? Monte Carlo 2015 (Monaco)
Godzina: 14:00
Spotkanie: Nadal Rafael - Isner John
Typ: 2 handicap +1.5 seta
Kurs: 2.82
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

Czy Isner może wygrać z Nadalem na mączce?! MOŻE!!! Bukmacherzy o tym wiedzą ponieważ nie wystawiliby aż 1.15 na króla mączki który grać będzie z mało gibkim Amerykaninem. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Nadal 4:0 ale tutaj jest kilka ciekawostek dość ważnych. Panowie grali ze sobą w latach 2010-2013 czyli w takim okresie gdzie Hiszpan był praktycznie nie do ruszenia dla większości zawodników. Rafa prowadzi w rywalizacji 4:0 z Isnerem ale to nie były lekkie mecze dla niego,a przypominam iż Nadal był w tedy na szczycie swoich umiejętności. Wyniki padały takie 7:5, 3:6, 6:3 hard, 7:5, 6:4 mączka, 6:4, 6:7, 6:7, 6:2, 6:4 mączka French Open, 7:6, 7:6 hard. Kursy wtedy na Isnera jak grał z Rafą na ziemnych kortach wahały się 17.00-1.04 czy na French Open 90.00-1.01. Teraz mamy 1.15-7.50 i naprawdę jest to znaczna różnica, no ale koniec już o kursach.
Nadal jak na razie ma najgorszy sezon od kilku lat i to widać gołym okiem. To już nie jest ten Hiszpan który robi po 5 niewymuszonych błędów w całym meczu, teraz często robi tyle w 3 gemach. W tym roku miał wiele wtop Na początku roku w Doha z Berrerem 1:6, 6:3, 6:4, podczas Australian Open odpadł z Berdychem 6:2, 6:0, 7:6 ale to jak najbardziej zasłużenie, w Rio De Janerio 1:6, 6:2, 7:5 z Fogninim, w Indian Wells przegrał z Raoncem 4:6, 7:6, 7:5 gdzie w I secie zagrał kapitalnie a w dwóch kolejnych słabiutko, w Miami odpadł z Verdasco 6:4, 2:6, 6:3. Jedynym marnym pocieszeniem dla niego jest wygrana w Buenos Aires. Hiszpan w Monte Carlo wygrywał aż 8 razy i może go wygrać jeszcze wiele razy. Nie można odebrać Nadalowi tego,że ma ogromne doświadczenie na mączce, ma tam wiele tytułów i mimo wszystko czuje się tam najlepiej. Wujek Toni a zarazem trener Rafy twierdzi, że taki spadek formy jest spowodowany u swojego podopiecznego po przez brak pewności siebie. Za bardzo mi się nie chce w to wierzyć aby Nadal nie był pewny siebie, na moje oko prowadził tak wyczerpujący styl grania, że prędzej czy później musiało się to odbić na jego zdrowiu i gra jak gra.
W pierwszej rundzie pokonał bez problemów młodego Lukasa i widać było tam, że król mączki nie grał tam na swoje 100% ponieważ to nie było mu potrzebne, wygrał pewnie ale bez fajerwerków czyli wiele wspaniałych zagrań oraz kilka błędów których kiedyś nie popełniłby. Jego przeciwnikiem będzie właśnie kolos Isner. Isner który od dłuższego czasu jest w super formie. W Indian Wells doszedł do 4 rundy przegrywając z Djokovicem 6:4, 7:6 kolejno w Miami doszedł do półfinału pokonując po drodze Dimitrova, Ronica czy Nishikori a przegrał ponownie z Djokovicem 7:6, 6:2 i widać było, że w drugim secie nie ma już sił. Także seria niesamowitcyh wyników ale odpadł w Houston czyli w swoim ulubionym turnieju na szybkiej mączce z Gabą 6:2, 7:6. W sumie z jednej strony to lepiej ponieważ miał więcej czasu na regenerację oraz treningi na najwolniejszych chyba kortach w całym turze ATP. John pokonał w pierwszej rundzie Johsona 6:4, 6:4 i wczoraj Troickiego 7:6, 7:6.
Cieszy mnie to,że Isner wygrał z Johsnem bez tie breaków a martwi mnie to,że stracił tam podanie a z Troickim w drugim secie dał przeciwnikowi aż 7 szans na przełamanie. Serb ich nie wykorzystał a miał szanse od 0-40 czy 0-15. A wiadomo,że dla Nadala taka ilość brek pointów mogłaby spokojnie starczyć...nawet połowa z tego. Nie było transmisji z tamtego spotkanie także ciężko powiedzieć coś więcej. Wiadomo,że dla Isnera sezon na kortach zimnych jest najgorszy ze wszystkich i jeśli serwis mu tutaj nie siedzi to wtedy jest jak Polak w ZUSIE czyli bezradny. Reprezentant USA wczoraj zaserwował 16 asów i popełnił tylko jeden podwójny błąd i chciałbym aby dzisiaj serwował z taką skutecznością a nawet i lepiej. Kluczowym momentem tego spotkania zapewne będzie I set, jeśli Nadal wygra to zapewne już wygra cały mecz ponieważ Isnerowi trudno będzie wyciągnąć cały mecz ale jeśli Isner wygra to wtedy ma szansę na wygraną. Wiadomo też, że John najwięcej sił ma w I secie a później często lecz nie zawsze puchnie ze zmęczenia dlatego najwięcej nadziei mam w pierwszym secie (całkiem realne, że w tie breaku). To będzie trudny mecz mimo wszystko dla jednego jak i dla drugiego ponieważ Nadal nie jest w formie nawet jak gra na swojej ulubionej nawierzchni a jeśli Isner będzie miał chociaż jeden większy zastój to będzie dla niego to straszne w skutkach. Jak John będzie serwował swoje to Nadal go nie przełamie nawet biegając gdzieś 4 metry za kortem na returnie. Urwanie seta jest jak najbardziej realne i tak też stawiam.
✅182

Otrzymane punkty reputacji: +16
1way2stars 12

1way2stars

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa, Liga Europy
Spotkanie: Dynamo Kijów - Fiorentina
Typ: 1 DNB
Kurs: 1.68
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Dzisiaj Liga Europy. Nie lubię tych rozgrywek bo wydają mi się trochę kasztanowe, ale dzisiaj spróbuje. Dynamo w znakomitej formie z naszym Łukaszem Teo Teodorczykiem na czele. Świetna forma strzelecka mam nadzieję znajdzie przełożenie i w dzisiejszym meczu. Obejrzałem sobie obszerne skróty obu ekip i stwierdzam że Fiora nie ma dzisiaj szans na zwycięstwo. Fatalny styl ma odzwierciedlenie w wynikach tej ekipy - dwie dotkliwe porażki 3-0. Wydaje mi się że dzisiaj aż tak wysokiego nie zobaczymy ale pewne skromne zwycięstwo jak najbardziej możliwe.
kiepska analiza

D 453

dresu

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna LE
Spotkanie: Dynamo Kijów-Fiorentina
Typ: over 2,5 bramki
Kurs: 2.20
Analiza: Na dzisiaj wybieram spotkanie z ligi Europy pomiędzy Dynamo Kijów a Fiorentiną faworytem według bukmacherów jest Dynamo dlatego że gra u siebie w 1/16 i 1/8 to właśnie u siebie nadrabiali straty z pierwszego meczu i oba mecze były z dużą ilością bramek w 1/16 z Guingamp na wyjeździe przegrali 1-2 a u siebie wygrali 3-1, w 1/8 na wyjeździe przegrali z Evertonem 1-2 a u siebie wygrali 5-2, widać że w ich meczach pada dużo bramek w lidze są na pierwszym miejscu i są w dobrej formie. Fiorentina 1/16 w pierwszym meczu z Tottenhamem zremisowali na wyjeździe 1-1 a u siebie wygrali 2-0 w 1/8 u siebie zremisowali 1-1 z Romą a na wyjeździe wygrali 3-0 w lidze zajmują 4 miejsce ale w ostatnich meczach forma spadła.
W tym meczu widzę przynajmniej te trzy bramki i nie powinno być problemów ze strzelaniem tych bramek przez obie ekipy.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom