>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 15.04.2021 (czwartek)

Status
Zamknięty.
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 15. Kwietnia

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- eTOTO
- STS
- Betclic
- Betfan
- TOTALbet
- eWinner
- superbet

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Godzina: 21:00
Spotkanie: Slavia - Arsenal
Typ: Slavia awans
Kurs: 2.70
Bukmacher: STS
Analiza:

Slavia tydzień temu rozegrała bardzo dobry mecz w Londynie oddając dwa razy więcej celnych strzałów niż rywal a co najważniejsze zaraz po tym jak straciła gola w końcówce meczu zdołała odpowiedzieć w doliczonym czasie gry i wywiozła cenny bramkowy remis.

Zastanawiałem się nad dwoma opcjami w dzisiejszym meczu a mianowicie Slavia DNB oraz tym zaproponowanym wyżej. Ostatecznie wybrałem ten drugi.
Według mnie stać Slavię nawet na wygranie tego spotkania w regulaminowym czasie gry natomiast wybieram opcję bezpieczniejsza i całkiem realną. Już sam fakt że Czesi znaleźli się w tej fazie rozgrywek eliminując wcześniej Leicester i Rangers świadczy o tym że to solidna , klasowa drużyna. Dziś na własnym boisku stać gospodarzy na wyrównany bój z happy endem w postaci awansu i wyeliminowania Arsenalu.

Temat uważam do zrealizowania , więc gram na awans naszych południowych sąsiadów patrząc z zazdrością na drużynę jakiej się dorobili nieosiągalnej poziomem niestety dla żadnej z naszej ligowej zbieraniny.

100

Ostatnio zmieniony przez neutralny:
Otrzymane punkty reputacji: +203
SolarisPL 111,9K

SolarisPL

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Monte Carlo
Godzina: 15:30
Spotkanie: Ruud - Carreno Busta
Typ: Carreno Busta
Kurs: 1.90

Analiza:

Nie no, ludzie kochani. Taki kurs to jest przesada i jestem przekonany, że będzie spadał. Ja rozumiem, że Ruud to wielka nadzieja białych, specjalista od mąki i ograł dziś Schwartzmana, ale umiejętnościami i doświadczeniem w tourze nie jest nawet blisko Busty. Nie ma sensu, żebym się powtarzał, wygrany turniej w Marbelli, dziś Hiszpan gładko odpalił Khachanova i jutro raczej ciąg dalszy różnicy klas. Pablo nie powinien tego przegrać.

100

Otrzymane punkty reputacji: +135
nuski 4,3K

nuski

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Godzina: 01:00
Spotkanie:
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets
Typ: 76ers win (-15.5pkt)
Kurs: 3.30
Bukmacher:betfan

Analiza:

Dziwi mnie że kursy na to spotkanie jeszcze nie spadły, bo Nets zagrają Duranta, Hardena, Irvinga, Aldrige oraz Griffina.
Ostatnio bez swoich wszystkich gwiazd grali przeciwko Utah Jazz i przegrali wtedy 30 punktami. Najwyższy Handicap na betfan to -15.5 pkt i to też proponuje na dziś. 16 punktowa wygrana przy takich różnicach w klasie po prostu wydaje się nie unikniona. Chociażby w meczu z Jazz 10 punktów zdobył Chiozza, który również dzisiaj wypada. Także dla Nets to będzie raczej zabawa, a 76ers przy pełnym składzie powinna bez problemu zdeklasować osłabionych Nets. Pozdro

100

Ostatnio zmieniony przez ibis:
biniuu 328,7K

biniuu

Znawca - Piłka nożna Afryka
Dyscyplina: Piłka Nożna - Nikaragua
Godzina: 03:00
Spotkanie: Real Madriz - Managua
Typ: Managua wygra i obie strzelą
Kurs: 3.75

Bukmacher: forbet
Analiza:

Typ jak zawsze ryzykowny i po sporym kursie, ale myślę, że jakieś szanse na powodzenia ma. Jednak tym razem nie będę się rozpisywał tak jak zazwyczaj.
Managua jest ogólnie rzecz biorąc drużyną lepszą. W zeszłym sezonie mieli dosyć spory przestój z formą, ale teraz już wrócili do dobrej gry. Są aktualnie na 3 pozycji, natomiast Real jest na miejscu 8. Gospodarze rozpaczliwie potrzebują punktów, bo w ogólnej tabeli dwóch sezonów są na ostatnim miejscu i na ten moment to oni spadają z ligi. Real u siebie nie gra aż tak najgorzej, często zdarza im się strzelić bramkę. Udało im się to zrobić np. przeciwko moim osobistym kandydatom do tytułu - Diriangen. Jednak koniec końców większość spotkań przegrali, ale tylko w jednym nie strzelili bramki.
Managua natomiast gra trochę słabiej na wyjazdach niż w domu. Ich ofensywny styl gry nie jest tak bajeczny w delegacjach stąd taki duży kurs. Właśnie ten rodzaj ich stylu gry sprawia, że często tracą oni chociażby tę jedną bramkę. W tym sezonie tylko raz na wyjeździe nie stracili bramki. Liczę, że dzisiaj będzie podobnie. Stawiam wynik w okolicach 1:2 dla Managui.

100

piotrex007 119,2K

piotrex007

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - NHL
Godzina: 1:30
Spotkanie: St. Louis Blues - Colorado Avalanche
Typ: St. Louis Blues lub remis (podwójna szansa)
Kurs: 2.02
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Dziś z typem zawędrowałem na zachód, tam przykuł moją uwagę kurs na 1X w meczu St. Louis Blues. Oczywiście - Avalanche to klasowa drużyna i myślę jeden z wielkich faworytów do Pucharu Stanleya, ale w ostatnim meczu przed dwoma dniami nie pokazali swojego najlepszego hokeja z Kojotami. W całym meczu oddali 20 strzałów na bramkę, co jak na nich nie jest imponujące i prowadząc 3:0 stracili w trzeciej tercji dwie bramki i wpuścili gości do meczu i dopiero do pustej bramki trafili czwartą, zamykając jednocześnie mecz. Delegacje w tym sezonie grają etapami, gdzie po max 2-3 zwycięstwach przydarza się porażka. Teraz są po dwóch zwycięstwach z najsłabszymi w dywizjami Kaczorami. Gospodarze na początku sezonu fatalnie spisywali się u siebie, ale po serii 8 porażek przyszła trwająca obecnie passa zwycięstw, która wynosi obecnie 3 mecze. Rywalizacja między zespołami w fazie zasadniczej osiągnęła półmetek - 4 mecze były rozgrywane w Colorado, pierwsze wygrali Blues, resztę Avalanche. Ponadto przed meczem gospodarze mieli 4 dni przerwy, a goście jedynie 2. Niekoniecznie musi to działać na ich korzyść, ale warte odnotowania. Seria porażek przytrafiła się Kojotom, co upraszcza walkę o play offy drużynie Blues, ale myślę, że choć o jeden punkt za remis się dziś pokuszą, tym bardziej, że historycznie te mecze u siebie z Avalanche układały się często po ich myśli.

100

shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP - Monte Carlo
Godzina: 12:00
Spotkanie: Cabal/Farah - Auger-Aliassime/Hurkacz
Typ: Cabal/Farah
Kurs: 1.40
Analiza:
Pierw kilka słów o występie naszego rodaka w singlu na kortach w Monako. Hurkacz grę w Monte Carlo zaczął od pierwszej rundy. Pierw grał z T. Fabbiano i był to dwudniowy pojedynek przerwany przez deszcz. Hurkaczowi mimo kłopotów udało się wygrać po 3-setowym pojedynku. Wczoraj mierzył się z D. Evansem, który raczej nie przepada za grą na kortach ziemnych, bowiem ma tutaj bilans 40 zwycięstw i 33 porażki. Do wyniku 4:4 w pierwszym secie gra Polaka jeszcze nie wyglądała źle. Jednak od tego momentu był już nie do poznania. Nagle zaczął grać beznadziejnie. Zaczął się spieszyć i popełniał mnóstwo błędów (aż 29 w całym spotkaniu!). Na dodatek do tego kilka razy było widać grymas na jego twarzy grymas oraz widocznie utykał. Po meczu Hurkacz powiedział: "Moje przygotowanie do tego turnieju na mączce było praktycznie żadne. Wiedziałem, w jakiej sytuacji jestem, ale nadal chciałem walczyć i grać jak najlepiej". Po czym jeszcze dodał: "Teraz zagram debla, a następnie będę odpoczywał. Dopiero później zacznę trenować. Tutaj, w Monte Carlo, są świetne warunki i możliwości do treningu".
Hurkacz jak powiedział nie kończy swojej przygody z Monte-Carlo. Dziś zagra z Feliksem Auger-Aliassimem przeciwko najlepszemu deblowi świata. Po drugiej stronie siatki staną Kolumbijczycy Robert Farah i Juan Sebastian Cabal. To zwycięzcy z Wimbledonu i US Open z 2019 roku. Jeśli Polak sam stwierdził, że jego przygotowanie do tego turnieju jest żadne to bardzo wątpliwe wydaje się aby był w stanie w parze z Kanadyjczykiem pokonać rozstawionych z numerem jeden kolumbijski duet. Bardzo ciekawy kurs (2.10) oferuje STS na gładkie zwycięstwo pary Cabal/Farah. Raczej nie bawię się w obstawianie debla ale tutaj faworyt wydaje się tylko jeden i Hurkacz już bardziej myśli o odpoczynku i rozpoczęciem przygotowań do kolejnych turniejów na mączce.

40

Otrzymane punkty reputacji: +127
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Godzina: 4:35
Spotkanie: San Jose Sharks - Anaheim Ducks
Typ: Brent Burns strzeli gola (razem z dogrywką decydującym rzutem karnym)
Kurs: 6,40
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Będzie to mecz drużyny która jeszcze walczy o playoffy z drużyną która już czeka na zakończenie sezonu. O playoffy walczą San Jose Sharks, którzy tracą obecnie cztery punkty do premiowanego awansem czwartego miejsca w dywizji. Teraz każdy punkt jest dla nich na wagę złota, gdyż konkurencja do zajęcia czwartego miejsca w tej dywizji jest niezwykle duża, gdyż realne szanse na to miejsce mają aż cztery ekipy: St. Louis Blues, Arizona Coyotes, San Jose Sharks i Los Angeles Kings. Wobec tego obowiązkiem San Jose Sharks jest to, żeby wygrywać takie mecze jak ten dzisiejszy z Anaheim Ducks, którzy już o nic nie walczą. Trzeba wygrać to spotkanie zwłaszcza, że Sharks przegrali dwa ostatnie mecze u siebie, a jeden z nich był właśnie z Anaheim Ducks. Motywacja Rekinów jest więc bardzo duża i moim zdaniem wygrają to spotkanie i strzelą kilka bramek.
Dużą motywację do strzelenie gola ma Brent Burns. Burns od wielu sezonów strzela przynajmniej po kilkanaście bramek w sezonie. Obecnie ma na swoim koncie zaledwie 5 strzelonych bramek, a rozegrał już 41 spotkań. Jednym słowem średnia zdobywanych przez niego bramek jest za niska i czas ją poprawić. Czasu na to jest coraz mniej, bo ten sezon jest krótszy i już zbyt wiele spotkań nie zostało. Do tego jest bez zdobyczy bramkowej od wielu spotkań, bo aż od 20... 20 meczów bez gola jak na Burnsa to jest zdecydowanie za dużo i najwyższy czas, by wreszcie strzelić. Od jakiegoś czasu Brent Burns oddaje jak na siebie mało strzałów, jednak w ostatnim spotkaniu z Anaheim oddał aż sześć celnych strzałów na bramkę co wyraźnie pokazuje, że bardzo chce już w końcu przerwać długą serię bez gola. Lepszego rywala na przełamanie nie będzie, bo Anaheim Ducks są najgorszą ekipą w dywizji, w defensywie są słabi, więc jest naprawdę dobra szansa na bramkę. Spodziewam się w tym meczu podobnej aktywności Brenta Burnsa co w poprzednim spotkaniu i wierzę, że teraz będzie skuteczniejszy i chociaż raz trafi do bramki rywali.

100

ziroxxx 987,5K

ziroxxx

Znawca - Piłka nożna
Spotkanie: Roma - Ajax
Typ: Ajax powyżej 1 rzutu rożnego w każdej połowie
Kurs: 1.75
Bukmacher: betfan
Analiza:
Próbuje ciekawy typ w betfan. 2 rożne w pierwszej połowie i 2 rożne w drugiej połowie dla Ajaxu. Jak dla mnie szanse wejścia są duże, gdyż wynik z pierwszego spotkania jest niekorzystny dla drużyny z Holandii. Muszą strzelić min. 2 bramki żeby myśleć o awansie do półfinału, a wiąże się to z stwarzaniem sobie wielu sytuacji od samego początku meczu. Jeżeli Roma szybko tego meczu nie zamknie to myśle, że goście bez problemu dadzą sobie rade z nabiciem 4 rożnych. Ajax już nie nabija tyle rożnych jak kilka tygodni temu, gdzie był istną maszynką. Teraz jest większa z tym loteria, a linie przez buki dalej są wysokie. W LE czas na rewanż i odrabianie strat, będą kreować sobie wiele sytuacji podbramkowym, pojawią się liczne dośrodkowania, które kończą się zdobywaniem rożnych. W pierwszym meczu z Roma, Ajax w pierwszej połowie nabił 4 RR, a w drugiej 5 RR.

100

U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
Dyscyplina: koszykówka 🏀 NBA
Godzina: 03:00
Spotkanie: Oklahoma vs GSW
Typ: GSW nie będzie prowadziło 12 punktami
Kurs: 4.50
Bukmacher: iforbet

Kursy w Iforbecie są bogate, ja liczę na wyrównany mecz, może nawet z dogrywką. W Oklahoma nie gra 5 graczy z 18 czy 20 jakich mają w składzie i poza tym mają fatalną serię 1 zwycięstwa na 11 ostatnio granych meczy. Typ dobry jak każdy inny. Poza tym GSW mają przed sobą pierwszy z 5 na wyjazdach mecz. Więc będą się oszczędzać. Mogą wygrać 5 punktami, 1 czy 2. W tym zakładzie chodzi o różne momenty meczu: ja jednak liczę że GSW będą przegrywać do 4 kwarty i może w 4 kwarcie przechylą na swoją korzyść szalę zwycięstwa.

Odds portal typowanie https://www.oddsportal.com/basketba...r-golden-state-warriors-jyAkNanC/#home-away;1

8 na 12 typuje Oklahomę. 4 GSW .

Pozdrawiam

100

pawel1980 54,3K

pawel1980

Użytkownik
Spotkanie: Villarreal - Dynamo Z
Typ: Bts
Kurs: 2.29
Analiza:
W pierwszym meczu zasluzona wygrana Villareal, ktore traktuje LE bardzo powaznie bardzo ciezko bedzie Chorwatom odwrocic losy tej rywalizacji, ale Villareal nie ma ostatnio dobrej passy u siebie w ostatniej kolejce przegrali z Osasuna 1-2 wczesniej z kolei meczyli sie z Cadiz wygrywajac 2-1, w kazdym z ostatnich 5 meczow ligowych w domu tracili bramke,na Dynamie byla duza presja przed pierwszym meczem wiadomo jak ciezko gra sie kazdemu w Zagrzebiu a po swietnym meczu z Tottenhamem oczekiwano od nich wygranej, nie dali rady,ale teraz nie maja nic do stracenia i spodziewam sie, ze powalcza w rewanzu zrobia kilka fajnych akcji i strzela przynajmniej gola.

129

Otrzymane punkty reputacji: +182
hazard71 20,3K

hazard71

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie - KHL
Godzina: 18:00
Spotkanie: Kazań - Omsk
Typ: Kazań wraz z dogrywką
Kurs: 1.67
Analiza:

Tak więc dziś ostateczny i rozstrzygający awans do finału mecz, wspominałem wcześniej że potrzebne będzie
7 meczy a przy stanie 2:0 dla Omska pobierałem awans Kazania przy dość przyjemnym kursie 4, ale do meczu
Co ciekawe i Kazań i Omsk nie wygrało żadne ze spotkań na swojej tafli i dzisiaj ta statystyka powinna ulec zmianie na korzyść
gospodarzy, przeszli oni dość ciężką i mozolną przeprawę bo przecież było już 2:0 a , potem 3:2 dla Omska wiec to goście z Omska tak naprawdę mogli mieć ten bój pod kontrolą ale niestety dla nich nie umieli wygrać u siebie.
Zwycięstwo Omska było by w tej chwili nie małą niespodzianką mimo to wolę zabezpieczyć się możliwością dogrywki ponieważ tak jak 6 wcześniejszych meczy zwycięstwo może być na pograniczu i żadna z ekip dzisiaj niema już nic do stracenia.
Po stronie gości wciąż 3 absencje zawodników, kurs może nie powala ale myślę że jest godny pogrania.
Kazań melduje się dziś w finale !

100

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Hokej na lodzie/KHL
Godzina: 18:00
Spotkanie: Bars Kazań vs Avangard Omsk
Typ: Bars Kazań zwycięstwo + poniżej 5.5 bramek w meczu (razem z dogrywkami)
Kurs: 2.20
Analiza:

Tak jak dwa dni temu, tak i dzisiaj udało się stworzyć w Fortunie specjalny zakład na finałowe starcie na wschodzie. Pierwszy raz w historii KHL, po sześciu rozegranych meczach w serii wygrywali tylko goście. Czy przedłuży się to na spotkanie numer 7? Takie starcia, jak to czwartkowe rządzą się swoimi prawami. Nie liczy się to, co było jeszcze kilka dni temu, żadne statystyki nie mają znaczenia. Jest to jeden pojedynek, który może zdecydować o sukcesie bądź porażce jednej z ekip. Moim faworytem od początku był Bars Kazań i po tym co oglądałem do tej pory, stawiam na nich.

Trzeba przyznać, że byliśmy nieco zdziwieni, gdy trener ekipy z Tatarstanu Dmitri Kvartalnov nie wystawił we wtorek swoje dwie największe gwiazdy. Stephane Da Costa oraz Nigel Dawes nie wystąpili w Bałaszycha i można powiedzieć, że szkoleniowiec dzisiejszych gospodarzy zagrał va banque, bo gdyby przegrał, to wiele słów krytyki padłoby pod jego adresem, że nie skorzystał z tych zawodników. Ich doświadczenie i ogranie na najwyższym poziomie miało pomóc i po to zostali ściągnięci do Kazania, ale kompletnie zawodzą. Co ciekawe Bars nie stracił na jakości, wręcz przeciwnie pojawiła się świeżość w szatni i ciekawy jestem, co tym tym razem wymyśli Kvartalnov. Czy zostanie przy wtorkowej koncepcji?

Avangard to klasa sama w sobie. Pomimo zdrowotnych problemów ich kapitana Alexeia Emelina potrafią skupić swoje myśli na jeden cel, jakim jest wielki finał z CSKA Moskwa. Naturalnie mieli swoje okazje dwa dni temu, szczególnie na początku, gdzie bardzo dobrą sytuację zmarnował Yegor Chinakhov i kto wie, jakby losy tamtego meczu potoczyły się dalej, ale fakty są takie, że wracamy do Kazania. Bob Hartley oraz jego podopieczni wygrali tutaj trzy razy z rzędu. To się jednak teraz nie liczy.

Będzie ciężko, ale stawiam na gospodarzy, którzy w przekroju całej serii po prostu bardziej mi się podobali. Kluczem będzie łapanie małej ilości kar, bo znamy najgroźniejszą broń Avangardu, a więc PP. Nie mnie jednak czeka nas sporo emocji w Kazaniu.

100

kudel 302,5K

kudel

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Tenis ATP MONTE CARLO
Godzina: 11:00
Spotkanie: Pouille - Davidovich Fokina
Typ: Puoille 1/1
Kurs: 4,4

Bukmacher: sts
Analiza:

Faworytem tego spotkania jest Fokina jednak ja w tym meczu tak mocno bym go nie faworyzował. Widać, że Pouille wraca do formy i dobrze prezentuje się na turnieju w Monte Carlo. W 1/16 pokonał Popyrina, który jest naprawde solidnym zawodnikiem na mączce. Fokina pokonał w 1/16 Berrettiniego, a więc też zawodnika nie byle jakiego, ale zdecydowanie pod formą. Uważam, że mecz ten to typowe 50na50 dlatego decyduje sie zagrac na underdoga i liczę na +

100

S 297,4K

sztabson_93

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis Challenger Split 2
Godzina: 11:00
Spotkanie: Marterer - Żuk
Typ: Marterer wygra mecz
Kurs: 2.40
Bukmacher: ETOTO
Analiza: Typ mało patriotyczny, ale poszukam dziś przegranej polaka po ciekawym kursie. Żuk bardzo dobrze wygląda na mączce w tym roku, rozegrał 7 spotkań i przegrał tylko 1. Marterer w rozgrywkach Challengerowym, jest dość trudnym zawodnikiem z wieloma atutami po swojej stronie, jest to jego ulubiona nawierzchnia i dziś Polak będzie miał mega trudne zadanie. Dość duże prawdopodobieństwo że zobaczymy 3 sety, ja stawiam że ten mecz wygra Niemiec. Mecz za chwilę, zobaczymy czy było warto.

100

lipcaq 95,3K

lipcaq

Użytkownik
Spotkanie: Slavia - Arsenal
Typ: Powyżej 9,5 rożnych
Kurs: 1.88
Analiza:

W zeszłym tygodniu proponowalem tutaj typ na wygrana Arsenalu z handi -1, szczerze mowiac troche sie zawiodlem poniewaz wiele argumentow przemawialo za wygrana Kanonierów na wlasnym stadionie a tak to mamy rezultat 1:1 oraz sprawe awansu otwartą. Uwazam ze zwyciezca tej rywalizacji ma bardzo duza szanse na pozniejszy final, poniewaz w polfinale zmierzy sie z druzyna Villareal lub Dinamo Zagrzeb a w mojej opinii bedzie to latwiejsza rywalizacja niz ta teraz w cwiercfinale. Mimo ze kibicuje Arsenalowi i chcialbym aby to oni przeszli dalej, tak po ostatnim spotkaniu mam mieszanie uczucia. Oslabiona Slavia bardzo dobrze pokazala sie w Londynie i byc moze sprawi niespodzianke rowniez dzisiaj awansujac do kolejnej fazy LE. Wedlug mnie w tym spotkaniu moze pasc wynik 0:0 jak i 3:3 dlatego kwestie goli tutaj nie ruszam, postanowilem zatypowac powyzej 9,5 roznego w meczu. W 1szym spotkaniu padlo 8 roznych, ale druzyny zagraly dosc zachowawczo. Slavia praga w poprzednich meczach fazy pucharowej LE zdolala nabic kolejno 3, 6, 6, 5, 8 rogali(przeciwko Arsenalowi, Rangers oraz Leicester), natomiast Arsenal 5, 6, 4, 1, 4 (przeciwko Slavii, Olympiakos i Benfica). Mysle ze w tym spotkaniu Kanonierzy poprawia swoja srednia rogali i nabiją ~7, Slavia tez cos od siebie napewno dolozy, powodzenia.

100

szympo 9,7K

szympo

Użytkownik
Godzina: 14:00
Spotkanie: Fognini F. - Krajinovic F.
Typ:Foginni
Kurs: 2.0
Bukmacher:
fortuna
Analiza: Szczerze mówiąc ciężko mi się stawia od początku sezon na na clayu, ale próbuje dzisiaj na Włocha który w tych pierwszych 2 meczach w Monte Carlo mnie przekonuje. Fabio wygrał ten turniej w 2019 pokonując między innymi Nadala :eek: dobrze czuje się na mączce i broni punktów w rankingu, bo w tamtym roku się nie odbył, więc myślę że będzie zmobilizowany, a u niego to jeden z ważniejszych aspektów.
Krajinovic obecnie gra bardzo w kratkę, przyzwoite mecze przekłada tymi fatalnymi, zawsze uważałem bo za gracza hardu, ale po statsach widzę, że na mączce bardzo dobrze sobie radzi, w Monte wygrał 2 mecze, krecz Basila w 1. rundzie i fatalny Londero w drugiej, cieżko powiedzieć w jakiej jest formie, a Fabio w dobrej więc gram na nieobliczalnego Włocha.

100

Otrzymane punkty reputacji: +28
Specjalista_od_tenisa 11,9K

Specjalista_od_tenisa

Użytkownik
Godzina: 14:25
Spotkanie: Dimitrov Grigor - Nadal Rafael
Typ: 1 handicap + 6.5 gemów
Kurs: 1.90

Analiza:

W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Hiszpan 13:1. Ostatnie mecze to dominacja Rafy, ale na przestrzeni lat 8 meczów było zaciętych gdzie Dima urywał seta. O dokonaniach Hiszpana i umiejętnościach można pisać eseje, ale po co. W pierwszej rundzie rozgromił Delbonisa 6:1, 6:2 gdzie miał dwa momenty gorszej gry. A mianowicie w drugim secie przegrał podanie po 4 BP i w ostatnim gemie na mecz miał BP, ale suma summarum wygrał podanie jak i mecz. Analogicznie jeśli Delbonis ugrał 3 gemy to Dimitrov może ugrać 6. Oczywiście to czysta teoria bo w praktyce może być 6:1, 6:0 dla Rafy. Bułgar bez starty seta pokonał Struffa i Chardego, ale Ci tenisici mogą Rafie buty czyścić. Dużo będzie zależało od głowy Grigora, nie dać się szybko przełamać. Bo potencjał ma żeby wygrać a na pewno powalczyć z każdym. Mam nadzieje, że ten mecz to nie będzie odgrzewany kotlet.

100

patryk7 736,3K

patryk7

Typer
Dyscyplina: Hokej - Szwecja, SHL
Godzina: 19.00
Spotkanie: HV 71 - Brynas
Typ: HV 71
Kurs: 2.09
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Play Out w szwedzkiej SHL pomiędzy HV71 a Brynas - stan rywalizacji po 3 grach 2-1 dla ekipy z Gavle.
HV71 przegrało dwa pierwsze mecze (wyjazd 1:2 w ET oraz dom 1:2), ale wygrało ostatie spotkanie na lodzie rywala 2:1. Stephan Lund w zasadzie ma zespół o większym potencjale, niż Brynas. Ostatnio po kontuzjach do gry wrócili dwaj kluczowi obrońcy Matt Donovan i Johannes Kinnvall co od razu bardzo wzmocniło siłę defensywną zespołu. A gdy jeszcze Wedin, Rodin, Sallinen, Harper i inni zagrają na swoim normalnym poziomie, to HV-ka dzisiaj będzie miała spore szanse wyrównać tą serię.
Brynas prowadzi w tej serii meczów i ewentualna dzisiejsza wygrana postawi ekipę z Gavle w doskonałej sytuacji. Do Kinnarps Arena jedzie doświadczony środkowy Patrick Berglund, ale nie wiadomo czy były gracz NHL zagra (kontuzja).
Walka o utrzymanie w SHL trwa i dzisiaj pora na kolejny thriller z którego zwycięsko jednak powinni wyjść gospodarze.

100

M 62,4K

maciekfansport

Użytkownik
Spotkanie: Roma - Ajax
Typ: 1
Kurs:2,75
Analiza:

Rewanżowe spotkanie 1/4 LE.
Roma niespodziewanie wygrała w Amsterdamie z Ajaxem i jest w świetnej sytuacji przed rewanżem.
Obie drużyny przystąpią do tego spotkania osłabione bo Roma zagra bez Smallinga, El Shaarawego,B.Peresa oraz L.Spinazzola.
Ajax zagra bez D.Blinda,Renscha oraz S.Hallera a niepewny jest występ M.Stekelenburga.
Roma po tym meczu w LE to pokonała Bolognę u siebie 1:0.
Drużyna AS Roma jest bardzo silna na swoim obiekcie i mimo,że zagrają poraz kolejny bez publiczności to sądze,że są w stanie wygrać z Ajaxem,który jest z słabszej ligi holenderskiej - w dodatku na wyjazdach nie jest tak skuteczny.
W Serie A Roma zajmuje aktualnie 7 miejsce - u siebie wygrali aż 11 meczów na 16 rozegranych (11-3-2). W LE w fazie pucharowej u siebie wygrali zarówno z Szachtarem jak i z Bragą.
Ajax również wygrał w LE w fazie pucharowej na wyjeżdzie - z Lille oraz z YBB,ale nie przegrał wtedy u siebie.
Co ważne to obie drużyny swój ostatni mecz ligowy grały w ten sam dzień - 11 Kwietnia.
Ajax nie jest już tak silny jak jeszcze pare lat temu a Roma ma takich zawodników jak Dzeko,Mikitarian czy Pellegrini.

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom