Dyscyplina: Hokej na lodzie/NHL
Godzina: 19:00
Spotkanie: New Jersey Devils vs Utah
Typ: Jack Hughes powyżej 1.5 punktu w punktacji kanadyjskiej
Kurs: 2.80
Bukmacher: Fortuna
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/thr...zon-zasadniczy-2024-2025.172255/#post-7297397
Analiza:
Ekipa z Newark pragnie w najbliższym czasie wrócić do play-off i tym samym walki o Puchar Stanleya. Niestety poprzednia kampania nie była dobra i tylko 13. pozycja w konferencji wschodniej to potwierdza. Potrzebne były zmiany w drużynie i przede wszystkim oglądamy innego menadżera głównego.
Trenerem New Jersey Devils został Sheldon Keefe, a więc szkoleniowiec, który związany był przez wiele lat z Toronto. Najpierw prowadził farmę Marlies, a potem Maple Leafs. Nie spełniał jednak oczekiwań włodarzy i kibiców, dlatego też oglądamy go teraz w innym projekcie.
Gospodarze brali udział w „dwumeczu” w ramach Global Series w Pradze i tam udało się dwukrotnie pokonać Buffalo Sabres. Drugie starcie było zdecydowanie lepsze w wykonaniu zespołu z Prudential Center, ale trzeba było wrócić do amerykańskiej rzeczywistości. Porażka z byłym klubem Sheldona Keefe’a boli, ale rehabilitacja nadeszła bardzo szybko. Wygrana 5:3 z Capitals pozwala myśleć o zbudowaniu serii zwycięstw.
Na początku rozgrywek mocno wyróżnia się Paul Cotter i napastnik ten w poprzednim sezonie reprezentował barwy Vegas Golden Knights. W nowym otoczeniu wykorzystuje swoje szanse i wyrasta na lidera. Stefan Noesen czy Tomas Tatar to kolejne trafne nabytki.
Kibice czekają jeszcze na Jacka Hughesa, który nie obudził się jeszcze po wakacjach i na swoim koncie ma dwie asysty zanotowane w jednym z meczów w Pradze. Czy jeden z liderów New Jersey Devils z ostatniej kampanii pokaże klasę na własnej tafli?
Utah to naturalnie nowy projekt na hokejowej mapie i przeniesienie klubu z Arizony do Salt Lake City wyszło jak na razie na dobre. Oczywiście jest to dopiero start rozgrywek, ale w tej chwili możemy pozytywnie wypowiadać się na temat przyjezdnych. Widoczna jest świeżość i chęć gry zawodników i być może taki ruch pozytywnie wpłynie na całą organizację.
Goście do tej pory rozegrali 3 spotkania i wszystkie zostały wygrane.
O ile w domowej rywalizacji z Chicago Blackhawks Utah było faworytem, tak w dwóch wyjazdowych starciach z ekipami z Nowego Yorku już nie i jest to wymagające zadanie, aby właśnie w tym mieście sięgnąć po podwójne zwycięstwo. Ofensywa to jest coś, co wyróżnia nowy projekt i tak naprawdę każdy link jest tutaj groźny.
Nick Schmaltz, Barrett Hayton, Clayton Keller, Dylan Guenther, czy też Logan Cooley każdy z nich potrafi wziąć ciężar gry na swoje barki i tym samym pokusić się o gola lub asystę.
Z pewnością jest jeszcze wiele do poprawy u przyjezdnych i defensywa to jest coś, na co warto zwrócić uwagę.
Średnia traconych bramek wynosi niespełna 4 na mecz i być może Connor Ingram dostanie dzisiaj odpoczynek. Na jego miejsce powinien wskoczyć Karel Vejmelka. Czy ta zamian wpłynie pozytywnie na obronę gości?
Jestem zdania, że New Jersey Devils u siebie mogą pokusić się o zwycięstwo.
Aby pokonać rewelację startu sezonu NHL gospodarze potrzebują przebudzenia się liderów z poprzedniego sezonu. Ja zdecydowałem się na dwa punkty Jacka Hughesa.
Tak jak wspomniałem wyżej, do tej pory zanotował dwie asysty i wszystkie one padły w Pradze. Czas się przełamać, a lepszej okazji niż u siebie nie będzie.
Jest to napastnik, który wiele widzi na tafli i ma dobre wykończenie akcji. Naturalnie wyjeżdża na lód w najważniejszych momentach jak PP i obok siebie ma takich graczy jak Timo Meier, Jesper Bratt, Nico Hischier, czy też Tomas Tatar, a więc jest komu podawać. Liczę mocno na centra gospodarzy.
Utah zwycięża, ale traci wiele goli i spodziewam się też zmiany w bramce, co pozytywnie powinno wpłynąć na trafienia New Jersey Devils. Mam nadzieję, że faworyci nie zawiodą.
0