Dyscyplina:
Piłka Nożna - EURO 2012
Spotkanie:
Holandia -
Niemcy
Typ:
Holandia strzeli powyżej 2,5 gola
Kurs: 6,50
Bukmacher: Bet365
Analiza: Znowu wracają spotkania grupy "śmierci". O godzinie 18:00 będziemy mieli okazję zobaczyć mecz pomiędzy
Dania i
Portugalia. Natomiast po tym spotkaniu, typowy szlagier, mecz gigantów światowego futbolu. W godzinach wieczornych o 20:45 rozpocznie się mecz
Holandia -
Niemcy.
Obie ekipy zawiodły w pierwszej kolejce.
Holandia przegrała swoje spotkanie z
Dania, pomimo tego, że w całym spotkaniu była zdecydowanie lepszą drużyną, ale zabrakło szczęścia pod bramką. Natomiast
Niemcy, skromnie bo skromnie, pokonali Portugalię - nie prezentując w sumie nic specjalnego. Nie tego się po nich spodziewałem. Po tych wynikach, to
Niemcy są w lepszej sytuacji, co nie ulega wątpliwości. Jednak według mnie pod względem sportowym,
Holandia jest zdecydowanie lepsza.
Z
Dania ekipa "Oranje" oddała na bramkę rywala 28 strzałów, z czego tylko 8 w światło bramki. Zawiódł cały zespół, jeśli chodzi o pomysł na grę. Ale też zabrakło szczęścia, o czym wyżej już napisałem. Robin van Persie mógł strzelić przynajmniej dwie bramki, jednak w obu przypadkach się poślizgnął. Robben to inna bajka - zawodnik przewidywalny jeśli jest na prawej stronie boiska. Ten sam zwód, ten sam kierunek biegu i zawsze tak samo oddawany strzał. No ale czy ta
Holandia jest taka zła? Według mnie nie. Mam wrażenie, że dziś wszelkie zło, które towarzyszyło im w spotkaniu przeciw Duńczykom - zniknie.
Myślę, że mecz będzie bardzo otwarty, bo dla obu ekip punkty są potrzebne jak na lekarstwo. A już na pewno Holandii, która musi za wszelką cenę rzucić się do ataku. Spodziewam się braku Affelay'a , który mimo tego, że z
Dania zagrał całkiem przyzwoicie - powinien zostać zastąpiony przez Huntelaar'a.
W ekipie Niemiec błyszczał Ozil i to dzięki niemu
Niemcy też miały sporo sytuacji bramkowych. Los chciał, że spotkania zakończyły się skromnymi zwycięstwami po jeden - kolejno Danii i Niemiec.
Holendrów stać na wysokie zwycięstwo, są według mnie lepsi na chwilę obecną i dziś o tym przekona się cała Europa i świat.
Po cichutku liczę na wynik 4:3 dla "Oranje". Trzy bramki tej drużyny to według mnie dobry typ, który ma szanse wejścia.
100