Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania: Segunda Division
Spotkanie: Real Madrid B (Castilla) - Recreativo Huelva
Typ: Recreativo Huelva
Kurs: 3,10 zł
Bukmacher: bet365
Analiza:
1) Witam, dawno tutaj nie pisałem, lecz ujrzawszy dzisiejsze spotkanie, jakim jest Real Madrid B kontra Huelva, nie potrafiłem obejść obok tego meczu obojętnie. Tak więc, postanowiłem napisać krótką, ale szczegółową analizę, która mam nadzieję skusi was na postawienie zwycięstwa drużyny z Huelvy.
2) Powołania kadrowe obu ekip:
a) Real Madrid B:
Niestety Castilla boryka się z problemem kadrowym, przez powołania do reprezentacji młodzieżowych takich piłkarzy jak:
Pacheco (podstawowy bramkarz), Rozziego (5 meczy) i Cristiana Benavente (3).
Do tego dochodzą kontuzje:
Quini (2), Derik (5), Noblejas (0) i Raúl de Tomás.
Kadra Castilli:
Bramkarze: Rubén Yáñez, Jacob Sánchez.
Obrońcy: Diego Llorente, Jorge Pulido, Leandro Cabrera, Jorge Casado.
Pomocnicy: Kiko Femenía, Cristian Gómez, Omar Mascarell, Lucas Torró, José Rodríguez, Sergio Aguza, Borja García, Lucas Vázquez, Rubén Belima, Jaime Romero, Jorge Burgui.
Napastnicy: Rubén Sobrino.
b) Huelva:
Kadra Recreativo Huelva:
Bramkarze: Jesús Cabrero, Rubén Gálvez.
Obrońcy: David Córcoles, Juan Zamora, Cifu, Hernán Menosse, Ruymán Hernández, Jorge Morcillo.
Pomocnicy: Ángel Montoro, Ezequiel Calvente, Jorge Larena, Dimas Delgado, Manuel Arana, Jesús Vázquez, Álvaro Antón.
Napastnicy: Miguel Linares, Felipe Gallegos, Joselu Moreno.
Analizując skład (11) Huelvy z ostatnich 2 wygranych spotkań! Zauważyłem jedynie brak Vegi (lewy obrońca). Za Vegi prawdopodobnie zagra Morcillo.
3) Statystyki H2H:
Ostatnie bezpośrednie spotkanie z kwietnia to wygrana Castilli aż 3:1 nad ekipą z Huelvy. Lecz wtedy to była całkiem inna drużyna młodych Królewskich. W tamtym spotkaniu grali tacy zawodnicy jak: Morata, Casemiro, Cheryshev, Fabinho, Garcia, Gonzalez, Juanfran, Mateos, Mejias, Nacho, Jese.
Tak więc szybkie porównanie tamtejszej ekipy do dzisiejszej, pozwala zauważyć iż pozostał jedynie: Garcia, oraz Llorente i Jose (z ławki rezerwowych).
11 meczowa Huelvy również bardzo się zmieniła, lecz moim zdaniem w teraźniejszym sezonie, jest ona udoskonalona. Taka mała ciekawostka: w tamtym meczu, 20 minut rozegrał nasz rodak Paweł Brożek i również zaliczył trafienie!
Pierwsze spotkanie w ubiegłym sezonie, zapoczątkowało zwycięstwo Recreativo 1:0 nad młodzieżą z Madrytu.
4) Podsumowanie:
Forma Castilli jest na prawdę przerażająca! Na 8 spotkań, tylko jedno zwycięstwo z ubiegłego tygodnia, a reszta spotkań to same porażki ????. Do tego dochodzi duże osłabienie kadrowe, z którym musi poradzić sobie trener Toril. Nie dowierzam skąd taki wysoki kurs na Huelvę, jak to ich trener Barjuan ma największe pole do popisu, by powiększyć passę zwycięstw do 6 spotkań! Forma drużyny jest imponująca i z pewnością będą liczyli się w meczach o awans.
Co do typów na ten mecz to obstawiam czystą 2!
Dla odważnych Handicup -1, z kursem 5,75 zł !!! Dla mniej odważnych: X2 z kursem 1,62 zł. Kursy dostarcza: bet365.
210