>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 12.06.2018 (wtorek)

Status
Zamknięty.
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 12. Czerwca
Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek czy rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- Milenium
- Betrally
- ETOTO
W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.
Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.
W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.
Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych.
W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!
Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

fahrenheit451 4,5K

fahrenheit451

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - mecz towarzyski
Godzina: 18:00
Spotkanie: Polska - Litwa
Typ: HT over 1.5
Kurs: 2.20
Bukmacher: totolotek
Analiza:
Czas biało-czerwonych to przede wszystkim 1 połowa. Liczę na powtórkę schematu z meczu z Chile, tym bardziej, że przeciwnik łatwiejszy. 2:0 do przerwy to obowiązkowe minimum, zwłaszcza że to - według mnie - będzie pomysł na Senegal - jak najszybciej strzelić, najlepiej więcej niż jedną i odebrać im ochotę do gry. Chociaż, jak widać po meczu z Chile, a wcześniej m.in. z Kazachstanem, Czarnogórą czy Koreą 2:0 do przerwy jeszcze naszym niczego nie gwarantuje. Opcji w ataku jest sporo, nasi chętnie będą strzelać, nawet jeśli Litwini zamurują się na własnej połówce. Jeśli wpadnie coś z przypadku dla przeciwnika (nie zanosi się), nam raczej szkody nie przyniesie, a dla typu lepiej. Ale z tym uwaga! Miałem taśmę z meczami towarzyskimi na ponad 1000, 15 spotkań, 2 zwroty za remis i 1 (słownie jeden) przegrany. Jaki? Francja - USA, uratowany remis Francuzów w 2 połówce. A ja stawiałem handi -1.5, wydawało mi się, że spoko wodza. Więc a propos Polska - Litwa, może być inaczej, niż się zazwyczaj wydaje. Ja jednak widzę schemat Nawałki i tego się trzymam.
✅120

Dyscyplina : Koszykowka Hiszpania 2 liga
Godzina 18:30
Spotkanie ICL Basquet Manresa - Melilla Baloncesto: handicap [0-5,5 ]
Typ :2
Kurs : 1,80
Bukmacher : Forbet
Analiza&gt;Spotkania finałowe tej pary o awans do ligi ACB Hiszpani są bardzo zacięte i wyrównane.Po 4 rozsegranych pojedynkach jest remis 2-2.Aż 2 spotkania z tych 4 zakończyły się dopiero po dodartkowym czasie gry.W sezonie zasadniczym gopspodarze zerspół Manresa zajął 3 miejsce w tabeli z 58 punktami zdobytymi.Na ten ich wynik złożyło się 24 zwycięstw i 10 meczy przegralki.W fazie play-of pokonali oni kolejno Leyma Coryna 3-2 i Palencia 3-0.Ich rywale koszykarze Mallila po rundzie podstawowej zajmowali 5 miejsce w tabeli z 55 punktami zdobytymi.Na ich wynik składało się 21 zwycięstw i 13 meczy przegrali.Następnie w fazie pucharowej pokonali kolejno Castello 3-1 i w półfinale po bardzo zaciętych pojedynkach 3-2 Prat Joventut.Myśle że będzie to bardzo zacięty pojedynek,a zwycięstwo którejś z drużyn będzie minimalne.
⛔100

makaveli23 694,8K

makaveli23

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball - MLB
Godzina: 01:05
Spotkanie: Baltimore Orioles - Boston Red Sox
Typ: Boston Red Sox
Kurs: 1.92
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Pierwszy mecz w rozpisce zwrócił moją uwagę dobrym kursem na gości. W końcu rzadko kiedy mozna dostac taki kurs na faworyta jakim bez watpienia w tym meczu powinien byc Boston red Sox, jednak buki nie sa co do tego mocno przekonani. Bez wątpienia przygladając jest temu meczowi bliżej mozna znaleść co do tego powody, gdyż pitcherem Baltimore bedzie Dylan Bundy, ktory ostatnio jest w formie jak chocby 7 shutout innings w Nowym Yorku z Mets. Ponadto konsekwentnie przynajmniej 6 innings w ostatnich 6 meczach wytrzymuje. Boston wczoraj zaskoczył wszystkich w tym mnie przegraną z White Sox 2-5, ale warto wspomniec ich ciekawą statystyke w tym sezonie czyli 14-7 nastepny mecz po przegranej. Mało tego ostatnie 2 lata, kiedy Boston znalażl sie w sytuacji 1-3 w ostatnich 4 meczach w kolejnym są 10-5 W-L różnica wygranej 5.07-3.00. Nie spomniałe jeszcze o starterze jakim bedzie knuckle baller Steven Wright, który dopiero niedawno zagrał jako starter i zagrał znakomicie, mianowice wicie 6-0 z Tigers gdzie puścił tylko dwa hity. W maju 18ego przeciw Baltimore wpuścił 4 runy na 2 hitach w 4.2 inny ale to byl dopiero drugi jego mecz w sezonie, a juz po tym spotkaniu wszedł w sezon bardzo dobrze czego potwierdzeniem była wspomniana wcześniej wygrana z Detroit.
✅92

Otrzymane punkty reputacji: +39
biniuu 328,7K

biniuu

Znawca - Piłka nożna Afryka

Typ: Litwa poniżej 0,5 bramki

Kurs: 1.55
Bukmacher: Forbet

Analiza:
Ostatnie spotkanie naszych Orłów przed wylotem na mundial. Tak jak Adam Nawałka ma w zwyczaju, gramy teraz ze słabszym przeciwnikiem. Polacy nie wyjdą optymalnym składem będą lekkie zmiany, jednak obstawiam, że Litwini i tak nie będą w stanie strzelić nam bramki. Litwini w okresie ostatniego roku strzelili bramki (w każdym meczu po jednej) tylko takim reprezentacjom jak Malta, Łotwa i Armenia. W rankingu FIFA spadają oni ciągle na łeb na szyje (nic dziwnego jak większość spotkań przegrywają) i &quot;osiągnęli&quot; już 133 miejsce. Wiem, że ranking nie gra, jednak ukazuje to w jakim miejscu jest aktualnie ich piłka. Wydaje mi się, że nawet jeśli wyjdziemy znowu ustawieniem na trzech obrońców (którego nie jestem fanem) to i tak przeciwnicy nie będą nam w stanie strzelić bramki. Miło będzie zakończyć przygotowania czystym kontem, szczególnie gdy ostatnimi czasy nie zdarza nam się to już tak często.
✅55

waldas23 152

waldas23

Użytkownik

Typ: Więcej bramek w pierwszej połowie meczu (1P&gt;2P)

Kurs: 3,05
Bukmacher: Totolotek

Analiza: Tradycją już zaczyna być lepsza dyspozycja naszych rodaków w pierwszej połowie meczu. Od ostatnich kilku spotkań Polska zdecydowanie dominuje w pierwszej odsłonie spotkania co wyraźnie było widać w piątkowym meczu z Chile. Ostatnie starcia z Chile, Kazachstanem, Koreą czy Czarnogórą pokazały, że Polska od pierwszej minuty zaczyna natarcie na bramkę rywala. W każdym z wyżej wymienionych spotkań reprezentacja Polski zdobywała pierwsze bramki gdzie w dalszej perspektywie pewna przewaga nie zawsze została zachowana jak to było np. w meczu z Koreą albo nawet kończyła się remisem (mecz z Chile). Litwa to drużyna poziomu poniżej przeciętnego, bez wyraźnego potencjału ofensywnego. W ostatnich spotkaniach z trudem radziła sobie z rywalem wątpliwego poziomu, zatem w zestawieniu z czerwono-białymi orłami powinna zanotować sromotną porażkę. Mecz z Chile pokazał, że potencjał ofensywny naszej drużyny jest na dobrym poziomie jednak kuleje w tej chwili zachwiana niedyspozycją Glika defensywa. Jednakże Litwa to drużyna dużo słabsza niż Chile, więc nasi obrońcy powinni sobie poradzić zachowując tym samym czyste konto drużyny. W dzisiejszej propozycji rekomenduje typ na więcej bramek w pierwszej połowie meczu, ponieważ w moim przekonaniu przemawia za tym bieg historii ostatnich spotkań naszej drużyny a ponadto trener Nawałka na pierwszą połowę z pewnością wystawi wyjściową jedenastkę, która pokazała już, że potrafi konstruować efektywne akcje i zdobywać bramki. Druga połowa to będzie eksperyment i grad zmian w naszej drużynie co niekoniecznie zwiastuje dużą ilość bramek. Po nieoczekiwanym remisie z reprezentacją Chile, nasza reprezentacja z pewnością będzie chciała &quot;znokautować&quot; rywala, aby przekonać o swojej dobrej dyspozycji. Dobra forma Lewandowskiego, Błaszczykowskiego i Zielińskiego zapewni okazałe zwycięstwo naszej drużyny już w pierwszej połowie. Uważam, że w tym spotkaniu Polska zwycięży co najmniej 2:0 w pierwszej połowie i możliwe, że wygra 3:0 całe spotkanie.
Powodzenia!
⛔100

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Kwalifikacje do MS 2019 Kobiety
Godzina 15:30
Spotkanie : Polska : Szkocja
Typ : Szkocja
Kurs : 1.80
Bukmacher : Unibet
Z całym szacunkiem dla naszych pań które w tych kwalifikacjach nie grają najgorzej bo zajmują 3 miejsce z bilansem 2-1-2 i br 10:8 , dzis jednak pomimo iż zagrają u siebie to jednak nie liczę na to aby pokonały Szkocję z którą nie potrafią wygrać a nawet strzelić bramkę , Szkocja z bilansem 4-0-1 i br 12:3 zajmuje 2 miejsce i walczy o pierwsze z Szwajcarkami i nie wierzę za bardzo aby poległy z naszymi a kurs na win Szkotek myślę że wysoki !
✅80

Otrzymane punkty reputacji: +2
chyczy 82,5K

chyczy

Użytkownik
Dyscyplina: ATP Stuttgart
Godzina: 12:30
Spotkanie: Paire - Fritz
Typ: Paire win
Kurs: 1.97
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Jak pisałem wcześniej - kurs to komedia. Benua nie takimi leserami korty ścierał. Grass jest bardzo przez niego lubiany, chociaż póki co nie ma potwierdzenia w trofeach. Bardzo mocny serwis sprawia, że Francuz kosi na trawie i nie rozumiem z jakiego powodu faworyzowany jest Amerykanin, który nadaje się na challengery na harda w promieniu 150km od swojego miejsca narodzin. Benua raczej nie da mu nawet rozegrać wielu wymian. Będzie bił punkty prosto z serwisu albo ciął return z forehandu. Ponoć plecki tez w miarę zaleczył, wiec widzę to gładko w 2 setach.

✅97

Otrzymane punkty reputacji: +12
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Towarzyskie
Spotkanie: Polska-Litwa
Typ: Polska -2.5
Kurs: 2.40
Godz: 18:00
Analiza: Ostatnie spotkanie reprezentacji towarzyskie przed mundialem w Rosji. Polska w spotkaniu z Chile pokazała się z nie najlepszej strony, ugraliśmy tylko remis ekipa Chile nie wystąpiła jednak w najmocniejszym zestawieniu , tu na pewno jesteśmy zdecydowanym faworytem do zwycięstwa, bowiem Litwa już od jakiegoś czasu jest zazwyczaj dostarczycielem punktów , nawet w kwalifikacjach . W tych kwalifikacjach ugrali zaledwie 6 punktów , zajęli przed ostatnie miejsce w grupie, później Litwini zagrali jeszcze 5 spotkań sparingowych , wygrali tylko 1 zanotowali 1 remis i aż 3 porażki ale rywale nie byli zbytnio wymagający, nie ma się co oszukiwać że w dniu jutrzejszym nasza ekipa będzie najmocniejszym rywalem z jakim się mierzyli w ostatnim czasie , nie licząc spotkania z Anglią w październiku roku poprzedniego. Polacy natomiast powinni tutaj zagrać ofensywnie i to my powinniśmy kreować grę , chociaż wiadomo iż często pasuję nam gra z kontrataku, jednak musimy w tym meczu trochę pograć piłką bo rywal jest do tego bardzo dobry, Myślę że to spotkanie może zakończyć się naszym nawet 3 bramkowym zwycięstwem, jakoś nie przemawia do mnie ofensywa Litwinów i nie liczę iz strzelą oni chociażby jednego gola, dlatego mój typ to wygrana 3:0 po końcowym gwizdku sędziego.
✅140

A 498

addam44

Użytkownik
Dyscyplina;Pilka nozna;Ekwador;Serie A
Godzina;02.15
Spotkanie;U.Catolica-Ind.del Valle
Typ;1
Kurs;2.24
bukmacher;Expekt
Analiza;
17a kolejka ligi.
Gospodarze 3pozycja bilans; 9-3-4.U siebie piec wygranych z rzedu.
Goscie 8 pozycja bilans ; 6-2-8.Szesc porazek z rzedu.
W ostatnich latach Ind.del Valle bylo najczesciej gora ale mysle ze nie tym razem.
Kiepska analiza
⛔100

D 1,3K

dz1916

Użytkownik
Dyscyplina: WTA Tenis - Hertongenbosch
Godzina: 14:00

Spotkanie: Blinkova - Lottner
Typ: Lottner
Kurs:
2.88
Bukmacher: Unibet

Analiza:
Mamy początek sezonu trawiastego, więc moim zdaniem nie ma sensu grać na faworytów, a próbować niespodzianki. Według mnie taki wynik wcale nie będzie wielką niespodzianką, a kurs fajny. Blinkova wydaje się być większym talentem, jednak jak na razie rzadko obserwujemy jego przebłyski. 20-latka zmierzy się z dwa lata starszą Niemką Lottner. Obie mają znikome doświadczenie na trawie, ale na korzyść Niemki przemawia to, że zaliczyła udany występ w tym turnieju przed rokiem, choć może to za duże słowo, ale udało jej się tak jak w tym roku przejść kwalifikacje, a potem sprawić dużą niespodziankę i pokonać Cibulkovą. Kto wie, może powtórzy dobry występ. Dla Blinkovej to pierwszy występ tutaj, nie licząc dwóch meczów w kwalifikacjach tegorocznego turnieju. Obie panie zmierzyły się w tym roku w drugiej rundzie kwalifikacji do AO i wygrała po długim trzysetowym meczu Blinkova. Myślę, że tym razem górą będzie Lottner. W tym roku obie grają dość słabo, potencjał na mecze na trawie oceniam podobnie, choć ogólnie wydaje się, że Blinkova faworyzowana jest słusznie, jednak w mojej ocenie zbyt mocno. Mimo wszystko to jest WTA i potencjał nie gra. Jest to typ oparty bardziej na przeczuciu, zachęca kurs, Blinkova jest zbyt niestabilną, młodą zawodniczką, aby tak ją tutaj faworyzować.
✅188

Otrzymane punkty reputacji: +30
A 144

askania

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball - MLB
Godzina: 02:10
Spotkanie: Milwaukee Brewers - Chicago Cubs
Typ: Chicago Cubs
Kurs: 1.84
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Zespół gospodarzy przystępuje do meczu bez kilku kontuzjowanych zawodników - zespół gości praktycznie w pełnym składzie. Widać znaczny progres w grze gości w ostatnich spotkaniach ich forma wyraźnie idzie w góre, podczas gdy wyniki gospodarzy (jeszcze lidera dywizji centralnej) nie napawają aż takim optymizmem. Na ostatnie 10 meczy gospodarze 4 zwycięstwa 6 porażek - goście 2 porażki 8 zwycięstw. Dodatkowo jeśli spojrzymy na bilans ostatnich meczy h2h na ostatnie 10 meczy 8 razy zwyciężali goście. Spotyka się lider z wiceliderem dywizji centralnej - myślę że zwycięstwo odniosą goście.
✅84

Otrzymane punkty reputacji: +9
R 1,3M

rjastrzab

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Malezja Super Liga
Godzina: 16:00
Spotkanie: Pahang – Jokor DT
Typ: poniżej 3,5
Kurs:
1,60
Bukmacher: 1xBet
Analiza:

Trochę egzotyki. Obie ekipy w górze tabeli. Gospodarze zajmują 3 lokatę, a goście są liderem. Pahang po 14 kolejkach ma 24 punkty i 25:12 w bramkach, Jokor DT 35 punktów i 27:5 w bramkach. Różnica w zdobytych punktach znaczna, ale bramkowo już wygląda to podobnie. Jak nałożymy na to H2H to w 5 ostatnich meczach over 3,5 nie padł ani razu i wygląda, że szykuje się kolejne spotkanie miedzy nimi z niskim rezultatem. Średnia około 2 strzelonych bramek w meczu i mecz na szczycie powinien skutkować niskim wynikiem.
✅60

Otrzymane punkty reputacji: +8
gliwiczanin 3,2K

gliwiczanin

Użytkownik
Dyscyplina: ATP - Caltanissetta
Godzina: 16:30
Spotkanie: Vanni - Gulbis
Typ: Gulbis
Kurs: 1.52

Analiza:
Vanni zawodnik ,który większości stara się grać w swoim kraju we Włoszech. Uczęszcza także nawet na turnieje wielkoszlemowe. Ostatnio w French Open w kwalifikacjach pokonał Chiudinelliego w dwóch setach. Następnie przegrał z Kovalikiem. Kurs na Gulbisa według mnie bardzo dobry trzeba pobierać puki jeszcze nie spadł. Na pewno taki kurs również zadecydował ,że Włoch gra ostatnimi czasy dosyć dobrze na nawierzchni ziemnej. Grał z graczami z którymi co mecz praktycznie był faworytem. Niezbyt prestiżowe turnieje. Ostatni mecz przegrany z Grigelisem. Jest to Litwin ,który jest znacznie dalej w rankingu ATP od Włocha natomiast natomiast w meczu przełamał go czterokrotnie. Jeśli chodzi o Gulbisa to jest do bardziej doświadczony zawodnik. Bardzo dobry występ w French Open. Przeszedł bez problemu kwalifikacje, pierwsza runde z doświadczonym Mullerem. Odpadł w drugiej rundzie z zawodnikiem ,który można powiedzieć ,że jest w szczycie formy - Berrettinim. Gulbis bardzo dobrze radzi sobie na kortach ziemnych. Ja tutaj nie widzę innej opcji jak tylko zwycięstwo Łotewskiego zawodnika. Pozdrawiam trzymajcie się.
✅52

solaris9709 1,4K

solaris9709

Użytkownik
Dyscyplina: ATP Hertogenbosch
Godzina: 12:30
Spotkanie: Jaziri - Purcell
Typ: Purcell +1.5 seta
Kurs: 1.5
Bukmacher: etoto
Analiza:
Zacznijmy od tego, że Jaziri nigdy wirtuozem trawy nie był, co potwierdza fakt, że jego ostatnie zwycięstwo na tej nawierzchni to 3 setówka w 2016 roku... z Jamesem Wardem. Młodziutki Australijczyk Purcell zdecydowanie preferuje szybkie nawierzchnie. Na duzy plus działa to, że zagrał tutaj w Holandii już 2 mecze kwalifikacyjne i wypadł znakomicie - rozjeżdżając w 2 setach Smitha i Klahna, nie oddając ani jednego serwisu. Czuje tutaj zdecydowanie nawet wygraną Dominicka, ale bezpiecznie typuje minimum jednego seta na jego konto.
⛔ 100

kratta 72,8K

kratta

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Finlandia
Godzina: 17;30
Spotkanie: Kuopio - Ilves
Typ: 2
Kurs: 4.4
Bukmacher: eFortuna
Analiza:
Na szybko bo się śpieszę, 2 mocne ekipy ze swojej ligi na pierwszy rzut oka ciężko wytypować zwycięzcę ale moje oko wypatrzyło coś ciekawego na 14 spotkań tych drużyn Kuopio nie wygrało ani razu! Ilves wygrało 13 meczy i padł 1 remis. Warto zaryzykować na taki kurs. Powodzenia.
⛔100

S 6,8K

silo

Użytkownik
Dyscyplina: ATP Hertogenbosch
Godzina: 11:00
Spotkanie: Donskoy - Skugor
Typ: Donskoy
Kurs: 1,95
Bukmacher: efortuna
Analiza:
Nie wiem czym spowodowane są ruchy kursów ale spróbuję z tego skorzystać. Rosjanin Donskoy o wiele wyżej w rankingu niż dzisiejszy przeciwnik z Chorwacjii. Doświadczenie z pewnością leży po stronie Donskoya i tu nie ma dwóch zdań. Martwić może natomiast forma Rosjanina, która jest krótko mówiąc baaardzo słaba. Donskoy mocno dał ciała na French Open przed 2 tygodniami i liczę, że dziś wykorzysta tę przewagę doświadczenia i pokona 30 latka z Chorwacjii. Myślę, że za taki kurs warto zaryzykować nawet jeżeli te stawki mają inny powód ;)
Powodzenia i pozdrawiam
✅95

Otrzymane punkty reputacji: +4
W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Tenis - ATP singiel: Stuttgart (Niemcy), trawiasta
Godzina: 15:30
Spotkanie: Maximilian Marterer - Viktor Galovic
Typ: 2
Kurs: 4,32
Analiza:
Spotkanie 1 rundy na turnieju ATP w Stuttgarcie. Galovic ma tutaj już 2 spotkania na koncie, bo do turnieju głównego przedzierał się przez kwalifikacje, gdzie najpierw wygrał z Niemcem Petzschnerem 2-0 (6-1 , 6-4) a następnie przegrał z Amerykaninem Kudlą 2-1 (6-3 , 4-6 , 3-6). Jednak w turnieju głównym i tak go zobaczymy dzięki LL (Lucky Loser). Trochę mnie tutaj kursy szokły, bo tak po prawdzie to obaj panowie na trawie zbyt często się nie pojawiają i nieco mniejszego na zwycięstwo Chorwata się spodziewałem. Marterer jest tu tak faworyzowany chyba ze względu na to, że turniej rozgrywany w jego ojczyźnie i on tutaj występował już kilka razy ale w sumie bez sukcesu, bo nigdy poza pierwszą rundę nie awansował więc nie wiem czemu aż takim faworytem jest w tym spotkaniu. Dla mnie osobiście to bardziej takie spotkanie pół na pół a za Galoviciem przemawia to, że zagrał już tutaj 2 mecze kwalifikacyjne i jest już zaznajomiony z tą trawa w Stuttgarcie. Marterer na tej nawierzchni zagrał ostatni raz na Wimbledonie w tamtym roku więc też trochę lepiej &quot;oswojony&quot; z tą nawierzchnią tu powinien być Viktor. Możliwe, że buki też takie kursy wystawiły przez pryzmat bezpośrednich spotkań, bo obaj panowie spotkali się ze sobą 2 razy i oba spotkania wygrał Maximilian, najpierw w 2015 roku na nawierzchni twardej w Nussloch (Niemcy) 2-0 (7-5 , 6-4) a następnie w tamtym roku w kwalifikacjach US Open wygrywając również 2-0 (6-2 , 6-4). Oba spotkania jednak rozgrywane na nawierzchni twardej i tutaj na trawie liczę, że jednak Galovic zagra dużo lepiej, bo on już tutaj przetarcie dwoma meczami miał jak już wspominałem wyżej. Wolę tutaj zaryzykować i postawić na niespodziankę, bo w mojej ocenie Marterer nie jest aż takim faworytem tutaj jak sugerowałyby kursy.
⛔100

loki123 266,6K

loki123

Użytkownik
Typ: Polska strzeli powyżej 2,5 bramki

Kurs: 2,13
Analiza:
Dziś o 18 nasza reprezentacja zagra na Narodowym z reprezentacją Litwy ostatni sprawdzian przed wyjazdem do Rosji. Podopieczni selekcjonera Adama Nawałki dziś zechcą wygrać w tym pojedynku i pokazać swoją wyższość bo w ostatnich meczach nie wychodzi im, ponieważ na 5 ostatnich konfrontacji wygrali zaledwie z Koreą Płd 3-2. Dobrą wiadomością jest fakt że Glik nie będzie operowany i najprawdopodobniej pojedzie do Rosji, lecz dziś nie zagra. Litwini nie są reprezentacją z górnej półki a w 10 ostatnich meczach wygrali zaledwie z Armenią 1-0. Nasza reprezentacja w meczach pomiędzy tymi reprezentacjami nie ma za dobrych statystyk, bo na 10 potyczek mamy na koncie 4 zwycięstwa, 4 remisy i 2 porażki, i aż 7 meczy underowych więc liczę dziś na Lewego , Grosika i kilka bramek z naszej strony a mianowicie przynajmniej 3, chociaż na pewno trener da pograć znowu zmiennikom, ale jadąc na MS nasi kadrowicze muszą z takimi reprezentacjami jak Litwa pokazać swoją wyższość i do Rosji pojechać z podniesioną głową po wysokim zwycięstwie.
✅113

S 1,1K

slawek1302

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny mężczyźni Nottingham
Godzina: 13:30
Spotkanie: Tobias Kamke - Jay Clarke
Typ: dokładny wynik 2:0 wygrywa Kamke
Kurs: 2,51
Analiza:
W tym tygodniu jak widać dominują typy tenisowe....czyli przed meczem wszystko wydaje się być oczywiste, a potem następuje brutalna weryfikacja;-). W opisywanym przeze mnie meczu spotykają się dwaj panowie praktycznie sąsiadujący w rankingu ATP - stary lis Kamke i przedstawiciel gospodarzy Clarke. Kamke który jest już coraz bliżej końca kariery na trawie spisuje się bardzo dobrze....w karierze ma bilans 34-27, kiedyś dochodził nawet do 3 rund Wimbledonu. Do tego turnieju przedzierał się przez kwali osiągając bardzo dobre wyniki:
6-3, 6-2 z Glasspolem
6-2, 6-0 z Weightmanem
6-3, 7-5 z Corrie
Jak widać dotychczas bez straty seta, a zarówno Glaspol, jak i Corrie coś tam na traie pokazują. Jego przeciwnik Clarke to gracz 12 lat młodszy, na trawie niewielkie ogranie turniejowe i bilans 4-9. W tym roku na tej nawierzchni zagrał jeden mecz - przegrał w Surbitronie z A. Boltem 1-6, 7-6, 3-6.
✅ 151

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom