>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 12.04.2023 (środa)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na środę - 12. Kwietnia

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner
- GO+bet
- Betters
- BetX

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: siatkówka PlusLiga Play Offy
Godzina: 20.30
Spotkanie: Trefl Gdańsk - Jastrzębski Węgiel
Typ: Trefl Gdańsk
Kurs: 4,95
Bukmacher: LVBet
Analiza:

Teoretycznie Trefl znów ma przegraną w kieszeni. No ale jakby tak spojrzeć na ich mecz ze stycznia bieżącego roku, to pokonali 3-1 ZAKSĘ, więc coś tam czasem pograją chłopaki z wybrzeża. Dlatego zdecydowałem postawić na nich po bajecznym kursie 4,95. Dobrze, zobaczymy czy się uda, bo lepszą drużyną jest raczej Jastrzębie, choć Trefl radzi sobie u siebie nie tak znowu najgorzej. Do boju panowie! Dziękuję i pozdrawiam!

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
O 357,6K

ogon_w44

Typer
Dyscyplina: piłka nożna, puchar Portugali
Godzina: 20.30
Spotkanie: Nacional- Braga
Typ: Braga wygra minimum trzema bramki
Kurs: 4,40
Bukmacher: superbet
Analiza:

Odpuszczam sobie ligę mistrzów w dniu jutrzejszym na ten konkurs bo jedyne co jest dla mnie w miarę pewne to zwycięstwo Realu, lecz kurs na to za słaby do konkursu.
Zacznę od tego, że te drużyny dzieli przepaść . Braga zajmuje 3 miejsce w najwyższej klasie rozgrywkowej i może nawet dogonić Porto i występować w przyszłym sezonie w LM, a Nacional na zapleczu 1 ligi portugalskiej broni się przed spadkiem. Samo to mówi nam, ze zdecydowanym faworytem jest tu Braga.
Jeśli dodamy do tego aktualna formę obu drużyn to też dwa przeciwległe bieguny. Braga ostatnie 5 meczy to 4 zwycięstwa i remis z Porto. Nacional 1 zwycięstwo, jeden remis i 3 porażki.
Popatrzmy też na inny aspekt . Po co Nacional jest puchar Portugali skoro bronią się przed spadkiem z ligi. Moim zdaniem bardziej zależy im na lidze niż na tym pucharze, nie zdziwi mnie jak wyjdą rezerwami na to spotkanie gdyż w lidze zaraz grają ważny mecz z drużyną, która ma tylko 4 oczka w tabeli więcej od nich. W lidze zwycięstwo jest im bardzo potrzebne aby oddalić się od strefy spadkowej, a rywal jest do ogrania. Nie sądzę, żeby mieli na tyle wartościowych zmienników którzy postawią się Bradze.
Braga również ma mecz ligowy na dniach, ale że słabym Gil Vincente, więc możliwe jest że trener nie posadzi na ławce podstawowych zawodników.
Z resztą już nawet pomijając to co pisałem o Nacional że puchar niepotrzebny, to czysto sportowo Braga się powinna po nich przejechać . W ostatnich 5 meczach bezpośrednich zawsze wygrywała Braga, a 2 razy pokrywała ten handicap. Z tym, że w tym sezonie Nacional jest bardzo słabe, a Braga bardzo mocna . Moim zdaniem po takim kursie grzechem byłoby nie zagranie tego typu.

340

Otrzymane punkty reputacji: +2756
FNM99 757,8K

FNM99

Znawca - NHL
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Godzina: 03:30
Spotkanie: Colorado Avalanche - Edmonton Oilers
Typ: Powyżej 6.5 goli w meczu (RT)
Kurs: 2.00
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Pojedynek pomiędzy dwiema mocnymi drużynami, które w dodatku są w wyśmienitej formie. Obie ekipy wygrały 14 ze swoich 16 ostatnich meczów. O play-off'y nie muszą się już martwić, ale będzie to jak najbardziej świetna okazja, aby sprawdzić się przed fazą pucharową z solidnym rywalem. Spodziewam się tutaj wielu goli, są to dwa overowe zespoły. Oilers w tym sezonie trafiali aż 318 razy w 80 rozegranych spotkaniach, trzeba przyznać ładna sumka. Bardzo duży potencjał ofensywny z obu stron. Gospodarze - MacKinnon, Rantanen, goście - McDavid, Draisaitl, myślę że więcej dodawać nie trzeba. Mocno bym się zdziwił, jeżeli nie ujrzymy wysokiego wyniku końcowego, dlatego poszukam w tym meczu łącznie co najmniej siedmiu goli w regulaminowym czasie gry.

100

Semtex 264,1K

Semtex

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówa
Godzina: 01:30
Spotkanie: Miami Heat - Atlanta Hawks
Typ: Heat ML
Kurs: 1.49

Bukmacher: BEtclic

Miami u siebie powinno się od razu uporać z playinami, w tym sezonie wygrali 3/4 mecze z Hawks, rok temu rozjechali ich 4:1 w playoffach, wygrywając trzy spotkania na swoim parkiecie. Ogólnie jak dobrze pamiętamy, obrona Heat schowała Young'a do kieszeni w tamtej serii, teraz niby jest jeszcze Murray, ale im gra jakoś specjalnie się nie klei, lepiej ułożona i bardziej zgrana drużyna pod wodzę Spoelstra jest tutaj słusznym faworytem.
Kolejna sprawa to Butler, który w playoffach wchodzi na znacznie wyższy poziom i widzimy to praktycznie co sezon w ostatnich latach, Hawks musieliby mieć naprawdę mocarny dzień zza łuku żeby to wygrać, Bam z Butlerem będą chcieli ich zamordować już od pierwszej kwarty.

100

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 21:00
Spotkanie: Real Madryt - Chelsea
Typ: Real Madryt -1
Kurs: 2.95
Bukmacher: Etoto
Analiza:

Dziwie się że nie ma tutaj żadnego typu w stronę Realu, Królewscy przegrali z Villarreal 2:3, to była ich druga porażka z Żółtą Łodzią podwodną w tym sezonie.
Widać że Real w tym roku nie gra jakoś stabilnie i nadzwyczaj dobrze ale to wciąż klasowa drużyna, przecież z Villarreal nie grał od początku Militato, Modric i Kroos.
Jest kontuzja Alaby i nie wiadomo czy zagra ale to tyle, lista problemów które ma Chelsea jest niekończąca, trzeci trener w tym sezonie i to jaki, Lampard miałby wyeliminować Ancelottiego? Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak miałby to zrobić.
Chelsea ma prawdopodobnie jeden z najlepszych składów w Europie i w lidze mistrzów ale ci zawodnicy są tak podzieleni że ta gra się nigdy nie układa, ledwie co wyeliminowali Borussię, jak napastnika nie było tak nie ma, Havertz to można rzucić kostką ile z siebie da w tym meczu.
W tym klubie nawet nie ma kapitana który jakoś pociągnął by ten zespół do przodu, wychowanek klubu Mason Mount może odejść w lecie bo marzy mu się kontrakt na poziomie 300 tysięcy funtów tygodniowo a klub mu nie chce tyle dać. Wcale mnie to nie dziwi bo w tym sezonie nic nie pokazuje a chciałby zarabiać tyle co De Bruyne.
Jedynym zawodnikiem który identyfikuje się z klubem i gra na poziomie kiedy tylko jest zdrowy jest Reece James ale on ciągle jest kontuzjowany, teraz wrócił po kontuzji ale nie wiem czy będzie miał dużo do zaoferowania przeciwko Realowi jutro.
Jest jeszcze Kovacic który prezentuje się dosyć dobrze, ale poza nim? na skrzydłach nie ma nikogo kto by to jakoś pociągnął, w obronie też bieda za biedą, w lidze nie umieją strzelić gola a tracą regularnie przeciwko byle komu.
W Premier League Haaland ma więcej strzelonych goli, Leeds czy Leicester też mają dużo więcej bramek na koncie niż Chelsea, może mało tracą ale co z tego jak punktowo są za połową ligi, zastanówcie się też nad tym co by się stało z Ancelottim gdyby to przegrał.
Odpadnięcie z drużyną która miała trzech trenerów w tym sezonie i wydała ponad 600mln na nowych zawodników a mimo to strzeliła 31 goli w 30 kolejkach Premier League, może by go nie zwolnili ale jego przyszłość byłaby pod znakiem zapytania, Włoch oszczędzał swoich kluczowych pomocników jak Modric i Kroos na ten właśnie mecz.
Jutro jego zadaniem będzie zmazać plamę po porażce z Villarreal i ogarnąć zaliczkę przed meczem rewanżowym, dwa gole przewagi dla Królewskich spokojnie do ogarnięcia przeciwko szklanej Chelsea.

195

Otrzymane punkty reputacji: +2512
Volleyball_Expert 560,9K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny - Monte Carlo
Godzina: 11:00
Spotkanie: Van De Zandschulp - Ruud
Typ: Van De Zandschulp
Kurs: 4.35
Bukmacher: LV BET
Analiza:
Bardzo wygórowane kursy w tym meczu na Holendra. Na tej nawierzchni w tamtym sezonie na turnieju w Niemczech Holender wygrał właśnie z Norwegiem w dwóch setach. Ruud naprawdę dobrze gra na tej nawierzchni, ale tutaj powinno się coś pograć w stronę Holendra ponieważ według mnie kursy powinny być na niego niższe. Ostatnie wyniki Norwega czy to z Baezem, Halysem, Sousa to nie były aż tak pewnie wygrane mecze jak os niego niektórzy oczekują. Trochę się w tym meczach namęczył, aby odnieść zwyciestwo. Poprzeczka jutro idzie znacznie wyżej i czuje, ze jutro będzie bardziej wyrowane spotkanie, a może I z niespodzianka. Holender dobrze trzyma serwis i gra na dość wysokim procencie na returnie. U Norwega słabo wygląda return przy pierwszym serwisie przeciwnika w dodatku popelnia praktycznie w każdym meczu podwójne błędy serwisowe. Wyczuwam jutro dobre spotkanie i niespodziankę. Pozdrawiam.

100

Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Tenis, ATP Monte Carlo
Godzina: 15:30
Spotkanie: Berrettini M. vs. Cerundolo F.
Typ: Berrettini M. powyżej 4,5 asów
Kurs: 1,85
Bukmacher: betclic
Analiza:

Spotkanie II rundy prestiżowego turnieju w Monte Carlo, który jest pierwszym poważnym sprawdzianem w drodze do Roland Garros. Obsada bardzo mocna, choć bez kilku gwiazd jak Alcaraz, Nadal czy FAA, lecz do rzeczy, bo dziś przyglądam się spotkaniu włosko-argentyńskiemu, w którym minimalnym faworytem jest Berrettini, choć nie podejmę się typowania zwycięzcy, bo triumf każdego z nich mnie nie zdziwi. Włoch w I rundzie pokonał fatalnego na cegle Cressy'ego, a Argentyńczyk dość niespodziewanie Norrie'ego i to w dwóch setach. Dlatego tym bardziej stać go na ogranie zawodnika, który ma ogromną lukę na bekhendzie i uzależniony jest od serwisu. I właśnie ten element to główny temat mojej analizy, ponieważ betclic wystawił linię na asy Włocha na poziomie 4,5 i według mnie jest to dość dobra linia do spróbowania. Co prawda w ostatnim meczu zaliczył tylko 3 asy, lecz warto podkreślić, że spotkanie było krótkie, a też nie było potrzeby przesadnego ryzyka, gdyż Amerykanin nie był zbyt groźny przy returnie. W poprzednich meczach bardzo często pokrywał tę linię czy to betonie, czy to na mączce. Jego normalne liczby w tym elemencie to okolice 7-10 asów, więc ta linia jest do zrobienia, szczególnie, że mecz może być znacznie dłuższy niż ostatni, a po drugie Cerundolo może być znacznie lepszy w wymianach, więc Berrettini powinien skupić się na wysokim procencie pierwszego serwisu.

Więcej typów w dziale KUPONY.

100

U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
Dyscyplina: koszykówka NBA
Godzina: 04:00
Spotkanie: Los Angeles Lakers vs Minnesota Timberwolves
Typ: Minnesota Timberwolves wygra 6+ (łącznie z dogrywką)
Kurs: 7.20
Bukmacher: Etoto

Witam!

Ja w tym meczu będę szukał niespodzianki, zresztą jak zwykle.
Kursy są takie bo najlepszy obrońca poprzedniego sezonu Rudy Gobert jest zawieszony przez sam klub na jeden mecz. Także nie wystąpi następny intelekt co sobie rękę połamał waląc w tunel prowadzący do szatni - Jaden McDaniels. / No w każdym razie tę kwestię wyjaśniłem. Gobert nie grał nic ciekawego w tym sezonie tak w skrócie.

Los Angeles Lakers nie grają żadnych fajerwerków.
I to tyle z mojej strony.

Podział stawek w Efortuna: 90.2% na Los Angeles Lakers, 4,9% na dogrywkę i 4,9% na gości.

Przegrana Los Angeles Lakers w tym meczu nie oznacza końca sezonu dla gospodarzy.

Odds portal: https://www.oddsportal.com/basketba...-minnesota-timberwolves-ImBPhZKo/#home-away;1 31 na 43 daje zwycięstwo gospodarzy, zaś 12 na 43 daje zwycięstwo Gości.

Pozdrawiam

100

stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Polska 1 liga
Godzina 18:00
Spotkanie : Termalica Nieciecza : Puszcza Niepołomice
Typ : suma kartek ( czerwona = 2 ) Puszcza Niepołomice / powyżej 2.5
Kurs : 1.70
Bukmacher : ETOTO

Mecz drużyn które mocno są zainteresowane awansem i to nawet bezpośrednim do Ekstraklasy stąd walki nie powinno zabraknąć . Termalica ostatnio nie wykorzystała okazji i zaledwie zremisowała z Chojniczanką natomiast Puszcza sprawiła kibicom a przede wszystkim sobie sporą niespodziankę wygrywając u siebie z mocno rozpędzoną Wisłą Kraków , będąc przy tym meczu to Puszcza złapała 4 żółtka , dzisiejszy mecz myślę że również będzie obfitował w sporo fauli , zaglądając do meczów Puszczy to ci akurat łapią tych kartoników mnóstwo choćby np ostatni ich wyjazd do Sosnowca i 5 żółtek i bezpośrednia czerwień , w meczach bezpośrednich tych drużyn Puszcza w każdym z kartkami i tak pierwszy mecz u siebie tego sezonu to 4 żółtka ostatni mecz w Niecieczy 4 żółtka wcześniejsze mecze to 4 i 5 żółtek , myślę że i dziś parę zobaczą a za 3 kurs może nie powala ale chyba warto podjąć ryzyko i tak też czynię ( dla przypomnienie czerwień to 2 karteczki )

70

Otrzymane punkty reputacji: +2115
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/Premier Liha
Godzina: 13:00
Spotkanie: Lwów vs Szachtar
Typ: Szachtar powyżej 3.5 gola
Kurs: 3.40
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Formalni gospodarze to zdecydowanie najsłabsza drużyna w ukraińskiej ekstraklasie.
Jeżeli spojrzymy na bilans meczów osiąganych przez Lwów, to wynosi on 3 zwycięstwa, 4 remisy i 12 porażek. Trudno jest tutaj myśleć o utrzymaniu, ale nadzieja umiera ostatnia i do bezpiecznej pozycji outsider traci 6 oczek. Niestety jest widoczna różnica klas i w niedawnym starciu z Dnipro-1 formalni gospodarze stracili aż 5 goli. To tylko pokazuje, że jest spory problem w ofensywie. Dzisiaj Lwów zmierzy się z wieloletnim dominatorem ukraińskich boisk, a więc Szachtarem. Przyjezdni mają bardzo trudną kampanię, szczególnie pod kątem logistycznym. Pamiętamy, że ekipa z Doniecka mierzyła się w Lidze Mistrzów oraz w Lidze Europy i przemierzała wiele kilometrów w krótkim odstępie czasu, ale piękna przygoda lidera Premier Lihy w Europie się już skończyła. Można w pełni skupić się na ligowych rozgrywkach i celem jest naturalnie mistrzostwo. Czy faworyt wywiążę się w tę środę z roli faworyta?

Kursy w stronę Szachtara są niskie i nic w tym dziwnego, ponieważ faworyt znajduje się w świetnej formie, a outsider kompletnie cieniuje. Jestem zdania, że wieloletni dominator ukraińskich boisk bardzo szybko rozstrzygnie losy tego spotkania i stawiam na ich 4 trafienia. Jeżeli spojrzymy na bezpośrednie starcia tych klubów, to w 3 z ostatnich 5 meczach nasz zakład był pokryty. Lwów stracił niedawno 5 bramek z Dnipro-1 i wierzę, że ten negatywny trend w defensywie się utrzyma. Szachtar skupia się teraz jedynie na Premier Liga, co jest plusem dla tej propozycji. Wartość na to zdarzenie jest wysoka i z chęcią pobieram go do swojego kuponu.

100

Otrzymane punkty reputacji: +160
kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Spotkanie: Milan - Napoli
Typ: 1 połowa -0.5 gola+over3.5 żółtych kartek w meczu+ over6.5 rożnych
Kurs: 3.47

Analiza:

Bratobujczy pojedynek w ćwierćfinale LM. Milan na tym etapie rozgrywek znalazł się po raz pierwszy od 11 lat i będzie chciał nawiązać do wspaniałych czasów ekipy Van Bastena, Rijkarda i Gulita z lat dziewięćdziesiątych ale droga do tego daleka a pierwszą przeszkodą lider i prawdopodobnie nowy mistrz Serie A czyli Napoli.

Obydwie ekipy spotkały się początkiem kwietnia w meczu ligowym w Neapolu gdzie nieoczekiwanie Milan wysoko ograł rywala 4:0. Faktem jest że Napoli dostało lekkiej zadyszki i już nie gra tak ładnie jak kilka tygodni wcześniej ale myślę że wynik ten w zadnym stopniu nie odzwierciedla tego co zobaczymy dzisiaj z wielu względów. Sądzę także że będziemy świadkami bardziej partii szachów, niż wymiany ciosów na gole i myślę że mecz zakończył się underem 2.5 a w pierwszej odsłonie nie zobaczymy żadnej bramki . Ranga spotkania , włoski styl i fakt że oba zespoły znają się jak łyse konie sprawią według mnie bardzo ostrożną grę w tyłach z obu stron.

Dla Napoli bardzo istotna sprawą będzie czy na boisku pojawi się Osimhen który ma problemy ze zdrowiem a jak kluczowy to zawodnik dla siły ofensywnej nikomu nie trzeba mówić. Decyzja zapadnie przed meczem . Jego ewentualny brak byłby dużym osłabieniem napafu. Po drugiej stronie Giroud który będzie chciał zdobyć kolejnego gola w LM.

Reasumując stawiam na mecz z małą ilością bramek , gdzie priorytetem dla obydwu drużyn będzie nie stracić gola co może zaowocować bezbramkowym wynikiem do przerwy .

100

Emdojot 373,3K

Emdojot

Użytkownik
Typ: Real Madryt wygra
under 12.5 rr
Under 69.5 pkt za kartki
under 4.5 gola
Kurs: 2.83
Bukmacher:Forbet
Analiza:

Jak dla mnie Real to robi bez problemu. Nie będę brał pod uwagę ostatniego spotkania z Villarrealem, bo go nie oglądałem. Ale za to widziałem świetny powrót w Pucharze Króla z Barca i jeśli zagrają na podobnym poziomie to nie mam czego się obawiać. Chelsea nawet po zmianie trenera zaprezentowała się słabo, bo tak trzeba nazwać jedynie jeden celny strzał na bramkę przy 13 próbach. Od 4 meczy nie wygrali, a ostatni raz wygrali z tragicznym Leicaster oraz Leeds w lidze i rewanż z BVB w poprzedniej rundzie LM.
Nie chce mi się wierzyć żeby potrafili tak odmienić swoją grę. Real z kolei przy dyspozycji Benzemy czy Viniciusa może być spokojny o bramki, a Courtois w dobrej formie dodaje pewności linii obrony.
Podobnie jak w poprzednich meczach, spodziewam się underu 5 goli oraz 14 rożnych. Myślę że Real na tyle zdominuje Anglików, że nie będą wyprowadzać wielu ataków i co za tym idzie nie będą mieli okazji do wykonywania kornerow.
Nie przewiduje takze dużej ilości kartek. Real nawet w meczach z potentatami ogranicza faule I nie otrzymuje dużej ilości kartek. Myślę że to Chelsea zobaczy więcej kartonikow i ogólnie nie będzie ich więcej niż 6.

100

va-banque 223K

va-banque

Użytkownik
Typ: Remis
Kurs: 4.00
Analiza:

Chelsea to bardzo specyficzny klub. W sezonach 11/12 i 20/21 gdy 2 razy wygrywali LM w środku sezonu nikt o zdrowych zmysłach nie stawiał że wygrają te rozgrywki. Mieli bowiem duże problemy w lidze angielskiej, plasowali się w środku tabeli, podobnie jak teraz. Zmiany trenerów spowodowały jednak niesamowitą przemianę tej drużyny, Można powiedzieć o 180 stopni. Nagle zaczęli punktować w lidze, kończąc rozgrywki odpowiednio na 6 i 4 miejscu. Do tego oczywiście wygrane Champions League, gdzie np. w 2021 pokonali City, które wydawało się wtedy nie do zatrzymania. Obywateli ograli wtedy również w lidze. Nie było tam za dużo przypadku. Liczę, więc, że teraz będzie podobnie i przyjście Franka Lamparda da kopa graczom The blues. O zwycięstwo będzie cięzko. Jednak remis moim zdaniem jest valuebetem.

100

patryk7 740K

patryk7

Typer
Dyscyplina: Hokej na lodzie - Szwecja, HockeyAllsvenskan
Godzina: 19.00
Spotkanie: Djurgarden - Bjorkloven
Typ: DIF
Kurs: 2.18
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Szwedzka HockeyAllsvenskan i "szalejąca" seria meczów pomiędzy Djurgarden oraz Bjorkloven. Zwycięzca tego półfinału zmierzy się z Modo w finale o miejsce w SHL. Po pięciu spotkaniach 3-2 prowadzi DIF, które opuściło szeregi SHL w zeszłym roku. Djurgarden w sezonie zasadniczym zajęło skromne 4 miejsce ze stratą 13 punktów do Modo, które wygrało serię. W ćwierćfinale DIF pewnie pokonało Karlskogę 4-0 w serii i dzisiaj ma "piłkę meczową" u siebie z Bjorkloven o miejsce w finale po ostatniej wyjazdowej wygranej (druga z rzędu) z Loven 5:3. Sztokholmska ekipa ma bardzo dobrą drużynę w której prym wiodą doświadczeni Linus Klasen,John Norman czy Markus Kruger i ewentualny finał z Modo będzie szalenie ciekawy. Ale dzisiaj trzeba pokonać Loven przed wypełnioną fanami po ostatnie miejsce Hovet.
Bjorkloven zajęło 2 miejsce w sezonie zasadniczym, a w ćwierćfinale pokonało Vasteras 4-1 w serii. Loven od kilku lat walczy o miejsce w SHL, ale zawsze jakaś drużyna była za dobra. Klub z Umea w meczach z DIF prowadził 2-1, ale po dwóch porażkach z rzędu się odwróciło na korzyść rywala. Podopieczni Strahle'a przegrali bardzo ważny mecz piąty u siebie w Winpos Arena i dzisiaj "stoją pod ścianą".
Obydwa zespoły zapewne są już zmęczone długim sezonem i mają po kilka absencji kadrowych
ważnych graczy (w DIF choćby bramkarz Carl Lindbom i dwaj obrońcy Alexander Falk, Alexander Ytterell którzy leczą kontuzje, a w Loven borykający się także z urazami obrońca Jesper Lindgren i skrzydłowy Elliot Ekefjard). Jednak Djurgarden dzisiaj ma przewagę własnego lodu i swoich licznych fanów i fakt, że dwa ostatnie mecze wygrało.

118

Otrzymane punkty reputacji: +2429
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Typ:(superbets) Napoli over 1,5 gola+over 4,5 rożnych
Kurs: 6.0
Bukmacher: supertbet

Analiza:

Gdyby Milan w meczu Ligowym z Napoli nie wygrał w Napolu 0-4 to kursy na gości oscylowałyby pewnie w granicach 2.2, na Milan 3.5, ostatecznie delikatnym faworytem tego spotkania jest Milan z czym się zupełnie nie zgadzam, Napoli prakytcznie zapewniło sobie mistrzostwo Włoch i choć przegrana 0-4 to trochę policzek dla własnych kibiców to mogli sobie na to pozwolić i nich nie będzie się za to nad nimi pastwił, Napoli co prawda ma mały problem w postaci urazu Osimena ale niewykluczone że wyjdzie na boisko, a nawet jak nie Napoli na pełnym zaangażowaniu spokojnie może tu wygrać.Milan ma w swojej kadrze kupę dobrych graczy, ale nie jest to zespół dobrze poukładany, co też nazywanie Milanu drużyną jest trochę na wyrost i tu jest głównie różnica między tymi ekipami.Co prawda jest to pierwsze spotkanie i nikt na całość nie musi tu iść, ale też nie ma już musu kalkulacji jeśli chodzi o bramki, gdyż gole zdobyte u siebie czy na terenie rywala liczą się tak samo.Milan na pewno będzie miał tu apetyt by znowu przejechać Napoli, być może będą chcieli zagrać podobnie jak w poprzednim meczu tych drużyn ale to może być tylko pułapką częścią planu które już 2 tyg temu wdrożyło Napoli.

100

chamberlain 601,6K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka ręczna, Eliminacje do Mistrzostw Świata Kobiet
Godzina: 20:15
Spotkanie: Kosowo - Polska
Typ: Polska over 33.5 bramek
Kurs: 2.98
Analiza:

Polki lecą do Kosowa ze spokojną głową, u siebie wywalczyły aż 14 bramek zaliczki i raczej nie powinno wydarzyć się nic złego na obcym terenie. Jak wiadomo w takich okolicznościach gra się najlepiej, bez presji na wynik, więc spodziewam się dzisiaj, że podobnie jak w pierwszym meczu obu drużyn, która Polska wygrała rzucając 36 bramek, tak i dzisiaj urządzą sobie małe strzelanie. Skład w porównaniu do składu w tamtym meczu, który odbył się raptem 6 dni temu dużo się nie zmienił, doszło jedynie do zmian, gdzie Barbara Zima zastąpiła na bramce Monikę Maliczkiewicz, oraz Karolina Jureńczyk zastąpiła Mariolę Wiertelak. Dla reprezentantek Kosowa udział w drugiej rundzie to i tak duże wydarzenie, a awansowały tu po wygranej z Wyspami Owczymi, Polska to jednak poziom wyżej i podobnie jak w pierwszym spotkaniu nie daje im za dużych szans.

100

shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka - Liga Mistrzów Kobiet
Godzina: 18:00
Spotkanie: Eczacibasi K - Novara K
Typ: będzie 4. set
Kurs: 1.62
Bukmacher: ETOTO
Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiada się rewanżowe spotkanie w kobiecej siatkówce w półfinale Ligi Mistrzów, w którym zmierzą się drużyny Eczacibasi oraz Novary. Pierwszy mecz u siebie wygrała ekipa z Włoch po zaciętym 5-setowym pojedynku. Eczacibasi w ćwierćfinale mierzyła się z Developresem. Trzeba przyznać, że klub z Rzeszowa potrafił postawić się tureckiemu hegemonowi, pomimo że przez bukmacherów był skazywany na pożarcie - na Eczacibasi kursy oscylowały w granicach 1.10. Developres co pawda przegrał obydwa spotkania lecz pozostawił po sobie bardzo dobre wrażenie. Novara z kolei w 1/4 finału gładko uporała się ze Stuttgartem, pierw na wyjeździe 1:3 a następnie u siebie 3:0. Novara bardzo dobrze zaprezentowała się już w fazie grupowej LM, gdzie wyprzedziła Vakifbank i awansowała z 1. miejsca do fazy pucharowej. Dziś bukmacherzy również faworyzuję ekipę Eczacibasi, lecz ja stawiam, że drużyna z Novary postawi bardzo trudne warunki i nie zdziwię się jeśli do wyłonienia zwycięzcy będzie potrzebny złoty set. ETOTO oferuje bardzo atrakcyjny kurs w porównaniu do innych bukmacherów na to że zobaczymy przynajmniej 4 sety w spotkaniu.

100

Pablito91 1,2M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Typ: Chelsea więcej różnych
Kurs: 3.0
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Spróbuję w tym meczu iść w rzuty rożne. Real nie jest drużyną, która specjalizuje się w tym elemencie gry. Owszem zdarzają się wyjątki, gdzie potrafią nabijać, ale to tylko wyjątki jak na przykład mecz z Valladolid. A zarówno w spotkaniach z Barceloną jak i z Liverpoolem to w żadnym z tych 4 spotkań Real nie wygrał w ilości rzutów rożnych od przeciwników. Wszystko zależy oczywiście od przebiegu i wyniku spotkania. Raczej nie spodziewam się, że to Chelsea pierwsza strzeli. A jak Real strzeli pierwszy to Chelsea będzie musiała ruszyć do ataku, a Chelsea to ekipa, która lubi wykonywać stałe fragmenty gry. W tym sezonie bardzo często gonią rywali i nabijają przy tym sporo rogali. Chelsea w tym sezonie pozostała już tylko liga mistrzów by uratować katastrofalny sezon, więc będą napierać.

100

mrsmith 121,2K

mrsmith

Użytkownik
Typ: obie strzelą - TAK
Kurs: 2,10
Analiza:
W niedawnym meczu w serie A pomiędzy tymi ekipami był gładkie zwycięstwo Milanu 4-0 i to w Neapolu. Myślę że dziś tak gładko nie będzie Milanowi się grało. W LM Napoli wyjdzie zupełnie inaczej zmotywowane niż w lidze krajowej w której w zasadzie już ma mistrza. Po za tym ta wygrana w tym meczu z Napoli to była jedyna wygrana Milanu w 7 ostatnich meczach. W Milanie dziś z podstawowego składu wszyscy gotowi do gry. Natomiast sporym osłabianiem Napoli jest brak ich super strzelca Osimehna (21 bramek w 29 meczach seria A) ale bez niego Napoli tez jest w stanie strzelać, ponieważ ma bardzo solidny środek. Mulan w LM w mecach u siebie w tym sezonie nie strzelił bramki tylko z Chelsea, a Napoli też tylko raz w meczu w Liverpoolu. Także pod tym względem dobrze to wygląda. Natomiast w bezpośrednich pojedynkach pomiędzy tymi zespołami było różnie, mniej więcej po połowie BTS i no BTS. Myślę że dziś padną bramki, co najmniej po 1 dla każdej z drużyn.

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom