>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 11.12.2013 (środa)

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na środę - 11. Grudnia

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Spotkanie: Indiana - Miami Heat
Typ: Indiana wygra + z dogrywka
Kurs: 1,67
Bukmacher: william hill
Sprawa jest prosta - Indiana strasznie mocna u siebie, wygrywa niemal wszystko i w pełni zasłużenie. Po road tripie wracają do swojej hali, gdzie podejmą Miami. Nadal nie wiadomo co Wade&#39;m, sam James za wiele tutaj nie zdziała. Heat mieli ostatnio problem z wysokim w Detroit, w Indianie jest Hibbert który cisnął gości ostatnio w playoffach - jutro będzie podobnie, mamy jeszcze Westa. George jest w rewelacyjnej formie, rzuca sporo punktów i bardzo aktywny w ofensywie. Dodatkowo po ostatniej porażce Pacers będą chcieli się odbić, zwykle po odpoczynku wygrywają dużą różnicą punktową. Po prostu Miami nie siedzi na Indiana , każdy to wie że gdyby nie Lebron w trakcie PO , to gospodarze graliby w finale. Tym razem Indiana z pewnością nie odpuści zwłaszcza u siebie. Posiadają fajny i zgrany zespół, który jest w stanie pokonać każdego. Ławka też niczego sobie, więc nie widzę żadnych przeciwwskazań dlaczego Pacers nie mieliby wygrać tego spotkania. Bardzo trudno pokonać gospodarzy w Indianie, nie sądzę żeby Miami dawalo maksymalnie 100 bo czekają ich dużo cięższe pojedynki.
✅ 67

Otrzymane punkty reputacji: +2
makaveli23 683,7K

makaveli23

Użytkownik
AC Milan - Ajax Amsterdam
różnica zwycięstwa - bramkowy remis
4.75
Bet365
Cofnijmy sie do fazy grupowej LM z 2010/2011. W grupie G Ajax rowniez rywalizowal z Milanem. Oprocz tego na pierwszym miejscu byla inna hiszpanska druzyna Real Madryt, teraz jest to Barcelona. Ajax tak samo zremisowal mecz u siebie 1-1 z Milanem, by potem wygrac na San Siro 2-0. Tyle ze wtedy ta wygrana nic im nie dawala, jezeli by wygrali teraz to by wywalczyli awans. Co ciekawe byla to pierwsza potyczka obecnego trenera Franka De Boera. Tak wiec Milan zagral wtedy troche na pol gwizdka bo wiedzial ze awans ma zapewniony z drugiego miejsca tylko i wylacznie bo Real zagwarantowal se z pierwszego juz wczesniej. W Milanie gral jeszcze wtedy Seedorf, Ronaldinho, Pirlo, Flamini a nawet Ibra, natomiast w Ajaxie Suarez. Teraz mamy zupelnie nowe ekipy, w Milanie duza role graja indywidualnosci takie jak Balotelli, Kaka, natomiast Ajax sprowadzil Bojana, ktory prawdopodobnie rozpocznie ten mecz na lawce. Sadze ze Ajax nie zagra od poczatku zbyt odwaznie zeby nie nadziac sie na kontry. Ajax jest w dobrej formie wiec pewnie bedzie węszył okazje. Nie sadze bysmy mieli tutaj powtorke z histori i wygrana Ajaxu, ale mysle ze w obecnej formie sa w stanie postraszyc troche niepewny w obronie Milan, ktory raczej ma swiadomosc ze wystarczy mu w tym meczu remis by awansowac. Nie sadze by Milan liczyl na to ze Barceolna przegra z Celtikiem u siebie, by mogli awansowac z pierwszego miejsca w przypadku swojej wygranej. W ogole Milan ostatnio duzo remisuje (1-4-1) wiec tym bardziej jestem sklonny twierdzic ze zadowola sie remisem. Pierwszy mecz obie druzyny zremisowały 1-1 po golach w koncowce, tak wiec dlaczego nie mielibysmy doswiadczyc ponownie troche dramaturgii i remisu powiedzmy 2-2 ???? Sadze ze Ajax obejmie prowadzenie bo ma swoje atuty by wykorzystac slabosci i absencje defensywne Milanu nawet na San Siro, ale Milan wykorzysta atut indywidualnosci w postaci Kaki czy Balotelliego i zrobi na tyle duzo by meczu nie przegrac, jednak zbyt mało by go wygrac. Z drugiej strony jezeli Milan obejmie prowadzenie to licze ze Ajax zaatakuje by chociaz wywalczyc honorowy remis. Chcialbym by Ajax wygral ale badzmy realistami, byla by to olbrzymia niespodzianka. Stawiam na powtorke z pierwszego meczu czyli 1-1 lub 2-2 po dobrym i emocjonujacym widowisku.
⛔ 100

abruzzi23 26

abruzzi23

Użytkownik
NBA
11.12.2013 r., 01:00
Cleveland Cavaliers - New York Knicks
TYP: 2 @ 2.15
BUKMACHER: bet365
O godzinie 1:00 jutrzejszego dnia w NBA odbędzie się kilka ciekawych spotkań. Z pewnością najciekawsze to mecz Indiany z Miami, lecz ja postanowiłem spróbować sił w meczu Cleveland Cavaliers z nowojorskimi Knicksami.
Knicks to aktualnie drużyna z jednym z gorszych bilansów w lidze. Mimo tego, że Knicksi w tym momencie mają jedną z lepszych kadr w lidze to ten sezon zaczęli strasznie kiepsko, co z pewnością było spowodowane brakiem ich najlepszego obrońcy Tysona Chandlera i Amar&#39;e Stoudemire&#39;a. Ten drugi wrócił już do gry, aktualnie gra ogony i drużyna w końcu zaczęła odnosić zwycięstwa. W ostatnim meczu dość wyraźnie ulegli Bostonowi, lecz to mogło się zdarzyć każdemu.
Cleveland to bardzo mocna drużyna na swoim parkiecie, lecz to fantastyczny moment dla Knicksów, by powalczyć o naprawdę wysokie miejsce w tabeli konferencji. Niedługo zacznie się okres świąteczny, a przed tym okresem każdą drużynę czeka natłok meczy.
W ostatnich ośmiu meczach aż sześciokrotnie wygrywali Nowojorczycy, więc także w tym upatruję szans drużyny ze wschodu.
⛔ 100

kapitansts 41

kapitansts

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Portugalia, Segunda Liga
Spotkanie: Beira Mar - Feirense
Typ: Beira Mar
Kurs: 2.0
Bukmacher: Bet365
Analiza:
W dniu jutrzejszym w Segunda Liga mecz rozegrają Beira Mar z Feirense. Typuje wygraną Beira Mar. Beira Mar w ostatnim czasie u siebie wygrała 5 meczy, a Feirense na wyjeździe wygrało 1 mecz, 2 zremisowała i 2 przegrała. Obie drużyny w lidze rozegrały 19 meczy w których Beira Mar strzeliło 20 goli a Feirense tylko 14. Statystyka goli straconych to odpowiednio 21 i 24 goli straconych. Trzeba jeszcze zaznaczyć że Beira Mar ma chyba jakiś sposób na Feirense, gdyż wygrali ostatnio 5 meczy między tymi drużynami.
⛔ 100

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dyscyplina : Hokej , NHL
Spotkanie: Detroit Red Wings @ Florida Panthers
Typ: Detroit Red Wings (włącznie z dogrywką i rzutami karnymi)
Kurs: 1,85
Buk: PinnacleSports
Analiza:
Zaczynamy dziś standardowo od Red Wings i jak ostatnio nie byłem szczerze mówiąc do końca pewien ich zwycięstwa - właśnie z Panterami,
tak dziś coś mi mówi że, że odnajdą swoją skuteczność i nie pozostawią złudzeń - powiedzmy sobie szczerze - słabiutkim Panterom.
Najistotniejszy fakt to na pewno długo wyczekiwany powrót Datsyuka, który obok Zetterberga właściwie napędzał całym zespołem od początku sezonu i nie ulega wątpliwości, że zespół go potrzebuje, tym bardziej że największą zmorą to wprost lamerskie oddawanie inicjatywy w III tercjach i podejrzewam ,że Skrzydła są w czołówce pod względem traconych bramek w ostatnich odsłonach.
Nie ma sensu tutaj dywagować, tym bardziej że sporo już opisałem na temat tego zespołu w ostatnich dniach, a warto dodać że to właśnie Skrzydła są najlepszym zespołem na Wschodzie w delegacjach i to Skrzydła dziś na Florydzie, z powracającym Datsyukiem pokażą &quot;who&#39;s the boss&quot;.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
poznaniak 128

poznaniak

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów
Spotkanie: Chelsea - Steaua
Typ: Połowa/Mecz: Chelsea/Chelsea
Kurs: 1,53
Buk: Bwin
Analiza: Jutro dość ważny mecz dla Chelsea i nieistotny dla Steaua. Chelsea aby obronić 1 miejsce w grupie musi ten mecz wygrać, bo rywale którzy walczą o awans tracą do Chelsea odpowiednio 1 i 2 punkty. Chelsea gra w kratkę, ale w kratkę to znaczy u siebie grają z polotem, świetnie grają, ale na wyjazdach grają już bardzo słabo, dlatego jutro uważam że Szukała w obronie będzie miał sporo roboty. W pierwszy meczu obu ekip Chelsea wygrała na wyjeździe aż 4:0, a bramki strzelali 2x Ramires, Lampard i swojak. The Blues w weekend odnieśli porażkę ze Stoke 2:3 i The Special One musi ten mecz wygrać. Steaua w weekend grała z Otelul na wyjeździe i zremisowała 1:1. Nie widzę jutro innego scenariusza niż łatwe zwycięstwo The Blues na Stamford Bridge!
✅ 53

Otrzymane punkty reputacji: +1
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
NHL, Hokej.
New York Rangers - Nashville Predators
&#39;reg time Rangers (1.90) / Unibet !
Długo się zastanawiałem co by tu dzisiaj postawić, bo oferta szeroka i jednak poszedłem w stronę meczu, który będzie w Nowym Jorku. Na pewno Strażnicy po ostatnim meczu czują wielki niedosyt, kiedy prowadzili już 2-0 z Diabłami i mimo że mecz był &#39;&#39;prawie&#39;&#39; po ich myśli zlekceważyli rywali i przegrali.. Choć zaliczyli trafienie na ostatnie sekundy przed końcem. Nash&#39;a w meczu nie widziałem żeby jakoś zabłysł ale dzisiaj nie sądzę aby zagrał tak słaby mecz jak ostatnio. Dziś po drugiej stronie ekipa nieco mniej mocniejsza od Diabłów, ale na pewno nie wolno jej lekceważyć. Dalej ekipa z Preds, bez swojego podstawowego bramkarza i tu może być klucz do sukcesu dla Strażników. Mimo że w przeszłości różnie bywało w tych meczach, ja dzisiaj widzę zwycięsko ekipę z Nowego Jorku. W tamtejszych playoff miło się oglądało mecze w ich wykonaniu a jeszcze fajniej się oglądało bramkarza z jego pięknymi paradami. Mówię oczywiście o Henriku Lundqviscie, zaimponował mi podczas finałów.. ale teraz jest też znacznie inaczej. Mimo wszystko ekipa Rangers, posiada mocniejszy arsenał broni zbudowanych ze znacznie lepszych zawodników, a że to jest najlepsza liga na świecie to i w tym meczu nie powinniśmy narzekać bramki ale ja jednak jestem myśli że Strażnicy wygrają ten mecz w Regulaminowym czasie. Wracając jeszcze do Preds, to strasznie powolna drużyna gra bez szału. Podczas powerplay w ostatnich meczach kiedy gościli Lotników ani razu nie strzelili gola, choć mieli ku temu okazję, a że dzisiaj mecz w delegacji to trudniejsze przed nimi zadanie, ale ja im jednak nie zaufam, tylko gospodarzom. Stawiam na Strażników.
⛔ 100

maer 321,5K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Bułgaria ( A PFG )
Spotkanie: Liteks Łowecz - CSKA Sofia
Typ: 1
Kurs: 2.40
Data: 11.12.2013
Godzina: 15.30
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam na dwudziestą drugą kolejkę bułgarskiej A PFG.
W meczu zmierzą się Liteks Łowecz oraz CSKA Sofia.
Liteks Łowecz rozegrał w lidze dwadzieścia jeden meczy w których zdobył czterdzieści sześć punktów po czternastu zwycięstwach, czterech remisach oraz trzech porażkach i plasuje się obecnie na drugim miejscu w tabeli, bilans bramek 49-23.
CSKA Sofia zdobyła trzydzieści osiem punktów w swoich dwudziestu jeden meczach po jedenastu zwycięstwach, pięciu remisach oraz pięciu porażkach co daje obecnie piąte miejsce w bułgarskiej A PFG, bilans bramek 31-13.
Gospodarze zagrali u siebie dziesięć meczy i zdobyli dwadzieścia cztery punkty po siedmiu wygranych oraz trzech remisach, bilans bramek u siebie 25-9.
Goście na wyjazdach zdobyli czternaście punktów w dziesięciu meczach po czterech zwycięstwach, dwóch remisach oraz czterech porażkach, bilans bramek na wyjazdach 12-11.
Moim zdaniem będzie to ciekawy mecz i ja stawiam w tym meczu na jedynkę, Liteks Łowecz gra u siebie bardzo dobrze i potrafi strzelać dużo bramek tracąc ich mało a CSKA Sofia na wyjazdach potrafi nieźle zagrać i powalczyć ale mecze z trzema najlepszymi drużynami u siebie między innymi Botev Plovdiv ostatnio pokazały że drużyna ta nie radzi sobie najlepiej z drużynami grającymi bardzo dobrze u siebie a Liteks Łowecz jest kolejną z takich bardzo dobrych drużyn u siebie.
⛔ 100

T 126

tajemniczy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaChampions League
Spotkanie: Marseille - Dortmund
Typ: 2/2
Kurs: 2.10
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Dortmund ma swoje problemy personalne i względnie najgorszy start w lidze w ostatnich 3 latach, ale nie wyobrażam sobie by mogli nie wygrać tego meczu. Potrzebują tego zwycięstwa, aby być pewnym awansu do kolejnej rundy najbardziej prestiżowych rozgrywek klubowych na świecie. Mimo pewnych braków kadrowych, pierwsza jedenastka drużyny z Dortmundu wciąż jest silna, a system gry realizowany przez trenera Kloppa jest na tyle opracowany, że Borussia grając nawet bez kilku podstawowych graczy jest w stanie stłamsić rywala pokroju drużyny Marsylii.
Marsylia z kolei gra w tym meczu absolutnie o nic. W LM nie zdobyli oni nawet punktu, a przed nimi w weekend trudny mecz wyjazdowy z Ol. Lyon i myślę ten mecz jest w tej chwili priorytetem dla Francuzów. Dodatkowo Marsylia także ma pewne problemy personalne. Kontuzjowana jest gwiazda zespołu Andrew Ayew. Ostatnio Marsylia w lidze przegrała 2 mecze, w tym u siebie z beniaminkiem Nantes. Analizując te fakty, uważam że nie ma prawa paść w tym spotkaniu inny wynik jak zwycięstwo gości. Dodatkowo uważam, że Borussia w swoim stylu od pierwszych minut będzie chciała zdobyć przewagę i już do przerwy będzie prowadzić, by potem utrzymać prowadzenia, kontrując i być może podwyższając wynik.
⛔ 100

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Dyscyplina : Hokej , NHL
Spotkanie: Detroit Red Wings @ Florida Panthers
Typ: detroit -1,5
Kurs: 3.25
Buk: expekt
Analiza:
W poprzedniej kolejce Detroit uległo na własnym lodzie właśnie Panterom 2-1. Wydawać się mogło, że gospodarze po niezłej serii wygranych po prostu wyszli na lód z myślą, że mecz sam się wygra, a byli w spotkaniu po prostu słabsi (23-37 w strzałach na korzyść gości). Czas na rewanż mają juz dziś, gdyż jadą na Florydę.
Czerwone Skrzydła ostatnie 4 delegacje zakańczali zwycięstwami i to każde z Handi minimum -1. Dziś uważam, że także są w stanie odprawić z kwitkiem Pantery i ustawić ich w odpowiednim szeregu, tymbardziej że Floryda seriami przegrywa na własnym lodzie, a porażki przeplata sporadycznymi zwycięstwami. Liczę dziś na piąte z rzędu zwycięstwo Detroit.
⛔ 100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Kosz NBA
Spotkanie
:Indiana-Miami
Typ: Indiana -9.5
Kurs: 3.15
Bukmacher: Bet 365
Analiza: Witam, na jutro wybrałem spotkanie Z NBA , najlepszej ligi koszykarskiej na świecie w którym ze sobą zagrają Indiana Pacers , oraz Miami heat. Drużyna , która jutro zagra na własnym parkiecie ma bardzo dobrą serie gier na własnym boisku, gdzie wygrała 9 kolejnych spotkań pod rzad. Goście z Miami zajmuja 2 poycje w tabeli zaraz za Indianą i do tej pory na wyjazdach zanotowali 3 wpadki ze znacznie słabszymi ekipami niż Indiana. Wybrałem na jutrzejszy mecz Handicap -9.5 na drużynę gospoadrzy, ponieważ gdy patrzę jaką różnicą rozbijali u siebie drużyny przeciwne twierdze że ten typ ma duży sens powodzenia po takim kursie. Na 9 spotkań tylko w 2 meczach nie wygrali wiecej niż 9-ma punktami, było to z Philadelphią wygrana 8 oczkami oraz z Toronto gdzie wygrali 7 punktami. Moim zdaniem nie ma opcji aby gospodarze tego spotkania nie wygrali, gromili u siebie wszystkie ekipy które tu przyjechały więc nie sądze że goście coś tutaj zmienią, Ja postanowiłem zagrać na kolejne pewne zwycięstwo ekipy gospodarzy, nie wiem co prawda czy pokryją ten spory Handicap,ale moim zdaniem , śmiało tutaj można zagrać na gołą jedynkę, po kursie około 1.66. Powodzenia.
⛔ 100

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Dyscyplina : Siatkówka, challenge cup
Spotkanie: Kharkiv - Fenerbahce
Typ: Kharkiv
Kurs: 2.74
Buk: Pinnacle
Analiza:
Wygląda na to, że buki po prostu sprezentowały nam promocję na ten mecz.

Według strony CEV na ten mecz nie pojechali Miljkovic i Fonteles, dwóch absolutnie kluczowych zawodników dla tej drużyny, dwóch zawodników bez których Fener po prostu nie istnieje. Zostaje więc Marshall + kilka marnych Turasów, którzy nie prezentują żadnego poziomu.

Nawet z Ivanem i Fontelesem takie kursy na Turków byłyby absurdalne, bo Lokomotiv to drużyna, która nawet zespołom z Superligi nie często daje wygrywać na swoim terenie.

Jednym słowem Fener jedzie na mega trudny teren, jedzie bez dwóch najlepszych zawodników - czyli ma po prostu wywalone na ten puchar. Kurs więc absurdalny i niezrozumiały:
✅ 174

Otrzymane punkty reputacji: +14
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Dyscyplina : Siatkówka, challenge cup
Spotkanie: Kharkiv - Fenerbahce
Typ: Kharkiv +1.5 seta
Kurs: 1.70
Buk: Pinnacle
Jak to bywa w europejskich pucharach w siatkówce i nie tylko mecze wyjazdowe są odpuszczane. Tym razem nie będzie inaczej - do Charkowa nie pojechało dwóch najlepszych zawodników tureckiej drużyny. W pucharze 3 kategorii jest mecz i rewanż, dlatego jutrzejszy mecz jest bez znaczenia, bo jeśli chcą awansować do 1/8 to sprężą się w meczu u siebie i go po prostu wygrają. Jeśli Charków wygrywa u siebie z Uralem Ufa, czy też Dinamo Moskwa to dlaczego nie pokonać Fenerbache i to bez dwóch najlepszych zawodników. Teren jest ciężki, ale ubezpieczam się handicapem setowym w stronę gospodarzy.
✅ 70

Otrzymane punkty reputacji: +8
C 511

chemiczny

Użytkownik
Zawody: Siatkówka - Challenge Cup 11.12.2013 godz. 16:00
Wydarzenie: Lokomotiv Kharkiv - Fenerbahce Grundig Istanbul
typ: Fenerbahce Grundig Istanbul
Kurs: 1.641
Bukmacher: Pinnacle
Na jutro moja propozycja dotyczyć będzie Challenge Cup siatkarzy i spotkania pomiędzy ukraińskim zespołem Lokomotiv Charków, a tureckim Fenerbahce Stambuł. Jako, że mieszkam w Kędzierzynie to jest to spotkanie, które wiąże się ze wspomnieniami sukcesów ZAKSY z ostatnich lat, a dlaczego...bo zarówno w ekipie gospodarzy jak i gości można spotkać zawodników, którzy w tamtym sezonie byli twórcami sukcesu ZAKSY (m.in. final four Ligi Mistrzów). W zespole gospodarzy występuje Ukraiński siatkarz Sergiej Kapelus który grał w Kedzięrzynie w latach 20011-13, natomiast w zespole tureckim jeden z najlepszych zawodników Plus Ligi tamtego sezonu Brazylijczyk Felipe Fonteles grający dwa ostatnie lata w Kędzierzynie. Dodając do tego trenera Argentyńskiego Daniela Castelaniego, który w sezonie 2012-13 stworzył w Kędzierzynie zespół walczący jak równy z równym z najlepszymi zespołami Europy można powiedzieć, że będzie to mecz elity z Kędzierzyna ;)
Przed tym sezonem po przegranym półfinale w tureckiej lidze działacze Fenerbahce postanowili wzmocnić zespół i sprowadzić trenera Argentyńskiego, który właśnie stamtąd przyszedł do ZAKSY, a ten ze sobą wziął właśnie Brazylijczyka Fontelesa. Patrząc na wzmocnienia największego rywala do walki w lidze Halkbanku Ankara wydawało się, że Castelani mając do dyspozycji Fontelesa i zawodników którzy już byli w klubie czyli przyjmującego Kubańczyka Leonela Mrashalla i starą gwiazdę światowej siatkówki Serba Ivana Milijkovica oraz dopełnienie w postaci tureckich siatkarzy mimo wszystko nie będą mogli się przeciwstawić rywalowi z Ankary branego przez niektórych za faworyta Ligi Mistrzów w walce o najwyższe cele. Czas jednak te obawy rozwiał, Castellani tak poukładał zespół, że osobiście uważam że są oni w stanie nie tylko wygrać ligę turecką, ale też rozgrywki europejskiego Challenge Cup. Niech statystyki powiedzą wszystko bo patrząc na nie nie trzeba nic dodawać ani ujmować, w tym sezonie zespół ze Stambułu rozegrał 10 spotkań w lidze tureckiej i wszystkie wygrał (m. in. wyjazdowe spotkanie z Halkbankiem Ankara 3-2 ), 2 spotkania wygrane w pucharze Turcji, 4 spotkania w rundach wstępnych do Challenge Cup wszystkie wygrane(Anorthosis 3-1,3-0; Politechnika Warszawska 3-0,3-1) czyli łącznie na 16 spotkań 16 zwycięstw. Ich przeciwnicy z Ukraińskiego Charkowa nawet w połowie nie mogą dorównać tym wynikom, w lidze Rosyjskiej gdzie grają od dwóch sezonów przeciętne występy i środek tabeli z 3 wygranymi i 2 porażkami, nie występowali w rundach wstępnych Challenge Cup, bo jutrzejszy występ spowodowany jest odpadnięciem z mocnej obsadzonego CEV Cup gdzie przegrali z nomen omen przeciętnym tureckim zespołem Maliye Piyango pod koniec października. Jeśli chodzi o sam zespół ukraiński to nie można dopatrzeć się tam żadnych gwiazd, składa się on wyłącznie z ukraińskich siatkarzy z jednym rosyjskim rodzynkiem przyjmujacym Lewanem Kałandadzie, którego nazwisko nawet mi osobie interesującej się siatkówką nic nie mówi i szczerze gdyby nie Kapelus to zespół byłby to dla mnie zupełnie anonimowy. Reasumując patrząc na wyniki i kadrę zespołów moim zdecydowanym faworytem nie tylko dwumeczu ale też tego pojedynczego spotkania jest Fenerbahce Stambuł i dla mnie strata choćby seta przez ten zespół już będzie niespodzianką. Zachęcam do swojego typu.
No to mamy wet z wet z kolegami wyżej, a z zaczerpniętych przeze mnie informacji Fener jedynie bez Milijkovica, widocznie Castellani stwierdził, że &quot;marne turasy&quot; plus Fonteles i Marshall wystarczą na wybitnych Ukraińców ;)
⛔ 100

lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka - Liga Mistrzów 2013/2014
Spotkanie: ZAKSA Kędzierzyn-Koźle – VfB Friedrichshafen
Typ: over 181,5 punktów w meczu
Kurs: 1,80
Buk: Bet365
Data i godzina: 11.12.13 18:00

Dziś o godz. 18:00 w HWS Azoty Wicemistrzowie Polski – ZAKSA Kędzierzyn Koźle podejmie niemiecką drużynę VfB Friedrichshafen. Będzie to spotkanie o przysłowiowe „sześć punktów” bowiem na dwie kolejki przed końcem fazy grupowej LM oba zespoły dzielą dwa punkty. Tylko zwycięstwo w tym meczu pozwoli ZAKsię utrzymać się w grze o awans do fazy pucharowej Champions League.

ZAKSA wygrała ostatni mecz ligowy z Treflem Gdańsk 3:1. To zwycięstwo zapewne podniosło morale w zespole prowadzonym przez byłego wybitnego reprezentanta kraju Sebastiana Świderskiego. Mobilizacja w nadchodzącym spotkaniu będzie bowiem kluczowym elementem, który zapewne zadecyduje o końcowym rezultacie. Dwie porażki po 3:1 z belgijskim Roeselare skomplikowały znacznie sytuację Wicemistrzów Polski i tylko zwycięstwo pozwoli siatkarzom z Opolszczyzny realnie myśleć o awansie z grupy.

VfB kontynuuje passę 10 zwycięskich meczów z rzędu. Ostatnią ekipą, która zdołała odnieść zwycięstwo nad niemieckim zespołem była …. ZAKSA. 30 października Kędzierzynianie zwyciężyli swojego rywala 3:2. VfB rozegrało w tym sezonie 5 spotkań ligowych na wyjeździe – 4 z nich zakończyły się zwycięstwami tej drużyny, natomiast mecz z trzecim w tabeli Buhl zakończył się nieznaczną porażką 2:3.

Na pakiecie zobaczymy gwiazdy polskiej i światowej siatkówki. Kluczową postacią w zespole gospodarzy jest Paweł Zagumny – gracz który niegdyś nazywany był najlepszym rozgrywającym świata. „Guma” mający pewną pozycję w zespole Świderskiego może w czasie gry decydować się na zagrania z szerokiego wachlarza rozwiązań o jakim stanowią tacy zawodnicy jak Juryj Gladyr, Dick Kooy, Michał Ruciak czy Marcin Możdżonek. Warto również wspomnieć o młodych siatkarzach ZAKSy, którzy idealnie dopełniają skład dając trenerowi Świderskiemu komfort w kompletowaniu wyjściowego składu, mowa tutaj o Grzegorzu Boćku oraz Łukaszu Wiśniewskim. Libero zespołu z Opolszczyzny jest były reprezentant Polski Piotr Gacek.

Największą gwiazdą VfB jest Walentin Bratojew. Brązowy medalista ME 2009 z reprezentacją Bułgarii i była gwiazda Trentino będzie stanowić największe zagrożenie dla polskiego zespołu. Wspierać go będzie Wiktor Josifow – najlepszy blokujący ME 2009 oraz Swetosław Gocew – 23-letni bułgarski środkowy. Do bułgarskiego tria należy dodać takich graczy jak Ventzislav Simeonov – wicemistrz olimpijski z Aten, były gracz najlepszych włoskich zespołów, Baptiste Geiler - francuski przyjmujący, wicemistrz Europy z 2009 roku, Jenia Grebennikov – francuski libero stawiający pierwsze kroki w dorosłej reprezentacji Trójkolorowych oraz Nikola Jovović – ledwie 21-letni serbski rozgrywający, wicemistrz Europy z turnieju rozgrywanego w Polsce i Danii.

Nie wierze w to że zdobywca Ligi Mistrzów z 2007 roku, 12-krotny Mistrz Kraju, 11-krotny zdobywca Pucharu Kraju, ekipa która wygrała 10 spotkań z rzędu, która w ciągu 10 ostatnich spotkań straciła ledwie seta, nie będzie w stanie urwać ZAKSie seta. Bułgarscy gracze są doskonale znani nawet „siatkarskim Januszom”, o ich umiejętnościach nie trzeba nikogo przekonywać. Zaskakuje mnie wiec śmieszny kurs na gospodarzy i niska linia punktowa. Nie znalazłem informacji o osłabieniach obu ekip. Uważam więc, iż czeka nas zażarty bój o awans dwóch równorzędnych ekip. Polecam ten typ jako alternatywę dla grania piłkarskiej LM i szukania szczęścia w handicapowych rozstrzygnięciach. 3:1 dla jakiejkolwiek ekipy po solidnym kursie to coś nad czym warto się pochylić.
✅ 80

M 31

mierzej22

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Kosz NBA
Spotkanie :Indiana-Miami
Typ: Paul George suma punktów zbiórek i asyst over 34.5
Kurs: 1.83
Bukmacher: Bet 365
No i przyszła pora na jedno z najbardziej oczekiwanych spotkań tego sezonu. Indiana znakomicie grająca u siebie i średnio spisujące się w tym sezonie. Nie wiadomo czy w tym spotkaniu zagra D-Wade więc George będzie zapewne grał przeciwko Allenowi, który mimo wszystko jest gorszym i mniej fizycznym defensorem niż Wade. George to zawodnik który potrafi świetnie wykorzystać minusy swoich przeciwników , Gdy obrońca naprzeciw niego jest silny fizycznie mija go crossem , gdy jest cieniutki i słabiutki &quot;ryje się&quot; dupą na lowpostach. George to nie wątpliwie lider drużyny z Indiany , kreuje gre , zbiera , rzuca , Myśle że powinien pokryć ten limit tak samo jak zrobił to w dwóch ostatnich spotkaniach ze Spurs i Thunder(mimo porażki 20 punktami w Oklahomie). Myśle, że wazną role w pokryciu limitu będą miały zbiórki George&#39;a , jak wszyscy wiemy Miami jest drużyną zbierającą bardzo słabo , a George mimo że gra na pozycji numer 2 zdobywa 5.7 zbiórki na mecz w tym sezonie. Polecam Typ i licze że wejdzie ! ????
⛔ 100

ronaldinho1991 27

ronaldinho1991

Użytkownik
Spotkanie: Chicago-Milwaukee
Typ: Chicago wygra 21pkt lub więcej
kurs: 6,00
buk: bet365
Analiza:
Dzisiaj w nocy wiele spotkań NBA, ja zdecydowałem sie na spotkanie które zostanie rozegrane w Chicago. Byki zmierzą się z ekipą Milwaukee. Gospodarze tego spotkania jak dotąd średnia radzą sobie w lidze do tego doszedł odnowiony uraz D.Rose i efektem jest 8 miejsce na wschodzie. Jeszcze gorzej dzieje sie w Bucks, jest to bowiem ostatnia drużyna konferencji. Przed tygodniem byki zmieżdżyły przed własną publicznością naszpikowane gwiazdami Miami. Ekipa Thibodeau ma w tym sezonie spore wahania formy, wygrana 30pkt z Miami, kilkanaście dni wcześniej rozbicie Indiany na własnym parkiecie, ale również przegrane mecze jak ten ostatni z Detroit czy Cleveland. Milwaukee to jednak ekipa, która w tym sezonie spisuje się tragicznie, na wyjazdach notuje bilans 2-8, Chicago u siebie 6-2. Według mnie dzisiaj Chicago wygra, moim zdaniem przewaga własnej hali i personalia zdecydowanie po stronie gospodarzy. Ostatnia gra między tymi zespołami odbyła się pod koniec października w Chiacago i gospodarze wygrali właśnie 21pkt. Dodam, że 6 ostatnich meczy rozgrywanych w hali byków kończyło się właśnie ich zwycięstwami, jak dla mnie typ wart ryzyka.
⛔ 100

M 6

mentosix

Użytkownik
Spotkanie: Chicago-Milwaukee
Typ:Over 181,5 pkt.
kurs: 2
buk: Bet365
Moim typem na dzisiejszy wieczór jest over w meczu Chicago z Milwaukee. Według mnie granica 181,5 pkt. jest łatwa do przekroczenia dla tych drużyn i jest dość pewnym typem. Chicago zdobywa średnio 95 punktów na mecz, teraz grają przed własną publicznością z ostatnią drużyną w konferencji wschodniej, która mimo wszystko także rzuca dość dużo punktów (średnio 91). Oczywiście liczę w tym meczu, że to Chicago zdobędzie większość punktów i spokojnie pozwoli przekroczyć to granice 181,5pkt. w meczu. Ostanie 5 meczy między tymi drużynami to wyniki oscylujące w okolicach 190pkt. lub przekraczające je, więc dla mnie to pewniak na dziś.
⛔ 100

joopiter 21

joopiter

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Spotkanie: Marsylia - Dortmund
Typ: over 3.5
Kurs: 2.40
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Zarówno Dosrtmund jak i Marsylia zagrały w tym sezonie Ligi Mistrzów po 5 meczy, a w nich tylko po razie padł wynik poniżej 2.5 gola. Świadczy to o tym, że obie ekipy mają niezłe ofensywy (Gignac czy Ayew z jednej strony i Lewandowski, Abumeyang czy Mtchitarian z drugiej), za to w obronie już tak dobrze nie jest i tracą sporo bramek. Borussia dodatkowo ostatnio ma ogromne problemy kadrowe - ze składu wypadli prawie wszyscy podstawowi obrońcy! Z czwórki zawodników od których Jurgen Klopp zwykle zaczynałby ustalanie składu defensywy został tylko Piszczek, na dodatek dopiero wracający po dłuższej kontuzji. Doszło do tego, że władze wicemistrza Niemiec zakontraktowały leciwego Arne Fridriecha pozostającego bez umowy z żadnym klubem od wakacji. Nie było to najlepsze rozwiązanie, gdyż były reprezentant naszych zachodnich sąsiadów już zdązył popełnić kilka błędów, które kosztowały Borussię stratę punktów.
Marsylia nie gra już o nic, nie będzie więc z pewnością uporczywie się bronić. Z kolei Dortmund walczy z Napoli o awans i koniecznie musi zdobyć 3 punkty. Podopieczni Kloppa będą więc musieli atakować od początku, co przy słabości obrony Marsylii zapowiada bramki. Gospodarze będą z kolei mieć okazję do kontrataków, a jak wspomniałem wyżej, obrona Niemców jest poszatkowana przez kontuzje i nie stanowi monolitu.
Zapowiada się kanonada bramkowa, osobiście raczej rzadko gram overy inne niż 2.5, ale kurs jest trochę niski, ryzykuję więc z over 3.5. Dla ludzi nie lubiących zbytniego ryzyka polecam na ich kupony over 2.5 (kurs około 1.50).

⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom