>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 01.05.2014 (czwartek)

Status
Zamknięty.
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 1. Maja

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

Otrzymane punkty reputacji: +2
ciunek 335

ciunek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Austria, Regionalliga East
Godzina: 17:00
Spotkanie: Austria Salzburg – TSV St. Johann
Typ: (0:1) 1
Kurs: 1.45
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
W 25 serii spotkań austriackiej Regionalliga West zmierzą się drużyny SV Austria Salzburg z TSV St. Johann. Zacznę od tego, że Austria Salzburg, to klub z tradycjami, który dzięki oddaniu wiernych fanatyków powoli zmierza na swoje miejsce, czyli do austriackiej Bundesligi. Obecny Red Bull Salzburg, jak wiemy to produkt spod hasła „ modern football ”, typowo komercyjny, nie mający nic wspólnego z piłkarską tradycją Salzburga. Austria Salzburg na 6 kolejek przed końcem ligi, lideruje w tabeli, pewnie zmierzając po upragniony awans na austriackie zaplecze, a stamtąd już bliska droga do grania w ekstraklasie. Austria w dotychczasowych 24 meczach, odniosła 20 zwycięstw, 4 razy zremisowała i nie przegrała żadnego meczu! Determinacja w postawionym celu na pewno pomaga piłkarzom w meczach. Oprócz 64 punktów w tabeli, imponujący jest także bilans bramkowy 84:13. Z tego wynika, że średnia strzelonych goli na mecz wynosi równo 3,5, a straconych nieco ponad pół bramki. Rywale, drużyna TSV St. Johann zajmuje obecnie piątą lokatę, nie walcząc już ani o awans ani nie broniąc się przed spadkiem, właściwie grają już zupełnie o nic, więc mogą sobie pozwolić na dużo luzu. Jeśli prześledzimy ostatnie 4 spotkania pomiędzy tymi rywalami, to zobaczymy, jaka jest różnica klas obu drużyn, a jeden remis trafił się jako wypadek przy pracy:
20th Sep 13 Austria - Regionalliga West
St. Johann : SV Austria Salzburg 1:5
10th Nov 12 Austria - Regionalliga West
SV Austria Salzburg : St. Johann 4:0
04th Aug 12 Austria - Regionalliga West
St. Johann : SV Austria Salzburg 1:1
14th Apr 12 Austria - Regionalliga West
SV Austria Salzburg : St. Johann 4:0

Austrii Salzburg, tak naprawdę nie robi większej różnicy z kim grają w lidze. Wystarczy wspomnieć, że w ostatnich 5 kolejkach każdy mecz, wygrywali różnicą co najmniej 3 goli. Popatrzymy niżej:
26.4. SV Austria Salzburg 5:0 SV Wals Grunau
21.4. FC Hoechst 1:12 SV Austria Salzburg
19.4. SV Austria Salzburg 6:0 SC Bregenz
12.4. FC Wacker Innsbruck (A) 1:5 SV Austria Salzburg
05.4. SV Austria Salzburg 3:0 Anif/Salzburg (A)
Nie daję większych szans drużynie St. Johann i gdybym miał typować dokładny wynik postawiłbym na 4:0, w dodatku goście w ostatnich 5 meczach zdobyli jedynie 2 punkty. Powodzenia!
zwrot 0jk

nedved94 637

nedved94

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - NORWEGIA: Adeccoligaen
Godzina: 15:00
Spotkanie: Tromsdalen - Tromsø
Typ: 2/2
Kurs: 2.38
Bukmacher: bet365
Analiza:
Witam wszystkich i zapraszam do typowania meczu w norweskiej Adeccoligaen między zespołami Tromsdalen i Tromsø. Gospodarzem meczu będzie drużyna Tromsdalen - beniaminek. 2 zwycięstwa, remis i porażka to solidny dorobek i dobry prognostyk na koniec sezonu o ile utrzymają taką formę. Uważam jednak, że zdecydowanym faworytem tego spotkania będzie zespół Tromsø. Po spadku z najwyższej klasy rozrywkowej na pewno chcą do niej wrócić jak najszybciej i jak na razie ten plan wykonują w 100 %. 4 mecze - 4 wygrane, oto ich bilans. Bez wątpienia będzie to ciężki mecz dla obu drużyn - z jednej strony beniaminek, a z drugiej spadkowicz - myślę natomiast, że to zespół gości posiada większe umiejętności i chęci potrzebne do wygrania tego spotkania. Typuję pewną wygraną do połowy i do końca spotkania. Pozdrawiam
⛔100

S 95

slodki69

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Ekstraklasa
Godzina:
18:00
Spotkanie: Podbeskidzie Bielsko-Biała - Jagiellonia Białystok
Typ: Remis do Przerwy
Kurs: 2.05
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dziś proponuję typ z naszej rodzimej ligi, ekstraklasy mianowicie remis do przerwy. Spotkanie dwóch drużyn z grupy spadkowej, każdy tutaj tak naprawdę może jeszcze z ligi spaść i każdy może się utrzymać. Podbeskidzie u siebie ostatnio 3 remisy pod rząd, ogólnie pada tutaj dość mało bramek. Jednak co zwróciło moją uwagę, to to że od 4 meczy w Bielsku-białej między tymi zespołami nie padł remis do przerwy, a jak wiadomo każda seria się kiedyś kończy. Jagiellonia będzie grać ostrożnie i myślę, że bardziej skupią się na obronie niż na atakowaniu. W naszej lidze ogólnie pada bardzo dużo remisów do przerwy i myślę, że jutro również tak się stanie. Ja osobiście pobieram ten typ :cool:

✅105

Otrzymane punkty reputacji: +3
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska
Godzina:
18:00
Spotkanie: Podbeskidzie - Jagiellonia
Typ: x/x
Kurs: 4.50
Bukmacher: bet 365
Analiza: Jutro odbędzie się druga kolejka Polskiej ekstraklasy piłkarskiej po podziale ligi na grupy mistrzowska , oraz spadkową. Podbeskidzie Bielsko biała podejmię na własnym stadionie Białostocka Jagiellonię. Bukmacherzy mniej więcej po równo podzielili kursy w tym spotkaniu. Obie te drużyny w poprzednich swoich spotkaniach zdobyły komplety punktów, Podbeskidzie wygrało spotkanie na wyjeździe w Krakowie z Cracovią ,a Jagiellonia po ciekawym widowisku na własnym stadionie okazała się zespołem lepszym od Gliwickiego Piasta z którym wygrala az 4:3 . W tym spotkaniu przynajmniej jak dla mnie najmożliwszym rezultatem do osiagniecia jest remis do połowy jak i na koniec spotkania, uważam ze Podbeskidzie podtrzyma swoja dobrą passę kilku spotkań po kolei bez zaliczenia porażki, Jagiellonia na wyjazdach raczej nie bedzie w stanie sprawić niespodzianki i zdobyć komplet punktów, tak więc jak napisałem stawiam na x/x i uważam że jest to jedno z tych spotkan , które może zakończyć się wynikiem bezbramkowym.

⛔100

anzelmo 259,1K

anzelmo

Użytkownik
Portland Trail Blazers @ Houston Rockets - 1 Maj 02:35 UK Oferta specjalna
James Harden to score 27 or more points and the Rockets to win
kurs @ 2.80
buk William Hill
Bardzo fajny ciekawy zakład poboczy wystawiony przez wh. Mega seria w tych niesamowicie ciekawych play- offach.Rakiety pod ściana- kreska stan rywalizacji jak wszyscy wiemy jest 1-3, choć mógł i powinien wyglądać inaczej.Rakiety były faworytem w tej serii jednak rzeczywistość okazuje sie bardzo brutalna.Praktycznie w każdym meczu decydują szczegóły detale. Świetnie gra LaMarcusa Aldridga na którego Houston nie podtrawi znaleźć recepty.Świetnie rozgrywa w swoim debiutanckich play offach Lillard -bardzo solidnie pod koszem prezentuje sie Robin Lopez.W ekipie rakiet juz tylu pozytywów nie ma... moim skromny zdanie słabo gra Lin- bardzo dużo zależy od postawy Hardena...brodacz oddaje bardzo dużo rzutów, ze skutecznością bywa rożnie...Chyba najmniej zastrzeżeń można mięć do Howarda... ja wierze ze dzisiaj zobaczymy kolejny mega ciekawy mecz, sporo szybkich widowiskowych akcji. Rzutów, walki i niesamowitych zwrotów akcji, Na pewno nie zabraknie.W tym meczu jak i całej serii chyba wszystko się jeszcze może zdarzyć: mamy dogrywki, świetne zacięte spotkania- mecze sa na wysokim poziomie.Jak dla mnie obie ekipy dysponują podobnym potencjałem nawet widziałbym lepsza ławkę po stronie Houston ale...Harden dzisiaj musi ciągnąc grę Rakiet 27 pkt i zwycięstwo jest realne, ktoś coś musi dorzucić ekstra może obudzi sie Lin... kolejny świetny mecz zagra Beverly. Duzo będzie zależało od liderów obu ekip, ale takze Houston musi ograniczyć Lillarda na rozegraniu.
⛔ 100 / typ nie podany wg wzoru

rosuene 15

rosuene

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 20:45
Spotkanie: Chelsea Londyn - Atletico Madryt
Typ: Ile bramek padnie podczas meczu? Jedna
Kurs: 3.90
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Nadszedł czas by wyłonić drugiego finalistę Uefa Champions Leauge, podczas meczu w Madrycie nie mieliśmy okazji oglądać ani jednej, Chelsea była nastawiona na defensywę stawiając autobus i licząc na kontry z udziałem Torresa, wygląda na to, że dziś Chelsea stawia na to samo, zobaczymy 5 obrońców i Torresa w ataku, w składzie Chelsea zabraknie dziś Lamparda nie zagra także Petr Cech z wiadomych powodów, szykuje sie ponownie ciężki mecz i z taką defensywą nie sądzę żebyśmy zobaczyli wiele bramek raczej będzie decydować tu pojedyńczy traf, osobiście stawiam bardziej ryzykownie - gol na korzyść Atletico ale polecam bezpieczniejszy typ, jedna bramka powodzenia
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +3
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Dyscyplina. Tenis WTA Oeiras
Spotkanie. Kuznestova S. - Bouchard E.
Typ. Bouchard E.
Kurs. 1.78
Bukmacher. PinnacleSports

W pierwszej rundzie polecałem Eugienie, w drugiej już wam nie polecałem bo kurs był poniżej @1.40 a też zrobiła swoje. I w trzeciej też wam polecam, bo: Eugienia jest bardzo dobrze przygotowana do tego turnieju, cieszy się grą, nie robi nic na siłę, a widać u niej pasję plus determinację, można by rzec że wszystko co pokazała w pierwszym spotkaniu z Kleybanova i Shvedova robiła dość &#39;przemyslanie&#39; - piłki trafiające celnie w kort z przeróżnych płaszczyzn, rozrzucanie przeciwniczek przez właśnie tą ryzykowną gre - zmuszanie do błędów dość spore, po prostu to umie.
Eugienie w 1rundzie opisałem tutaj. Po tym co widziałem u niej i u Kuznestovej sądze, że będzie to równe spotkanie, ale rundę dalej będzie Bouchard. W zasadzie to wszystko zależy od Gienki, bo jeżeli wczuje się w kort już i będzie spokojnie grać swoje - tak z Shedovą i Kleybanovą mogła mieć znacznie lepszy 1 set, wyniki 6:1/6:2, ale spięcie odpuściło dopiero po zamkniętej 1 partii spotkania.
Jeżeli tu będzie nie inaczej to lepszy do gry jest over. Jeżeli będzie jak napisałem w 1zdaniu to możliwe zamknięcie jest w 2ch setach. A ja tam gram tylko wygraną.
⛔ 100 / brak godziny

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Dyscyplina : Koszykówka NBA
Godzina : 01:00
Spotkanie : San Antonio Spurs : Dallas Mavericks
Typ : San Antonio handicap -4.5 pkt
Kurs : 1.71
Bukmacher : Betsson
Analiza :
Spotkanie opisywałem już 2 dni temu ( LINK ) więcej nie ma sensu tu za wiele dodawać. Gracze Ostróg mimo wielkiego doświadczenia w fazie posezonowej, zrobili sobie w ostatnim meczu nerwową końcówkę, lecz udało im się wrócić do domu z wygraną. Dallas nie składają broni i mimo słabej formy Dirka trzymają się w każdym meczu. Potrafili już wyjechać z AT&amp;T Center z wygraną i wciąż mimo 8 seedu mogą wyeliminować faworytów. Te playoffy są pełne nowych rekordów. Największa ilość wygranych gości w historii PO(1rnd), największa ilość remisów, może przyjdzie i pora na wygrane 8 seedów z pierwszymi w obu konferencjach?
Polecam jeśli już ktoś będzie ogladać to spotkanie jak Dallas sprytnie odcina T Parkera od wjazdów pod kosz. Ich taktyka głównie skupia się na tym, bo przez 4 spotkania RS i 1 PO byli po prostu gwałceni przez niego w ten sposób. Ilość easy layupów jakie miał rozgrywający SAS była przerażająca. Od 2 meczu wychodzi to już nieźle co pomogło Mavsom osiągnąć dwie wygrane.
Według mnie dziś nadchodzi &quot;TO&quot; spotkanie w którym SAS będą górą i to od początku spotkania. Ilość suszarek jakie serwuje swoim graczom POP jest niesamowita. Pora sobie przypomnieć jak niszczyli swoich rywali w RSie przez ostatnie lata. SAS jeśli myślą o awansie dalej to dziś muszą wygrać, ponieważ czeka ich ciężki Game 6 w AAC.
✅ 71

grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP 250 Oerias
Godzina: 12:00
Spotkanie: Hanescu - Carreno-Busta
Typ: 2
Kurs: 1.50
Bukmacher: Unibet
Analiza: Jutro odbędzie się mecz na turnieju w Portugalii między Rumunem Hanescu i Hiszpanem Carreno-Busta. Najważniejszy argument przemawiający za &quot;2&quot; jest to, że Hanescu gra lada moment kwalifikacje do turnieju ATP Masters 1000 w Madrycie. Ten mecz odpuści i w mojej opinii nie awansuje dalej. Za Hiszpanem przemawia także to, że na tej nawierzchni pokonywał w tym sezonie takich zawodników jak Monfils czy Dodig i na tej nawierzchni radzi sobie na prawde dobrze. Hanescu to zawodnik-zagadka, jego forma i dyspozycja zależy od dnia. Do tego meczu podejdzie raczej tylko po to, żeby poodbijać sobie piłke na rozgrzewke przed kwalifikacjami do turnieju dużo wyższej rangi.
⛔ 100

maer 318,5K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka Nożna - Norwegia ( Tippeligaen )
Spotkanie: FK Bodø/Glimt - Lillestrøm SK
Typ: 1
Kurs: 1.95
Data: 01.05.2014
Godzina: 18.00
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam bardzo serdecznie na niedawno rozpoczęte rozgrywki norweskiej Tippeligaen gdzie odbędzie się 6 kolejka ligowa.
W norweskim mieście Bodø liczącym prawie czterdzieści pięć tysięcy mieszkańców na Aspmyra Stadion mogącym pomieścić osiem tysięcy osiemset widzów odbędzie się mecz pomiędzy miejscowym założonym w roku 1916 Fotballklubben Bodø/Glimt a w gości z Lillestrøm liczącego około czternaście tysięcy mieszkańców przyjedzie drużyna założona w 1917 roku a mianowicie Lillestrøm Sportsklubb.
FK Bodø/Glimt rozegrał w tym sezonie ligowym 5 spotkań w których zdobył 5 punktów po 1 zwycięstwie, 2 remisach oraz 2 porażkach i zajmuje obecnie 11 miejsce w tabeli ligowej z bilansem barmkowym 9-10.
Lillestrøm SK zdobył 5 oczek w swoich 5 meczach ligowych rozegranych w tym sezonie ligowym po 1 zwycięstwie, 2 remisach oraz 2 porażkach co daje obecnie 10 pozycję w tabeli norweskiej Tippeligaen, bilans bramek 5-5.
Gospodarze zagrali w rozpoczynającym się sezonie na swoim Aspmyra Stadion 3 razy zdobywając 5 oczek po 1 wygranej oraz 2 remisach, bilans bramek na swoim terenie 7-5.
Goście na wyjazdach 1 punkcik w 2 meczach na obcych terenach w rozpoczynającym się sezonie po jednym remisie oraz 1 przegranej , bilans bramkowy w delegacjach 1-3.
Mecz ten zapowiada się bardzo ciekawie gdyż moim zdaniem będą w tym sezonie ligowym porównywalnymi ekipami i obie będą starać się uniknąć degradacji a w ostatnich czterech spotkaniach pomiędzy nimi w mieście Bodø po razie wygrali i gospodarze i goście oraz padły dwa remisy, bilans bramkowy w tych spotkaniach 3-6 na korzyść gości tego spotkania.
Mój typ w tym meczu to jednak zwycięstwo gospodarzy, Fotballklubben Bodø/Glimt u siebie jest bardzo groźną ekipą co pokazał w tamtym sezonie na zapleczu Tippeligaen a o czym się już w tym sezonie przekonał Rosenborg remisując na tym gorącym terenie tracąc 2 bramki i mecze u siebie będą ogromną szansą na utrzymanie w tym sezonie w najwyższej lidze Norwegii a Lillestrøm Sportsklubb na wyjazdach gra gorzej niż u siebie tak było w tamtym sezonie i tak będzie i w tym sezonie ligowym co skrzętnie wykorzystają gospodarze i pula 3 oczek z tego spotkania zostanie na Aspmyra Stadion w mieście Bodø.
⛔100

sensejjag 774

sensejjag

Użytkownik
Dyscyplina: koszykówka, NBA ; 01.05.2014 1-00
Spotkanie: Toronto Raptors - Brooklyn Nets
Typ: under 190,5
Kurs: 1,83 ; buk: bet365
Analiza:
Piąte spotkanie miedzy Toronto a Brooklynem. Po czterech meczach jest remis i prawde mówiąc to trudno wskazac w tej parze faworyta. Przed rozpoczęciem play-off bardziej przychylałem sie do Netsów, jednak po tym co pokazują Raptors uwazam, ze pewnie rywalizacja zakończy sie tu w siódmymmeczu. Tu nie jest ważne gdzie jest rozgrywany mecz, bo zarówno Nets jak i Raptors nie potrafili w pełni wykorzystać atutu własnego parkietu. Tak samo zreszta było w sezonie zasadniczym, gdzie kończyło sie raz wygraną gospodarzy i raz gości. Dlatego typowanie zwyciezcy w meczu jest conajmniej trudne. Ja osobiscie skłaniałbym sie ku gościom, gdzie jest wiecej indywidualności. Williams i JJ wspomagani przaz Garnetta i Pierce&#39;a ściagniętych z Bostonu wkoncu załapali rytm i dzieki dobrej drugiej połowie sezonu pewnie zajeli szostke na wschodzie. I choc startuja z nizszej pozycji to moim zdaniem pójdą w ślady Wizards i znaldą sie w czołowej czworce. Toronto to przede wszystkim DeRozan, ktory w pierwszych trzech meczach był najskuteczniejszym graczem meczu. W czwartej konfrontacji troche przygasł i trafłi zaledwie trzy na trzynaście rzutów z gry. Ogólnie jego problemem jest niska skuteczność, bo w żadnym meczu nie osiągnął 50% co jest na pewno dobrą defensywa Netsów. I własnie w obu defensywach upatruje najwiekszy atut do wygrania dzisiejszego meczu. Przegranie piątego meczu oznaczac bedzie dla jednej z ekip znalezienie sie pod kreską, wiec nie bedzie na parkeicie jakichs szalenstw. Zdecydowanie spodziewam sie mądrej gry obu zespołów ze szczególną uwagą na to, by rywal miał jak najtrudniejsza szanse na zdobycie punktów. Juz to było widac w ostatnim meczu, gdzie tylko poza pierwsza kwartą zespoły swietnie grały w obronie. Jasno zreszta odzwierciedla założenia taktyczne wynik meczu 87-79 na korzyść Toronto. Dzis spodziewam sie równiez meczu underowego. Co prawda są strzelcy w obu zespołach (DeRozan czy Williams), ale jest też kilku dobrych defensorów - Garnett, Piearce czy Valenciunas. Moim zdaniem postawa tej drugiej grupy bedzie miała wpływ na koncowe rozstrzygnięcie. Stawiam na under w piątem meczu miedzy Nets a Raptors
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
L 137

lmnt

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – T-Mobile Ekstraklasa, grupa mistrzowska
Spotkanie: Podbeskidzie B-B - Jagiellonia Białystok
Typ: Handicap (HE: 1:0): 2
Kurs: 6.75
Buk: Unibet
Data i godzina: 01.05.2014 18:00

Staję się chyba powoli fanem hendi i w czwartek chcę zacząć nowy miesiąc z wysokiego C! Obserwowałem bardzo dokładnie obydwa zespoły, bo polska piłka to coś, co lubię najbardziej. Często powołuję się na statystyki, ale w tym przypadku uważam, że są przynajmniej lekko zafałszowane i być może stąd tak wysoki kurs? Nie zgodzę się z kolegami, którzy analizowali ten mecz powyżej i mam na to kilka argumentów! Zacznę od drużyny Podbeskidzia i proponuję Wam cofnąć się pamięcią do 28. marca, gdy Górale pokonali Niebieskich w Chorzowie 1:0, jednak jak już kilkukrotnie tutaj wspominałem w tym meczu sędziowie najpierw nie podyktowali rzutu karnego, który należał się Ruchowi, a w drugiej połowie obdarowali zawodników z Bielska-Białej &quot;jedenastką&quot;, która im się nie należała. Dalej 4. kwietnia Podbeskidzie zremisowało ze Śląskiem 3:3, zdobywając dwie bramki... z rzutów karnych. Później 12. kwietnia zwycięstwo 1:0 z kompletnie rozbitą i zdziesiątkowaną Wisłą Kraków, a co więcej bramka w pierwszej minucie spotkania + kilka 100% akcji niewykorzystanych przez &quot;Białą gwiazdę&quot;. Zostaje nam ostatnie spotkanie z Cracovią, która została pokonana przez Górali 1:0, ale gra piłkarzy Ojrzyńskiego wciąż do mnie nie przemawia. Najbardziej irytuje mnie chyba gra Malinowskiego, który wypuszcza sobie piłkę lub dostaje długie podanie, spuszcza głowę i bieeegnie, znajduję się pod polem karnym i... no właśnie i na tym kończą się jego umiejętności. Potrafi szybko biegać - gratuluję!
Przyglądając się z kolei Jagiellonii prowadzonej obecnie przez Michała Probierza: ostatni mecz to zwycięstwo 4:3 nad Piastem Gliwice, w którym znów zaczął błyszczeć Quintana, więc może się wydawać, że drużyna wraca na właściwe tory po zmianie trenera i pamiętnej porażce 0:6 z Lechem Poznań. 15. kwietnia remis z Zawiszą - 1:1 - w meczu, w którym Jagą powinna wygrać (3:1, moim zdaniem) i znaleźć się tym samym w finale PP. Niestety również w tym przypadku nie spisali się sędziowie, którzy nie podyktowali 2 ewidentnych rzutów karnych dla drużyny z Białegostoku. Wcześniej, 12 kwietnia Jagiellonia mogła wywalczyć awans do grupy mistrzowskiej, jednak na własnym boisku tylko zremisowała z Piastem 1:1. Widać zatem progres w grze.
Liczę na to, że Jaga pokaże ładny dla oka, ofensywny futbol, który przełoży się na kilka bramek. Jeśli do tego Probierzowi uda się już w tym meczu wprowadzić odpowiednią taktykę dla sił defensywnych to fart Podbeskidzia w końcu się skończy. Ku mojej uciesze rzecz jasna, bo dla mnie jest to drużyna, która powinna zająć miejsce spadkowe.
⛔100

L 136

lubinek95

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Puchar Szwecji
Godzina: 15:00
Spotkanie: Malmö - Helsingborg
Typ: Hcs -1
Kurs: 2.85
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Co tu dużo pisać najlepsza ekipa Szwecji, która zdobywa wszystko i bije każdego, jak chcę w półfinale gra u Siebie z drużyną, która zaczęła sezon od bilansu 2-1-3 i jest 2 msc od strefy spadkowej, mimo iż to jest dopiero początek sezonu to nie wróżę za dobrze tej drużynie, bo jak widziałem ich mecze to niczym polska liga. W Malmo natomiast oprócz przypadkowego remisu z Djugarden wszystko po staremu, czyli wygrana wygrana i jeszcze raz wygrana. Dlatego jestem pewny, że jutro na spokojnie 2-0 lub 3-0 wygra Malmo żeby rewanż w Helsinborgu był tylko i wyłącznie formalnością.
⛔100

angelka 952

angelka

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na Lodzie - NHL
Godzina: 01:00
Spotkanie: New York Rangers - Philadelphia Flyers
Typ: zwycięzca 1 tercji: Rangers
Kurs: 2,60
Bukmacher: sportingbet
Analiza: Na dzisiejszy wieczór wybrałam sobie spotkanie z NHL, a dokładniej pojedynek pomiędzy New York Rangers a Philadelphia Flyers. Moim zdaniem faworytem w tym meczu jest zdecydowanie drużyna gospodarzy. W play off jest wynik 3-3 czyli dzisiejszy mecz jest na wagę awansu wiec nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ze Rangers nie awansują do ćwierćfinału play off. Gospodarze na własnej tafli świetnie sobie radzą z gośćmi i na ostatnie 5 meczy tych drużyn odnotowali 4 wygrane i jedna porażkę. Ale ja w tym meczu nie będę dawać na zwycięstwo gospodarzy, dam typ po jeszcze lepszym kursie a dokładniej zwycięzca 1 tercji ???? kurs 2,60 na Rangers bardzo kuszący a na ostatnie 5 pojedynków tych drużyn na tafli gospodarzy 4 razy wygrywali po 1 tercji i tylko raz padł remis przy bardzo dobrej grze Rangers lecz bardzo nieskutecznej ???? Gospodarze od pierwszych sekund już zaczną atakować i na bramkę podejrzewam nie trzeba będzie długo czekać. Polecam także zagrać czystą jedynke na Rangers lub OT po fajnym kursie 1,6 ????
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
maxti 234

maxti

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka NBA
Godzina: 01:00
Spotkanie: San Antonio Spurs - Dallas Mavericks
Typ: Podwójny wynik(SA Spurs-SA Spurs)
Kurs: 1.74
Bukmacher: Bet365

Witajcie, zaczynamy nowy miesiąc i myślę że zacznę go na ✅ , z pośród oferty na dzisiejszą noc wybrałem zagrać na San Antonio, do tej pory w rywalizacji Play-off jest remis 2-2, faworytem w tej rywalizacji wydaje się być ekipa z San Antonio i to oni pewnie będą chcieli rozstrzygnąć sprawę awansu na własnym terenie, do tego jest potrzebne im dzisiejsze zwycięstwo.
Gospodarze we własnej hali na ostatnie 15 meczów przegrali tylko 2 właśnie z Dallas oraz z Lakersami ( końcówka rundy zasadniczej), większość wygrali dość pewnie między innymi pokonując Memphis Grizzlies 112 : 92 czy np. Miami Heat 111 : 87, wg. niektórych są faworytami do wygrania w swojej konferencji a może i nawet całej ligi.
Dziś gospodarze z Parker T. na czele powinni łatwo ograć Dallas i myśleć o jak najszybszym dostaniu się do dalszej części tych rozgrywek play-off.

✅ 74

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: NHL :hokej: Spotkanie: Rangers - Flyers
Godzina: 1:00
Typ: Rangers 1 golem ML
Kurs: 3.80
Analiza:
Co prawda większe przekonanie mam do zwyciestwa Colorado nad Minnesotą, ale stawiam na Rangers ponieważ grają już o godzinie 1:00 i ten mecz spokojnie obejrze. Problem jest taki, że tylko jeden mecz z sześciu skończył się wygraną jednobramkową i była to wygrana Philadelphi. To jest juz ostatni mecz, decydujący. O tyle dobrze dla Rangers, że u nich, ale o tyle źle, że lepiej w sezonie zasadniczym grali na wyjazdach. Zalety/wady obu ekip wypisywałem przy okazji poprzednich spotkań. Jeśli Rangersi zachowają spokój w defensywie, to myśle, że przejdą Flyers. Ci z kolei mają jednak problemy z bramkarzem, a ofensywa nie zawsze trybi - szczególnie w pojedynkach bezpośrednich. Jedno zwycięstwo na 10 ostatnich meczów Flyers w Nowym Jorku. Liczę po prostu na zacięty mecz, który wygrają gospodarze.
✅ 280

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Dyscyplina: NHL , HOKEJ
Godzina: 4:05
Spotkanie: San Jose Sharks - Los Angeles Kings
Typ: Powyżej 59,5 Shots
Kurs: |1.85|
Buk: Unibet !
Chyba pani Ada, była świadoma z obsługi Unibet, jak bardzo czekam na ten mecz i wystawiła najniższą linię, ze wszystkich bukmacherów jeśli chodzi o strzały na mecz w San Jose. Mecz z pewnością będzie naszpikowany akcjami, jak i w duże ilości strzałów, ze względu na to, że to jest ostatni mecz w tej serii. Królowie zdołali zremisować serie a dziś Rekiny pora najwyższy czas złapać wiatr w żagle i zagrać swój najlepszy hockey-game. Obie ekipy będą stawiać opór ale i obie ekipy nie będą stać w miejscu. We wszystkich meczach w tej Serii, gdzie to Rekiny byli gospodarzem, to linia była przekraczana bardzo swobodnie, a że dziś ekipy mają coś do udowodnienia, to żadna nie będzie próżnować. Siły ofensywne obu ekip są na wysokim pułapie i trzeba się spodziewać wymiany ognia, podczas jednych i drugich gdzie Królowie będą chcieli udowodnić, że nie na marne wyrównali serię, gdzie mieli już 0-3 w plecy, natomiast Rekiny u siebie muszą ujawnić znowu swoje najwyższe atrybuty. Jednakże idę w stronę strzałów. Łapać..
✅ 85

dariusz19 48

dariusz19

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ITF Kobiety - An-Ning (Chiny), ziemna
Godzina: 04:00
Spotkanie: Tang H. C.- Burger C.
Typ: Tang H. C.
Kurs: 2,75
Analiza:
Witam serdecznie. Na dzisiejszą noc wziąłem do lupę kobiecy tenis na poziomie ITF a dokładniej turniej w Chinach.
Cóż mogę powiedzieć o swoim typie? Może i nie dużo ale zaskakujące są kursy które pierw oscylują w granicach 1,85 do 1,85 gdzie nagle na gospodynie kurs ląduje na granice prawie 3,00 po czym znów spada u niektórych buków na 2,45.
Statystycznie to helenderka rozegrała zdecydowanie więcej meczów na clayu ale ja tu licze bardziej na to, że ściany pomogą Chince, zawsze dochodziłem do wniosku, że azjaci nadrabiają braki w umiejętnościach własnie mega ambicją i zaangażowaniem i tu też widzę szanse własnie.
Dochodzi też ostatnia forma obu zawodniczek i Chinka gra dość solidnie bo 8/10 to zwycięstwa zaś Holenderka 6/10 wygrała. Obie głownie grają w ITF-ach, Holenderka coś próbuje wyżej ale bez żadnych sukcesów raczej. W ranking nie zaglądam bo wiadomo, że za wiele to on nam nie powie na takim poziomie zawodniczek.
Zakładam, że Chinka odpowiednio się zmotywuje i wygra mecz przed własną publicznością. Do przodu Pani Tang H. C.!!
⛔100

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzina: 3:35
Spotkanie: Houston Rockets - Portland Trail Blazers
Typ: Houston Rockets wygrają mecz różnicą 1-5 punktów
Kurs: 5,50
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Tego rodzaju typy mogą się wydawać loterią, ale nie zawsze tak jest. Akurat w tym przypadku prawdopodobieństwo takiej wygranej Houston jest weług mnie większe niż wskazuje na to kurs. Mecze pierwszej rundy pomiędzy tymi ekipami są bardzo zacięte i są emocje do samego końca. Na cztery rozegrane mecze pomiędzy Houston Rockets a Portland Trail Blazers były już aż trzy dogrywki. Wyniki po tych dogrywkach wyglądały następująco: 122:120 dla Portland, 121:116 dla Houston i 123:120 dla Portland. Jak widać wszystkie te mecze były niezwykle zacięte i dopiero sama końcówka decydowała kto wygra dany mecz. Jedynie drugie spotkanie było trochę mniej zacięte i zakończyło się zwycięstwem Portland różnicą 7 punktów bez konieczności rozgrywania dogrywki. Portland prowadzi 3:1 w serii, więc Houston Rockets koniecznie muszą to wygrać, bo inaczej odpadają. Nie chce mi się wierzyć, by Rockets tak gładko polegli, bo przegrana serii 1:4 to by był spory wstyd. Nie zdziwi mnie tutaj kolejna dogrywka, bo pewnie ten mecz też będzie trzymał w napięciu do samego końca. Najbardziej prawdopodobne wydaje mi się tutaj zwycięstwo Rockets po trudnym meczu różnicą 1-5 punktów.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom