>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy by Zbyniuballer

Z 1

zbyniuballer

Użytkownik
Witam w moim temacie konto na tym forum mam już trochę czasu jednak dopiero teraz zdecydowałem się zacząć coś tutaj skrobać ???? Liczę, ze niejednemu pomogę jako, że mam zamiar każdy mój typ popierać analizą.

Z 1

zbyniuballer

Użytkownik
Więc zaczynajmy:
Kupon 1:
Na początek singielek
Mecz: TH Unia Oswiecim - Comarch Cracovia
Data: 22.02.12 18:00
Typ: Over 6,5 bramki
Buk: Betsson
Kurs: 1,72
Stawka: 10j
Przewidywana wygrana: 17,2j (+7,2j)

Specjalistą od Hokeja to ja nigdy nie byłem jednak bardzo zaciekawił mnie ten typ. CO prawda bardziej skłaniałbym się na over 5,5 ale niestety na Betssonie takiej linii punktowej nie ma więc zagram i na over 6,5. Statystyki które znalazłem odnoszą się właśnie do linii 5,5 ale mimo wszystko je przytoczę gdyż może ktoś gdzieś znajdzie taka linię.
Otóż w ogólnym rozrachunku na linii 5.5 drużyna z Oświęcimia odnotowuje over w 78,6 % meczów, Cracovia zaś 73,8%. Jeszce ładniej prezentuje się ta statystyka kiedy spojrzymy na bramki zdobywane jako gospodarz/gość. W tym wypadku Unia jako gospodarz osiąga aż 85,7 % over 5.5, zaś Cracovia jako gość 81%. Ponieważ są to statystyki na linii 5,5 gola postanowiłem bliżej przyjrzeć się bezpośrednim pojedynką tych zespołów w obecnym sezonie:
27.09.11 Comarch Cracovia - TH Unia Oswiecim 4:0 ⛔
21.10.11 TH Unia Oswiecim - Comarch Cracovia 3:4 ✅
20.11.11 Comarch Cracovia - TH Unia Oswiecim 3:2 ⛔
08.01.12 TH Unia Oswiecim - Comarch Cracovia 6:3 ✅
29.01.12 Comarch Cracovia - TH Unia Oswiecim 3:7 ✅
14.02.12 TH Unia Oswiecim - Comarch Cracovia 5:4 ✅
10.02.12 Comarch Cracovia - TH Unia Oswiecim 3:2 ⛔
21.02.12 TH Unia Oswiecim - Comarch Cracovia 2:5 ✅
Widzimy więc, że na 8 meczy rozegranych w tym sezonie aż 5 kończyło się istnym gradem goli przekraczającym linię 6,5. Jeszcze lepiej prezentuje się to w meczach rozegranych na lodowisku dzisiejszych gospodarzy. 4 mecze w Oświęcimiu i 4 krotnie przekroczona linia 6,5.
Dodatkowo sprawdziłem także ogólny bilans bramek obydwu zespołów. I tak doszedłem do bardzo interesującej statystyki otóż w 42 meczach sezonu zasadniczego Cracovia zdobyła aż 210 bramek, tracąc 130 co daje nam średnią bramek jaka pada w ich meczach na poziomie 8 goli, zaś dzisiejsi gospodarze legitymujący się bilansem 182:133 osiągają średnią goli na mecz na poziomie 7,5.
Dodatkowo wartym namysłu jest też typ na wygraną gospodarzy gdyż w rywalizacji do 4 zwycięstw drużyna z Oświęcimia przegrywa już 2:0, a po dzisiejszym meczu rywalizacja przenosi się do Krakowa i jeśli będzie 3:0 dla Cracovi prawdopodobnie zamkną oni rywalizację w 4 meczu tych zespołów. Ponieważ jednak kurs na zwycięstwo Unii to 2 zł wole trochę według mnie pewniejszy a niewiele niższy na over 6,5.
Mam nadzieję, że ktoś doceni moje chęci i przeczyta całą analizę, ponieważ każdy mój typ mam zamiar takową popierać. No może czasem trochę krótszą hehe ???? .
PS. Jeżeli ktoś chce konsultować moje typy dodać jakieś zastrzeżenia czy własne spostrzeżenia zapraszam do pisania komentarzy w tym temacie.

Z 1

zbyniuballer

Użytkownik
Więc zaczynajmy:
Kupon 1:
Mecz: TH Unia Oswiecim - Comarch Cracovia
Data: 22.02.12 18:00
Typ: Over 6,5 bramki
Kurs: 1,72
Przewidywana wygrana: 17,2j (+7,2j)
✅
TH Unia Oswiecim - Comarch Cracovia 4:5 ✅
Oba zespoły mnie nie zawiodły i mocno sobie postrzelały ????

Z 1

zbyniuballer

Użytkownik
Kupon 2:
Mecz: Oklahoma City Thunder - Boston Celtics
Data: 23.02.12 01:00
Typ: Oklahoma City Thunder -8,5
Kurs: 1,91
Stawka: 20j
Przewidywana wygrana: 38,2j (18,2j)

No to pora postawić coś z NBA. Pomimo tego, że jestem kibicem drużyny z Bostonu dzisiaj zdecydowałem się postawić przeciwko nim. Oklahoma to obecnie najsilniejsza drużyna na Konferencji zachodniej legitymują się bilansem 25:7 i idą jak burza. Ciężko się temu dziwić gdyż mając w składzie nieobliczalnego Westbrooka czy 2 zawodnika pod względem zdobyczy punktowych na mecz w całej lidze czyli Kevina Duranta ciężko nie grać dobrze. Dużą rolę w dzisiejszym meczu może odegrać także Kendric Perkins który do drużyny Thunder przywędrował właśnie z Bostonu. Ponieważ kurs na czystą 1 jest zbyt niski zdecydowałem się zaryzykować na dość wysoki handicap. Boston to jedna z najlepiej broniących drużyn w lidze i pomimo słabego sezonu zawsze są niebezpieczni. Mimo wszystko patrząc na ich ostatnie mecze oraz wydłużająca się listę tych, którzy mogą nie wystąpić uważam, że porażka mniej niż 10 punktami to i tka był duży sukces. Skoro wspomniałem o nieobecnościach to warto je wymienić:
Rajon Rondo - zawieszony przez ligę na 2 mecze odsiedzi dzis ostatni mecz swojej kary. Co tu dużo mówić, zawodnik ten to istny motor napędowy Bostonu, jeden z lepszych rozgrywających w lidze bez którego Celtowie to nie ten sam zespół.
Kevin Garnett - z powodów osobistych podstawowy silny skrzydłowy może opuścić dzisiaj kolejne spotkanie. Celowo napisałem może gdyż z powodu problemów kadrowych jego zespoły jest możliwe, że wystąpi. O tym zawodniku można powiedzieć wiele jedno jest pewne Kevin to istny generał defensywy Celtów, który w każdym meczu daje z siebie wszystko.
Brandon Bass - zawodnik, który po transferze z Orlando odnalazł się w Bostonie świetnie. Wielkie wsparcie z ławki no i co najważniejsze pierwszy zmiennik drużyny koniczynek. To on przewężni nadawał ton gdy na boisko wpuszczani byli gracze z ławki.
Jakby tego było mało w poniedziałkowym meczu przeciwko Dallas urazów doznali:
Jeremaine O&#39;Neal - kolejny obok Rondo i Garnetta zawodnik pierwszej piątki. Podstawowy center Celtów, który wraz z Garnettem trzymają w ryzach defensywę Bostońskiej drużyny. Bez tej dwójki i często przechwytującego Rondo obrona zielonych może być dziurawa jak ser szwajcarski.
Chris Wilcox - pod nieobecność Garnetta zastępował go w pierwszej piątce, bez niego naprawdę ciężko będzie Bostonowi wymyślić coś na pozycjach silnego skrzydłowego i centra.
Jeżeli sprawdzą się najgorsze obawy i nie zagra nikt z tej piątki to nie wróże Bostonowi nic dobrego. Warto szczególnie zwrócić uwagę na fakt, że Celtics nawet w optymalnym składzie i we własnej hali przegrali z Oklahomą 97:88 czyli różnicą 9 punktów. Dodając do tego osłabienia w zespole gości stwierdzam, że ciężko będzie im się obronić przed wysoką porażką.

Z 1

zbyniuballer

Użytkownik
Kupon 3:
Mecz: Charlotte Bobcats - Indiana Pacers
Typ:

Darren Collison powyżej 11. punkty
Kurs: 2,0
Przewidywana wygrana: 20j (10j)

Przeglądając sobie różne typy na NBA natrafiłem na jeden, który szczególnie mnie zainteresował. Najsłabsza obecnie drużyna w lidze Charlotte Bobcats podejmie we własnej hali Indiane Pacers, która w obecnym sezonie spisuje się nadzwyczaj dobrze. Jednak nie sam mecz mnie tak zainteresował, a kurs na zdobycz punktową podstawowego rozgrywającego drużyny Pacers. Linia ustawiona na 11 punktów dla gracza takiego jak Darren Collinson w moim mneimaniu jest sama w sobie dość niska, a jak dodamy do tego kurs 2,0 na over to warto zaryzykować. Zawodnik ten lubi grać w kratkę ale przeciwko tak słabym rywala spisuje się nieźle. Wczorajszej nocy przeciwko niewiele lepszym Hornets, rzucił 18 punktów. Warto tez zauważyć, że w pierwszym meczu obydwu zespołów rozgrywający Pacers zdobył 14 pkt, zaś w drugim dokładnie 11(czyli zwrot stawki). Myślę, że przeskoczenie 11 punktów przeciwko jednej z najsłabszych(3 od końca) obron ligi temu zawodnikowi nie powinno być ciężko.

Z 1

zbyniuballer

Użytkownik
Kupon 2:
Mecz: Oklahoma City Thunder - Boston Celtics
Typ: Oklahoma City Thunder -8,5
Kurs: 1,91
Stawka: 20j
Przewidywana wygrana: 38,2j (+18,2j)
✅
Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 119:104(+9) = 119:113
Tak jak się spodziewałem Boston nie miał wiele do powiedzenia aczkolwiek był momenty, w których można było sądzić, ze sprawią niespodziankę(jak np początek meczu gdy Boston wyszedł na prowadzenie 13:4 czy też mniej więcej połowa 4 kwarty kiedy przewaga Oklahomy stopniała do 6 punktów, a warto dodać, że w 2 czy 3 kwarcie sięgała ona nawet 20-kilku punktów.
Kupon 3:

Mecz: Charlotte Bobcats - Indiana Pacers
Typ:
Darren Collison powyżej 11. punkty
Kurs: 2,0
Stawka: -10j
Przewidywana wygrana: 20j (10j)
⛔
Rozgrywający rzucił jednak tylko 10 punktów. W sumie mój błąd. Pisałem, że grają na najsłabszą drużynę, a nie wziąłem pod uwagę takiego scenariusza. Wyrobienie sobie przez Indianę bezpiecznej przewagi punktowej sprawiło, że całą 4 kwartę grali zawodnicy z ławki i właśnie tych kilku minut, które starterzy dostają pod koniec ostatniej części meczu zabrakło by Collinson mógł przeskoczyć 11 punktów.
Ogólnie jednak wczorajsze typy na ✅:
Kuponów: 3
Trafionych: 2
Zysk/Strata: +15,4j

Z 1

zbyniuballer

Użytkownik
Dziś zacznę od dość ryzykownego singla:
Kupon 4:
Mecz: Schalke 04 - Viktoria Plzeň
Data: 23.02.12 21:05
Typ: Klaas-Jan Huntelaar powyżej 1,5 bramki

Kurs: 4,25
Przewidywana wygrana: 42,5j (32,5j)

Zawodnika tego nie trzeba nikomu przedstawiać. Popularny Hunter to obecnie najbardziej bramkostrzelny napastnik drużyny gospodarzy. W tym sezonie w w 21 meczach Bundesligi zdobył już 18 goli dokładając kolejne 7 w 8 spotkaniach w Lidze Europejskiej i 5 w 3 meczach Pucharu Niemiec. Niejednokrotnie pokazał, że zdobycie dla niego 2 lub więcej bramek to nie problem. Jeżeli tylko będzie dostawał odpowiednie podania myślę, ze i dzisiaj spokojnie ustrzeli te 2 gole. A o podania raczej martwić się nie można. Zawodnicy tacy jak Raul, Jurado, Obasi, Farfan, Draxler, Uchida czy Fuchs niejednokrotnie przyczyniali się do tego, że Holender zdobywał swoje bramki. Dodatkowo za tym, że warto zaryzykować przemawia fakt jak Schalke gra w meczach na własnym boisku. Niezwykle ofensywny i atrakcyjny football obfitujący w wiele zdobywanych goli to na stadionie w Gelsenkirchen chleb powszedni. W lidze w 12 meczach domowych Schalke zdobyło, aż 32 gole tracąc 11. W lidze europejskiej nie wygląda to gorzej: 11 goli zdobytych i 3 stracone w 4 meczach. Goście u siebie powiesili poprzeczkę wysoko uważam jednak, że w dzisiejszym meczu zabiorą ze sobą w podróż powrotną bagaż kilku bramek i liczę, że co najmniej 2 z nich ustrzeli Klaas-Jan Huntelaar.

Z 1

zbyniuballer

Użytkownik
Może jeszcze taki kuponik na LE:
Kupon 5:

Mecze:
1) Schalke 04 - Viktoria Plzeň
2) Athletic Bilbao - Lokomotiv Moskwa
3) PSV Eindhoven - Trabzonspor
Data: 23.02.12 19:00(mecze 2 i 3) i 21:05(mecz 1)
Typy:
1) Schalke 04(-1)
2) Athletic Bilbao
3) PSV Eindhoven
Kursy:
1) 1,38
2) 1,5
3) 1,75
AKO: 3,62
Przewidywana wygrana: 36,2j (26,2j)
1) Wielkiej analizy tutaj robił nie będę gdyż w poprzednim typie na gole Huntelaar-a napisałem wystarczająco dużo. Powtórzę jedynie, że Schalke u siebie gra bardzo ofensywny football i przede wszystkim dlatego uważam, iż wygrana 2 bramkami powinna im przyjść w miarę łatwo. Warto napisać o tym, że ich dzisiejszy rywal nawet w rodzimej lidze Czeskiej nie jest orłem w meczach wyjazdowych (4-1-3, 17:14) dlatego w pojedynku z drużyną z wiele silniejszej ligi niemieckiej mogą mieć wielkie problemy, szczególnie, że dzisiejszy gospodarz to najlepsza drużyną Bundesligi w meczach domowych (9-1-2, 34:11).
2) 4 drużyna ligi hiszpańskiej podejmować będzie 6 ekipę ligi rosyjskiej. Mecz bardzo ciekawy, gdyż w pierwszym spotkaniu Rosjanie wygrali 2:1 i sprawa awansu nadal jest otwarta. Teraz jednak klub rosyjski czeka dużo trudniejsze zadanie. Jadą do Hiszpanii gdzie zawodnikom gospodarzy nie będzie dokuczać mróz co sprawi, że zyskają oni przewagę. Już w Rosji pomimo złych warunków i niskiej temperatury gracze z Bilbao toczyli wyrównany bój z miejscowymi, a nie od dziś wiadomo, że drużyna ta lepiej grywa u siebie. Gol zdobyty na wyjeździe sprawia, ze już wygrana 1:0 daje Hiszpanom awans dlatego uważam, że ruszą oni od początku na 110% by szybko wyjść na prowadzenie i kontrolować przebieg meczu.
3) Już w meczu wyjazdowym Holendrzy pokazali, że traktują Ligę europejską bardzo poważnie. Turcja to zawsze gorący i trudny teren i zwycięstwo tam 2:1 nad miejscowymi znacznie przybliżyło ich do awansu.
PSV jednak nie jest drużyną, która mając po 1 meczu prowadzenie 2:1 cofnie się i zacznie nagle bronić tego wyniku. Najpewniej Holendrzy będą chcieli jak najszybciej zdobyć 1-2 gole by mieć zapewniony awans i nie martwić się o nic. Niesamowity jest tez bilans gospodarzy w meczach domowych: w lidze jest to 9-1-0, 35:8, w lidze europejskiej zaś 2-1-0, 6:4.
Turcy z kolei na wyjazdach spisują się dość przeciętnie: w lidze jest to bilans 4-6-3, 20:14, zaś w lidze europejskiej 1-1-1, 1:1. Widać tu, ze w lidze europejskiej na wyjazdach Trabzonspor głównie murował swoją bramkę i nie grał zbyt mocno do przodu. W dzisiejszej potyczce taka postawa z ich strony nie może mieć miejsca dlatego muszą się otworzyć co sprawi, ze grające u siebie niesione dopingiem kibiców PSV będzie mogło wyprowadzać groźne kontrataki, a że potrafią to robić pokazali już nieraz.

Z 1

zbyniuballer

Użytkownik
Dziś zacznę od dość ryzykownego singla:
Kupon 4:
Mecz: Schalke 04 - Viktoria Plzeň
Data: 23.02.12 21:05
Typ: Klaas-Jan Huntelaar powyżej 1,5 bramki
⛔
Kurs: 4,25
Przewidywana wygrana: 42,5j (32,5j)
⛔
No niestety, Hunter strzelił dziś 3 gole...ale 2 w dogrywce :/.
Może jeszcze taki kuponik na LE:

Kupon 5:

Mecze:
1) Schalke 04 - Viktoria Plzeň
2) Athletic Bilbao - Lokomotiv Moskwa
3) PSV Eindhoven - Trabzonspor
Data: 23.02.12 19:00(mecze 2 i 3) i 21:05(mecz 1)
Typy:
1) Schalke 04(-1)⛔
2) Athletic Bilbao✅
3) PSV Eindhoven✅
Kursy:
1) 1,38
2) 1,5
3) 1,75
AKO: 3,62
Przewidywana wygrana: 36,2j (26,2j)
⛔
No i Schalke się nie popisało, jak we wcześniejszym kuponie Hunter strzelił 2 z 3 goli w dogrywce tak i handicap na Schalke wtedy siadł :/.

Z 1

zbyniuballer

Użytkownik
Kupon 6:
Mecz: Miami Heat - New York Knicks
Data: 24.02.12 01:00
Typ: New York Knicks

Kurs: 5,65
Przewidywana wygrana: 56,5j (46,5j)

Nie będę tu dużo analizował bo nie za bardzo jest co. Wszystko w tym meczu przemawia za Miami ale czy oby na pewno? Niejednokrotnie udało mi się wyczuć już podobne niespodzianki i liczę, że podobnie będzie tym razem. Skłaniam się ku takiemu wynikowi głównie z kilku przyczyn. Po pierwsze gra w ostatnich meczach rozgrywającego Knicks Jeremyego Lina to poezja. Chłopak po prostu &quot;wymiata&quot;. Poprowadził on zespół z Nowego Jorku do 9 zwycięstw w 11 ostatnich meczach sam notując statystyki na poziomie: 23,9 punktu i 9,2 asysty. W pierwszym meczu obu tych zespołów wygranym przez Miami 99:89 zawodnik ten nie zagrał nawet sekundy wiec jego dzisiejszy występ będzie bardzo ciekawy. Kolejna sprawa to wejście do gry 2 graczy. Baron Davies w końcu wyleczył kontuzję i może być solidnym wsparciem z ławki, podobnie jak niedawno pozyskany J.R. Smith. Ważnym zawodnikiem z ławki w drużynie gości będzie tez Steve Novak, który ostatnio złapał wysoka formę i jest wielkim atutem Knicks na obwodzie. I właśnie doszedłem do sedna sprawy. Carmelo Anthony , Amare Stoudemire i wspomniany Lin po stronie Knicks, czy LeBron James, Dwayne Wade i Chris Bosh po stronie Heat to na pewno zawodnicy kluczowi. Wydaje mi się jednak, że w meczu tym o zwycięstwie mogą zadecydować ci drugoplanowi czyli gracze z ławki, a w tym przypadku przewagę posiadają goście.

Z 1

zbyniuballer

Użytkownik
Kupon 6:
Mecz: Miami Heat - New York Knicks
Data: 24.02.12 01:00
Typ: New York Knicks

Kurs: 5,65
Przewidywana wygrana: 56,5j (46,5j)
No niestety jak wtapiać to na całego hehe. Dzień bardzo na minus:
Kuponów: 3
Trafionych: 0
Zysk/Strata: -30j
Ogółem:
Kuponów: 6
Trafionych: 2
Zysk/Strata -14,6j
Dziś dzień przerwy oby wpłyną pozytywnie i w weekend udało się coś ugrać.

Do góry Bottom