Więc zaczynajmy:
Kupon 1:
Na początek singielek
Mecz: TH Unia Oswiecim - Comarch Cracovia
Data: 22.02.12 18:00
Typ: Over 6,5 bramki
Buk: Betsson
Kurs: 1,72
Stawka: 10j
Przewidywana wygrana: 17,2j (+7,2j)
Specjalistą od Hokeja to ja nigdy nie byłem jednak bardzo zaciekawił mnie ten typ. CO prawda bardziej skłaniałbym się na over 5,5 ale niestety na Betssonie takiej linii punktowej nie ma więc zagram i na over 6,5. Statystyki które znalazłem odnoszą się właśnie do linii 5,5 ale mimo wszystko je przytoczę gdyż może ktoś gdzieś znajdzie taka linię.
Otóż w ogólnym rozrachunku na linii 5.5 drużyna z Oświęcimia odnotowuje over w 78,6 % meczów, Cracovia zaś 73,8%. Jeszce ładniej prezentuje się ta statystyka kiedy spojrzymy na bramki zdobywane jako gospodarz/gość. W tym wypadku Unia jako gospodarz osiąga aż 85,7 % over 5.5, zaś Cracovia jako gość 81%. Ponieważ są to statystyki na linii 5,5 gola postanowiłem bliżej przyjrzeć się bezpośrednim pojedynką tych zespołów w obecnym sezonie:
27.09.11 Comarch Cracovia - TH Unia Oswiecim 4:0

21.10.11 TH Unia Oswiecim - Comarch Cracovia 3:4

20.11.11 Comarch Cracovia - TH Unia Oswiecim 3:2

08.01.12 TH Unia Oswiecim - Comarch Cracovia 6:3

29.01.12 Comarch Cracovia - TH Unia Oswiecim 3:7

14.02.12 TH Unia Oswiecim - Comarch Cracovia 5:4

10.02.12 Comarch Cracovia - TH Unia Oswiecim 3:2

21.02.12 TH Unia Oswiecim - Comarch Cracovia 2:5

Widzimy więc, że na 8 meczy rozegranych w tym sezonie aż 5 kończyło się istnym gradem goli przekraczającym linię 6,5. Jeszcze lepiej prezentuje się to w meczach rozegranych na lodowisku dzisiejszych gospodarzy. 4 mecze w Oświęcimiu i 4 krotnie przekroczona linia 6,5.
Dodatkowo sprawdziłem także ogólny bilans bramek obydwu zespołów. I tak doszedłem do bardzo interesującej statystyki otóż w 42 meczach sezonu zasadniczego Cracovia zdobyła aż 210 bramek, tracąc 130 co daje nam średnią bramek jaka pada w ich meczach na poziomie 8 goli, zaś dzisiejsi gospodarze legitymujący się bilansem 182:133 osiągają średnią goli na mecz na poziomie 7,5.
Dodatkowo wartym namysłu jest też typ na wygraną gospodarzy gdyż w rywalizacji do 4 zwycięstw drużyna z Oświęcimia przegrywa już 2:0, a po dzisiejszym meczu rywalizacja przenosi się do Krakowa i jeśli będzie 3:0 dla Cracovi prawdopodobnie zamkną oni rywalizację w 4 meczu tych zespołów. Ponieważ jednak kurs na zwycięstwo Unii to 2 zł wole trochę według mnie pewniejszy a niewiele niższy na over 6,5.
Mam nadzieję, że ktoś doceni moje chęci i przeczyta całą analizę, ponieważ każdy mój typ mam zamiar takową popierać. No może czasem trochę krótszą hehe ???? .
PS. Jeżeli ktoś chce konsultować moje typy dodać jakieś zastrzeżenia czy własne spostrzeżenia zapraszam do pisania komentarzy w tym temacie.