Hiszpania, La Liga, Barcelona - Real 1:3 (Ramos 63 min.)
#67 Ramos strzeli, @5,00 Betsson, 20j
80j
#68 Real lub remis i powyżej 1,5 gola, @2,23
Unibet, 20j
24,6j
El Clasico... nie wiem kompletnie jak ugryźć ten mecz, forma jednych i drugich lekko mówiąc nieciekawa, myślałem o golach, kartkach czy rożnych, ale jakoś do niczego nie jestem do końca przekonany. Mój wybór padł na bramkę...Sergio Ramosa, wiadomo nie od dziś, że w drużynie Madrytu on najbardziej identyfikuje się z Realem, nigdy nie odpuszcza, melduje się w polu karnym rywali przy każdym stałym fragmencie gry, wykonuje jedenastki w ekipie Królewskich, a karnego w takim spotkaniu nie można wykluczyć, jest specjalistą od strzelania ważnych goli, czy to w finale Ligi Mistrzów, czy też w Gran Derbi. W poprzednim sezonie pobił dwa rekordy w
La Liga został pierwszym obrońcą, który zdobył 11 goli w sezonie oraz został najskuteczniejszym obrońcą ligi hiszpańskiej w historii, ma w niej obecnie 73 gole, a ogólnie w karierze klubowej strzelił już 103 gole, dokładając do tego 20 bramek w drużynie narodowej Hiszpanii to wynik jest imponujący, nie jeden napastnik nie powstydziłby się takiego wyniku, a mówimy o obrońcy. Podsumowując liczę, że po ostatnich kompromitujących meczach kapitan Realu, który wraca do składu po kontuzji poprowadzi Real do wygranej, a przynajmniej do remisu, sam będzie raz po raz nękał defensywę Barcelony i mam nadzieję, że chociaż w jednej ze swoich wypraw pod pole karne rywali uda mu się zdobyć gola, a jak nie to tak jak napisałem wcześniej, gdyby był rzut karny to wykona go kapitan Królewskich. Ogólnie ciężko mi uwierzyć w 3 kolejną porażkę Realu, uważam, że Zidane dobierze odpowiednią taktykę, a mobilizacji na takie spotkanie nie zabraknie nikomu.