Od tej pory będą tutaj grane tylko gale bokserskie oraz mma, sporadycznie inne dyscypliny.
MMA Attack 3
Juha-Pekka Vainikainen -
Piotr Hallmann 1.33
Główną bronią Fina jest grappling, Hallmann jest mistrzem kończenia walk przed czasem, ale jak dla mnie nie miał jeszcze mocnego rywala, jest naszym 3cim lekkim, Fin dość solidny, ale nie powinien zagrozić Polakowi w parterze, który jest jego główną bronią. Przewiduje tutaj 2 scenariusze: pierwszy to Hallmann wygra po jednogłośnej decyzji lub (pół żartem pół serio) udusi go w parterze jak to zrobił 2 lata temu inny Polak Maciej Polok ????
Oskar Piechota - Livio Victoriano 1.39
Oskar ma za sobą solidnie przepracowany obóz w Wałczu z polską czołówką
mma, powtórzył MP w grapplingu gdzie pokonał m.in. Rafała Moksa, ale również ostatnio sporo pracował jak sam mówi nad boksem, gdy ogladałem ostatnią walke Victoriano, Oscar gdyby był na miejscu jego przeciwnika skończyłby go przed czasem już na początku walki i tak właśnie przewiduje, zwycięstwo Oskara przez dźwignie lub duszenie. W stójce Victoriano nie ma czym zaskoczyć Oskara w parterze tym bardziej, ciekawy jestem jego taktyki na to spotkanie, czyżby kolejny ekspresowy win Piechoty?
Robert Burneika - Dawid Ozdoba 1.30
e: (nigdy więcej freak fight'ów)
Koksu 3 razy silniejszy, cięższy o ponad 30 kg to mówi samo za siebie nawet jak Ozdoba bedzie go trafiać to nie zrobi to na nim większego wrażenia, a wystarczy, że zostanie raz trafiony i bedzie po walce. KO by Koksu
Stav Economou -
Damian Grabowski 1.18
Tutaj chyba nikt nie ma wątpliwości kto wygra, naszemu najlepszemu ciężkiemu brakuje walk będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony, nie ma słabych punktów, jest to zawodnik kompletny i nie ma prawa przegrywać z takimi rywalami. Stav to twardy facet dlatego myślę, że Damian wygra przez jednogłośną decyzje.
Wes Swofford -
Tomasz Drwal 1.25
Tomek dawno nie walczył, ale wiem z pewnej ręki, że cały czas był w cyklu treningowym, przygotowania do gali też są solidne, na swoim terenie powinien wygrać przez decyzje, w razie czego sędziowie pomogą
Bojan Velickovic -
Krzysztof Jotko 1.50
Krzysiek jak i Bojan bardzo solidni w parterze jak i stójce, na pewno nie bedzie lekko, ale Jotko powinien to wygrać na punkty. Miałem odpuscić tą walke, ale jest pare faktów które przemawiają na Krzyśkiem i co skłoniło mnie do zagrania na niego: niektórzy narzekają na jego kondycje, ale teraz nie bedzie już zbijac 13kg a tylko 5 co przy tej kategori wagowej to pikuś, ma solidnie przepracowany obóz z Sobottą w Brazyli, gdzie trenowali m.in u Andersona Silvy, dostał szanse walki w głównej karcie wiec mobilizacja bedzie spora, moc też. Moim zdaniem będzie trzymał walke w stójce i tam punktował oraz szukał sprowadzeń. Jednogłośna decyzja dla Jotko.
Tymoteusz Swiatek -
Marcin Lasota 1.66
Lasota nr1 polskiego
mma kategorii piórkowej w Polsce, Swiątek nr2 i rekord zrobiony na słabych zawodnikach, Lasota ma dużo lepszy parter a w stójce Swiatek nie jest w stanie jemu zagrozić, chyba że jakimś atakiem "rozpaczy" na co Lasota sobie na pewno nie pozwoli kontrując szybkim sprowadzeniem, jest tutaj dla mnie dużym faworytem i nic dziwnego, że kursy na niego tak poleciały, bo aż do 1.30.
plus
Jon Jones - Chael Sonnen 1.11
plus
Gala bokserska w Wielkiej Brytanii
Deontay Wilder - Audley Harrison 1.18 (zakład bez remisu)
AKO 11,57
1000=11570