Biathlon sztafera 15:30 MARATHONBET
1. Rosja - Niemcy , 2 @ 2,35
Stawka 100 EWK 235
/ dziś obstawiałem ostatni raz
biathlon..
Wg mnie mamy tu value, w Rosji nie ma Garaniczeva zamiast tego jest drewniany Volkov. Bardzo jestem anty nastawiony do reprezentacji Niemiec, ale bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Boehm w sztafecie mieszanej. Pierwsza zmina Volkov- Lesser, wydaje mi się że pewne strzelanie obu Panów , przewaga biegowa po stronie Niemca. Druga zmiana Boehm - Ustugov - strzelania na podobnym poziomie ( mam nadzieje ze Niemiec mnie nie zawiedzie bo wierze w niego) , bieg chyba minimalnie po stronie Rosjanina, ale cięzko to dokłandie przewidzieć bo wiele zależy i zależało od smarowania na tych Igrzyskach. Trzecia zmiana. Dyma Małyszko i Arnd Peifer, Dyma wielokrotnie pokazywał że umie pudłować szczególnie jeśli chodzi o pozycje stojąc , Niemiec pewny na strzelnicy. Obydwaj nic szczególnego jeśli chodzi o bieg nie pokazują. Stawiam tu na Niemca bo jak już kiedyś wczesnie pisałem Małyszko chyba z Polakami na Igrzyska szykował forme ( jego czasy w biegu spadły o 200 procent ). Na końcu Schemp i Shipulin - remis na strzelnicy i wbiegu. Po genialnym biegu Antona w spirncie myślałem że przy lepszym strzelaniu będzie gwiazdą tą igrzysk - zawiodłem się i na pewno nie biega lepiej od Schempa. Szanse ?
Niemcy 60% -
Rosja 40% a więc Value wg mnie jest .
2.
Białoruś - Bułgaria ,1 @ 1,44
Włochy - Czechy,1 @ 1,75 
Stawka 100 EWK 252
Szybko bo nie mam czasu ???? ,
Białoruś - Bułgaria typ opieram na tylko na tym że wszyscy Białorusini byli przed Bułgarami w sprincie , to info starcza mi żeby stawiać na tą drużynę. Bez Slesingra Czesi , wiec dwóch "słabiaków" tam bedzie biegło , Włosi z doświadczonym De lorenzim na pierwszej zmianie, więc na spokoju ją przebiegnie a Czech się może zagotować. Pary Soukup - Windisch , Moravec - Hofer stawiam na remis. Natomiast na Trzeciej zmianie może dziać się wszystko, przy czym Czech zdecydowanie mniej doświadczony i ojechany w sztafetach.
3.
Norwegia wygra
Stawka 100 EWK 190
Jak bracia boe jakiejś głupoty nie zrobia to raczej wygrają. CHODŹ
NIEMCY SĄ GROŹNI , nie wiem jak zdrowie Fourcada , zawiódł mnie bardzo w sztafecie mieszanej. Brak rywalizacji na ostatnim okrążeniu nie jest fair play i straciłem do niego szacunek. Nie wiem czy jest już zdrowy czy nie, dlatego nic nie gram w strone Francji.
Pierwsza zmiana , tak tylko podaje typy, KTÓRYCH SAM NIE GRAM
1.Bailey, Lowell - Pidruchnyi, Dmytro,1 @1,44
2. Lesser - Volkov , 1 @ 1,68