>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Typy & Analizy

ffilip 123

ffilip

Użytkownik
Witam mamy dziś dzień 1 wrzesnia w dodatku jest to poniedziałek czyli krótko mówiąc mamy idealny moment do rozpoczęcia jakiegos nowego etapu w naszym zyciu. Dla jednych jest to rzucenie papierosów, zwiększenie aktywnosci fizycznej itp. Moja najwazniejsza zmiana (z uwagi na to ze dotyczy was moi drodzy czytelnicy) to rozpoczęcie przemyślanej gry bukmacherskiej.
Zaczynam od 50zł i gry kuponów z kursami 2.00-3.00 ale w dalszej perspektywie, jesli po 20-30 typach skutecznosc bedzie ponad 50%, planuje grac za duzo wieksze stawki 200zł - 1000zł na kupon. Najlepiej jesli zbuduje odpowiedni kapitał do takiej gry z tych 50zł ????​
1 Wrzesień - Poniedziałek - Kupon 1 i 2​

Na górze kuponów zawsze beda typy z najwiekszym prawdopodobieństwem trafienia, a na dole te z najniższym.
Kupon 1:
17:30 FC Kooteepee - FC Haka Valkeakoski typ 1X 1,26 3:0
19:45 FC Schaffhausen - Winterthur typ 1X 1,33 1:4
20:30 Ekaterina Makarova - Eugenie Bouchard typ 1 1,90 2:0

Łaczny kurs 3.02 stawka 20zł ewentualna wygrana 53zł
(czemu wygrana 53 a nie 60? A no dlatego ze gram online w sts. Mozecie sie smiac z tego ze płace podatek ale wole grac w legalnym buku i jesli bedą gral dochodowo, wole te zyski opodatkowac i spać spokojnie)​
Kupon 2
17:30 JJK Jyvaskyla - Hifk typ 1 kurs 1,35 0:4
20:45 Forli - AC Reggiana typ 1 kurs 1,35 1:0
20:30 Brest - Nancy typ 1 kurs 1,29 2:0
19:00 Hobro - Vestsjaelland typ 1 kurs 1,38 3:1
Łaczny kurs 3,24 stawka 30zł ew. 85zł

Analizy:​

Ekaterina Makarova - Eugenie Bouchard -Analiza użytkownika Abraxas w tym temacie - http://forum.bukmacherskie.com/f153/us-open-2014-turniej-glowny-111215-5.html#post4748561)
A co z meczami 1X i dlaczego własnie 1x? Mam na to swoją teorie. Moim zdaniem większe prawdopodobieństwo ma typ w ktorym nie musi sie nic zmieniac od początku meczu do końca. No ale jeśli sie juz zmienia to bardzo czesto na korzyść gospodarzy, nawet jesli goscie strzela pierwsi bramke, cały czas gospodarze maja szanse wspięcia sie na wyzyny swoich umiejetnosci tak jak wczoraj zrobili to piłkarze Realu Sociedad grajac u siebie w meczu z Realem. po 20 minutach przegrywal 0:2 zeby wygrac pozniej 4:2. Gładko wszedl typ 1X nawet w takim meczu ! Wracając do sedna, widze w tej metodzie grania bardzo duzo prawdopodobieństwo trafionych typów, co przełozy sie na dobra skuteczność mam nadzieje. No cuż, czas pokaze. Życze wam powodzenia w typowniu swoich typow wy bukmacherskie świry ????
Podsumowanie kuponów 1,2:
Ogólnie mówiąc, pechowo dzisiaj. Ale i tak nie straciłem na bukmacherce w dzisiejszym dniu poniewaz wszedl mi inny kupon zagrany za 50zł z wygrana 106zł. Także nie musze wpłacac dodatkowych pieniedzy mam dalej 100zł na koncie i teraz sumiennie wszystko co bede gral zapisywal bede tutaj. Żeby nie oszukiwac przyjmijmy ze w tym temacie jestem -50zł (ale mam 100zł na koncie na dalszą gre)
Przechodząć do typów.. FC Schaffhausen - Winterthur, ogladałem live drugą połowe i mysle ze nie potrzebnie. W 47 minucie gospodarze objeli prowadzenie, a mogli cieszyc sie nim jedynie 4 minuty. W 51 minucie i 53 Winterthur strzelał gole. Przy wyniku 1:2 byl karny dla gospodarzy, nie strzelili go a 5 minut pozniej stracili bramke na 1:3 potem czerwona kartka i sie posypali całkowicie.
Nasuwa sie tu jeden prosty wniosek: nie ma sensu obstawiac meczów z niskich lig w ktorych pilkarze popleniaja proste bledy które przekładaja sie pozniej na wynik końcówy. Bede starał sie z kazdej porazki wyciągać cos pozytywnego. Wybaczcie ze dziele sie tym wszystkim na forum ale tak latwiej mi to podsumować ???? Może ktos na tym skorzysta.
-50zł

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Już w pierwszych dwóch kuponach stawiasz za całość swojego budżetu. Albo zwiększ budżet albo zmniejsz stawki, bo takie granie jak teraz szybko doprowadzi Cię do utraty całego budżetu, być może nawet Twoja przygoda skończy się dzisiaj jak Ci oba kupony nie wejdą, czego Ci nie życzę.
Poszukaj na forum informacji na temat stawkowania i zarządzania budżetem.

ffilip 123

ffilip

Użytkownik
Masz w 100% racje zgadzam sie ze wszystkim co napisales ale z mojego punktu widzenia wygląda to inaczej. Gram też w pokera wiec sposób zarządzania kapitałem jest mi doskonale znany. Mecze obstawiam juz ladne pare lat w tym roku jestem okolo 500zł na plusie, wiec tak na prawde mój budżet jest duzo wiekszy niz te 50zł które mialem akutalnie na koncie. Na niższe stawki nie chce za bardzo schodzic, wierze w swoje typy i jesli juz wygrywac to jakies sensowne pieniądze a nie grosze. Nie mialbym problemu z obstawieniem tych kuponów po 200zł no ale wole zacząc od malutkich stawek takich jak dzisiaj. Jesli kupony nie wejdą, bede musial sie powaznie zastanowic dlaczego nie weszły i czy taki sposób grania ma sens (1X). W razie potrzeby wplace kolejne 50zł.
Dzieki za komentarz i zachęcam innych do komentowania. Każda sugestia, rada jest mile widziana. Chetnie porozmawiam tez o innych meczach ale prosze konstruujcie tylko i wylącznie sensowne pytania. Jestem otwarty, ale zamkniety na ludzka glupote ???? Pozdrawiam

ffilip 123

ffilip

Użytkownik
2 Wrzesień​

Kupon 3
13:00 USA(-1.5)-Iran typ iran +1,5 seta kurs 1.70 2:3
18:30 Bencic B. - Peng S. typ 2 kurs 1.70 0:2 (2:6 1:6)
19:20 Syrianska FC - GAIS typ 1X kurs 1.31 2:2
Łączny kurs 3.79 stawka 30zł ew. 100zł​

Analizy do kuponu:​

USA - IRAN
(Analiza użytkownika maxti)
Po dość niespodziewanym zwycięstwie Iranu z Włochami mocno spadły kursy na zespół z Iranu, jakby nie było pokonali 3:1 jednego z faworytów do medalu, dziś przyjdzie im się zmierzyć z kolejnym faworytem, najlepszą drużyną w tego rocznej lidze światowej gdzie Irańczycy sprawili wielką sensacje pokonując między innymi Polskę, Brazylię i USA!
USA w swoim pierwszym spotkaniu dopiero po tie breku wygrało z Belgią, jeżeli szczęście dopisze Irańczykom to mają spore szanse nawet na komplet punktów​
Syrianska - GAIS​

(analiza użytkownika TyperekS)
Dziś wybierzemy się do Szwecji, gdzie Syrianska podejmie zespół GAIS. Według mnie to będzie jednostronne spotkanie. Dlaczego? Syrianska odnotowuje od 5 meczy serię bez porażki u siebie, a GAIS na wyjazdach radzi sobie bardzo źle. GAIS na 5 ostatnich wyjazdowych meczów 1 raz zwyciężył,1 raz zremisował i 3 porażki, co najważniejsze w 3 ostatnich meczach odnotowali remis i 2 porażki! Zerkając na H2H ogólne Syrianska od 3 meczy pomiędzy tymi drużynami schodzi zwycięsko. Myślę, że i tym razem podtrzymają passę i wygrają z słabym jak na tą porę GAIS&#39;em.​
Bencic Belinda-Peng Shuai​

(analiza użytkownika YEBAKA)
Kto by się spodziewał , że obie Panie będą walczyły o półfinał US Open ! ?
Zacznę od bardzo młodziutkej Bencic (58 WTA) która jest z rocznika 97.
W tym roku na hardzie to 14/7 w całej swojej karierze 34/13 .
Nie wydaje mi się , aby odpaliła jakąś petarde , że doszła aż tak daleko dlatego patrząć trzeźwo na ten mecz to ja idę w strone doświadczonej zawodniczki jaką jest Peng.
Bencić po drodze pokonała m.in. Wickmayer(64 WTA) - bez histori , w R2 Nara(33 WTA) - mecz już 3 setowy , 3R to już niespodzianka , bo pokonała Kerber(7 WTA) w dwóch setach , gdzie niemka powalczyła tylko w drugim secie ostatecznie przegrywając 7-5 ,R16 to Janković (10 WTA) - Jelena powalczyła tutaj tylko w 1 secie przegrywając 7-6.
Będzie to jej czwarty mecz na turnieju , w New Haven gdzie pomyślnie przeszła kwalifikacje odpadła właśnie w czwartym meczu przegrywając z Zahlavova-Strycova 6-4,5-7,6-3.
Peng(39 WTA) na hardzie w tym roku 22/10 w całej karierze 227/140 i taką szanse jaką dostaje dziś Peng może już nie dostać , bo Shuai jest zawodniczką preferującą nawierzchnie twardą , a Bencić nie wydaje mi się aby była przygotowana aż tak optymalnie , aby dojść do finału czy półfinału.
Na US Open pokonała w 1R Zheng(57 WTA) 6-3,6-3 , a póżniej po kolei Radwańska (5 WTA) , Vinci (30 WTA), Safarova (15 WTA) po 6-3, 6-4 każda z nich . Warto dodać ,że Safarova jest w świetnej formie i tutaj bardzo się zdziwiłem ,że Peng ją ograła bo Lucia zanotowała najwyższe miejsce w swojej karierze w rankingu WTA .​

+20zł

Otrzymane punkty reputacji: +3
ffilip 123

ffilip

Użytkownik
2 Wrzesień
Kupon 4

20:45 FC Barnsley - York City typ over 2.5 kurs 1.90 2:0
20:45 Peterborough United - Leyton typ poniżej 3.5 gola kurs 1.35 1:3
20:45 Stevenage F.c. - Gillingham typ 1X kurs 1.35 0:1
Łaczny kurs 3.48 stawka 20zł ew. 60zł
(zaczyna mnie wkurzać te oszukiwanie podatkowe w stsach, no ale to polska firma wiec nie może byc lekko.. )​

Analizy:

20:45 FC Barnsley - York City
Dziś zaczyna sie 1/32 JOHNSTONE&#39;S PAINT TROPHY a finał tych rozgrywek rozgrywany jest na Wembley a to z pewnoscią mobilizuje zawodnikow do gry na najwyzszym swoim poziomie.

Menadżer Barnsley Danny Wilson oznajmił przed tym meczem ze chce aby jego zespół długo grał w tym pucharze i dlatego wystawia silny skład. Chwalił też trenera York City, jest to jego dawny przyjaciel i mówi ze wykonuje swiętną robote w swoim klubie.

Wyczytałem ze w regulaminie jest taka adnotacja, iż przykladowo Barnsley nie moze wymienic wiecej niz 5 graczy w skladzie na dzisiejszy mecz, w porownaniu ze składem na ostatni mecz ligowy. Także zagraja prawie podstawowym skladem. W drużynie gosci wraca po 5 miesiecznej kontuzji 23 letni podstawowy napastnik Wes Fletcher.

W Moim odczuciu Barnsley jest tutaj oczywiscie fawortyem, stać ich nawet na strzelenie 4 bramek ale w ostatnich swoich 5 meczach tracili co najmniej 1 gola. W tym upatruje szanse na strzelenie gola przez gosci. Mysle z linia 2.5 gola zostanie spokojnie pokryta w tym meczu. Jest to puchar druzyny nie kalkulują, przez cały mecz dążą do strzelnia gola i w tym meczu nie może być inaczej.​

Podsumowanie Dnia​

Ogólny bilans dnia to odrobione straty z dnia wczorajszego i powrót do punktu wyjsciowego czyli 50zł na koncie.
Bilans zysków i strat = 0zł​

Podsumowanie kuponu nr. 3​

Kupon idealny. Od początku byłem pewny typów, dlatego obstawiłem za 30zł. Iran pewnie wygrał z USA, Pani Peng również poradziła sobie bez problemów z Belindą która spaliła sie psychicznie. Przewidywałem to, wkoncu ma tylko 17 lat i grała o połfinał US Open.. (ogladałem mecz).

Podsumowanie kuponu nr. 4​

Przegrałem ze swoją pazernością i pójściem na łatwiznę. W internecie czytałem tylko o meczu Barnsley - York i mimo wszystko moge powiedziec ze wytypował go dobrze. Na początku chcialem grac czyste 1 na gospodarzy, ale pozniej pomyslalem ze moze paść dużo bramek a korzystny wynik moze uzyskać każda z druzyn. Niestety w pierwszej połowie nie padla bramka mimo wielu okazji, mecz rozkrecił sie kiedy to Cole w 63 minucie strzelił na 1:0. W 81 minucie padła bramka na 2:0 i w tym wszystko zabrakło tylko gola gosci, na których liczylem i myślałem ze pokażą sie z lepszej strony. Typ uważam za dobry niestety jak to czesto sie zdarza zabrakło szczescia.

Co do pozostałych dwóch meczy z typami ponizej 2.5 gola i 1X to szkoda słów. Nie znalazłem zadnych sensownych argumentów dotyczących moich decyzji. Zachowałem sie jak zwykły amator ???? Ten temat który tutaj załozyłem, pozwala mi łatwiej dostrzec swoje błedy, jestem pewny ze wiecej tych samych nie bede popełniał. Możecie byc pewni ze typy które bedą sie pojawiać w tym temacie, z kazdym dniem będą mialy coraz wiecej argumentów przemawiających za sobą. W dodatku robiąc rachunek sumienia, myśle ze 2 kupony dziennie to za dużo. Chyba ze na prawdę dostępna oferta meczowa pozwoli na sklejenie dwóch kuponow z przeanalizowanymi typami i kursami około 3.00.​

Bilans: 0zł

ffilip 123

ffilip

Użytkownik
3 Wrzesnia​

kupon 5 (Nocny)​

00:30 Parana - Sampaio Correa MA typ 1X kurs 1.28 0:0
00:30 Atletico GO - Boa Esporte typ ponad 2.5 gola w meczu kurs 2.0 0:3

01:00 Bautista Agut R. - Federer R. typ Bautista Agut wygra pierwszego Seta kurs 4.60 (4:6)
Łaczny kurs 11.70 stawka 10zł ew. 108zł

Analizy:

Bautista Agut R. - Federer R.​

Najtrudniejszy typ na kuponie, licze w tym wypadku tylko i wyłącznie na szczescie i bardzo dobrą postawe Bautisty Aguta. Stawka jest warta ryzyka. Na tym etapie gdy zaczynam gre od 50zł, musze wiecej ryzykowac i grać czesciej tak aby jak najszybciej pomnożyć pieniądze i dojsc do docelowych stawek 100-1000zł na kupon. Dlatego w tym przypadku bez wachania podejmuje ryzyko. Sytuacja tego wymaga.
------------------------------------------------------------------
(analiza użytkownika AKA SHAKAL który typuje zwycięstwo Bautisty)
Nie zapominajmy, że Federer ma już swoje lata i pomimo, że gra w tym sezonie na genialnym poziomie, to jednak strata seta tym bardziej na szlemie przeciwko walczącemu Hiszpanowi może się przydarzyć, tak też było z Granollersem. Rok temu mało ktoś się spodziewał, że Federer nie wygra nawet jednego seta z Tommym Robredo z którym wtedy miał H2H 10:0.
Bautista-Agut w tym sezonie gra bardzo dobrze, wygrał dwa turnieje, zaliczył półfinał w Madrycie i Auckland, podczas turnieju Australian Open pokonał Del Potro po 5 setach i urwał set w 4 rundzie Dimitrovowi. Na US Open pomimo 5 setów w 1 rundzie z Haider-Maurerem w reszcie meczów pewnie i bezproblemowo wygrał.
Dla osób lubiących mniejsze ryzyko polecam zagrać tylko +2,5 seta.

Atletico - Boa
oba zespoly bramkostrzelne co potwierdziły w ostatnich 5 meczach. Przy odrobinie szczescia w podbramkowych sytuacjach z pewnoscią bedzie wiecej niz 2.5 gola.

Parana - Sampaio Correa MA
Parana na ostatnie 5 meczy wygrała 4. Są w świetnej formie i mają bardzo duże szanse na wygranie w tym meczu. Ja jednak postawie z podpórką na wygraną gospodarzy i w najgorszym wypadku remis.

Podsumowanie:​
Tenis nie wszedł chociaz oglądałem mecz i powiem wam szczerze ze sie nie zawiodłem, było blisko. Gdyby nie pierwsze 2 szybkie przełamania federera to nie byłoby mu tak łatwo. Hiszpan bardzo walczył i mial swietne zagrania. Była juz piłka setowa przy stanie 5:1 dla federera a mimo to Hiszpan potrafil wygrac 3 gemy z rzedu i dojsc do stanu 5:4. Niestety za pozno zaczeło mu wychodzic w tym meczu i przegrał pierwszego seta, któreo Federer zakonczyl asem. Podsumowując kupon byl warty zagrania, było blisko no i odrabiamy straty dzisiaj​
Bilans - 10

ffilip 123

ffilip

Użytkownik
3 Wrzesień​

Kupon 6​

15:00 Hokej - Magnitogorsk v Dyn. Moskwa typ ponad 4.5 gola w meczu kurs 1.60
12:30 Suwon - Busan typ 1 kurs 1.70
12:00 Yokohama F Marinos - Kashiwa Reysol typ 1X kurs 1.29
12:00 Vissel Kobe - Gamba Osaka typ 1X kurs 1. 52
Łączny kurs 5.30 Stawka 30zł Ew. 140zł

Magnitorsk v Dynamo Moskwa
(analiza użytkownika jack13 który stawia ponad 5.5 gola w meczu)

Konie wakacji oznacz że powoli do życia będą się budzić rozgrywki hokeja i już w środę rozgrywki zainauguruje druga najlepsza liga świata Rosyjska KHL, a rozpoczniemy od razu od hitu. Ustępujący rok temu mistrz kraju Dynamo Moskwa będzie podejmować na wyjeździe nowego mistrza Magnitogorsk. Wiadomo jest to początek sezonu i wszystko jest możliwe w tych starciach ale na początek warto inwestować w overy.
Gospodarze zasłużenie sięgnęli po tytuł chodź w finale Lev Praga postawił bardzo ciężkie warunki. Po takim sezonie rewolucji kadrowej nie można było oczekiwać, zaszły tylko kosmetyczne zmiany zespół uzupełnili obrońca Batryshin oraz doświadczeni napastnicy Shafigulin i Yakutsenia. Najsilniejszą bronią zespołu jest i będzie atak z fantastyczną pierwszą trójką w przodzie Mozyakin, Kovar,Zarpipov która we wszystkich statystykach strzeleckich przewodziła w stawce. Okres przygotowawczy przepracowany bardzo dobrze oczywiście były wpadki ale to rzecz norma. Tuż przed startem ligi wygrali jednak trzy bardzo trudne mecze potwierdzając że znowu ofensywa będzie ich głównym atutem.
Dynamo jak obrońca tytułu rok temu odpadł już w pierwszej rundzie play-off, przegrywając rywalizacje z Lokomotiwem 4:3. Zapowiadało się długo na to ze autor sukcesów tego klubu Oleg Znarok odejdzie by prowadzić reprezentacje Rosji i tak też się stało jego następcą został asystent Harijs Vitolins. Jeśli chodzi o kadrę to też wielu zmian nie było. Stracili co prawda świetnego napastnika Komarova, który wyjechał do Toronto ale w jego miejsce sprowadzono dwóch nowych Kaspers Daugavins i Nikołaj Żerdiew. Ten drugi jest niezwykle utalentowany do gry w hokeja ale przy tym lubi towarzyskie życie co dobija się na jego grze i zaangażowaniu. Tak więc znowu będą się liczyć, w sparingach były wpadki jak i świetna gra, w ostatnim starciu ograli CSKA 5:3 co pokazuje że forma w przodach jest.
Tak jak wspomniałem jest to początek sezonu a więc forma obu ekip nie będzie najwyższa stąd typ na over, bo błędy na pewno będą się pojawiać a indywidualności po obu stronach w ofensywie zdecydowanie będą potrafiły to wykorzystać.​

-------------------------------------------------------------------
2 mecze Yokohama F Marinos - Kashiwa Reysol i Vissel Kobe - Gamba Osaka wybrane po krótkiej analize h2h i 5 ostatnich meczy. Gospodarze maja szanse na wygraną mimo ze minimalnie faworyzowani są gospodarze.​

Suwon - Busan​

Typ wybrany po analizie 5 ostatnich meczy i h2h a wyglada to tak ze Suwon na swoje ostatnie 5 meczy wygrał 2 jeden zremisowal i dwa razy przegrał jednak przegrywał tylko na wyjezdzie. Busan to ostatnia druzyna w tabeli która na swoje ostatnie 5 meczy wygrała 1 a 4 przegrała.
W ostatnich 5 meczach pomiedzy tymi druzynami 4 razy wygrał Suwon a raz Busan. Podsumowując typ ma duze szanse na wejscie, tak jak i cały kupon ale wiadomo szczescie musi troszke pomóc.

Bilans - 40

ffilip 123

ffilip

Użytkownik
Wczoraj zostało mi 10zł na koncie. Postanowiłem puscic za 10zł kupon z wiekszym kursem bo kilka meczy wpadło mi w oko i jak sie pozniej okazało to był strzał w 10. Obstawiłem w meczach towarzyskich na wygraną USA pozniej na Anglie i ostatecznie na Argentyne. Wszystkie mecze weszły i w taki sposob z 10zł zrobilem 160zł. Pozniej szybki typ live w meczu tenisa na over 10.5 gema po kursie 2.60 w meczu Wawrinki i Japończyka i w ten sposob zakonczylem dzien majac 200zł na koncie. Teraz z tymi 200zł przystepuje do dalszej gry jednak zaznaczam zeby nie oszukiwac ze w tym temacie jestem caly czas -40zł.

Na dzisiaj dwa kupony jeden z wiekszym kursem za 20zł a drugi za 80zł w miare pewniejszy bo z mniejsza iloscią meczy.

4 wrzesień​

Kupon 7​

13:00 Portoryko - USA typ portoryko +2.5 seta kurs 2.70
14:00 KHL - Omsk - Nowokuznieck typ 1 kurs 1.38
15:00 KHL - Astana - Ufa typ 1 kurs 2.15
19:00 KHL - Sl. Bratysława - Medv. Zagreb typ 1 kurs 2.15
Łaczny kurs 17.22 stawka 20zł ew. 300zł

Kupon 8​

14:00 KHL - Omsk - Nowokuznieck typ 1 kurs 1.38
15:00 KHL - Astana - Ufa typ 1 kurs 2.15
19:00 KHL - Sl. Bratysława - Medv. Zagreb typ ponad 4.5 gola kurs 1.60​
Łaczny kurs 4.75 stawka 80zł ew. 334zł​

Omsk - Novokuznetsk
(analiza uzytkownika JuanRoman08)

Jak pokazał nam pierwszy mecz sezonu nic nie jest takie oczywiste jak się wydaje. Dlatego proponuje z dużym dystansem podchodzić do tych pierwszych kolejek. Jeśli chodzi o wybrane przeze mnie spotkanie to zdecydowanym faworytem jest Avangard, który w spotkaniach przedsezonowych pokazywał, że zamierza wejść w sezon &quot;z buta&quot;. Omsk wygrał wszystkie towarzyskie spotkania, w tym dwukrotnie pokonywał dzisiejszego rywala i to różnicą 3 bramek w obu przypadkach. Sciagnięcie do klubu takich zawodników jak Sobotka, Gustafsson, Wandell czy Barulin świadczy o tym, że w Omsku poważnie myślą o czołowych miejscach na koniec sezonu. Ostatni sezon to pasmo niepowodzeń i ciężkie chwile dla klubu, teraz wydaje się być wszystko poukładane, są nowi zawodnicy jest dobra atmosfera, drużyna wygrywa. Jeśli chodzi o gości to sporo zmian w składzie i tak naprawdę nie wiadomo czego się spodziewać, ale ja nie stawiałbym ich w gronie faworytów, ani też drużyn, które mogą powalczyć o czołowe lokaty.
Omsk w mojej ocenie dziś powtórzy wynik z pre-season i spokojnie ograją rywala, tak wiem jest to pierwszy mecz, ale będę bardzo zdziwiony jeśli gospodarze dziś stracą jakieklowiek punkty.

Po nieudanym sezonie 2013/2014 dla druzyny z Omska, kiedy to po raz pierwszy w historii klub nie awansowal do playoffow KHL, pewnym bylo, ze potrzebne sa zmiany. Juz w marcu prace stracil Milos Riha, dotychczasowy szkoleniowiec, ktory przyjmowany byl przeciez przed sezonem z wielkimi nadziejami - zdobywca pucharu Gagarina z Atlantem i trener roku KHL 2010/2011, mial w koncu doprowadzic klub do upragnionego zwyciestwa w lidze. Jednak styl zespolu i tymbardziej wyniki zadecydowaly o pozegnaniu sie z Riha. To z pewnoscia dobra decyzja, bo zespol gral fatalnie, az przykro sie to ogladalo Miejsce Czecha zajal nowy-stary trener Raimo Summanen, ktory doprowadzil Omsk do najwiekszego poki co sukcesu - zdobycie pucharu kontynentu i wicemistrzostwa KHL w sezonie 11/12. Patrzac na wyniki w presezonie, oraz styl w jakim prezentuje sie druzyna, to chyba najlepszy transfer jaki klub mogl przeprowadzic. Co do zmian w kadrze, z Omska odeszlo kilku zawodnikow, lecz warto wspomniec tu o 3 nazwiskach - Kostistyn, Karlsson i Baranka. Śmiem jednak twierdzic, ze po miesiacu gry takich zawodnikow jak odpowiednio - Sobotka i Parshin, Barulin i Gustafsson, nikt za nimi tesknic nie bedzie. &quot;Orły&quot; nie dosc, ze zostala wzmocniona kadrowo, to zaczela grac naprawde fajny widowiskowy hokej. W ostatnich 5 sparingach pokonala 5 roznych druzyn z KHL, wygrywajac kazde ze spotkan minimum 2 bramkami i notujac ogolny bilans 27-11. Co ciekawe, jeden z nich rozegrala z czwartkowym rywalem - druzyna Metallurga. Mecz zakonczyl sie wynikiem 6-3, chociaz Orły prowadzily juz 6-0. Niestety praktycznie gol samobojczy, nastepnie gol w oslabieniu i trzeci przy zaslonietym bramkarzu, sprawily, ze wygrana mimo ogolnej przewagi byla mniej okazala.

Avangard Omsk - Metallurg Novokuznetsk
(analiza użytkownika Mombik)

Druzyna z Novokuznetska, to jedna z najslabszych druzyn KHL. W ubieglym sezonie tak jak Avangard, Metallurg nie zakwalifikowal sie do playoffow, nie bylo to jednak zdziwieniem, bo zespol ten w playoffach KHL nie zagral jeszcze ani razu XD Ponadto zespol stracil wielu znaczacych zawodnikow - odeszla 2 podstawowych obroncow - Giroux i Mantyla, oraz sporo zawodnikow ofensywnych m.in McLean i Lapenkov. Podsumowujac z druzyny odeszlo 7 z 10 najlepiej punktujacych zawodnikow ubieglego sezonu! Jesli straty w ataku w minimalny sposob zrekompensowali sobie przyjsciem Ryana Stoa i Tomasa Rachunka (jedyne godne uwagi transfery), to jednak nie ma sie co oszukiwac w obronie nie zbawia zawodnicy jak Lashoff (lamaga ktora pamietam z NHL, w ubieglym sezonie -22 w SHL XD) czy Fairchild sprowadzony ze sredniaka AHL. Nie bez powodu Metallurg u bukmacherow ma NAJMNIEJSZE szanse na zdobycie mistrzostwa, mniejsze nawet od Yugry czy Neftekhimiku. Gra defensywna wyglada tragicznie, obroncy wygladaja jak statysci - co mozna bylo zobaczyc w ostatnim meczu tych druzyn.

Moj typ na ten mecz to zdecydowane zwyciestwo druzyny Avangarda Omsk. Po pechowej 3 tercji, napastnik Orlow Sergiei Kalinin mowil, ze trener uczula ich na walke do konca, ze beda nad tym pracowac. Nastepne dwa mecze Omsk wygral zdobywajac 9 bramek, tracac tylko 2 w 2 tercji meczu z druzyna z Niznekamska. Uwazam, ze do premierowego meczu w nowym sezonie zawodnicy Avangarda wyjda w 100% skoncentrowani i bezproblemowo wygraja z Metallurgiem. Kibice zgromadzeni w 10 000 hali Omsk oczekuja mocnego wejscia w sezon, nie mam watpliwosci, ze sie nie zawioda.

Barys Astana - Salvat Ulajev Ufa
(analiza użytkownika Misieklemur)

Klub ze stolicy Kazachstanu podejmuje jako gospodarz Ulajevskiego Salvata. Na wstępie zaznaczyć trzeba, że u Kazachów gra się ciężko; nawet bardzo ciężko. Fanatyczni kibice, arena wypełniona po brzegi, do tego jeszcze rodowici kazachstańscy hokeiści, którzy grają jak szaleni, szczególnie w defensywie, często przyjmując uderzany krążek na ciało, aby zapobiec ewentualnej utracie bramki.
Zaznaczyć trzeba, mimo, że jest to powszechnie wiadome, iż KHL to moloch. Mimo, że odległość z metropolii Ufa do Astany, nie jest największa jak na realia KHL, to mimo wszystko jest to uciążliwa podróż.
Co do składu gospodarzy. Jan Laco... Znana postać bramkarska światowego hokeja. Ja powiem szczerze, jest to bardzo dobry zawodnik, jednakże zdarzają się dni w których zachowuje się tak jakby zażył nadmierną ilość fencyklidyny... I patrzeć na to nie można. Niemniej znana twarz, i teoretyczne wzmocnienie klubu gospodarzy. Dalej obrona, gdzie jak już pisałem po części jest to solidna formacja, gdzie nie brakuje fanatycznie broniących Kazachów, z drugiej strony czasami są zbyt: &quot;gorący&quot;, i dopuszczają się bezsensownych przewinień (ot taki temperament). Dalej atak: tutaj jest naprawdę super, najważniejszą przesłanką jest tutaj przedłużenie kontraktu przez Dallamana, który to jest arcygwiazdą nie tylko klubu ze stolicy Kazachstanu, ale i w ogóle KHL. Dalej Boyd, Dawes, Bochenski. Te nazwiska mówią same za siebie. Widać, że apetyty w Astanie nie zmalały po poprzednim sezonie, wręcz przeciwnie.
Goście. Cóż no, z sezonu na sezon bledną w oczach. Wiele świetnych nazwisk odeszło z Ufy. Co nie oznacza, że nie przyszło trochę nowych, i jest w tym zespole kilku świetnych zawodników. Ogólnie kwestie bramkarskie, tutaj mnie jakoś specjalnie nie przekonują i tyle.
Reasumując, cóż jak to zwykle w hokeju wiele zależy od postawy bramkarzy. Myślę, jednak, ze Laco, będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony, i udowodnić, że zasługuje na swój intratny kontrakt.
Mój typ to wygrana gości, i tak też powinno być w stopce. Życzę wysokich wygranych. Cześć.​

Portoryko - USA

(analiza użytkownia Intelowiec)

Dziś nieco nietypowy typ, ale mający ogromne szanse powodzenia. Kurs oferowany przez bukmacherów na wygranie jednego tylko seta przez Portoryko mnie wystarczająco do tego zachęcił. Oto przesłanki ku temu, aby tak właśnie miało się stać:

- Portoryko nie jest aż tak słabą drużyną, jak wskazują pierwsze dwa wyniki na mistrzostwach.

Co prawda turnieju nie zwojują, ale mają na tyle ambicji i umiejętności, żeby jeszcze napsuć krwi faworytom. Jak to południowcy, powalczyli całkiem fajnie z Francuzami, przegrywając na przewagi wszystkie partie, więc od razu spadła wiara i z Belgami nie istnieli. Nie sądzę jednak, aby ten dołek się pogłębiał i żeby kompletnie w podświadomości odpuścili mecz ze Stanami. Wręcz przeciwnie - znów powinni nabrać wiatru w żagle i spróbować powalczyć.

Jeśli spojrzymy na ich wyniki z poprzedniego Mundialu (gdzie co prawda Soto był 4 lata młodszy), to mamy:

1 runda: z Australią 3:1, z Kamerunem 3:0, z Rosją 2:3 i awans
2 runda: z Niemcami 0:3 i z Włochami 1:3

- USA nie prezentuje jeszcze olimpijskiej formy i nie gra na tyle, na ile potrafi. Świadczą o tym porażka z rewelacyjnym Iranem i zwycięstwo z Belgami - oba mecze pięciosetowe.

Po dwóch tiebreakach może również ujść nieco z Amerykanów powietrze.

- Statystyki bezpośrednich spotkań od 2007 roku: 5 meczów - 1 wygrana Portoryko i 4 USA, ale tylko jeden mecz bez straty seta

Wszystko więc wskazuje na to, że nie tylko Portoryko stać na jedną partię w tym meczu, ale o 13 obejrzymy ciekawe widowisko z wyrównanymi szansami obu zespołów.​

Do góry Bottom