>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typowanie to nierówna walka

P 0

prawdziwapilka

Użytkownik
T-Mobile Ekstraklasa Środa 18:45
Lech Poznań - Górnik Zabrze
Typ: 1
Kurs: 1,65
STS (bukmacher naziemny)
Stawka: 10/10 (100%)

Witam wszystkich forumowiczów. Zanim napiszę o meczu pozwólcie, że opiszę trochę swoją sytuację. Większość z Was zapewne nawet nie podejrzewa jakie „wałki” odchodzą w tej naszej kochanej lidze, dlatego też warto trochę pokazać jak to jest. Oczywiście inne ligi piłkarskie (oraz innych sportów) również nie są „święte”, ale skoncentruję się na czymś co wiem i czego byłem świadkiem.

Każdy z nas co jakiś czas słyszy, że PZPN narozrabiał to czy tamto. Czasami przypomni się nam aferę korupcyjną, poda kilka nazwisk, opowie coś o wrocławskiej prokuraturze oraz opowie bajki, że już nasza liga jest „zdrowa”. Nic z tego Panie i Panowie!

Od 7 lat jestem przyjacielem człowieka, który w piłce siedzi baaardzo długo, a nawet jeszcze dłużej. Pracował w Gwarku Zabrze, Odrze Wodzisław, GKSie Katowice, Rakowie Częstochowa, a ostatnio w Górniku Zabrze. Jak się kręci „lody” na polskiej piłce? To jest temat na dłuższą opowieść: od ustawiania wyników meczów, przez lewe prowizje dla piłkarzy i managerów, po ogłaszanie upadłości i wykupywaniu klubów za bezcen. Bardzo często większość piłkarzy nawet nie wie o co chodzi, kiedy „coś” jest na rzeczy.

To jest forum bukmacherskie, więc skupimy się na wierzchołku „góry lodowej”, jakim są ustawione wyniki spotkań. Ten proceder zna każdy, kto pracował w piłce nożnej (sporcie) w Polsce (od najniższego szczebla!). Umoczonych jest bardzo wiele osób, z szanowną stacją C+ włącznie. To jest jakby prawdziwe oblicze piłki w Polsce, a te wszystkie mecze i „spektakle” to jedynie Puppet Show dla kibiców, niektórych dziennikarzy, portali sportowych i widzów TV. To nie jest żadna teoria spiskowa tylko 100% prawda.

Mecz, który odbędzie się w środę jest meczem bez żadnego ryzyka – Lech w tym spotkaniu ma zdobyć 3 punkty. Klub z Poznania odpadając z Pucharu Polski, pogrzebał szansę na europejskie puchary, dzięki tym rozgrywkom. Lech miał pecha bo trafił w ćwierćfinale PP na Wisłę, która ma odgórny nakaz zagrania w finale PP (nawet kosztem ligi) i awansowanie do pucharów. Właściciel Lecha (nazwisko każdy zna) to człowiek bardzo władczy i trochę z innej planety. Przed sezonem, pewny siły swojego zespołu, wierności kibiców i umiejętności hiszpańskiego trenera nie chciał wchodzić w „żadne” układy z innymi klubami i trochę się „przejechał”. Co mam na myśli pisząc „układy z innymi klubami”? Ano np. wymiana punktami, odpuszczanie określonych spotkań i wiele innych „bonusów”. Nasza liga nie jest bowiem bardziej „wyrównana”, jak to nam wmawiają „eksperci”, ale jest w niej coraz więcej „zobowiązań” wobec kogoś, stąd każdy z każdym może (a czasami musi) wygrać - to jest z resztą temat na grubą książkę. Mój przyjaciel, o którym wspomniałem na początku, pracując głównie w śląskiej piłce nie był osobą „świętą”. Swoje robił w procederze ustawiania meczów. Nadszedł jednak czas gdzie trzeba to wszystko obnażyć i pokazać na jakich „głupców” wychodzą kibice wierząc, że zespół gra dla nich. Mój przyjaciel i ja nie jesteśmy bez grzechu i trochę złego zrobiliśmy, jednak mamy powody, żeby robić to co teraz robimy. Uwierzcie nam jednak, że pomimo naszej niegodziwości naprawdę daleko nam do mocno zdegenerowanej kasty, którą są PZPN, telewizja oraz prezesi i czołowi działacze klubów piłkarskich w Polsce razem wzięci.

W meczu Lech-Górnik rozchodzi się o kibiców, a właściwie o ich brak. Syn właściciela klubu, zawalił sprawę jako osoba „zarządzająca”. Kibice odwracają się od Lecha i klub bardzo mało zarabia z tytułu biletów i karnetów (o wiele mniej niż zakładał przed sezonem). Punkty Lechowi są niezbędne, żeby pomarzyć o miejscu w pierwszej trójce, ale przede wszystkim żeby „zrobić” wrażenie emocji walki do samego końca o czołówkę, żeby przyciągnąć kibiców na stadion. Na ile ten plan wypali to na razie wielka niewiadoma, ale w Lechu aż kipi, bo to ostatnia deska ratunku i innych pomysłów nie mają. Górnik ma już utrzymanie, więc przyjął „ofertę” Lecha, jeśli chodzi o oddanie tych punktów. Niestety nie mogę tutaj napisać, jaka to była oferta. O całej sprawie pościgu Lecha lekko zagaiło „między wierszami” C+, pokazując materiał przed meczem Lech-Śląsk, o tym jak kiedyś Lech po fatalnej serii miał 16 meczów z rzędu bez porażki oraz w Lidze+ Extra, gdzie jeden z prowadzących wypalił, że ten koszmar Lecha może przerodzić się w coś dobrego, bo „jeśli” Lech wygra w tygodniu z Górnikiem to będzie całkiem blisko czołówki. Nie wiem na ile oni są wtajemniczeni, ale znając przeszłość wydaje mi się że sporo wiedzą o całej sprawie.

O dowody w tych wszystkich sprawach jest naprawdę bardzo trudno, bo w tym szambie „rączka, rączkę myje”, ale powalczymy. Niedługo może będziemy świadkami kolejnego oczyszczania polskiej piłki, chociaż mocno w to wątpię. W świecie futbolu korupcja była, jest i będzie i wielu ludziom nie chce się już walczyć z wiatrakami.

Tą informację powinienem podać jutro, albo najlepiej przed samym meczem, ale z tego co wiem sprawa wygranej Lecha jest już dopięta, więc śmiało można obstawiać. Najlepsze jest to, że z zasady Lech jest faworytem, więc na pewno nie będzie żadnych niewygodnych pytań odnośnie wyniku tego meczu.

Ten typ można śmiało kopiować, czy powielać dalej – jak kto woli. Wstawiajcie go na Polskich i zagranicznych forach. Ten typ sami wstawimy na wiele forów polskich oraz prześlemy go do kilku redakcji sportowych. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Znając konekcje „umoczonych” w to spotkanie pewnie nic, ale czemu nie narobić im trochę chaosu.

Jeśli macie pytania to śmiało piszcie – mamy nadzieję, że administratorzy tego forum, nie będą utrudniać, czy zabraniać konwersacji w tym temacie.

CDN…

Do góry Bottom