Po dość niespodziewanych wynikach w sesji kwalifikacyjnej, pole position zdobył Fernando Alonso (w jakich okolicznościach do tego doszło to już sobie odpuśćmy). Jednak fakt ten może przyczynić się do zwycięstwa Hiszpana w całym wyścigu. Węgierski tor jest bardzo wąski i kręty, przez co ciężko na nim wyprzedzać. Osobiście nigdy nie stawiam na zwycięzców
GP ale to właśnie zawodnik startujący z pole position będzie miał tutaj znacznie więcej szans niż pozostali. Jeśli chodzi o występ Roberta, to trochę się zawiodłem, a ponadto zdziwiła mnie dobra dyspozycja Nicka Heidfelda. Jeśli chodzi o tą parę to jest tylko jeden faworyt:
Nick Heidfeld - Robert Kubica
Typ:1

Kurs: 1.30 || Bukmacher: Bwin
Uważam, że przy dobrej pogodzie można ten wyścig pięknie rozpracować (ale słyszałem, że pogoda nie ma być najlepsza :;/: ). Przy złej pogodzie będą działy się "totalne meksyki" :mrgreen: . Jednak zakładając, że nic takiego nie będzie miało miejsce....typuję kolejną parę zawodników. Mark Webber, który wspaniale pojechał na
GP Europy również tutaj zdołał zakwalifikować sie do pierwszej 10. Trudno będzie Australijczykowi przedrzeć się bliżej podium ale ukończenie wyścigu przed zawodnikami Hondy jest jak najbardziej możliwe. Zarówno Jenson Button jak i Rubens Barichello cieniują na całej linii dlatego cięzko upatrywać ich w roli faworytów.
Mark Webber - Jenson Button
Typ: 1

Kurs: 1.45 || Bukmacher: Bwin
Mark Webber - Rubens Barichello

Kurs:1.50 || Bukmacher: Bwin
Brazylijczyk Felipe Massa, który nie zdołał zakwalifikować się do trzeciej sesji kwalifikacyjnej z powodu problemów technicznych związanych z jego Ferrari powinien przesunąć się o kilka pozycji w górę (sądzę że pewnie wyprzedzi też Kubice). W ofercie Bwin znalazłem ciekawy zakład godny zainteresowania:
Znajdzie się dwóch kierowców tej samej stajni na miejscach punktowanych?
Typ: Ferrari Kurs: 1.60 (drugi raz takiego kursu raczej szybko nie zobaczymy ;-) ) Bwin
Jeszcze kilka suchych typów:
Vitantonio Liuzzi - Sebastian Vettel Edit: Liuzzi out

Kurs: 1.65 || Buk: Bwin
Kimi Raikkonen - Fernando Alonso Edit: jak to pisałem to Alonso miał PP ;-)
Typ: 2

Kurs: 1.30 || Buk: bwin
Adrian Sutil - Sakon Yamamoto

Kurs: 1.30 || Buk: Bwin
Ten ostatni typ trochę niebezpieczny bo mogą niedojechać ;-)