Ajax - Roda 1 (-1) @ 1.45
Augsburg- Mainz X2 @ 1.45
Feyernoord- AZ Alkmaar over1,5 @ 1.25
AKO: 2.63
STAWKA: 4j
Ajax to ekipa, która jeśli jej rywal pozwoli, to 'pastwi' się nad nim niesamowicie. Obie ekipy to drużyny overowe, mniej więcej z 3,5 bramkami na spotkanie, z tym że Ajax częściej sam wypracowuje over sam, a Roda jest zespołem na którym te bramki się zbija. Wysokie ostatnie remisy Rody z Heraclesem i Den Haag, świadczą o bezsilności linii obrony. Dotychczas dostają średnio dwie bramki na mecz. Potknięcia PSV, lidera Eredivisie stara się wykorzystywać drużyna z Amsteramu, króra jak dla mnie prezentuje się lepiej od piłkarzy z Eidhoven. Liczę dziś na trafienie młodego Fischera, który gra ostatnio dobre spotkania, widać, że jest głodny gry i bramek. Bramki z Feyernoordem czy Venlo pozytywnie wpływają na częstsze podania do Fischera w podbramkowych sytuacjach. Myślę, że zaliczka większa niż jednobramkowa to nie kłopot dla Ajaxu i na ilości bramek w Holandii.
Co do Mainz, nie dziwie się ich wysokiej porażki z Bayernem. Bayern jest klasą sama dla siebie w Niemczech. Augsburg o ile zaskoczył mnie remisem z Wolfsburgiem, o tyle mecz ze źle grającym Schalke i remis na własnym stadionie nie jest niczym niezwykłym. Myślę, że Augsburg pozegna sie z Bundesligą i tylko co jakiś czas będzie 'urywał' pojedyncze punkty rywalom. Buforem bezpieczeństwa niech będzie X2.