>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Tydzien 33: Como , Bangkok

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Type: €35K+H
Surface: Outdoor Clay
Site: Via Simone Cantoni, 1, 22100 Como, Italy;
Starting Date: August 25
2013 Champion: Pablo Carreño Busta (Spain)

Type: $50K
Surface: Outdoor Hard
Starting Date:
August 25
2013 Champion: Blaž Kavčič (Slovenia)

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik

Turniej: Challanger Como (kwalifikacje), ziemna
Data: 25.08.2014, godzina 12:00
Jurgen Zopp - Gianluca Naso
Typ: Gianluca Naso
Kurs: 3.25 (bet365)

Wynik: 7:6, 6:4. Mecz niewykorzystanych szans.
Pojawienie się Zoppa na tym Challangerze wywołało we mnie lekkie zdziwienie. Gra w tym sezonie stosunkowo rzadko, a do tego jego wyniki nie pałają optymizmem. 12/8 (7/6 ziemia). Naso kiedy już gra na tym turnieju zawsze dochodzi daleko, broni ćwierćfinału z zeszłego roku, a miewał już tutaj lepsze wyniki, chociażby półfinał dwa lata temu. Dla Naso będzie to 600 mecz w karierze na ziemnych kortach, na pewno będzie starał się zaprezentować przed własną publicznością z jak najlepszej strony, aby uczcić jego prywatny jubileusz. Gianluca jest obyty na kortach ziemnych w tym roku, dużo występuję w swoim kraju. Sporo czasu poświęca grze deblowej, oznacza to, że nie jest mu obcy żaden aspekt. W grze singlowej rozegrał 64 mecze, z czego 39 wygrał, natomiast w grze podwójnej występował 32 razy, z czego w 20 przypadkach schodził z kortu jako zwycięzca. Aktualnie obaj znajdują się w trzeciej setce rankingu. Zopp (305 ATP, najwyższe 71), Naso (381 ATP, najwyższe 175). Spotkali się raz, w 2012 roku, gdzie wygrał Zopp, jednak wtedy Estończyk był w znacznie lepszej formie, a i mecz był na turnieju niezbyt interesującym Naso. Challangery we Włoszech słyną z tego, że bardzo często daleko zachodzą w nich reprezentanci tego kraju, a wygrywają z teoretycznie lepszymi zawodnikami od siebie. Co roku na tym turnieju jest wiele niespodzianek - jeżeli patrzeć na kursy. Przy takim kursie zawsze jest spore ryzyko, że zdarzenie nie wejdzie, jednak patrząc na aspekty, które poruszyłem warto zagrać chociażby za stawkę minimalną.​

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Cecchinato 1,45 ⛔

Gram tutaj zdecydowanie na Włocha, który gra u siebie. Naprawdę dobry sezon na cegle, bilans 36/16, urwał sety takim zawodnikom jak Seppi czy Montanes ograł Starace, Browna... wyniki naprawdę solidne.

A rywal na cegle bilans 1/6, wiec to mówi chyba wszystko. Porażki z zawodnikami z poziomi ITF jak Kruger czy Granollers-Pujol. Poza szybkimi nawierzchniami naprawdę nie ma czego szukać na poważnym poziomie, gra z solidnym ziemniakiem u siebie wiec jego szanse moim zdaniem minimalne na poprawienie fatalnego bilansu...

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
Ten mecz to kolejny dowód na to, że dla własnego zdrowia psychicznego lepiej po prostu odpuszczać mecze tenisowe niższej rangi grane we Włoszech. Według mnie mecz sfiksowany. Cecchinato grał tak jakby za karę. Proste piłki posyłał w aut lub siatkę, a czasami nawet... nie trafiał rakietą w piłkę. W drugim secie szli po równo w TB. Gdy &quot;dziwnym trafem&quot; (Bozoljac posłał piłkę do skończenia w aut) zrobiło się 5*:4 dla Włocha to ten zapomniałem jak się gra i oddał 3 kolejne punkty (w tym dwa swoje serwisy, wcześniej pewnie wygrywane) w banalny sposób.

F 263

fidelio

Użytkownik
Ten mecz to kolejny dowód na to, że dla własnego zdrowia psychicznego lepiej po prostu odpuszczać mecze tenisowe niższej rangi grane we Włoszech. Według mnie mecz sfiksowany. Cecchinato grał tak jakby za karę. Proste piłki posyłał w aut lub siatkę, a czasami nawet... nie trafiał rakietą w piłkę. W drugim secie szli po równo w TB. Gdy &quot;dziwnym trafem&quot; (Bozoljac posłał piłkę do skończenia w aut) zrobiło się 5*:4 dla Włocha to ten zapomniałem jak się gra i oddał 3 kolejne punkty (w tym dwa swoje serwisy, wcześniej pewnie wygrywane) w banalny sposób.
Bozoljac po prostu był lepszy zarówno w serwisie jak i przy wymianach. Poza tym rok temu Bozoljac zrobił tu dobry wynik docierając do 1/4 finału, Włoch odpadł już w 1 rundzie. Także ten wynik to nic dziwnego.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Soeda+Troicki 1,55 bet365✅
Soeda to główna gwiazda Azjatyckiego turnieju. Bardzo lubi grać w Azji, w tym roku wygrał już dwa takie turnieje i bardzo możliwe, że bedzie trzeci skalp. Turnieje z niezłą kasą i mizerna obsadą i Japończyk to świetnie wykorzystuje. W 2r zagra z niezłym zawodnikiem, własnie 2r to maks jego możliwośći i tutaj będzie podobnie. Panowie spotkali się w tym roku i wygrał Japończyk w dwóch setach bez wiekszych problemów...
Troicki jak wiemy wraca po zawieszeniu i cieżka robota przed nim musi przebijać się przez kwale do takich turniejów i naprawdę osiągać tutaj dobre wyniki jak chce wrócić do powaznegogrania. Kwale gra na pół gwizdka traci sety itp, ale tutaj już na pajacowanie nie ma miejsca, potrzebuje punktów jak tlenu wiec o olewaniu takich turniejów nie może sobie pozwolić. O sprawach czysto tenisowych nie ma co dyskutować różnica 3 klas, tylko Serbowi musi się chcieć ????
P.S
Mi mecz Cecchinato też śmierdział, nie wyglądało to na normalne spotkanie, no ale trudno. Taki jest ten sport i za to go kocham/kochamy ???? nie zawsze się robi wszystko aby wygrać i tyle ????
P.S 2
fidelio skończ pisac kto jaki wynik osiagnal w zeszłym sezonie to sobie kazdy moze sprawdzic i po drugiego jakie to ma znaczenie? Serb grał w tym roku fatalnie na cegle, a przeciwnik solidna firma na ziemi...

F 263

fidelio

Użytkownik
Soeda+Troicki 1,55 bet365
Soeda to główna gwiazda Azjatyckiego turnieju. Bardzo lubi grać w Azji, w tym roku wygrał już dwa takie turnieje i bardzo możliwe, że bedzie trzeci skalp. Turnieje z niezłą kasą i mizerna obsadą i Japończyk to świetnie wykorzystuje. W 2r zagra z niezłym zawodnikiem, własnie 2r to maks jego możliwośći i tutaj będzie podobnie. Panowie spotkali się w tym roku i wygrał Japończyk w dwóch setach bez wiekszych problemów...
Troicki jak wiemy wraca po zawieszeniu i cieżka robota przed nim musi przebijać się przez kwale do takich turniejów i naprawdę osiągać tutaj dobre wyniki jak chce wrócić do powaznegogrania. Kwale gra na pół gwizdka traci sety itp, ale tutaj już na pajacowanie nie ma miejsca, potrzebuje punktów jak tlenu wiec o olewaniu takich turniejów nie może sobie pozwolić. O sprawach czysto tenisowych nie ma co dyskutować różnica 3 klas, tylko Serbowi musi się chcieć ????
P.S
Mi mecz Cecchinato też śmierdział, nie wyglądało to na normalne spotkanie, no ale trudno. Taki jest ten sport i za to go kocham/kochamy ???? nie zawsze się robi wszystko aby wygrać i tyle ????
P.S 2
fidelio skończ pisac kto jaki wynik osiagnal w zeszłym sezonie to sobie kazdy moze sprawdzic i po drugiego jakie to ma znaczenie? Serb grał w tym roku fatalnie na cegle, a przeciwnik solidna firma na ziemi...
Znaczenie miało takie: 6:3, 7:6. Dobrze wiesz, że inna jest motywacja na turnieju na którym broni się punktów, to raz. Dwa, są turnieje, które niektórym zawodnikom leżą bardziej innym mniej. W swojej analizie nie wziąłeś tego aspektu pod uwagę, dlatego wtopiłeś.

juras333 802

juras333

Użytkownik
co za głupie gadanie. oglądałeś chociaż ten mecz? nie sądzę. a idąc dalej Twoim tokiem myślenia wychodzi na to, że każdy kto broni gdzieś punktów będzie wygrywać

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
???? Challenger Como
Roseenholm vs Caruso 1,666 Pinnacle 6-4 3-6 4-6 ⛔ slabo
Obaj Panowie to Futuresowcy. Rosenhom26lat) jest 394 w rankingu i ma bilans 35-9 clay. We Wloszech zaczal gre od kwalfikacji. Pononal w dwoch setach Virgili(5-10clay). oraz Fanucci(942ATP 8-5clay). Najtrudniej bylo w decydujacej rundzie kkwalfikacji z Lizaryturry 6-3 3-6 6-2 ( 31-22clay, 344ATP) Caruso(22lat, 554ATP, 18-17Clay) ostatnio caly czas grywa w rodzimym kraju. W Appiano odpadl w trzech setach z Cachin(314ATP, 41-14Clay) a w Este pierw ogral 6-2 6-4 niesklasyfikowanego zawodnika Salviato by odpasc w drugiej rundzie z Brkic w dwoch setach.Mysle ze jesli Rosenholm zagra tak jak w kwalfikacjach poradzi sobie z Wlochem

F 263

fidelio

Użytkownik
co za głupie gadanie. oglądałeś chociaż ten mecz? nie sądzę. a idąc dalej Twoim tokiem myślenia wychodzi na to, że każdy kto broni gdzieś punktów będzie wygrywać
Tak, oglądałem ten mecz, Serb był bezdyskusyjnie lepszy.

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
???? Challenger Como
Bozoljac vs Delic 1,9 Unibet 7-6 7-5 ✅
Panow w rankingu dzieli tylko jedno miejsce. Bozoljac ma bilans 2-6 na clay, a jego glowna nawierzchnia do gry jest hard. To sie zmienilo kilka lat temu gdyz wczesniej wiecej grywal wlasnie na maczce. Bilans ma slaby gdyz w marcu bedac zupelnie bez formy przegrywal z kazdym. Teraz juz jest lepiej z forma. Wczoraj ogral Cecchinato 6-3 7-6 a w kwalfikacjach US Open odpadl w dwoch tiebreakach z Fucsovics. Delic moim zdaniem ostatnio troche slabiej sie prezentuje. W kwalach do US Open odpadl tak smo jak Bozoljac w pierwszej rundzie tyle tylko ze bez walki. Wygral 4 gemy ze Zhang. Wczoraj zagral trzy setowy pojedynek z Licciardi(655ATP) 7-6 1-6 6-3. Jesli obaj panowie zagraja swoje mecze tak jak w pierwszej rundzie to moge byc spokojny o Bozoljaca
Hanescu vs Pashanski 2,84 Pinnacle 4-6 6-1 4-6 ✅ dzis zajebiste typy;)
Ten mecz moim zdaniem rowniez warto zagrac. Hanescu ostatni raz w maju przeszedl druga runde. Wczoraj zagral trzysetowke z Hajkiem, a Pashanski zaczal turniej od kwalfikacji i nie stracil jeszcze seta. Wczoraj ogral Giannessi 6-4 6-2. Jesli dzis zagra podobnie moze byc niespodzianka

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
????Bangkok Challenger
Hyeon-Chung vs Liang-Chi Huang 1,555 50zl 6-1 6-0 ✅
Nie widzialem meczu Huanga z Marsui ale ze statystyk mozna wywnioskowac ze byl slabszy. Wiecejj szans na przelamanie mial Matsui, a mimo to zostal przegral. Chung zagral bardzo dobry mecz z Udomchoke
Ti Chen vs Luca Vanni2,11 50zl 4-6 4-6 ✅
Wloch jak ja to mowie jest asem serwisu, potrafi przylozyc. Ti Chen wczoraj prawie odpadl z Reidem i mysle ze dzisiaj latwego meczu miec nie bedzie. Latwo Vanniego nie przelamie...
Edmund vs Thompson 2,7 50zl 3-6 1-6 ✅
Thomson sprawil wczoram niespodzianke licze na to samo. Ma swietny serwis.A Edmund gral w pierwszych dwoch rundach z ofgorkami. Z tym ze ten drugi ogorek urwal mu 6gemow. Mysle ze Thompson powalczy o wygrana
Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +62
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Vanni - Thompson 1.96 2/10 pinn cztery gemy znow Jordan oddal ale masakra ⛔
Spada na Thompsona ale nie rozumiem czemu. Ranking 100 miejsc roznocy, Vanni gra tutaj znakomicie, leci as za asem i final jest zdecydowanie w jego zasiegu. Wczoraj 21 asow, wczesniej 9 takze srednio 15 w meczu a wiele jest jeszcze wygranych serwisow nie zaliczonych jako asy. Jordan utalentowany chlopak, moze bedzie grozny w styczniu u siebie, poki co to jeszcze nie jest nic nadzwyczajnego. Edmund zagral w nocy tragicznie nie mial nawet 50% serwisu, wyglada na oddany mecz. 58 minut i Kyle takie baty, nie bardzo wierze ale dowodu nie mam. Stawka marna bo cos ten Thompson tutaj zabardzo szaleje, szybkie mecze z Duckiem i Edem dosc dziwna sprawa.

Otrzymane punkty reputacji: +2
rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
???? Como Challenger
Godzina: 17:30
Starace vs Zopp 6-3 6-7 0-6⛔ od polowy drugiego seta stanal...
Typ: Starace
Kurs: 1,645
Buk: Pinnacle
Mam nadzieje ze w temacie dalej bedzie zielono ???? Biore taki kurs w ciemno! Starace jest 156 w rankingu. W Challengerach i wyzej ma bilans w tym roku 27-19 clay. W tamtym roku odpadl w cwiercfinale. A tym Giustino oraz Caruso larwo ograni po 2-0. Rywale nie zwalaja z nog ale to byly pewne wygrane. Zopp?? Jest 305 z bilansem 5-5 w challengerach i wyzej. Przeszedl kwalfikacje gdzie ogral 6-2 6-4 Galovic(615ATP) oraz Naso(381ATP) 7-6 6-4. Potem rozprawil sie z Eysseric (262ATP) 6-2 6-2, ktory od kilku tygodni jest zupelnie bez formy. Co tydzien gra jeden mecz i wraca do domu. Wczoraj zas ogral Volandri 6-1 6-3 ktory ten sezon jest dla Niego najgorszy w calej karierze. Bilans 16-23clay. Ostatni raz na minusie skonczyl sezon 15lat temu... Biorac pod uwage ze Potito gra u siebie jestem mocno przekonany do tego typu. Osobiscie probuje jeszcze na 2-0

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
???? Bangkok Challenger
Vanni vs Thompson 2,22 Pinnacle 0-2 ⛔
Poczatkowo mialem probowac ten mecz grac na Thompsona ktory bardzo ladnie prezentuje sie w tym turnieju. Ogral w dwoch setach Duckworth oraz Edmund. Jednak po przejrzeniu statystyk obaj nie zagrali wcsle switnych meczow. Duckworth 1as i 4double, a Edmund przeszedl sam siebie 55% punktow na pierwszym, a 30 na drugim serwisie. Przy ,4doublach i 0asow. Ciekawe jak sobie poradzi z Vsnnim ktory wczoraj ogral Ti Chen 6-4 6-4 i przylutowal mu 21asow. Podobna dyspozycja Wlocha dzisiaj i mysle ze wygra

D 706

don1

Użytkownik
Panowie,Vanni przecietniak i tylko tyle.Ja zagrałem przeciwko Thompsonowi raz w meczu z Duckworthem.Z Edmundem go odpuściłem,ale jak grał z Vannim to to była promocja.Sądzę że finał spokojnie ogarnie.Thompson w końcu zaczął grać.TO jeszcze nie to co potrafi,ale już jakiś zalążek niezłej gry poza swoim krajem.A to dobrze zaczyna wróżyć temu zawonikowi bo ma możliwości bardzo duże.Serwis posiada też bardzo dobry jest regularny.Na Chunga powinno to wystarczyć.Chung jest bardziej uzależniony od swojego serwisu.Co powoduje że lubi zbiegać pod siatke i tam kończyć akcje volleyem.Patrząc na jego drabinkę do tego turnieju to gracze zdecydowanie słabsi.Jedynie Soeda prezentujący solidny poziom,ale to tylko na podwórku challengerowym.Thompson dla mnie ma duże większe możliwości niż jego rywal i sądzę że Thompsona w niedługim czasie zobaczymy TOP 100.
J.Thompson @2,00 Bet365

rakubedzburg 609

rakubedzburg

Użytkownik
???? Challenger Bangkok
Hyeon Chung vs Thompson 7-6 6-4 zle...
1set Thompson 2.05 Pinnacle ⛔
Thompson 2,05 Pinnacle ⛔
Z racji tego ze ostatnio czesto zdarza mi sie ze Moj gracz wygrywa pierwszy set a potem wtapia, ot taki typ. Ale do rzeczy. Ciekawy final 20latek z 18latkiem. Ten starszy Thompson bilans ma slaby 6-8 ale ten turniej mu naprawde wychodzi. Stawialem przeciwko Niemu z Viannim, ale mimo ze Wloch nie serwowal rewelacjnie(6sow) rozbil go oddajac tylko 4gemy. O Chungu powiem ze ma bilans 11-6 w challengerach na nawierzchni twardej. Sledzilem powierzchownie jego 3set na live z Soeda. Gdyby go nie przelamal na poczatku seta w zyciu by tego nie wygral. Dla mnie lepsze wrazenie zrobil Soeda. Mial 8breakow a Chung 4. Oboje wykorzystali po 3 i teraz Chung zagra w finale. Thompson ma lepszy serwis i moim zdaniem wygra w Bangkoku final

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom