Dyscyplina:
Tenis - Challenger mężczyźni singiel, Morelos (
Meksyk), twarda
Godz: 20:45
Spotkanie: Mario Vilella Martinez - Gerardo Lopez Villasenor
Typ: handicap setowy 2 (+1.5)
Kurs: 1,71
Bukmacher:
1xbet
Analiza:
Pojedynek pierwszej rundy turnieju głównego na turnieju na kortach twardych w Morelos. Dla Hiszpana Vilella Martinez będzie to pierwsze spotkanie w turnieju, natomiast zawodnik gospodarzy Meksykanin Villasenor do turnieju głównego musiał przedzierać się przez kwalifikacje. Długo myślałem nad tym spotkaniem i chodziło mi po głowie aby dać na gołe zwycięstwo Gerardo Lopeza, bo kurs bardzo fajny ponad 3,00. Jednak ostatecznie zdecydowałem się na bezpieczniejszą opcję i zagrałem na tego tenisistę z handicapem setowym +1.5. Kurs 1,71 w tej opcji to też fajna liczba i próbuję tak. Myślę, że przynajmniej tego jednego seta meksykański tenisista ugra i typ wejdzie. Spodziewam się tutaj w miarę wyrównanego spotkania i myślę, że do jego rozstrzygnięcia będą potrzebne 3 sety. Według mnie będzie wynik 2-1 lub 1-2 i stąd wolałem jednak zagrać bezpieczniej. Jeżeli chodzi o zawodników to obaj panowie mają po 22 lata ale lepiej wiedzie się Hiszpanowi i to on jest wyżej w rankingu
ATP. Jednak dzisiaj czeka go trudne spotkanie z zawodnikiem gospodarzy, który przed własną publiką na turnieju głównym będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony i bardzo liczę na jego ofiarną grę i pełne zaangażowanie. Vilella Martinez to przede wszystkim ceglak i to korty ceglane są jego ulubioną nawierzchnią. Na tym korcie twardym widzę sporo szans na zwycięstwo Villasenora. Przede wszystkim gra u siebie w ojczyźnie, kort jest położony na wysokości około 1500 m n.p.m i w tych warunkach lepiej powinien sobie radzić Meksykanin tym bardziej, że ma już tutaj rozegrane mecze w kwalifikacjach a dla jego rywala będzie ten pojedynek pierwszym w turnieju. Kort jest szybki a Gerardo Lopez jest rosłym zawodnikiem mierzącym 193 cm, natomiast jego rywal ma 178 cm wzrostu i liczę, że serwisem meksykański zawodnik też zdobędzie dużo punktów. Jeżeli siła uderzeń pójdzie w parze z precyzją to myślę, że przynajmniej tego jednego seta Villasenor ugra bez problemów.
1-2 (4-6 , 6-4 , 4-6)