>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Tydzień 8: Kolkata, Kyoto, Cherbourg

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Kolkata

Surface: Hard
Prize Money: $50,000
Tournament website:
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/6959/mds.pdf

Kyoto

Surface: Indoor Hard
Prize Money: $50,000 +H
Tournament website:
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/91/mds.pdf

Cherbourg

Surface: Indoor Hard
Prize Money: €42,500 +H
Tournament website: http://www.challengerdecherbourg.fr/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/398/mds.pdf

Oficjalna strona ATP Challenger Tour: http://www.atpworldtour.com/Tournaments/Challenger-Tour.aspx

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Andreas Beck @ 1,57 Bet365⛔ jedne wielkie jaja co wyprawiał kolega Andreas, niestety :-(

W mojej ocenie ktoś zaszalał w tym kursem. Mamy tutaj do czynienia ze specjalistą od gry na hali, z bardzo mocno bijącym Niemcem Beckiem i biegającym bez opamiętania i potrafiącym przebijać bez końca Japończykiem Taro Danielem. Jakie szanse na hali w Cherbourgu ma Azjata? Wg mnie minimalne. On potrafi jeszcze stawić czoła na kortach twardych, gdzie wybrania się z niesamowitych sytuacji, ale pod dachem zaraz zabraknie mu argumentów i najzwyczajnie odechce się biegać do mocnych serwisów i forehandów wysokiego Niemca. Hala szybka - rok temu wygrał De Scheeper, w finale Gombos, w półfinale jeszcze mocno tłuczący Dustov.

Można rzec, że Andreas na razie w tym sezonie nie jest w wybitnej formie i to jest fakt, ale też nie przegrywał z ogórkami. 2 x Bachinger, Roger-Vasselin i Kravchuk to dobre nazwiska na poziomie CH (ERV właściwie ATP). Teraz trafia naprawdę łatwiejszego rywala na tej nawierzchni i powinien to wykorzystać i przebrnać tą 1r. Dla mnie jest tutaj zdecydowanym faworytem i ja dałbym może max. 1,25 na niego. Będzie grał po prostu zbyt mocno dla Daniela. Ostatnio Japończyka poskładał w 2 setach równie mocno walący, ale bardziej drewniany kołek De Scheeper, więc tym bardziej zrobi to Beck.

Niemiec nie grał od chalka w Bergamo, więc mam nadzieję, że trenował i robił formę. Co ważne dzisiaj już się zapoznał z halą w Cherbourgu, bo zagrał w deblu z Janem Mertlem i to &quot;zapoznanie&quot; wypadło bardzo pozytywnie, ponieważ zmietli z kortu duet Cluskey/Nielsen, czyli tenisistów ogranych w deblu na poziomie CH i nie tylko, bo warto wspomnieć, że Duńczyk to zwycięzca deblowego Wimbledonu sprzed 2 lat.

POLECAM ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
J 573

jarekone

Użytkownik
Mirza Basic @ 1,66 Bet365 ⛔⛔takiej bryndzy to od poniedziałku od meczu Gulbisa nie widziałem...
W I rundzie challengera w Cherbourg zmierzą się ze sobą bośniak Basic z reprezentantem gospodarzy Enzo Couacaudem. Basica widziałem w kilku meczach podczas challengera we Wrocławiu, jego gra wyglądała dobrze, pewny serwis, nie wyrzucał za dużo piłek. Wynik osiągnał tam bardzo dobry, dochodząc do finału, po drodze pokonując Hute Galunga oraz Berankisa, czyli nie byle kogo. Zatrzymał się dopiero na Dustovie, który także rozgrywał w Polsce świetny turniej. O reprezentancie gospodarzy za dużo powiedzieć nie mogę, po jego tegorocznych wynikach widać, że pokonywał zawodników raczej z pogranicza ITF/challenger, w zeszłym roku w październiku udało mu się wygrać z holendrem Hasse, ale można to uznać za jednorazowy wyskok. Wg mnie kursy tu powinny być rzędu 1,3-1,4 na bośniaka, jedyne o co się boję, to to, że francuz zagra mecz życia w swojej ojczyźnie, a Basic zignoruję młodego Enzo. Jednak jeżeli Mirza zagra na poziomie, na jakim grał w Polsce powinien zakończyć mecz w 2 setach.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Arnaboldi - Couacaud 2.50 4/10 bet365⛔
19latek z Mauritius wygral 5 meczow w zyciu i juz 1,50 z Arnaboldim, troche szalenstwo. Francuz pokonal Mahuta ale to nic nie znaczy, kto ogladal ten widzial kabaret ze strony starszego kolegi. Enzo ladnie wybiegany, stara sie bronic i solidnie grac w ataku. Atuty mocno ograniczone. Przede wszystkim brakuje sily, doswiadczenia, serwisu. Wloch to ciezki rywal dla mlodych zawodnikow. Nieprzyjemny, ladny styl gry, lewa reka i wieksze mozliwosci w ataku. Chyba, ze Wloch gdzies ucieka bo stad takie spadki na Enzo to nie mam pojecia. Bardzo dobry mecz Arnaboldiego z Setkiem 7-5 6-4, wczesniej z groznym utalentowanym Broadym 7-5 6-2 wiec forma jest. Kompletnie nie rozumiem kursow.
PS. Widzialam Wlocha we Wro i wygladal dosc dobrze, malo stabilny ale fajnie gral, efektownie i sensowna taktyka, nie wiem skad on ma tyle wpadek solidny grajek.
Parodia sedziow...

W 0

wisats

Użytkownik
Rox mnie uprzedziła o 10 minut ;) Zgadzam sie z nią w stu procentach. Oglądałem mecz z Mahutem, brał medicala nie rozumiem czemu nie skreczował skoro ewidentnie coś go bolało (chyba plecy). Stał i tylko przebijał a młodszy francuz nawet z tym miał problemy. Mahut w ogóle nie biegał, praktycznie drugi set oddał bez walki. Oglądałem Włocha w meczu z Bośniakiem, raz za razem gonił go do siatki świetnymi skrótami widać było że Setkic miał już w pewnym momencie dość cały czas dyskusja z sedzią co napewno nie pomagało mu w grze. Serwis Włocha bardzo dobry nawet drugi serwis mimo że nie najmocniejszy to bardzo dobrze wybierane kierunki, a jeżeli pierwszy w chodził to akcja serw and voley bo w elemencie gry pod siatką i mijania rywala po zagraniu skrótu naprawde świetne. Couacaud kawał chłopa i jeśli Arnaboldi będzie go częstował skrótami to cięzko będzie mu dobiegać do siatki i porządnie odegrać, bo samo dobiegnięcie do piłki to jeszcze za mało, a po drugiej stronie siatki jest gość który wie co zrobić z ledwo przebitą piłką. Francuz będzie stał na linii końcowej i próbował uderzeń z fh bo bh na bardzo słabym poziomie. Włoch tu slajsik tu skrót duży wachlarz uderzeń, świetny jednoręczny backhand, jak napisała Rox dużo większe umiejetności po stronie Włocha. Skąd takie kursy? Buki pewnie sugerują się dwoma dwusetowymi wygranymi z Basiciem i Mahutem no ale ten drugi mecz to cyrk. Kurs kusi i ja stawiam na zdecydowane zwycięstwo Włocha, powodzenia!

ted 12,8K

ted

Forum VIP
dobrze sprzedawczykowi posmarowali by młodego puscil dalej, kto oglada to widzi co sie dzieje w koncowce

ten liniowy po lewej jak sie patrzy od strony streama to chyba rodzina Enzo

B 2

borek734

Użytkownik
racja, oglądałem stream całego meczu. Młody Enzo serwował po 10cm od lini a sędziowe nie reagowali... porażka

pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Przysiężny - Millman ✅
1 @1,80
Bet365

Wszyscy ekscytują się finałem Djoko - Federer, a ja zwróciłem uwagę na finał małego turnieju w Japonii gdzie gra nasz ołówek ???? Dobry turniej w jego wykonaniu, oglądałem Przysiężnego we Wrocławiu w meczu z Darcicem i prezentował się dobrze jak na siebie. Przeciwnik to Australijczyk który bez rewelacji w tym sezonie, w tym turnieju pierwsze dwie rundy przeszedł po trzy setówkach z dwoma japonczykami, w trzeciej przeciwnik mu skreczował. H2H 1:0 dla Polaka.
Powodzenia.

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Paire-Gombos 1 @1.4
Leca kursy w dol na Francuza od wczoraj. Paire osatnio zwyzka formy. Wygral mniej wiecej 3 tygodnie temu challangera w Bergamo. Co prawda nieduzego, ale tej samej wielkosci co tutaj. Zaowocowalo to pozniej miedzy innymi startem w Marsylii na zaadzie dziekiej karty. Francuzowi punkty sa potrzebne , zeby wrocic do grania o duze pieniadze i lepszych turniejach. Gombos to bardzo odbry challangerowiec ogolnie, ale ostatnio dla przykladu na francuskiej ziemi przegral z Rogerem Vasselinem bodazje 0-6 4-6. Paire powinno bardziej zalezec, nie sadze zeby sie Piare zniechecil nawet w trudnej sytuacji, na pewno jest to zawodnik o wiekszym potencjale, ktory wygrywal duzo wieksze mecze niz rywal ze Słowacji. Kus jaki taki, ale kombinacji zawsze mozna szukac.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom