>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Tydzień 5: Dallas, Launceston

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Dallas
Type: $100K
Surface: Indoor Hard
Starting Date: February 01
2015 Champion: Tim Smyczek (USA)

Launceston

Type: $75K
Surface: Outdoor Hard
2015 Champion (week 06): Bjorn Fratangelo (USA)

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Marinko Matosevic – Radu Albot
Typ: 1 ✅
Kurs: 1,83 (William Hill)
Stawka: 7/10j

Marinko Matosevic po nieudanym sezonie 2015 i kontuzjach wylądował na miejscu 346 w rankingu, a przypomnę, że był już w czwartej dziesiątce. Swoją formę i ranking będzie próbował odbudować w turniejach rangi challenger. W Dallas broni ćwierćfinału, jednak aby znaleźć się w drabince głównej musiał przebijać się przez kwalifikacje. Bez straty seta ograł 2 rywali niższej klasy, natomiast w 1 rundzie turnieju głównego przyjdzie mu zmierzyć się z Radu Albotem.
Dla Albota będzie to pierwszy mecz w sezonie w hali, ogólnie bilans ma ujemny 27/32. Matosevic grał już w kwalifikacjach także pierwszy kontakt z nawierzchnią już zaliczył, do tego jego bilans w hali jest dodatni 21/19. Ogólnie agresywniejszy styl gry Marinko bardziej pasuje do szybkiej hali w Dallas.
Myślę, że Australijczyk zrobi wszystko, aby obronić punkty za ćwierćfinał, bo jego miejsce w rankingu jest nieciekawe, a w wypadku przegrania tego meczu będzie jeszcze gorzej.

Otrzymane punkty reputacji: +15
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Matosevic win @1,66 bet365 ✅

Jak dla mnie można pograć, za całkiem sporą stawkę. Marinko ma zabójczy serwis, i to powinien być główny argument dla którego powinien być zwycięzca z tej konfrontacji.
Do tego dochodzi doskonale ułożony backhand. Kiedyś była to 39 rakieta, no ale cóż, to nie znaczy że, teraz kiedy jest na odległym miejscu w rankingu, talent prysł.
W tym turnieju nie stracił na razie seta, ale trzeba przyznać że, nie miał dotychczas jakiś rywali którzy mogli by go ukuć. Albot zagra 1 mecz w tym turnieju, ostatnio gładko poległ z Donattim w 2 setach. Faktem jest że, obaj gracze grają dobrze w pomieszczeniach, ale mówię serwis tutaj weźmie górę. Albot to dobry chłopak, ale mówię nie ma czego tutaj szukać z serwismenem. Krótko ale nie ma co się rozpisywać, to powinien być prosty mecz, bez szału, i jakiś genialnych zagrań ale stawiam bezpiecznie na win mojego faworyta.

Otrzymane punkty reputacji: +11
dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Matosevic-Smyczek 2 @1.5
Marinko ma zabójczy serwis
Gratuluje trafnego typu, ale po przeczytaniu tego zdania padlem i zrobilo mi sie nader wesolo. Zabojczy wpis. Przepraszam...
Tim Smyczek broni tytulu. Amerykanin dorbze zaczal sezon, przeszedl kwalifikacje AO i wygral mecz w turnieju glownym, takze na pewno duzo pozytywow. Wczoraj oghral w bardzo dobrym meczu Ryana Harrisona co tylko zdaje sie potwierdzac dobra forme.
Marinko Matosevic mial beznadziejny ubiegly sezon, najslabszy od kilku lat. Australijczyk moze i gra coraz lepiej, ale narazie to jest moim zdaniem zbyt malo. Atutem Smyczka nie jest serwis, ale na pewno nie jest to tez atut Matosevica. Obydwaj dobrzy technicznie, ale Matosevic jeszcze wciaz musi pracowac, zeby odzyskac swoj blask, ze tak to okresle. Lepiej w korcie wyglada Smyczek na ten moment i wydaje mi sie ze to wlasnie Amerykanin wygra ten mecz.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Ito – Evans
Typ: Evans -3gems ✅
Kurs: 1,90 (MarathonBet)
Stawka: 5/10j

Półfinał turnieju rangi challenger w Dallas. Daniel Evans to jedyny zawodnik w tej fazie turnieju bez rozstawienia. Mimo to uważam, że znajdzie się w finale.
Główny powód, dla którego gram przeciw Ito to fakt, że ten zawodnik bardzo słabo gra z zawodnikami stosującymi jednoręcznym BH. Jego bilans z kariery to 24-41, natomiast z ostatnich 52 tygodni 0-5.

Otrzymane punkty reputacji: +17
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Evans - Edmund
Typ: Edmunt -3g ✅
Kurs: 2,01 (Pinnacle)
Stawka: 4/10j

Dwukrotnie w tym tygodniu zarobiłem na Evansie, ponieważ rywale, z którymi grał mieli ujemne bilanse z graczami stosującymi jednoręczny BH. Tym razem Evans zmierzy się z kolegą z reprezentacji, który ma świetne bilanse z 1BH. W karierze 11-4, a w ostatnich 52 tygodniach 9-0!

Dla Edmunta będzie to drugi finał z rzędu, w zeszłym tygodniu poległ w finale z Wu. Myślę, że tym razem sięgnie po tytuł, jest w bardzo dobrej formie i statystyki przemawiają za nim. Co ciekawe obaj gracze nie rozegrali ze sobą oficjalnego spotkania.

--------

Edit:

Do tych którzy śmieją się z dobierania typów na podstawie bilansów z leworęcznymi i 1BH uśmiecham się szeroko. Wyniki są rewelacyjne, a spotkania nie są dobierane tylko na podstawie tych bilansów, jak większość z Was myśli. &quot;Lejcie dalej wodę&quot; w analizach, a dojdziecie daleko...

Na koniec jeszcze ako, którego nie podawałem na forum. Również oparte o podobne statystyki..

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom