Dwa typy typowo kombinacyjne.
E.King-Bolt 2 @1.28
Bolt na razie slaby ranking, on sobie zrobil kilkumiesieczny rozbrat w tenisem, ale potencjal ten zawodnik ma. Zawsze przypominam sobie, ze ten zawodnik kwalifikowal sie jako nieznany szerzej gracz do turnieju w Indian Wells w 2015 roku. Niby to tylko kwalifikacje, ale dostac sie do tak prestizowego turnieju malo znanemu zawodnikowi, to jednak jest duzy sukces. Najlepszy sezon Australijczyk mial w 2015 roku, gdy zagral w finale challengera w Burnie wlasnie. To tez zapewne jeden z czynnikow dla ktorych Bolt dostal tutaj "dzika karte". Niemniej jednak forma w ostatnich tygodniach zdecydowanie in plus.
Bolt troszke ponad dwa tygodnie temu zakwalifikowal sie przeciez do
Australian Open i po raz pierwszy zagral w turnieju glownym w szlemie. Patrzac w dyspozycje oraz dodajac ta dobra przeszkosc i dzika karte, to Bolt wydaje mi sie duzym faworytem, a sadze ze bedzie chciec to udowodnic w dwoch setach. Pula w Burnie calkiem niezla (75 tys $), chyba w poprzednich sezonach byla mniejsza nawet.
Melzer-Napolitano 1 @1.4
Jurgen Melzer juz dosc leciwy tenisista, chociaz moze nie wyglada. On akurat mial dosc dluga przymusowa przerwe spowodwana urazem, ale wrocil w tamtym sezonie w drugiej czesci roku. Na pewno byl to bardzo dobry tenisista, ktory wygrywal turnieje
ATP czy zagral w polfinale French Open, pokonujac po drodze Djokovica.
Tutaj forma tez ostatnio zwyzkuje, poniewaz Austriak podobnie zakwalifikowal sie do
Australian Open, gdzie spotkal sie w 1 rundzie z Federerem.
Ranking Austriaka tez jest bardzo slaby. Mimo dobrej gry, Melzer wiele punktow nie zdobyl, bo nie mogl skoro los skojarzyl go z Federerem. Melzer jedna korzysta z chronionego rankingu w tym francuskim challengerze i szczerze powiedziawszy, wydaje mi sie, ze on musi wygrac, zeby ten ranking budowac, skoro jest zbyt slaby na challengery nawet na ten moment. Wiele graczy uzywa chronionego rankingu po powrocie po kontuzjach, gdy forma jest niewiadoma lub gdy nie sa przygotowani, ale biorac pod uwage wystep Melzer w AO to o niepewnej dyspozycji mowic tutaj nie mozna.
Osobiscie rozbijam i dokladam po jednym-dwoch meczach w kombinacjach. Mam nadzieje, ze dobrze to rozkminilem.