Sabanov/Sabanov - Luncanu/Virgilii @1,44 bet365 6:2 6:2
Izzunia Bet dnia po prostu bez dwóch zdań w czelkach, a jak ktoś łapał troszkę wyższe kursy wcześniej to nawet i w singlu można było atakować ????
Niestety kurs już trochę spadł, ale wcześniej nie miałem możliwości napisać. Nadal warto grać moim zdaniem i jest to dla mnie prawdziwa perełka dnia dzisiejszego. Bracia Sabanov to dwóch stosunkowo młodych(23 wiosny) chłopaków z Chorwacji, którzy chyba uznali, że w singlu nic nie ugrają i skupiają się na deblu. Żyła złota w turniejach rangi
ITF. W tym roku dali zarobić niesamowicie ???? Bilans deblowy 51/19 mówi sam za siebie, ale tak jak mówię większość w Futuresach. W tym roku 12 finałów i 6 tytułów w turniejach tej rangi. W czelkach na razie słabiej, aczkolwiek na ostatnim turnieju w Ortisei doszli do półfinału gdzie ulegli w trzech setach późniejszym wygranym. Tutaj jednak obsada podobna jak na Futuresach bym rzekł
nie zdziwię się jak Bracia, którzy na pewno podchodzą do tego jako do dużej szansy na sukces odniosą zwycięstwo w całym turnieju.
Rywale to poziom niżej. Rumun Luncanu również dużo sukcesów deblowych na poziomie
ITF, ale tylko i wyłącznie na mączce. Na twardej nawierzchni gra rzadko i przegrywa. Wygrał jeden czelendżer właśnie Rumunii, ale kto widział przebieg tamtego turnieju i zobaczy miejsce rozgrywania to wcale go nie powinno to dziwić ???? Jego kolega Virgilli to totalny ogórek. 25 lat na karku. W tym roku bilans deblowy 3/29 , a w całej karierze 21/24 , więc trochę wstyd ???? gra w debla rzadko i słabo (w singlu nie jest dużo bardziej kolorowo).
Bracia Sabanov samym zgraniem i umiejętnościami czysto deblowymi biją rywali na głowę i nie wyobrażam sobie, żeby mogli dzisiaj przegrać mecz. Jak dla mnie dzisiejsza perełka.
Oczywiście zaznaczam jak przy każdym typie w ostatnich tygodniach tenisowej batalii, że granie za stawki z 4 zerami jest lekko głupim pomysłem przy turniejach gdzie główna nagroda to 3000 euro do podziału ????
--------------------------------------------------------------------
Jeszcze jeden mecz, bo kurs jest z kosmosu, a nie mogę oprzeć się wrażeniu, że cuda się mogą dziać :>
Petrovic/Vucic - Ball/Brown @4,5
7:6 5:7 10:12
Jest minus, ale jak ktoś mi powie, że nie było warto po takim kursie to jest głupi ???? z resztą jak ktoś jest w miarę ogarnięty to na tym meczu bez problemu zarobił we wszystkich możliwych kombinacjach na live :>
Tutaj nie będę owijał w bawełnę i pisał analizy pod typ chociaż dało by radę. Ten mecz mi po prostu śmierdzi. Dwóch chłopaków z Serbii gra ze sobą regularnie i mają bilans w turniejach niższej rangi 15/5. Ogólnie w deblu są kozakami w randze Futures, a dodatkowo Petrovic ma świetny bilans singlowy. Jak widać po statystykach potrafią przebić piłeczkę na drugą stronę. Nie są jakimiś totalnymi amatorami. Ale nie ma co gadać o Serbach, bo tym jest przeciwko Brownowi ???? Odkąd przyjechali do Europy to deblowo na halach nie idzie im za dobrze. Brown skupiał się bardziej na singlu z którego już odpadł. Nie widzi mi się jakaś wielka motywacja, żeby siedzieć tutaj kolejne dni i męczyć się (szczególnie, że nagrody dla deblistów są tu dosyć śmieszne). Podobna sytuacja była w Ortisei, gdzie przegrali w dosyć dziwnych okolicznościach po super TB z młodymi chłopakami. Oglądałem tamten mecz i o ile po Ballu widać było, że mu zależy i się stara to Brown popełniał niezrozumiałe błędy w kluczowych momentach. Czy będzie dziś podobnie ? Czemu właściwie nie skoro to na dobrą stronę ostatnie granie w tym roku, a na wczorajszym meczu singlowym było widać olbrzymią frustrację i trochę zmęczenie tenisem niemieckiego Jamajczyka. Ogólnie na przestrzeni ostatniego roku byłem świadkiem kilku/kilkunastu meczy deblowych totalnie odpuszczonych przez Browna. Nie mówię, że były to mecze sprzedane, bo partnerowi na ogół się chciało i dawał z siebie wszystko, ale Brown dawał pokaz niechlujstwa na korcie i liczę, że dziś też może robić z siebie małpę
Dodatkowo mecz na korcie bez kamer :> Nie twierdzę, że musi tak być, bo równie dobrze mogą zagrać na 100% i samym serwisem wygrać mecz, ale po takim kursie przy takich okolicznościach to naprawdę żal nie spróbować zagrać lekko w stronę Serbskiej pary ????