Giannessi - Bellotti 01.07.2015, 14:30
CHALLENGER - SINGIEL: Padova (
Włochy), ziemna - 1/8-finału
Giannessi @ 1.65 Betclic, Expekt (@ 1.64 Pinnacle) 3-6 6-1 6-4
Naprawdę spodziewałem się o wiele niższych kursów. Giannessi wraca po bardzo długiej kontuzji, i widać że znakomicie się przygotował przez tę przerwę, naprawdę imponująca forma jak na zawodnika po tak długiej przerwie. Już wygrany
ITF w Lodi, a następnie finał
ITF w Bergamo. Tutaj, w Padwie w pierwszej rundzie wyeliminował Rubleva z pozycji underdoga 3-6 6-2 6-4. Na pewno jest zmotywowany by po raz kolejny tym razem w challku pokazać swoje umiejętności po kontuzji. Jego przeciwnikiem jest Bellotti, który również z pozycji underdoga zameldował się w 1/8, aczkolwiek jego przeciwnik Carballes Baena skreczował i ogólnie oceniam jego poziom gry na clayu jako niższy niż Giannessiego. W mojej opinii Giannessi to mocniejszy faworyt niż pokazują to kursy.
Gaio/Giannessi - Dellien/Ramirez 01.07.2015 17:30
CHALLENGER - DEBEL: Padova (
Włochy), ziemna - Ćwierćfinał
Gaio/Giannessi @ 2.50 bet365 3-6 7-5 10-5
Naprawdę, ten mecz będzie bardziej wyrównany niż pokazują to kursy i w zawyżonym kursie na po raz kolejny Giannessiego, tym razem w deblu z Gaio widzę value. Są na pewno zmotywowani by u siebie w domu dać powód swoim kibicom do radości. Nie ustępują aż tak bardzo meksykańsko-boliwijskiej parze jak to kursy pokazują, dodatkowo motywacja stoi po ich stronie. Dellien jest tak jak Giannessi jeszcze w turnieju singla, jutro rozgrywa swój mecz i możliwe, że bardziej zależy mu bardziej na pierwszym po długiej przerwie sukcesie w singlu, jakim byłby ćwierćfinał tutaj w Padwie. Widzę value w 2.50 na włoską parę i lekko warto spróbować.
Dodatkowo:
Khachanov - Kamke 01.07.2015 14:00
CHALLENGER - SINGIEL: Marburg (
Niemcy), ziemna - 1/8-finału
Kamke @ 1.67 WilliamHill (@ 1.65 Betsafe) 5-7 7-6 6-3
Kamke jest tu pod względem umiejętności sporym faworytem, w pierwszej rundzie zaimponował pokonując Puetza 6-4 6-1, pytanie brzmi - jak z jego psychiką. Mam nadzieję, że po wielkiej passie porażek podbudował się psychicznie i jest zmotywowany by, tak jak rok temu, powygrywać coś w turniejach przed swoją własną publicznością. Rywal nie aż tak wymagający, co prawda jedną z porażek w jego czarnej serii była właśnie przeciwko Khachanovi w trzech setach, ale młody Rosjanin (rocznik 1996) od tego momentu niczym specjalnie nie błysnął i jeżeli Kamke pokaże dyspozycję z meczu z Puetzem to powinien odpaść. Lekko, bo Kamkemu może coś odwalić jak to w tym roku miał w zwyczaju, ale spodziewałem się sporo niższego kursu przeciwko młodemu Rosjaninowi.