>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Tydzień 25: Milan

Status
Zamknięty.
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Djere - Bellotti 1.56 3/10 pinn✅
Jedynym atutem Bellttiego jest to, ze mecz odbedzie sie w Italii, po za tym nie ma zadnych argumentow, ktore za nim przemawiaja. Wyniki w challenger tour bardzo slabe. 23-latek caly sezon tlucze futuresy, dopiero od Eskisehir probuje grac wyzej i nie wychodzi mu to za dobrze. Turcja 2 runda, Mestre 1 runda, Praga 2 runda, Poprad 2 runda pokonal tylko Roco Batalle, Vocela i Lojde. Laslo Djere to odkrycie tego sezonu. Serb gra bardzo dobrze, forma wysoka, w Prostejovie final z Veselym a ogral Souze, Klizana, Lajovica! Wczesniej bywalo roznie ale wyniki calkiem solidne. W Chall Milan przeszedl kwale wiec zapoznal sie z kortami, nawierzchnia i atut gospodarza totalnie znika jesli chodzi o rywala. Djere powinien spokojnie zrobic 2-0.

Otrzymane punkty reputacji: +8
L 147

lukkub

Użytkownik
mam pytanie co myślicie o graniu przeciwko Paire - czemu to wybrał się na mączkę przed WM.

1) wie że nic nie ugra na WM i chce tu zrobić finał i wygrać
2) innej opcji nie ma żeby grać na mączce kilka dni przed WM.

Zastanawiam się na zagraniem na Gaio, który u siebie na pewno nie będzie się oszczędzał. Kurs 3,75 na makarona wygląda zachęcająco.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Paire Benoit - Silva Dutra Rogerio 2, Pinnacle Sports 2.89

4:6. 4:6 ✅✅✅

W pierwszym secie Rogerio był znacznie lepszym tenisistą. W drugim Benuła na start 2:0 lecz później przegrał 3 gemy z rzędu przez swoje szopki. Grał na pół gwizdka później gdzie raz grał super a za chwilę totalnie na wyje*ce ;)

VS.

Niebawem zacznie się kolejna edycja Wimbledonu!!! Więc meczów w chwili obecnej jest jak na lekarstwo ale mimo wszystko pokusiłem się o taki typ. Zacznę od tego, że bohaterowie tego spotkania nigdy ze sobą nie grali. Faworytem według bukmacherów jest 26 letni Francuz, Benoit Paire sklasyfikowany obecnie na 67 miejscu ATP a jego najlepszym osiągnięciem była 24 pozycja. Francuz stracił wiele miejsc a co za tym idzie punktów rankingowych przez kontuzję stawu kolanowego która dotknęła go w poprzednim sezonie na początku maja. Powrócił na początku obecnego sezonu i skupił się od stycznia aż do marca na grze pod dachem. Jak na gracza który miał poważny uraz to spisał się bardzo dobrze ponieważ wygrał dwa challengery i dodatkowo zaliczył jeden finał takiej imprezy. Także to mogło napawać optymizmem lecz na hardzie nic konkretnego jednak nie zdziałał ponieważ odpadł w kwalifikacjach do Miami z Fallą 6:1, 6:4 oraz w Le Gosier challenger z Edmundem i dwie porażki teoretycznie były zaskoczeniem. &quot;Benuła&quot; czuje się bardzo dobrze na kortach ziemnych ale trafiał na trudnych przeciwników i przegrywał zasłużenie poza Istominem.

Podczas turnieju wielkiego szlema w Paryżu doszedł do III rundy gdzie pokonał w drugiej rundzie Foga w trzech setach i na pewno to była duża niespodzianka. Po French Open przeniósł się na korty trawiaste do Hertogenbosch gdzie odpadł z Chiudinellim (290 ATP) 2:1. Ale można mu to wybaczyć w końcu najlepszym zdarzają się wtopy po przejściu z ziemi na trawkę. Lecz za kilka dni wystartował w Halle już w kwalifikacjach gdzie przegrał z Puetzem (198 ATP) 3:6, 7:6, 6:2 i ten wynik może potwierdzić, że trawa w obecnym sezonie mu nie leży. Nie wiadomo dlaczego ale Benoit zamiast solidnie przygotowywać się na kortach trawiastych wybrał się do Milanu na marny challanger rozgrywany na mączce. Za wygraną w tym turnieju jest &quot;marne&quot; 6 tysięcy euro a za występ w pierwszej rundzie Wimbledonu jeśli się nie mylę jest aż 40 tysięcy euro także niebo a ziemia. Francuz zarobił mniej więcej 2.5 miliona euro także wątpię aby pula nagród tutaj była dla niego jakąkolwiek motywacją. Paire żadnych punktów tutaj nie broni za poprzedni rok więc idąc realistycznym tokiem myślenia gra tutaj aby złapać jakiś dobry, swój rytm gry. Ale dobrze zajmę się już tym turniejem....

Benuła musiał tutaj przechodzić przez kwalifikacje gdzie pokonał tam dwóch kelnerów bez straty seta tj. 788 ATP oraz 409 także można to przemilczeć. W pierwszej rundzie zaczęły się już problemy.....gdzie również grał z jakimś kelnerem z 588 miejsca i wynik padł 6:7, 6:4, 6:3. W drugiej rundzie wygrał 2:6, 6:4, 7:6 z mało znanym tenisistą Federico Gaio 253 ATP. Także trzeba obiektywnie stwierdzić, że Benoit dziwnie się tutaj męczy. Nie oglądałem jego spotkań w tym turnieju ale widziałem go w poprzednich i jego gra wyglądała okropnie. To było na zasadzie takiej: plan A-&gt; walę pierwszym serwisem z całej siły jak jest as to ok jak nie wejdzie jedynka to wprowadzam lżej drugim i jeśli przeciwnik mi returnuje to walę z całej siły na pałę. Żadnego planu B, C, D i innych po prostu nie było. Oglądało się te mecze strasznie ponieważ po pierwsze nie było praktycznie gry tylko 2-3 odbicia i koniec. Po prostu jak trafiał to jest fajnie a jeśli nie to życie i staram się trafiać dalej. Żadnej logiki, żadnej taktyki...dosłownie nic co trzymałoby się ładu i jeśli Benuła gra tak w tym turnieju to nie dziwię się, że męczy się z jakimiś kelnerami. Oczywiście, Francuz to bardzo utalentowany tenisista gdzie posiada chyba najgroźniejszy bekhend wśród wszystkich tenisistów a forhend wręcz odwrotnie. Lecz niestety jego ambicja i gotująca głowa często sprawiają, że przegrywa ze słabszymi od siebie. No i ten fakt, że lada moment rusza Wimbledon a on się szlaja po jakimś challengerze co jest dla mnie bardzo dziwne.

Jego przeciwnikiem będzie bardzo doświadczony jak na swój wiek 31 letni Brazylijczyk, Rogerio Dutra Silva z 472 miejsca ATP. Brazylijczyk to prawie typowy ziemniak który czuje się najlepiej na ziemnych kortach gdzie wygrał 368 meczów a przegrał 216. Lecz w jego przepadku nie można się sugerować rankingiem ponieważ podobnie jak rywal od lutego bieżącego roku wrócił po dysfunkcji organizmu której nabawił się rok temu na początku roku. Za swoich najlepszych czasów Dutra- Silva był na 84 miejscu ATP. W obecnym sezonie skupił się wyłącznie na grze przy swoich ulubionych wolnych kortach gdzie wygrał 22 mecze a przegrał ich 12. Z racji na swój niski ranking przez większość turniejów musiał przechodzić przez kwalifikacje i tak naprawdę poza jednym ćwierćfinałem niestety challengerowskim nic ciekawego się nie wydarzyło. Tutaj w Milanie też musiał przedostać się przez kwalifikacje gdzie poradził sobie dość dobrze.

W pierwszej rundzie turnieju głównego pokonał Ramanathana Ramkumara 6:2, 6:2 (gdzie dla mnie ten tenisista jest zupełnie obcy) a w drugiej rundzie pokonał 6:0, 6:1 Eysserica. Więc Rogerio nie pokonał super groźnych tenisistów ale wygrywał z nimi dość pewnie a jego vis a vie wręcz przeciwnie. Brazylijczyk w przeciwieństwie do Francuza na Wimbledon się nie wybiera i tak naprawdę teoretycznie to jemu powinno zależeć bardziej na wygraniu tego meczu i osiągnięciu czegoś więcej. Rogerio przed kontuzją grał bardzo ładnie, to tenisista bardzo regularny, cierpliwy (czego nie można napisać o Benuła) wytrzymujący długie wymiany i uderzenie kończące też posiada. To taki rzemieślnik który jest za słaby na ATP a za mocny na challengery. Także bardzo wiele przemawia za Brazylijczykiem a wiele jest przeciwko Francuzowi. Moim zdaniem warto postawić na tego niżej sklasyfikowanego ponieważ po Paire można się zawsze spodziewać wiele złego a zwłaszcza przed wielkim turniejem jakim jest Wimbledon.

Otrzymane punkty reputacji: +32
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Paire - Silva 1.55 4/10 maraton⛔ ale show graty Tie Break.
Naciagany klasyk pod typ, argumentow naprawde nie ma. Skoro sie tu wybral i gra to chyba wie ile moze dostac za wygrana i wie co robi. Zdarzalo mu sie wiele razy dziwnie puszczac mecze i staram sie to wylapywac ale teraz nie widze oznak, ze mialby to zrobic bo w jakim celu? Co ma mu to dac i gdzie jest jakis konkretny zysk dla niego? Robic fixa za 2,8 skoro zdarzalo mu sie na 6-7 kurs. To jest fantastyka userow FB.com a nie realne podejscie do sprawy. Jasne, ze moze przegrac ale nikt z Was jest zaklada, ze po uczciwym meczu? Nie bede opisywac wynikow itd bo to jest wyzej. Skupie sie wiec na czyms bardzo prostym zwykle umiejetnosci.Paire mimo swoich licznych wad i slabosci jest jakies 2 klasy wyzej od rywala. Po co wiec grac takie cos na sile, tu trzeba liczyc na to, ze Francuz odpusci inaczej typ nie ma sensu. Styl gry Silvy idealnie pasuje dla Paire. Brazylijczyk mial narazie rywali rodem z Futuresow a biorac pod uwage kto gra w Mediolanie to mysle, ze Francuz jest zdecydowanym faworytem calej imprezy. Chyba, ze sprawdzi sie zalozenie, ze nie chce tu przebywac wiec po co walczylby wczoraj w tb o wygrana? To juz by chyba odpuscil...

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dodam teraz jeszcze jedną ciekawostką. Właśnie odbywa się losowanie do Wimbledonu gdzie Paire nie trafił na Federera, Djokovica czy innego świetnego tenisistę gdzie byłby skazany od razu na straty. Tylko Francuz zagra z Youzhnym który drugi sezon z rzędu ma fatalny. Rosjanin w tym roku wygrał tylko 6 meczów a 16 przegrał gdzie ponownie jest w fatalnej formie. Także Benuła ma realne szanse na przejście pierwszej rundy Wimbledonu mimo iż sam herosem na trawie nie jest.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
No dobra ale to ma zerowe znaczenie biorac pod uwage dzisiejszy mecz. Jesli bedzie w finale Milano to na Wimbledonie zagra w srode wiec jaki problem? Niedziela final pon. Anglia odpoczynek, wtorek odpoczynek, sroda mecz. Wedlug mnie to jest szukanie argumentow na sile o to mi chodzi...

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Roxanne
Ja sobie pomyślałem tak, że jakby trafił na jakiegoś topowego tenisistę to od razu może nieco olałby sobie ten Wimbledon lecz jeśli ma szansę na wygranie w pierwszej rundzie a idąc optymistycznie to nigdy nie wiadomo kto czeka w drugiej, a nóż jakiś gość z kwalifikacji czy też słabszy tenisista to może osiągnąć w na wyspach lepszy rezultat. Tak jak piszesz nawet jak uda mu się tutaj dojść do finału czy też go wygrać to na Wimbledonie nie zagra z dnia na dzień. Pisząc wcześniejszy post nie chodziło mi bardziej o zmęczenie co oczywiście jest bardzo ważnym elementem lecz o treningi na trawie. Mimo wszystko ale mieć 2 dni na treningi na tej wymagającej nawierzchni a 4 to znaczna różnica. Zgadzam się, że Banuła to tenisista lepszy o dwie klasy od rywala. No niebawem się przekonamy jak to będzie ????
ok byc moze Twoje rozumowanie ma tu sens, ja widze to inaczej, zobaczymy co dzis zagra znajac jego psyche to moze puscic bez konkretnego powodu a co dopiero majac cos innego na uwadze, kto wie jak bedzie... pozdrawiam rox

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Paire na Twitterze po swojej porażce z Puetzem na trawie w tym roku napisał:
&quot;Content de rentrer a la maison!!!marre de cette surface de merde qui fait mal!!Vraiment pas hâte d&#39;être à Wimbledon!!!! #salut #maison&quot;
https://twitter.com/benoitpaire/status/609677370228895744
Przetłumaczcie to sobie tak mniej więcej to wiadomo o co chodzi. Generalnie można wywnioskować że nie zależy mu specjalnie na Wimbledonie i ma dość tej nawierzchni.
Tak więc raczej nie powinien odpuszczać, tym bardziej że wczoraj walczył, motywował się dość często po wygranych piłkach (nie mylić z pajacowaniem) co było aż dziwne. Zależało mu. Fakt że nie zagrał jakoś specjalnie dobrze, ale wygrał. Umiejętności po stronie Paire, ale za niski kurs jak dla mnie żeby na niego zagrać więc jak już to sobie poczekam na live - może tam się coś uda złapać ciekawego.

galgan23 521

galgan23

Użytkownik
Marco Cecchinato - Flavio Cipolla 14:05 e: 6-3 6-2 spodziewałem się o wiele więcej... słabiutki serwis (54% po pierwszym, 20% po drugim podaniu) i niestety tego się całkiem niezłą postawą w wymianach nie dało nadrobić
Cipolla mecz @3.75 bet365 ⛔
Cipolla 1 set @3.40 bet365 ⛔
Witam wszystkich na forum, w swoim pierwszym poście opiszę spotkanie Marco Cecchinato z Flavio Cipolla, w którym widzę value w graniu na underdoga - Flavio. Bukmacherzy wystawili kursy na spotkanie 1.25-3.75 i myślę, że powinny one być zdecydowanie bardziej wyrównane. Cipolla - starszy z dwójki Włochów, 70. zawodnik rankingu ATP sprzed 3 lat, obecnie sklasyfikowany na 404. miejscu lecz nie sądzę, by był to czynnik według którego powinniśmy oceniać szanse w tym pojedynku. Pokonał w drodze do ćwierćfinału Quinziego i Golubeva, w obu meczach startując z pozycji doga. Nareszcie po długiej serii bez dobrych rezultatów dostaje okazję by walczyć o półfinał turnieju w Mediolanie. Jego przeciwnikiem jest Cecchinato - 9 lat młodszy od Flavio, ostatnio radzący sobie świetnie we włoskich challkach - po zwycięstwie na początku maja w turnieju w Turynie doszedł do półfinałów w: Rzymie, Perugii i dwa tygodnie temu w Caltanissetta. Uważam jednak, że spora intensywność meczów rozegranych przez niego w ostatnim czasie może oraz niezła dyspozycja Cipolli mogą przyczynić się do mniejszej dysproporcji między tymi dwoma zawodnikami w tym meczu i starszy z Włochów może napsuć sporo krwi Cecchinato w osiągnięciu kolejnego półfinału. Panowie rywalizowali ze sobą dwukrotnie poprzedniego roku na mączce i były to zacięte spotkania, z wieloma zwrotami akcji:
24.09.2014 Sibiu (Rumunia): Cipolla - Cecchinatto 2-6 7-5 6-0
04.08.2014 San Marino: Cipolla - Cecchinatto 6-4 3-6 2-6

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Delbonis 2:0 1.72 3/10 bet365
✅
Jak widze tenis tego brazylijskiego kelnera Dutry to bierze mnie na mdlosci. Nie wiem momentami czy lepiej czytac wpisy levego pudzianaxxxx mackaleo czy ogladac popisy Silvy. To jest tenis, ktory boli. Nie przypadkowo Brazylijczyk spadl na odlegle 472 miejsce w rankingu. Nie umiem zrozumiec po co Marcos Daniel mial mu ulozyc gre przeciez z tego nic nie wynika, Marcos symbol regularnosci i rozsadnej gry a Rogerio mocno narwany i chaotyczny. Serwis ma poziomie skrzata. Ciezko mi sobie wyobrazic, ze tak wielu slabych puntow nie wykorzysta Argentynczyk. Federico to gracz, ktory generalnie zawodzi bo plany byly wieksze. Rok 2014 super 34 miejsce w rankingu i bardzo dobre wyniki. Az wstyd, ze w finale musi sie mierzyc z Dutra. Powinien go polknac szybko 2-0 i zapomniec o turnieju. Nie ma argumentow przemawiajacych dla Brazylijczykiem.

Otrzymane punkty reputacji: +3
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Silva D. R. - Delbonis F.
Silva D. R. +1,5 seta ::: 2,23 ::: Pinnacle ::: 2/10 ⛔

Daleko mi od typowania Challengerów, ale od 2 tygodni staram się śledzić wyniki, więc jako takie pojęcie jeszcze mam. Odnośnie meczu to 1,20-1,30 na Delbonisa w finale w korupcyjnych Włoszech ja bym osobiście nigdy nie dał. Do tego Argentyńczyk w pierwszej rundzie podczas Wimbledonu trafił na Dimitrova więc kto wie czy nie będzie chciał tutaj sobie trochę dorobić na boku? - Można tylko gdybać.
Odnośnie turnieju i formy to wygląda to tak. Silva miał znacznie trudniejszych przeciwników, pomimo to &quot;masakrował ich&quot; nie dając żadnych szans na wygranie.
6:4 6:1 w półfinale z gospodarzem turnieju Marco Cechinato musi budzić podziw. Wcześniej zwycięstwo nad Francuzem Paire który nie raz liznął już gry w ATP na dobrym poziomie. Warto jeszcze dodać, że on gra tutaj od kwalifikacji, łącznie wygrał aż 7 meczów w każdym była &quot;masakracja&quot;, a im dalej w las tym te wyniki były jeszcze lepsze. Widać, że czuje się tutaj jak ryba w wodzie.
Delbonis już tak nie miażdżył swoich przeciwników, grał czterema 19-20 latkami pod rząd, którzy dopiero co liznęli światowy poziom tenisa. Ni jak ma się to do doświadczenia 31 latka.
Dla lubiących ryzyko i wysokie kursy polecam zagrać nawet na czysty win po kursie 4,33. Typ podaję do typów dnia, bo dzisiaj nic ciekawego w ofercie nie ma.
Wynik: 1:6 (6)6:7

D 706

don1

Użytkownik
Jeśli chodzi o finał turnieju we Włoszech. To prawda jest taka: Jeśli Delbonis potraktuję serio ten mecz to wygra spokojnie 2-0. Różnica klasy jest przynajmniej pomiędzy nimi. Więc trzeba najlepiej ten mecz oglądać i na live stawiać. Powodzenia ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom