>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Tydzień 23: Prostejov, Nottingham, Mestre, Arad, Furth,

Status
Zamknięty.
daavid5 671

daavid5

Użytkownik
Miejsce: Prostejov, Czech Republic
Rozmiar drabinki:
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: €106,500
Oficjalna strona:
Drabinki: Turniej główny, Kwalifikacje, Debel
Plan Gier
Zestawienie kursów:
- Singiel
- Dubel
Miejsce: Nottingham, Great Britain
Rozmiar drabinki:
Nawierzchnia: Grass
Pula nagród: €64,000
Oficjalna strona:
Plan Gier
Zestawienie kursów:
- Singiel
- Dubel
Miejsce: Mestre, Italy
Rozmiar drabinki:
Pula nagród: €42,500
Oficjalna strona:
Plan Gier
Zestawienie kursów:
- Singiel
- Dubel
Miejsce: Arad, Romania
Rozmiar drabinki:
Pula nagród: €35,000
Oficjalna strona:
Plan Gier
Zestawienie kursów:
- Singiel
- Dubel
Miejsce: Furth, Germany
Rozmiar drabinki:
Pula nagród: €35,000
Oficjalna strona:
Plan Gier
Zestawienie kursów:
- Singiel
- Dubel

Otrzymane punkty reputacji: +1
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Becker - Baghdatis 1,50 unibet⛔

Niemiec to jeden z najlepszych graczy na trawie, w zeszłym sezonie przegrał dwa razy z Murrya&#39;em i w finale w tym turnieju z Ebdenem po trzech setach. Wiec Niemiec ma tutaj troche punktów do obrony ale ostatnio dobra forma wiec wiekosc na pewno obroni. Na RG powalczył w 5 setach z Bellucim, teraz oczywiscie inna bajka bo grass ale bajka zdecydowanie Beckera ????

A Bagdatis już po drugiej stronie rzeki ???? w tym sezonie bilans 5:8 w zeszłym roku na grassie 0:3. Nie grał od turnieju w Houston... cieżko znaleść jakies pozytywny. Na początek jeszcze zamiast jakiegoś słabszego przeciwnika dostaje Beckera który na tych kortach czuje sie jak ryba w wodzie. Jezeli Bagdatis nagle nie przygotował formy z przed 2 lat to Niemiec zamknie ten mecz bez problemów w dwóch setach ???? Na koniec dodam, iż Becker w zeszłym sezonie pokonał na trawie takiej nazwiska jak Tomic,Rosol,Monnarino czy Dolgopolov. Szkoda ze na Wimbledonie odrazu trafił na Szkota ????

Otrzymane punkty reputacji: +15
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Fischer M. vs Kuznetsov A. | ⛔
Kuznetsov wygra @ 2,20 Betclic
Sezon rozgrywek na nawierzchni trawiastej można uznać za otwarty! Jako pierwszy mecz pod lupę biorę starcie Martina Fischera z Alexem Kuznetsovem.
Martin Fischer po bardzo dobrym starcie w turniejach halowych bardzo spuścił z tonu i przegrywa z kim popadnie. Słaba gra na mączce, nie napawa optymizmem bo w złej dyspozycji ciężko jest dobrze wejść w nową nawierzchnię. Na grassie reprezentant Austrii prezentuje przeciętny sezon, pomimo tego, że ma bardzo dobry bilans, wypracowany kilkoma dobrymi występami w Futuresach. Ogólnie styl gry nie pasuje do gry na nawierzchni trawiastej, brakuje silnego serwisu. Zawodnik grający bardziej na przebitkę będzie miał problemy w pierwszych spotkaniach na zielonej trawie.
Alex Kuznetsov w tym sezonie prezentuję się przyzwoicie, zaliczył kilka ćwierćfinałów w Challengerach, zagrał nawet w ćwierćfinale turnieju rangi ATP 250 w Memphis. Amerykanin gra ciekawy tenis, uderza mocno z bardzo dużą rotacją. Bardzo dobrze funkcjonuje serwis, który będzie ogromnym atutem w tym meczu, dodatkowo Alex potrafi rozgrywać niezłe akcje pod siatką. W zeszłym roku przeszedł kwalifikację do Wimbledonu i zagrał w drugiej rundzie turnieju w Newport.
Myślę, że przy obecnej dyspozycji Fischera warto obstawić w tym meczu zwycięstwo Kuznetsova, który ma wszystko aby osiągać dobre wyniki na nawierzchni trawiastej.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Bemelmans – Wang
Typ: Wang✅
Kurs: 1,87 | Unibet

W oczekiwaniu na rozstrzygnięcia w French Open znalazłem ciekawy typ z niższego szczebla, powoli wkraczamy w sezon trawiasty, gdzie będziemy gościć przede wszystkim w Wielkiej Brytanii, a zaczynamy od Nottingham. Wyrównane kursy na w/w mecz oferują nam bukmacherzy, lecz moim zdaniem faworytem jest bardziej Wang i też na niego stawiam. Odpuścił grę na mączce w tym roku, grał na hardzie w niższych rozgrywkach i myślę, że to lepiej dla niego jeśli chce coś ponownie osiągnąć na trawie. Tajwańczyk lubi tą nawierzchnię ,w ubiegłym roku 2 runda Wimbledonu po przejściu kwalifikacji, gdzie przegrał z Haasem. Tym razem rywal nieco łatwiejszy, który za wiele nic nie pokazał w ostatnim czasie, nie przedarł się przez kwalifikacje RG, mimo, że to nie jego bajka to i tak pokpił sprawę. Belg też woli szybsze nawierzchnie, ale w 3 dni się przestawić będzie ciężko, a to kolejny argument przemawiający nad Azjatą. Dodatkowo myślę, że posiada ciut lepszy serwis, co będzie kluczem do wygrania tego meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +3
oskarx 41

oskarx

Użytkownik
Cuevas P. - Naso G. | 1 | 1.16
Volandri F. - Desein N. | 1 | 1.22
Copil M. - Setkic A. | 1 | 1.18
Elias G. - Lapentti G. | 1 | 1.12
Sijsling I. - Willis M. | 1 | 1.14
Muller G. - Soeda G. | 1 | 1.2
Vesely J. - Gigounon G. | 1 | 1.06
Stepanek R. - Kovalik J. | 1 | 1.09
Lorenzi - Giustino L. | 1 | 1.21
De Schepper K. - Rice D. | 1 | 1.13

AKO: 4.04
Bukmacher: FORTUNA

1. Cuevas solidny, Naso noname. Po odpadnięciu z Verdasco i w deblu, na pewno nie będzie chciał kolejnego blamażu.
2. Volandri u siebie, bedzie chcial przerwac passę porażek, Desein niepotrzebnie pcha się na włoskie tereny, bo tam zawsze solidni włosi grają na wysokim poziomie.
3. Copil ostatnio w formie, gra u siebie, Setkic to dla mnie itf.
4. Elias w formie, Lapentti to 400+ grajek okresowy.
5. Sijsling i Willis ? Dwa różne światy, niby w anglii , niby willis brytyjczyk, ale nie da się oszukać umiejętności. Sijsling trzy razy wyżej.
6. Muller idzie jak burza , kilkanascie wygranych z rzedu, bodajże dwa lub trzy turnieje z rzędu wygrane. Z Soedą grał już 2 razy w tym roku właśnie podczas tej passy i gładkie 2:0.
7. i 8. Veseliego i Stepanka nie trzeba tłumaczyć
9. Lorenzi dużo więcej atrybutów niż Giustino, bardziej utalentowany i utytułowany. Giustino to wg mnie sam serwis, i pojedyncze dobre akcje, brak regularności.
10. De Schepper ostatnio mnie zdziwił swoją grą , uważałem go za kołka, a jednak we francji pokazał się z naprawdę dobrej strony. Rice to itf i anglia mu nie pomoże.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Mikhail Kukushkin - Jiri Vesely ⛔
Typ: Mikhail Kukushkin; @3,00
Bet365

Chyba trochę za wysoki kurs na Kazacha, który ma co prawda słaby sezon, ale na pewno nie jest zawodnikiem słabszym od Czecha. Mikhail ostatnio trochę lepiej - 2. runda RG (cztery sety z Isnerem, mogło być pięć, trochę się pogubił w końcówce 4. seta). Tutaj dwie wygrane, taki sobie mecz z Hernychem, już był blisko porażki, ale wyciągnął; później cenna wygrana z Nedovesovem. Kukushkin w tym roku non-stop grał w ATP World Tour, dużo porażek, ale było trochę wyrównanych meczów. Z drugiej strony Vesely, który talent ma, według mnie pasuje mu bardzo gra na clayu. Widziałem go już przynajmniej kilkanaście razy w akcji, ma kilka argumentów - w challengerach na ogół tłucze rywali ostro. Tutaj miał za rywali jak na razie dwóch kolesi z poziomu ITF-u (wyróźniających się w ITF-ach); wiadomo jak to jest jak gra ktoś z poziomu ATP (niekiedy chalki) z kimś z ITF-ów - inne światy, nie ta solidność gry, nie to tempo gry, nie ta regularność - chyba właśnie na cegle najbardziej wychodzą różnice, no może jeszcze na outdoor hardzie. Wracając do meczu, gramy w Czechach, czyli tutaj lekki plus dla Jiriego. Nawierzchnia też trochę bardziej dla Czecha, ale jeśli chodzi o poziom gry, to tutaj nie widzę przewagi i dlatego typuję wygraną Kukushikina po dobrym kursie @3,00.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Berrer – Johnson
Typ: Johnson✅
Kurs: 1,74 | Betsson

Na jutro przedstawiam kolejny typ z Challengerów i ponownie jest to trawa. Mecz zapowiada się dość ciekawie jak na II rundę takiego turnieju, ale faworyta widać gołym okiem. Johnosn całkiem nieźle, jak na niego, spisywał się na mączce, druga runda RG, wcześniej kilka fajnych wygranych i meczów. Ogólnie sezon może zaliczyć do udanych jak na razie. W pierwszej rundzie pokonał gospodarza, Jamesa Warda, a to na własnym podwórku nie byle jaki zawodnik.
Berrer zaś kiepsko wygląda w ostatnim czasie, odpadł w II rundzie kwalifikacji do French Open, wcześniejsze wyniki nie napawają optymizmem. W pierwszej rundzie odesłał do domu Sugitę, jednak Japończyk wirtuozem do gry na trawie nie jest i nie ma tam argumentów po prostu. W tym meczu argumenty stoją oczywiście za Amerykaninem, dobry serwis będzie kluczem do zwycięstwa moim zdaniem, a ten na pewno po stronie Steve’a. Kurs dobry, w niektórych bukach już spadł, w niektórych jeszcze nie ma, trzeba łapać.

Otrzymane punkty reputacji: +4
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
I.Sijsling - M.Baghdatis 1,65 unibet✅

Zle oceniłem Bagiete spisałem go na straty a chłopak się przygotował mega slidnie. Odpuscił sezon na cegle w Europie i przygotował się pod krótki sezon na trawie i widać efekty. Trzy mega pewnie zwyciestwa z naprawde dobrze grającymi na tej nawierzchni zawodnikami jak Becker, Kudla i De Schepeer. W wywiadach mówi, że chce wrócić do top10 jak dla mnie mega przesada no ale dobrze, że ma takie ambicje widać solidna prace po fatalnych miesiacach i kontuzjach. Przeciwnik równiez idealnie pasuje pod grę na trawe dobry serwis, agresywna gra, slajsy wycieczki do siatki to gra Sislinga i na pewno jest grozny dla kazdego na tej nawierzchni, ale jak Bagieta nie stracił nawet seta w tym turnieju gra mega pewnie a Holender meczył sie z Fischerem to moim zdaniem Cypryjczyk powinnien tutaj zgranąć tytuł, da mu to pozywtynego koma na dalszą czesc sezonu i da mega dużo pewności siebie bo wygrac tak obsadzony challanger to na pewno będzie duzy sukces, a mecz z serii obowiązkowych do obejrzenia! Szykuja sie wspaniała batalnia, jak ktos kocha mecze na grass&#39;ie jak ja to na pewno nie może sie doczekąc połodnia aż zobaczy obu panów na korcie...

Otrzymane punkty reputacji: +22
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Gombos N. vs Vesely J. | ⛔
@ 6,51 Betfair
Dlaczego Gombos jest aż tak bardzo spisywany na straty bo czegoś tutaj nie rozumiem? Norbert gra w ostatnich tygodniach na mączce świetny tenis, w Prostejovie pokonał Reistera czy Haase, którzy pionkami na tej nawierzchni nie są. Pozostałym zawodnikom nie daje szans, dzisiejszy mecz to jego drugi finał z rzędu. Serwis pomaga w decydujących momentach, świetnie funkcjonuje forehand, który jest na prawdę groźny. Na ten moment, z taką grą jest to zawodnik na TOP 100, bez sprzecznie. Vesely gra jako tako na swoim poziomie, pewne wygrane w Prostejovie, bez straty seta. Na plus na pewno wygrane z Kukushkinem i Stepankiem, których forma jednak odbiega od dobrej. Rozumiem faworyzowanie Jiriego bo jest on solidny w swojej grze, jednak takie kursy to jest kpina, dla mnie - osoby, która oglądała mecze Norberta w Prostejovie. W tym meczu może stać się wszystko i taki kurs trzeba zbijać!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom