Dyscyplina: Tenis - Challenger mężczyźni - SINGIEL: Surbiton (
Wielka Brytania), trawiasta
Godzina: 18:30
Spotkanie: Tobias Kamke - Roberto Quiroz
Typ: 1
Kurs: 1,57
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
W tym spotkaniu tenisowym stawiam na dużo bardziej doświadczonego gracza na tej nawierzchni jakim jest Niemiec Kamke. Wprawdzie nie jest wybitnym graczem na trawie ale zdecydowanie więcej oficjalnych spotkań na tym podłożu ma Tobias i właśnie w to doświadczenie tutaj idę. Dla młodego Quiroza będzie to w zasadzie pierwszy oficjalny pojedynek na trawie na tym etapie kariery. Trudno powiedzieć czego się tutaj po nim spodziewać ale nie sądzę, by czymś swego rywala był w stanie zaskoczyć na tym podłożu. Sam jest na trawie bardzo niedoświadczony i myślę, że w tym spotkaniu dostanie przede wszystkim lekcję gry i nabierze nieco doświadczenia jak poruszać się na takich kortach ale ostatecznie przegra i odpadnie.
2-0 (6-4 , 6-3)
Dyscyplina: Tenis - Challenger mężczyźni - SINGIEL: Surbiton (
Wielka Brytania), trawiasta
Godzina: 20:00
Spotkanie: Reilly Opelka - Matthew Ebden
Typ: 2
Kurs: 1,88
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Obaj w tym roku nie imponują grą i wynikami ale w tym spotkaniu zdecydowałem się zagrać na Ebdena. Tutaj także idę w stronę tenisisty dużo bardziej doświadczonego w grze na trawie. Matthew zawsze na tej nawierzchni spisywał się dość solidnie i liczę, że lepiej sobie będzie radził i wejdzie w mecz niż jego rywal. Opelka nie imponuje formą ale trzeba zaznaczyć, że wygrywał juniorską edycję Wimbledonu w roku 2015 tak więc umie sobie radzić na tej nawierzchni. Jednak juniorska edycja a dorosły
tenis to różnica i pod względem doświadczenia myślę, że Ebden jest w dużo lepszej sytuacji. Opelka jest bez formy, wprawdzie Ebden też nic wielkiego w tym roku nie gra ale jednak myślę, że jest w wyższej dyspozycji i próbuję tutaj iść w stronę jego wygranej. Dużo tez tutaj zależy od tego jak będzie działał serwis Opelki. Ja jednak tutaj też idę w stronę bardziej doświadczonego tenisisty i stawiam na Ebdena.
2-1 (6-3 , 6-7 , 6-3)