Robert &
Benneteau @ 1.73 8/10
61 67(4) 64, 64 16 76(5)
To co w większości miało być powiedziane zostało już uchylone. Ja napisze coś z innej strony ten chall w Bordeaux jak i kolejny turniej w następnym tygodniu w Nicei jest wielką szansą dla właśnie takich weteranów jak Robert, Gicquel, Clement czy też dla Paire'a, Texxeiry, ponieważ Francuzki związek tenisowy jeszcze tak naprawde nie anonsował dzikich kart do MD na Roland Garrosa i jest to ostatnia szansa by pokazać się z jak najlepszej strony i dostać taką przepustkę i Francuzi o tym wiedzą, a jest z czego wybierać z doświadczonych graczy jak i młodych bo przeważnie FZT daje tym i tym dzikie karty do turnieju głównego.
Roberta ogólnie nie trawie, ale jednak ten sezon ma bardzo dobry i zasługuję na WC do MD jak i myślę że i tutaj nie odpuści, bo pomiędzy Francuzami nie z TOP'u w ostatnich dwóch tygodniach będzie jednak mobilizacja, dodam oczywiście że Matosević błądzi i próbuję wkomponować się na mączke na turniejach na clayu ale nie wychodzi mu to z zawodnikami solidnymi jak właśnie Robert.
Podobna sytuacja jest u Benneteau który narazie gra na niższych szczeblach by dodać sobie pewności przed RG, a niezłymi poligonami są Praga i Bordeaux.
Dyrektor turnieju w Nicei oświadczył ostatnio że jest bardzo niezadowolony z tego że na jego turnieju zagra tylko jeden Francuz i nie będzie nikogo z Francuskiej elity, ale wspomniał też że drugim Francuzem na turnieju będzie Julien co dla niego może być świetną wiadomością bo tutaj jest trochę punktów do zdobycia i nie będzie musiał nigdzie się śpieszyć bo udział w Nicei już ma, myślę że tylko skorzysta na możliwości nabicia sobie trochę punktów przed Szlemem w tych dwóch turniejach.
Krótko o Kudryavtsevie jest to serwisant który nie lubi nawierzchni przy których trzeba będzie często zmieniać tempo, dużo biegać, a taka nawierzchnia jest właśnie w Bordeaux co bardzo niweluje serwis i będzie trzeba tutaj walczyć o punkty grą w polu.