>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 19: Bordeaux, Busan, Zagreb

Status
Zamknięty.
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Bordeaux
Type: €85K+H
Surface: Outdoor Clay
Starting Date: May 9
2010 Champion: Richard Gasquet (France)
Busan
Type: $75K+H
Surface: Outdoor Hard
2010 Champion: Yong-Kyu Lim (Korea)
Zagreb
Type: $50K
Surface: Outdoor Clay
2010 Champion: Yuri Schukin (Kazakhstan)
Zapraszam do analiz i do merytorycznej dyskusji.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Stephane Robert - Marinko Matosevic 1 1,40 ✅
Robert to wszechstronność, solidna defensywa, co w połączeniu niezłą formą podbudowaną dwoma zwycięstwami w kwalifikacjach będzie wielkim problemem dla chimerycznego Matosevica. Australijczyk ma problemy z poruszaniem się na mączce, nie mówiąc już o niezbędnej na niej cierpliwości.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Robert &amp; Benneteau @ 1.73 8/10 ✅ 61 67(4) 64, 64 16 76(5)
To co w większości miało być powiedziane zostało już uchylone. Ja napisze coś z innej strony ten chall w Bordeaux jak i kolejny turniej w następnym tygodniu w Nicei jest wielką szansą dla właśnie takich weteranów jak Robert, Gicquel, Clement czy też dla Paire&#39;a, Texxeiry, ponieważ Francuzki związek tenisowy jeszcze tak naprawde nie anonsował dzikich kart do MD na Roland Garrosa i jest to ostatnia szansa by pokazać się z jak najlepszej strony i dostać taką przepustkę i Francuzi o tym wiedzą, a jest z czego wybierać z doświadczonych graczy jak i młodych bo przeważnie FZT daje tym i tym dzikie karty do turnieju głównego.
Roberta ogólnie nie trawie, ale jednak ten sezon ma bardzo dobry i zasługuję na WC do MD jak i myślę że i tutaj nie odpuści, bo pomiędzy Francuzami nie z TOP&#39;u w ostatnich dwóch tygodniach będzie jednak mobilizacja, dodam oczywiście że Matosević błądzi i próbuję wkomponować się na mączke na turniejach na clayu ale nie wychodzi mu to z zawodnikami solidnymi jak właśnie Robert.
Podobna sytuacja jest u Benneteau który narazie gra na niższych szczeblach by dodać sobie pewności przed RG, a niezłymi poligonami są Praga i Bordeaux.
Dyrektor turnieju w Nicei oświadczył ostatnio że jest bardzo niezadowolony z tego że na jego turnieju zagra tylko jeden Francuz i nie będzie nikogo z Francuskiej elity, ale wspomniał też że drugim Francuzem na turnieju będzie Julien co dla niego może być świetną wiadomością bo tutaj jest trochę punktów do zdobycia i nie będzie musiał nigdzie się śpieszyć bo udział w Nicei już ma, myślę że tylko skorzysta na możliwości nabicia sobie trochę punktów przed Szlemem w tych dwóch turniejach.
Krótko o Kudryavtsevie jest to serwisant który nie lubi nawierzchni przy których trzeba będzie często zmieniać tempo, dużo biegać, a taka nawierzchnia jest właśnie w Bordeaux co bardzo niweluje serwis i będzie trzeba tutaj walczyć o punkty grą w polu.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Janowicz - Van Der Merwe 1 1,50 6/10 ✅

Od turnieju w Johanesburgu Merwe nie istnieje. Przegrywa wszystko a liczy sie i tak tylko na hardzie, dzis gramy na cegle. Dwa ostatnie mecze gracza z RPA to:

2-6 4-6 z Brzezickim

6-7 4-6 z Kudla

Dzis sie raczej nie przelamie, jest kompletnie bez formy a sam serwis na clayu nie wystarczy. Wiadomo jakie ma mam zdanie o Janowiczu (zakochany w sobie chlopak ktory srednio gra w tenisa) ale takie mecze Jerzy po prostu musi wygrywac. Ostatnie turnieje srednie. Przegrywal z Sela, Przysieznym, Fisherem, Brownem wiec tak sobie ale lepiej niż rywal. No i korty, na clayu Merwe zagral z 10 meczow moze 2-3 wygral od 2007 roku. To nie jego bajka.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Merwe i clay to nie porozumienie, razem z de voestem zrobili sobie wycieczke do Europy

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Souza - Meffert @ 1.57 8/10 ✅ 60 75
Brazylijczyk według mnie forma znakomita i bardzo dobry wybór logistyczny, tutaj może się pokazać z jak najlepszej strony.
Meffert pokonał już dwóch Chorwatów Skugora i co troche mnie zaskoczyło Veićia ale ten chłopak to dużo szans nie wykorzystuje od losu więc sadze że w najbliższym czasie będzie potwierdzał tą regułe.
Niemiec solidny w swojej grze ale jednak na szybsze nawierzchnie ma potężny serwis jak i bardzo mocny płaski fh którym często kończy akcje po serwisie przy linii.
W poprzedniej rundzie Souza pokonał innego Niemca podchodzącego pod grę na szybszych nawierzchniach niż na clayu i dla dobrego lub solidnego gracza na mączce ktorym dla mnie jest Brazylijczyk nie powinien być taką mocną przeszkodą kolejny nasz zachodni sąsiad.

Otrzymane punkty reputacji: +8
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Chardy - Huta Galung 2 @3 :wowsdf: 0-2 @5,7

Mega prezent , perełka mmmm. Chardy w tym sezonie jest leszczem, bilans 4-11. Huta solidny w czelach, lubi clay. Jeremy woli szybsze nawierzchnie, choć w sumie w zeszłych latach bilanse na mączce miał niezłe. No ale wtedy była jakaś forma, teraz zdecydowany regres. Masa prostych błędów, fatalny 2nd serve. W 1R. męczarnie i 2-1 ze Schwankiem. Holender natomiast 2-0 z Czuczo. Kurs @1,35 na Francuza? No way. Ogromne value na Jessiego.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Może i tak, ale w poprzedniej rundzie Chardy pokonał Schwanka (na którego stawiałem) , który miał więcej odpowiedzi na Francuza z numerem 1 tutaj niż Galung.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Value na pewno ale trzeba w tenisie patrzec tez na charakterystyke gry. Na Chardego najlepszy bedzie ktos regularny kto wykorzysta bledy Francuza. Shawnk to jest mizeria w tym sezonie, Huta nie gra tez w taki sposob. Nie ma watpliwosci, ze kurs przesadzony i mozna Jesse sprobowac ale mysle, ze ten czynnik jest tutaj najwazniejszy. Chardy potrafi grac bardzo dobrze i rywal musi powstrzymac nie jeszcze wieksza sila i nawalanka tylko inteligenta gra z glebi kortu. Jesse to nie ta bajka, mimo wszystko lekko warto.

prodds 128

prodds

Użytkownik
Andrea Arnaboldi - Joao Souza @ 1.50
Warto zwrócic uwagę na tego Brazylijczyka ! W wieku 22 lat zaczyna robić bardzo dobre wrażenie w świecie tenisa. Jest w bardzo dobrej formie o czym może świadczyć nadawno wygrany turniej w swoim kraju. Myślę, że ten turniej również on wygra. Kurs naprawdę warty grania
szanse: 33% do 67%
POLECAM !

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Gicquel Marc (FRA) vs. Zeballos Horacio (ARG) 1,65
Po takim kursie biorę ten bet w ciemno. Dla mnie Argentyńczyk jest zdecydowanym faworytem tego finału! W 1/4 1/2 rozprawił się bez problemów z dwójką Francuzów z Mahutem i Robertem. Marc w 1/4 i 1/2 równiez grał z dwójką Francuzów, Chardy i Bennetau tam za każdym razem cieżki mecz, trzy sety TB itp równie dobrze Gicquela mogło już nie być w tej imprezie. Francuz jest w finale bo nie było innej opcji, ale tytuł zgarnie zdecydowanie lepszy tenisistą jakim jest Zeballos.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom