Dyscyplina: Tenis - Challenger mężczyźni singiel: San Luis Potosi (
Meksyk), ziemna
Godzina: 21:00
Spotkanie: Alex Molcan - Pedro Sakamoto
Typ: 2
Kurs: 2,12
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Spotkanie 1 rundy turnieju challengerowego w tenisie w San Luis Potosi. Spotyka się tutaj reprezentant Słowacji Molcan z zawodnikiem brazylijskim Sakamoto. Dla mnie w tym spotkaniu faworytem jest zawodnik na którego jest wyższy kurs a dlaczego ? Już wyjaśniam. Po pierwsze Sakamoto już tutaj grał w tamtym roku i doszedł do półfinału ogrywając po drodze Argentyńczyka Corię, Serba Krstina i Brytyjczyka Clarke. W półfinale uległ Dominikańczykowi Cid Subervi. Po drugie turniej ten jest rozgrywany na niecałych 2 000 m n.p.m. Pedro pokazał w tamtym roku, że potrafi grać na takiej wysokości natomiast dla Molcana bedzie to nowość grać na takiej wysokości i myślę, że może sobie z tym nie poradzić. W takich warunkach nie wiadomo jak sobie Alex poradzi, według mnie Słowak może mieć problemy z kondycją. No i po trzecie Brazylijczyk zagrał już w tym roku w kilku turniejach na cegle i jest zaznajomiony z ta nawierzchnią i ograny, natomiast dla Alexa będzie to pierwszy mecz na clay od początku września tamtego roku, gdzie pojawił sie w Szczecinie i przegrał zdecydowanie zaraz w pierwszym spotkaniu z innym Brazylijczykiem Monteiro. Dla mnie tutaj wszystko przemawia za wygraną Sakamoto i dziwią mnie tak wystawione kursy przez buka.
0-2 (4-6 , 2-6)
Dyscyplina: Tenis - Challenger mężczyźni singiel: San Luis Potosi (
Meksyk), ziemna
Godzina: 03:15
Spotkanie: Manuel Sanchez - Emilio Nava
Typ: 1
Kurs: 1,83
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Także spotkanie 1 rundy i również dziwią mnie tutaj kursy. Według mnie zbyt wyrównane i tutaj faworytem powinien być zawodnik meksykański Sanchez, na którego w mojej opini kurs powinien wynosić w granicach 1,40-1,50. Zawodnik ten urodził się właśnie tutaj w San Luis Potosi więc będzie się chciał pokazać z jak najlepszej strony przed swoimi krewnymi i znajomymi. On tutaj występował już wielokrotnie, wprawdzie z marnym skutkiem ale był w stanie ograć tuta chociażby w 2017 roku Egipcjanina Safwata. Owszem w większości startów żegnał się z tym turniejem już po 1 rundzie ale z pewnością doświadczenia tutaj mu nie zabraknie. W tej edycji ma wielką szansę awansować dalej, bo trafia na Amerykanina Navę, który dopiero zaczyna przygodę z profesjonalnym tenisem. Zawodnik ten ma dopiero 17 lat i może mu tutaj zabraknąć doświadczenia w grze z Sanchezem, który zna te korty bardzo dobrze, Emilio Nava to wielki talent i finalista tegorocznego
Australian Open chłopców ale na tej cegle tutaj według mnie zabraknie mu ogrania. Może za bardzo nie wiedzieć jak tutaj ustawiać się i poruszać po korcie. Dla mnie Sanchez jest tutaj zdecydowanym faworytem. Zobaczymy.
2-0 (6-2 , 7-5)