Dyscyplina: Tenis - Challenger mężczyźni - Singiel: Saint Brieuc (
Francja), twarda (w hali)
Godzina: 13:30
Spotkanie: Egor Gerasimov - Simone Bolelli
Typ: 1
Kurs: 1,99
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Spotkanie challengerowe rozgrywane we francuskim Saint Brieuc. Dlaczego tutaj kurs jest wyższy na Gerasimova nie wiem. Dla mnie to on jest faworytem w tym meczu i raczej dałbym odwrotne kursy ale buki bardziej faworyzują Włocha. Obaj nic wielkiego ostatnio niegrają ale na nawierzchni twardej dla mnie lepszym tenisistą jest Egor. Ostatnio gra w kratkę wygrana, porażka, wygrana, porażka, ostatnio wygrał więc wychodziłoby, że teraz przegra ale pora przerwać tę prawidłowość. Bolelli nigdy nie był wybitnym graczem na innej nawierzchni niż cegła. Wprawdzie na cegle też wielkich sukcesów nie osiągnął ale to jest jego ulubiona nawierzchni i na niej mu się gra najlepiej. Na nawierzchni twardej gra słabo i tutaj cenię wyżej Gerasimova. On na tym podłożu osiąga lepsze wyniki i tym tutaj głównie się kieruję przy typowaniu. Obaj wygrali swoje pierwsze spotkania na tym turnieju ale Białorusin według mnie miał mocniejszego przeciwnika, bo grał z
Geraldem Melzerem i wygrał 6-4 , 7-5. Bolelli za przeciwnika miał Niemca Brandsa z którym wygrał 6-4 , 6-3 także obaj tenisiści bez większych problemów w 1 rundzie. W tym meczu stawiam na gracza, który na hardzie czuje się lepiej , osiągał lepsze rezultaty w ciągu ostatniego roku i na tej nawierzchni ma więcej spotkań rozegranych i tym tutaj głównie się kierowałem.
2-1 (6-7 , 6-4 , 6-3)