>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Tydzień 13: Guadalajara, Barranquilla

Status
Zamknięty.
daavid5 671

daavid5

Użytkownik
Guadalajara​

Miejsce: Guadalajara, Mexico
Data: 25-30 Marzec 2014
Rozmiar drabinki: S-32 D-16
Nawierzchnia: Hard
Pula nagród: $100,000
Oficjalna strona: http://jalisco-open.com/en/
Drabinka turnieju głównego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6284/mds.pdf
Drabinka kwalifikacji: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6284/qs.pdf
Drabinka turnieju deblowego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6284/mdd.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6284/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/mexico/guadalajara-challenger/

Barranquilla​

Miejsce: Barranquilla, Colombia
Data: 25-30 Marzec 2014
Rozmiar drabinki: S-32 D-16
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: $40,000
Oficjalna strona: http://www.tennissegurosbolivar.com/web/
Drabinka turnieju głównego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6250/mds.pdf
Drabinka kwalifikacji: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6250/qs.pdf
Drabinka turnieju deblowego: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6250/mdd.pdf
Plan gier: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/6250/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/colombia/barranquilla-challenger/

Otrzymane punkty reputacji: +12
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Rogerio Dutra Silva wygra @ 1,60 Unibet ⛔

Pierwsza runda turnieju rozgrywanego na kortach ziemnych w Barranquilli. Starcie doświadczonego i znanego na podwórku Challengerowym Rogerio Dutry Silva z młodym Australijczykiem Jasonem Kublerem, który dostał się do turnieju głównego przechodząc przez kwalifikacje.
Rogerio przeciętnie rozpoczął ten sezon, próby występów w ATP250 w Buenos Aires i Rio de Janeiro kończyły się na kwalifikacjach - lepiej zagrał w Sao Paolo, gdzie doszedł aż do drugiej rundy, gdzie przegrał z późniejszym finalistą - Lorenzim. Rogerio miał duży potencjał kilka lat wstecz, jednak gorąca głowa nie pozwoliła mu na osiągnięcie ciekawszych wyników a przez pewien czas był nawet w pierwszej setce rankingu ATP. Zeszły sezon dobry - dwa finały Challengerowe, masa dobrych występów w postaci ćwierćfinałów i półfinałów.
Jason Kubler, podobnie jak rywal z Włoch niski, jak na swój wiek bardzo krępy, co w jego sytuacji nie pomaga mu w poruszaniu się po korcie. Serwis bardzo przeciętny, słaba siła, jedynie rotacja może coś zdziałać, jednak na poziomie mocniejszych Futuresów nie jest to zagranie do nie odebrania. Oburęczny backhand całkiem dobry, uderzenie to zdecydowanie lepsze od forhandu, który Kepler ma bardzo oryginalny. Niesamowicie szybki ruch fh sprawia, że piłka po odbiciu się od kortu jest bardzo przyjemna dla rywala, odbija się bardzo wysoko jak na te rozgrywki.
Półfinalista juniorskiego Wimbledonu z 2011 roku nie potrafi się przebić na poziom Challengerów od kilku sezonów. W tym sezonie gra tylko w Futuresach, zaliczył trzy finały, jeden wygrany. W ostatnich tygodniach trochę spuścił z tonu. Spróbował sił w silniej obsadzonych Futuresach i pojawiły się kłopoty w postaci porażek z Mesarosem czy Giustino.
Jason Kubler rozegrał całkiem niezłe zawody w ostatnich dniach. Przeszedł przez kwalifikacje w Panamie i tutaj w Barranquilli. Zawodnik według mnie nie przygotowany jeszcze na wojaże po głównych turniejach rangi Challenger, na kwalifikacje słabo obsadzonych wystarczyło, gorzej będzie gdy się pojawi na czymś silniejszym.
Ten mecz jest dobrą okazją dla Dutry Silva by osiągnąć dobry wynik, taki mecz na przełamanie, chociaż Brazylijczyk załamany wynikami być nie może. Kurs mnie zadowala, Kubler jeszcze nie będzie w stanie zagrozić doświadczonemu rywalowi.

Otrzymane punkty reputacji: +8
seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Lacko 1.55 Betfair
kursy spadły, wczoraj złapałem w pinku 1,74, ale nie ma co się dziwić.
Lacko to zawodnik bardzo solidny na poziomie chalanger, jeżeli chodzi o korty twarde i szybkie. W pierwszej rundzie pokonał Arnaboldiego 6-1,6-3. Fakt że trafiał zaledwie 48% pierwszym serwisem, ale ani razu nie dopuścił do okazji do przełamania przez rywala. Do tego należy dodać solidny występ w Miami, gdzie pokonał w kwalach Martina i Lajovica, a w pierwszej rundzie rozprawił się z De Shepperem, w drugiej rundzie natomiast uległ Fogniniemu 6-4,6-4.
Kudla natomiast moim zdaniem to zdecydowanie zawodnik o klasę gorszy, w pierwszej rundzie pokonał Australijczyka Smitha 6-4,6-2.Trafiał także jak Lacko 48% pierwszym serwisem, ale bronił aż 9 breaków, z czego rywal przełamał go 3 razy. Ostatnio szybka porażka z Dzumhurem w kwalach do Miami.W tym roku Kudla zdecydowanie rozczarowuje, do tego uważam że to gracz własnego podwórka, po za Stanami traci jakieś 40% swojej wartości.
Podsumuwując spodziewam się zwycięstwa faworyzowanego Lacko, który jest zawodnikiem lepszym i bardziej wszechstronnym, a także bardziej doświadczonym, i posiadającym lepszy serwis. Jeżeli Kudla daję się przełamywać 3 razy Smithowi to nie widzę innej możliwości jak zwycięstwo Słowaka.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Bagnis F. vs Klizan M. dla Mecz WYNIK 26 26 ⛔
KURS: 2.20
Bet365

Finalista tego turnieju z zeszłego roku kontra psychiczny Klizan po takim kursie ??? Ja w to wchodzę bez wahania!! Bagnis potrafi się spiąć na dany turniej a tutaj mu powinno zależeć na dobrym występie. Ostatnie mecze trochę w kratkę, ale ogólnie nieźle. W Rio przebił się przez kwale pokonując powracającego Ribę oraz Roberta, w R1 pokonał Souze a w R2 powalczył i był bliski pokonania Dolgopolova. W ostatnim turnieju w Panama City nie poszalał i odpadł szybko zatem tutaj powienien podejść do meczy z jeszcze większą determinacją. A Klizan ? Każdy interesujący się tenisem zna doskonale tego grajka - dla mnie ten utalentowany zawodnik nie poradził sobie psychicznie w tourze... Rok 2012 kapitalny a już następny rok to dramat. Ten rok zaczął całkiem nieźle ale też ostatnio miewał wpadki (jak np. z Andreozzim w Panama City).
Mecz pewnie będzie wyrównany, ale ja się przychylam w stroną Bagnisa.

edit:
antytenis Bagnisa! niektóre piłki w sposób teatralny wręcz wyrzucał w out! ????

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Klizan-Bagnis Typ 1 1,57 Bet365 ✅
Wg mnie Martin powinien dzisiaj wygrać, ostatnio wpadka z Andreozzim ale w tym spotkaniu powinien sobie poradzić, po pierwsze bardziej regularny, większy wachlarz zagrań, lepszy serwis agresywna gra, gracz który grał z sukcesami na poziomie ATP o czym Bagnis może pomarzyć, obaj prezentują agresywny styl gry ale tak jak pisałem wygra tutaj doświadczenie i lepsze umiejętności.

Kolejny pik na dzisiaj
Brown-Melzer Typ 1 1,40✅
Choć nie lubię stawiać na jamajskiego Niemca to w tym przypadku jestem zmuszony, nie widzę żadnych argumentów za młodszym z braci Melzerów, serwis dużo gorszy niż serwis Dustina repertuar zagrań także, Austriak samym przebijaniem nie wygra z Brownem, ofensywnie usposobiony Niemiec powinien sobie w tym spotkaniu dać radę jeśli wygrał z dużo dużo lepszym Sugitą który gra dosyć podobnie jak Melzer, na dodatek nawierzchnia na plus dla Browna, Melzer moim zdaniem lepiej prezentuje się na mączce choć systematycznie poprawia swoją gre, w tym sezonie wygrany challenger właśnie na hardzie, lecz tak jak pisałem taki styl gry bardzo odpowiada Dustinowi i powinien sobie poradzić.

Otrzymane punkty reputacji: +6
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Kudla D. vs Pavic A. dla Mecz WYNIK ?
KURS: 3.00
Bet365

Wczoraj Lacko pogrzebał wielu z Nas, m.in. i mnie. Oglądałem ten wczorajszy mecz Kudli z Lacko a raczej nie mecz a parodię meczu. Lacko w drugim i trzecim secie nie potrafił trzech piłek przebić robiąc tragiczne niewymuszone błędy. To nie Kudla wygrał ten mecz a Lacko przegrał. Nienawidzę osobiście takich grajków! W ATP ostatnio grał całkiem fajnie, walczył z lepszymi zawodnikami, a jak przyjeżdża na Chellengera to &quot;gwiazdorzy&quot; i gra jakby mu całkowicie nie zależało i miał w dupie wszystko ... Sorry, że to piszę, ale na prawdę to co wczoraj widziałem w wykonaniu Lacko to już była przesada!
Wracając do dzisiejszego meczu Kudli z Pavicem to wg mnie booki przesadnie faworyzują Kudle, który wczoraj nic wiele nie grał. W zasadzie ograniczył się do przebicia dwóch piłek i punkt sam przychodził z UE przeciwnika. Dziś wg mnie tak łatwo już mu nie pójdzie, gdyż Ante ostatnio gra całkiem nieźle. W Marsylii przebił się do głównej drabinki i powalczył z Rogerem-Vasselinem. Ostatnio w Kanadzie był w finale Chellengera pokonując po drodze Sugite czy Reynoldsa. Może jakoś mega trudnych rywali nie miał ale na pewno serwisowo wyglądał dobrze. Podobnie zresztą jak w tym turnieju, gdzie w meczu z Soeda miał 15 asów. Jeśli utrzyma taką dyspozycję serwisową to Kudla będzie miał spory problem. Po takim kursie spróbuję dać szansę Pavicowi.

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Haider-Maurer - Ungur Typ 2 1,90 Fortuna✅
Typ bardziej przeciwko Austriakowi, ostatnio jego forma nie powala, męczarnie z Hernandezem i Eysericiem, mnóstwo strat podania, ogólnie kiepsko to wygląda, Adrian zagrał bardzo dobry mecz w Panamie z Ramosem i miło mnie zaskoczył, widać że forma jest, dobry serwis, solidny fh z którego zdobywa masę winnerów, w moim odczuciu jest w dobrej formie i myśle że wyjdzie zwycięsko z tej potyczki.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Falla - Cuevas 1.53 3/10 bet365⛔
Falla gra ostatnio przyzwoicie a Cuevas wrecz przeciwnie. Porazki z Gerardem Melzerem, Horacio Zeballosem w marnym stylu. Szczegolnie w Panamie wygladalo to marnie. Potrafi grac efektowie ale to sie nie przeklada na efektywnosc. W Barranquilli raczej slabi rywale i doczlapal sie wysoko. Teraz dostaje Falle, ktory grajac w Kolumbii raczej nie odpusci. Atuty po stronie Alejandro, lepsze podanie i fh, bh zblizone poziomy, duzo lepsza gra katowa, rotacje wszystko po stronie Falli. Chociaz takie turnieje zawsze smierdza i jest wiele wynikow sensacyjnych wiec radze uwazac.
Muller - Brown over 23.5 1.90 2/10✅
Ciezko tu bedzie o przelamanie serwisow. Dwoch swietnie podajacych zawodnikow, za to duzo slabsi sa w defensywie. Brown podchodzi do meczow roznie wiec nie napalam sie, ze akurat teraz bedzie na pewno powazny. Muller wraca do gry i odbudowuje sie po kotnuzji w challengerach. Sporo dobrych wynikow ale i wpadki. Mecz powinien wygladac w ten sposob, ze panowie beda za wszelka cene trzymac serwis, utrata podania to raczej przegrany mecz. Gra na linii koncowej u obu marna.

Otrzymane punkty reputacji: +2
interbulls 15

interbulls

Użytkownik
Blaz Rola [SLO] - Martin Klizan [SVK] - #2# 1.40 Bet365✅
W zasadzie Klizan powinien piąć się w góry rankingu ATP ,ale dzięki swojej głowie stoi w miejscu , przypomina mi się za każdym razem jego występ w US Open i porażka lekko mówiąc .. blamaż Martina z Donaldem Youngiem.. Nawierzchni wydaje się ulubiona Martina dużo grywa na cegle, potencjał niewątpliwie duży ,ale co z tą głową ?.. Dobrze wszedł w turniej gładkie wygrane z Bagnisem i Olivo, chyba mobilizująco podziałała na niego porażka z Andreozzim. Osobiście nie widziałem Blaza w akcji , po wynikach widać ,że jest super formie wygrane w ostatnim tygodniu bądź co bądź nazwiskami liczącymi się na cegle typu Starace czy Albert Ramos pokazują ,że zawodnik nie przypadkowo pnie się w górę . Być może czas na zadyszke , wczoraj pomęczył się troszeczke z Maximem a Martin gładko wygrał z Bagnisem. Nie zdziwi mnie wynik w drugą stronę jeśli Słowak czegoś sobie nie ubzdura w głowie, jednak śledząc wyniki w tym turnieju stawiam na wygraną Klizana.

Andreas Haider-Maurer [AUT] - Adrian Ungur [ROU] - #2# 1.9 Bet365✅
Dlaczego Ungur ? zaprzeczam swoim typem ich dotychczasowe spotkania , ponieważ wygrywał 2 razy Austriak. Podpieram swój typ obecnymi występami Andreasa w tym turnieju. Dosyć sporo strat serwisowych w dwóch spotkaniach ,a czy tracił podania z jakimiś wybitnymi clayowcami ? zdecydowanie NIE, nie piszę ,że Adrian jakoś gra rewelacjyjnie ,ale na pewno lepiej stara się nie przegrywać swojego serwisu , więc dlaczego nie zagrać na Adriana ? Dotychczasowe ich mecze były zacięte ,kończyły się w 3setach . Dzisiaj może okazać się ,że będzie to kolejna 3setówka z udziałem obu Panów ,ale biorąc na uwadze fakt dotychczasowe występy obu Panów w turnieju większe szanse na zwycięstwo daje zawodnikowi z Rumunii.

Otrzymane punkty reputacji: +3
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Blaz Rola [SLO] - Martin Klizan [SVK] - #2# 1.40 Bet365
W zasadzie Klizan powinien piąć się w góry rankingu ATP ,ale dzięki swojej głowie stoi w miejscu , przypomina mi się za każdym razem jego występ w US Open i porażka lekko mówiąc .. blamaż Martina z Donaldem Youngiem.. Nawierzchni wydaje się ulubiona Martina dużo grywa na cegle, potencjał niewątpliwie duży ,ale co z tą głową ?.. Dobrze wszedł w turniej gładkie wygrane z Bagnisem i Olivo, chyba mobilizująco podziałała na niego porażka z Andreozzim. Osobiście nie widziałem Blaza w akcji , po wynikach widać ,że jest super formie wygrane w ostatnim tygodniu bądź co bądź nazwiskami liczącymi się na cegle typu Starace czy Albert Ramos pokazują ,że zawodnik nie przypadkowo pnie się w górę . Być może czas na zadyszke , wczoraj pomęczył się troszeczke z Maximem a Martin gładko wygrał z Bagnisem. Nie zdziwi mnie wynik w drugą stronę jeśli Słowak czegoś sobie nie ubzdura w głowie, jednak śledząc wyniki w tym turnieju stawiam na wygraną Klizana.
Blaz Rola [SLO] - Martin Klizan [SVK] dla Mecz WYNIK ?
KURS: 3.00
Bet365
A ja pozwolę się nie zgodzić z powyższą propozycją kolegi (oczywiście bez urazy) - &quot;śledząc wyniki w tym turnieju stawiam na wygraną Klizana&quot; - właśnie śledząc wyniki a nie oglądając spotkania... To różnica, bo wczorajszy mecz Klizana z Bagnisem (mimo wysokiego wyniku na papierze) to raczej tragiczna gra Bagnisa niż super występ Klizana. Zdecydowanie bardziej to Bagnis przegrał ten mecz niż Klizan go wygrał. Kolega wyżej wspomniał o aspekcie HOT HEAD i słusznie, bo Klizan własnie takim jest grajkiem. Ciężko prorokować co mu strzeli do łba, ale jak na przeciwko niego staje zawodnik w gazie (a Blaz teraz wymiata!) to mogą pojawić się spore problemy. Wg mnie kurs mocno przesadzony i rośnie, więc idzie masówka na Klizana co mnie osobiście bardzo cieszy ???? Ja zamierzam uderzyć w stronę Słoweńca po super kursie. Wynik zweryfikuje kort, ale po takim kursie można spróbować przeciwko psychicznemu Klizanowi, tymbardziej że przeciwnik zaliczył w dwóch poprzednich turniejach Chellengerowych dwa finały (wygrał w Chinach) pokonując w Panama City na nawierzchni CLAY grajków typu Starace, Haider-Maurer czy Ramos! W finale owszem poległ z Riba ale po zaciętym boju. Zatem forma jest i to dobra forma !!

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Kudla-Struff Typ 2 2,00 Bet365⛔ Kolejny mecz przegrany w głowie przez psychicznego Niemca
Typ bardziej przeciwko Kudli choć nie lubię stawiać na niemieckiego jeźdźca bez głowy, Kudla w swojej drabince miał samych paralityków i amatorów, Smith to totalna porażka, Lacko beztalencie i gracz bez psychiki który podarował Amerykaninowi mecz i Pavic który miał problem z przebiciem kilku piłek prezentujący żenujący poziom, Struff miał zdecydowanie cięższą drabinkę zawsze groźny Herbert i Arevalo który pokonał kilku ciekawych grajków w kwalifikacjach,Amerykanin wygląda bardzo blado w tym turnieju, w wymianach przebija piłki 2bh lub slajsem, zero agresywności i taktyki, masa błędów serwisowych, brak uderzenia kończącego, serwis również na kiepskim poziomie, Niemiec to gracz który coś tam pokjazał na poziomie Atp potrafi skończyć akcje, dosyć długo trzyma piłkę w korcie gra płasko i agresywnie, moim zdaniem jest lepszym tenisistą niż Amerykanin i wyjdzie z tej potyczki zwycięsko.

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Cuevas-Klizan 2 @1.55
Martin najlepiej mi tutaj wyglada, lepiej wypada jego polownka drabinki, gdzie byli m.in. Pere Riba oraz Ramos Vinolas. Slowak z widokami na lepsza gre. Zreszta jako triumfator juniorskiego French Open swego czasu na pewno ma do tego predyspozcje. Cuevas fajny tenisista, potrafi zagrac ofensywnie, ladnie dla oka, ale po roku odpoczynku od tenisa chyba jeszcze nie zagral tego na co bylo go stac 2-3 sezony temu, chociaz bez watpienia Urugwajczyk jest w dobrym rytmie meczowym. Klizan powinien moim zdaniem wygrac ten tytul.

interbulls 15

interbulls

Użytkownik
Pablo Cuevas [URU] - Martin Klizan [SVK] - #2# 1.50 Bet365
Tak jak przypuszczałem tak jest Klizan zmobilizowany i dzisiaj osiągnie sukces. Oglądałem mecz Cuevasa z Falla i tylko słaba głowa Kolumbijczyka i masa błędów przyczyniły się do jego porażki. Klizan widać ,że w tym turnieju spisuje sie bardzo dobrze i jesst zmobilizowany watpie ze przy takiej grze przegra z Cuevasem którego przewyższa bez wątpienia umiejętnościami.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom