>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 12: Bath, Marrakech, Pingguo, Caltanissetta

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Bath

Surface: Indoor Hard
Prize Money: €42,500
Tournament website: http://www.lta.org.uk/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2011/6244/mds.pdfhttp://www.atpworldtour.com/posting/2011/6246/mds.pdf

Marrakech Location: Marrakech, Morocco
Surface: Outdoor Clay
Prize Money: €42,500 +H
Tournament website: http://www.tennissegurosbolivar.com/web/http://www.arryadia.com/mtt/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2011/6199/mds.pdf http://www.atpworldtour.com/posting/2011/3585/mds.pdf

Pingguo
Surface: Outdoor Hard
Prize Money: $35,000 +H
Tournament website: http://www.arryadia.com/mtt/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2011/3566/mds.pdfhttp://www.atpworldtour.com/posting/2011/6248/mds.pdf

Caltanissetta

Surface: Outdoor Clay
Prize Money: €30,000 +H
Tournament website: http://www.atpcaltanissetta.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2011/5049/mds.pdf

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Martin vs Klein
Typ: 2
Kurs: 4,33
Buk: Bet365
Data/godzina rozpoczęcia: 21-03-2011/14-00
Analiza:
Pierwsza runda turnieju w bath z pulą nagród 60 tys. USD i od razu moim zdaniem może dosc do ciekawego spotkania. Faworytem zdaniem bukamcherów wydaje się byc Martin, lecz nie przekreślałbym szans Kleina na wygraną. Warto dodac, że są to obaj młodzi tenisiści, ktorzy od nie dawno przeszli na profesjonalną karierę. Troszkę większymi sukcesami może pochwalic się australijski zawodnik, gdyż na jego koncie jest triumf w AO, niestety tylko w Australian Open juniorów. Klein to gracz praworęczny, dysponującym oburecznym backahandem oraz dobrymi warunkami fizycznymi. Ostatnio grała na turnieju w Poitreis, lecz odpadł bardzo wcześnie, gdyż w pierwszej rundzie, lecz byl tam rozsatwiony z numerem piątym. Ostatnio gra bardzo często na hali, na tej nawierzchni, na ktorej przyjdzie dzis grac obu zawodnikom. Klein jest podobno tego typu zawodnikiem lubiącym szybkie nawierzchnie. Andrej Martin również ma dobre warunki fizyczne. Jest o kilkadziesiąt pozycji wyżej sklasyfikowany od rywala, lecz na tego typu turniejach na challengery moim zdaniem nie robi to zbyt dużej różnicy. Martin juz trochę pogrywał w Angli, lecz wcześnie odpadł. Co bardzo ciekawe obaj zawodnicy tak nie dawno grali ze sobą, bo 14 dni temu na turnieju w Sarajewie. Wygrał wówczas Martin. Dziś liczę na to, ze Klein wyciągnął wnioski z tej porażki i wyrówna rachunki ???? -powodzenia

dingsaller 1K

dingsaller

Użytkownik
Jest o kilkadziesiąt pozycji wyżej sklasyfikowany od rywala, lecz na tego typu turniejach na challengery moim zdaniem nie robi to zbyt dużej różnicy.
Ranking nigdy nie robi różnicy...
Dziś liczę na to, ze Klein wyciągnął wnioski z tej porażki i wyrówna rachunki ???? -powodzenia
Powodzenia, chociaż za dużo o aspekcie tenisowym w tej analizie nie napisałeś.
Moją uwagę bardziej przykuł Janowicz. Jutro zagra z Brownem, który ostatnio prezentował się fatalnie. Z głębi kortu maaasa błędów, praktycznie nie istnieje. Forehand co trzeci w siatę, backhandu w ogóle nie rusza. Jak trafi pierwszy serwis to biegnie do siaty, ale ostatnio dość niski % pierwszego serwisu. Janowicza na pewno stać na wygraną.

gju 134

gju

Użytkownik
hmm...gamebookers też ma 3.2. ktoś wie ocb?
Sugita - Li 1 (1.35)✅✅✅
H2H 2:0 dla Sugity. oba mecze bardzo szybkie. panów dzieli wyraźna różnica leveli. Sugita w pierwszym meczu musiał się napocić, żeby uporac się z Metkicem, ale trud został wynagrodzony i dostał teraz łatwiejszego rywala, który jest w drugiej rundzie dzięki uśmiechowi losu.
Stebe - Heliovaara 1 (1.45)✅✅✅
młody Niemiec w dużym gazie. wyniki mówia same za siebie. natomiast największe osiągnięcia tego sezonu Fina - zgoła odmienne. Harri może się &#39;poszczycić&#39; zaledwie pokonaniem Grigelisa czy Duclosa. każdy lepszy tenisista nie dawał pograć Heliemu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Spotkanie: Cox vs Tursunov
Typ: 1
Kurs: 4,50
Data/godzina rozpoczęcia: 23-03-2011/20-00
Analiza:
Na wstepie pragne zaznaczyc, ze podana przeze mnie godzina jest godziną przypuszczalną, a co za tym idzie spotkania może zacząc się jeszcze trochę później. Najpierw musi byc zakończone inne spotkanie na korcie centralnym pomiędzy Mahut vs Ward. Spodziewam się, ze będzie to bardzo długi mecz. Wracając do mojego typu. Pomyślałem sobie-spróbuję Was przekonac do zagrania na prawie 21-letniego Brytyjczyka Coxa. Od razu zaznaczam, że turniej jest rozrgywany w Bath-mieście w Anglii. Młody Brytyjczyk jest zawodnikiem praworęcznym, grającym głównie w challengerach. Z małymi sukcesami pogrywal w turniejach juniorskich. Daniel Cox w tym turnieju otrzymał ,,dziką&#39;&#39; kartę od organizatorów. Z pewnością chciałby u siebie dobrze się zaprezentowac. W pierwszej rundzie bez większych problemów uporał się z rodakiem Miltonem. Wygrał 2-0. Dziś zagra z Rojsaninem Tursunovem. Obecnie Tursunov zajmuje setne miejsce w rankingu ATP. W tym turnieju jest rozstawiony z numerem trzecim. W pierwszej rundzie grał z Bemelmansem. Po bardzo ciężkim trzy-setowym meczu udalo się jemu wyjsc zwyciesko z tego pojedynku pomimo porażki w pierwszym secie. Wcześniej na turnieju w Sarajewie, któremu dokładniej się przyglądałem, był rozstawiony z czwórką, lecz odpadł dosc wcześniej, ponieważ już w cwiercfinale. Jego pogromcą został Mirza Basic-zawodnik gospodarzy, występujący w tamtym turnieju z ,,dziką&#39;&#39; kartą. Dziś niby faworytem jest Tursunov, ale większosc z tych, którzy wiedzą jakimi prawami rządzą się challengery uważam, że wszystko się może zdarzyc, a co za tym idzie-powodzenia

dingsaller 1K

dingsaller

Użytkownik
Spotkanie: Cox vs Tursunov
Typ: 1
Kurs: 4,50
Data/godzina rozpoczęcia: 23-03-2011/20-00
Analiza:
Na wstepie pragne zaznaczyc, ze podana przeze mnie godzina jest godziną przypuszczalną, a co za tym idzie spotkania może zacząc się jeszcze trochę później. Najpierw musi byc zakończone inne spotkanie na korcie centralnym pomiędzy Mahut vs Ward. Spodziewam się, ze będzie to bardzo długi mecz. Wracając do mojego typu. Pomyślałem sobie-spróbuję Was przekonac do zagrania na prawie 21-letniego Brytyjczyka Coxa. Od razu zaznaczam, że turniej jest rozrgywany w Bath-mieście w Anglii. Młody Brytyjczyk jest zawodnikiem praworęcznym, grającym głównie w challengerach. Z małymi sukcesami pogrywal w turniejach juniorskich. Daniel Cox w tym turnieju otrzymał ,,dziką&#39;&#39; kartę od organizatorów. Z pewnością chciałby u siebie dobrze się zaprezentowac. W pierwszej rundzie bez większych problemów uporał się z rodakiem Miltonem. Wygrał 2-0. Dziś zagra z Rojsaninem Tursunovem. Obecnie Tursunov zajmuje setne miejsce w rankingu ATP. W tym turnieju jest rozstawiony z numerem trzecim. W pierwszej rundzie grał z Bemelmansem. Po bardzo ciężkim trzy-setowym meczu udalo się jemu wyjsc zwyciesko z tego pojedynku pomimo porażki w pierwszym secie. Wcześniej na turnieju w Sarajewie, któremu dokładniej się przyglądałem, był rozstawiony z czwórką, lecz odpadł dosc wcześniej, ponieważ już w cwiercfinale. Jego pogromcą został Mirza Basic-zawodnik gospodarzy, występujący w tamtym turnieju z ,,dziką&#39;&#39; kartą. Dziś niby faworytem jest Tursunov, ale większosc z tych, którzy wiedzą jakimi prawami rządzą się challengery uważam, że wszystko się może zdarzyc, a co za tym idzie-powodzenia
Z całym szacunkiem, ale czy znasz widziales ich chociaz raz na wlasne oczy? zeby napisac taki tekst jak ty powyzej wystarczy wskoczyc na stronke tennisexplorer czy inna podobna i zobaczyc dane: takie a takie miejsce w rankingu, miejsce urodzenia, gdzie ostatnio gral, jakie mial rozstawienie w ostatnim turnieju (!?), gdzie ostatnio gral i wkoncu jak ma na imie...

Cos ode mnie:
Sugita - Lacko 2 ✅
Sugita to moim zdaniem gracz zupełnie przeciętny. Nie ma żadnych atutów - serwis łatwy w odbiorze, brak mocnego kończącego uderzenia i dość sporo błędów przy grze w defensywie. Słabych grajków może ograć z głębi kortu wyczekując ich błędów, ale lacko to wyższa półka. Dbory serwis i fajne uderzenie z forehandu powinny być kluczem do sukcesu. Nie sądzę bym miał jakieś problemy z przełamaniem japończyka.
h2h: 2009 6:4 6:1 dla lacko.

Edit/ Pisalem to raczej w perspektywie jutrzejszego meczu tj. spodziewam sie ze to lacko przejmie inicjatywe i bedzie atakowal, a sugita bedzie sie staral jakos bronic i kontrowac, ale w takich momentach popelnia sporo bledow. Jesli chodzi o serwis to w tych kilku przypadkach gdy mialem okazje ogladac sugite jego przeciwnicy nie mieli problemu z odbiorem jego pierwszego serwisu (a tym bardziej drugiego), a i na mnie jako widzu nie robil wrazenia, bo samo to ze byl plaski to jednak nie mial jakiejs zabojczej mocy.
w kazdym razie - dzieki za sprostowanie.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Cos ode mnie:
Sugita - Lacko 2
Sugita to moim zdaniem gracz zupełnie przeciętny. Nie ma żadnych atutów - serwis łatwy w odbiorze, brak mocnego kończącego uderzenia i dość sporo błędów przy grze w defensywie. Słaby grajków może ograć z głębi kortu wyczekując ich błędów, ale lacko to wyższa półka. Dbory serwis i fajne uderzenie z forehandu powinny być kluczem do sukcesu. Nie sądzę bym miał jakieś problemy z przełamaniem japończyka.
h2h: 2009 6:4 6:1 dla lacko.
Z całym, szacunkiem, ale niewiele elementów z tej charakterystyki Sugity pokrywa się z rzeczywistością. Schemat: jak Azjata, to musi być walecznym defensorem, nie zawsze się sprawdza ;)

Tak w skrócie:
On nie wyczekuje na błędy, to typowy agresor, który lubi dominować posyłając mocno bite piłki (często prezentuje się jak ballbasher), szuka wolnych sektorów, ustala tempo akcji, przy okazji uderzając bardzo energetycznie, potrafi nagle przyspieszyć, podkręcić tempo wymiany, umie grać z kontry. Uderzając płasko i często z niewielkim marginesem błędu popełnia sporo błędów. Pierwszy serwis to nie jest jakaś potężna broń, ale określenie, że jest łatwy w odbiorze to już duże nadużycie - jest mocny, bardzo płaski; powinien rywala bardziej zaskakiwać zmianami kierunków, na ad-side najwięcej piłek posyła na zewnątrz - w kierunku rogu, na deuce side częściej szuka &quot;under T&quot; (bardziej efektywny, gdy wyrzuca rywala z kortu); lubi kombinację serwis+FH.

pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
Wszystko pieknie ale dostanie od Lacki po głowie to pewne
pokonał w dwóch pierwszych rundach dwóch ogórasów i stracił po secie to świadczy o jego przeciętnej a ja powiem słabej formie
Mektic to dla
mnie też ogóras a meczył sie strasznie
lepiej napiszcie pare słów o meczu handlarza Ljubicica

gju 134

gju

Użytkownik
Mahut - Beck A. 1 (1.48)⛔
Mahut to cały czas pewniak challengerowy. Bardzo dużo wygrywa na takich turniejach. Czasami ma problem z szybkim kończeniem meczy, ale zazwyczaj suma sumarum przechodzi dalej. Gdyby to był Beck ale Karol to bym raczej nie postawił, ale ten z Becków zdecydowanie mniej do mnie przemawia. Mahut w tym roku wygrał jeden chall, w jednym był w finale i przegrał z Dimitrovem, a w Sarajevie odpadł w 1/2 z wracającym powoli do swojego grania Delica. Wszystkie turnieje były dobrze obsadzone.
Teixeira M. - Hajek 1 (2.5)✅✅✅
Hajek już tu się porządnie napocił. dwie 3setówki z niżej notowanymi rywalami. Jego gra nie szokuje. Oczywiście na papierze jest faworytem, ale Teixeira gra tu swietny turniej i rozwalił już Koroleva i Minara. Zapewne teraz będzie ciężej, ale biorąc pod uwagę nienajwyższą formę Czecha to mamy bardzo przyjemny kurs. Liczę na Teixeire.
Evans - Nielsen 2 (1.7)⛔:?
Evans jest gospodarzem i i tak już sporo namieszał, teraz czeka go Nielsen będący ostatnio w dobrej dyspozycji (finał w którymś z challi ostatnio). Formę potwierdza eliminując tu Browna, który z kolei szybko uporał się z naszym najnowszym towarem eksportowym Jerzykiem. Solidny Fryderyk przegrywał w tym sezonie z Mahutem, Dustovem, Reynoldsem, Robertem, Soedą...za każdym razem sprawiając, że rywale nie mogli sobie pozwolić na odrobinę oddechu. Śmiem twierdzić, że Evans jeszcze nie dorównuje poziomem do żadnego z wyżej wymienionych.
Haider-Maurer A. - Naso 2 (2.45)⛔
Haider pod formą. zdecydowanie. wczoraj ledwo uporał się van der duimem, postacią zdecydowanie daleko planową w ATP. Naso wirtuozem nie jest, nie ma się co oszukiwać i jest to typ przeciwko Austriakowi. Naso w dwóch setach uporał się z Vagnozzim, gra przyzwoicie w tym sezonie i liczę na niespodziankę ????
+ Machado✅✅✅ i Zopp✅✅✅

A 132

acemilan

Użytkownik
Teixeira M. - Hajek 1 (2.5)
Hajek już tu się porządnie napocił. dwie 3setówki z niżej notowanymi rywalami. Jego gra nie szokuje. Oczywiście na papierze jest faworytem, ale Teixeira gra tu swietny turniej i rozwalił już Koroleva i Minara. Zapewne teraz będzie ciężej, ale biorąc pod uwagę nienajwyższą formę Czecha to mamy bardzo przyjemny kurs. Liczę na Teixeire.
Na takie rzeczy trzeba reagować. Po tym co napisałeś widać, że podobnie jak kolega @Salata nie oglądasz meczy (bo nie wierzę, że można mieć tak błędną ocenę).
Ci niżej notowani rywale (Klizan i Devilder) akurat grali bardzo dobre zawody w meczu z Hajkiem. Śmiem twierdzić, że podczas wszystkich turniejów marokańskich te dwa mecze Hajka były w mojej (i nie tylko) czołówce jeśli chodzi o poziom. Więc pytam krótko- co Ci się w grze Hajka nie podobało? Wymiany kątowe? Regularna, mocna gra z głębi kortu? Swoją drogą skoro Devildera i Klizana uważasz za &#39;niżej notowanych rywali&#39; to gdzie w tym wszystkim jest miejsce dla Teixeiry?
To co piszesz o Teixeirze to akurat jeszcze większa głupota. Pierwszy jego mecz w opinii wszystkich znanych mi obserwatorów stał na bardzo niskim poziomie. Dwóch pozostałych na pewno nie widziałeś, bo transmisji z nich nie było, więc nie wiem po czym wnioskujesz, że jego forma jest świetna? Dziś wiele może rozbić się o serwis Teixeiry, a jak będzie to zobaczymy. Dla mnie faworytem Hajek. ;)

gju 134

gju

Użytkownik
ale dla mnie też jest faworytem Hajek ;) co zresztą napisałem. ale liczę na niespodziankę.✅✅✅
Hajek bardzo kiepsko wyglądał od początku 2011 roku. właściwie nie wygrywał meczy, poza meczami kwalifikacyjnymi z zawodnikami typu Strode, Polansky (wyjątkiem mecz w kwalach z Nishikorkim z Memphis). jak już miałem go okazje oglądać to wyglądał słabiutko. Nie wiem czy rzeczywiście go przesladują kłopoty zdrowotne czy jest tak słabo, że rezygnuje z gry jak ktoś mu wyraźnie odskakuje...ale tak czy tak w ostatnich tygodniach nie napawało to optymizmem. Teixeira to chłopak, który potrafi fajnie zagrać. Wyróżniłbym go jako jeden z ciekawszych tenisistów młodego pokolenia Francji. Potrafił już w tym sezonie namieszać. Pierwszy mecz nie poszedł gładko, ale istotniejsze jest to co działo się potem, a poradził sobie bez problemów z wyraźnie lepszymi rywalami.

gju 134

gju

Użytkownik
Ungur - Haider-Maurer 1 (1.8)⛔
tak jak wczoraj to był typ przeciwko haiderowi. tak dzisiaj jest przeciwko jemu, ale też uzasadniony na rywala ???? Ungur szaleje tu niebywale. nie stracił seta, a śmiem twierdzić, że drabinka była dla niego najtrudniejsza. Marti, Volandri i Schoorel to jego rywale i wszyscy gładko przegrali. o Haiderze było mówione w moich poprzednich postach. dla mnie typ dnia!
+Machado✅✅✅ + A.Beck✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
pawacki 4,4K

pawacki

Użytkownik
widze że kolega omówił nam jeden z półfinałów w Caltanissetta to ja postaram się powiedzieć coś o drugim spotkaniu.
Matteo Viola-Adrian Menedez typ 2 ( kurs 2,00)
Viola jest to faworyt kibiców grający na własnej ziemi lecz dziś jestem przeciwko niemu miałem okazje ogladać jego poprzednie spotkanie z Galvanim,spotkanie było strasznie chaotyczne nic szczególnego w grze się nie działo,dużo błędów własnych oraz podwójne błędy serwisowe,Violi ma nie oszukując się kiepski serwis po którym łatwo prowadzi się wymianę a co za tym idzie dużo przełamań.Mendez ma w miarę dobry,ostry oraz ryzykowany serwis,jest bardziej ograny i prowadzi mądrą grę dlatego dziś odważę się zagrać na Hiszpana

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Viola ma najgorszy serwis jaki widzialam od 10 lat. Po prostu nie mogłam uwierzyć widząc jak on wprowadza piłke do gry. Radwańska przy nim to jest kosmos. 2 kurs na Hiszpana troche mnie dziwi ale ten mecz nie rozegra się przecież tylko serwisem. Wrecz przeciwnie odegra nie za duża role ale jednak jak ktos dobrze returnuje to nie widze szans dla Violi.

gju 134

gju

Użytkownik
ogladam ten mecz i na rumuna zlamanego grosza bym nie postawil
też oglądam. ungur dzisiaj wali niemiłosiernie po autach i w siatke. haider przebija piłki, przebija i przebija...a ungur zamiast cierpliwie go pogonić to co chwile bezsensownie psuje.
trochę mobilizacji i jeszcze da się urwać ten mecz!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom