>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Fortuna bonus

Tydzień 1: Sao Paulo1, Noumea

Status
Zamknięty.
rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Sao Paulo1
Surface: Outdoor Hard
Prize Money: $125,000 +H
Tournament website: http://www.abertosp.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/746/mds.pdf

Noumea
Surface: Outdoor Hard
Prize Money: $75,000 +H
Tournament website: http://www.liguetennis-caledonie.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2014/2205/mds.pdf
Livescore: http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2013&amp;wkno=99&amp;eventid=en&amp;tour=&amp;lang=&amp;ref=http%3A//www.atpworldtour.com/challengertour

Otrzymane punkty reputacji: +11
macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Typ z challengerowego podwórka, z powodu braku tematu wklejam tutaj
James McGee - Jordi Samper-Montana @ 1,53 Bet365 ✅ [6-3 6-3]
McGee dał się poznać szerszej publiczności poprzez artykuł o trudach życia z tenisa. Jego etyka pracy to piękna sprawa. Nie ma odpuszczania żadnej piłki (dosłownie), tankowania i zdradzania ideałów sportu. Jeśli kiedyś myślałeś sobie &quot;a gdyby ten Monfils/Fognini/Paire miał mózg to mógłby tyyyyle osiągnąć&quot; to pragnę cię poinformować, że mamy już idealnego dawcę mózgu. Teraz wszystko w losach naukowców.
Wkrótce Irlandczyk może być znany także z solidnego tenisa. Jeff Salzenstein widzi go nawet jako zawodnika TOP 100 już w tym sezonie. Wciąż poprawia swój ranking, wydaje się że drugą częścią poprzedniego sezonu na stałe wkupił się w challengerowe towarzystwo, przynajmniej na kortach twardych, gdzie radzi sobie najlepiej. Oprócz pokonania Ryana Harrisona nie miał jakiegoś statement win (choć przekonywujących zwycięstw nie brakowało - Alex Kuznetsov, Blaz Kavcic), ale niemal każdy mecz sprowadzał do wyrównanego.
Na drugim biegunie, bo pomimo że w rankingu są niedaleko siebe (225-243 na niekorzyść Jamesa) znajduje się Hiszpan Samper-Montana, który bardzo rzadko wybiera grę na hardzie. Wygrał na nim w ostatnim sezonie 2 futuresy, ale ich obsada sugeruje by nie przeceniać tego faktu. Gdy przyszło co do czego to w kwalifikacjach US Open z kwitkiem szybko odprawił go także słabo radzący sobie na hardzie Diego Schwartzman. Nawet wyniki na mączce (4 zwycięstwa na poziomie challengerów) w 2013 roku nie poprawiają jego wizerunku. Jak na taki kurs to zdecydowanie za dużo przemawia tu za McGee :spokodfhgfh:

Otrzymane punkty reputacji: +12
harvey 967

harvey

Użytkownik
Sandgren T. - Krajicek A. # 1.45 Marathonbet ⛔
Kursy lecą na łeb na szyję, ale nie ma co się dziwić, bo taki kurs to wg mnie dobra lokata. Sandgren ubiegły sezon może uznać za udany, a już najbardziej końcówkę półfinał w Knoxville oraz wygrany challenger w Champaign, dzięki czemu kończył sezon z bilansem 9 zwycięstw przy jednej porażce. Jednak mniejsza z tym, chłopaki spotkali się 20 grudnia w pierwszej rundzie gry o dzikie kadry do Australian Open 2014 i tam Sandgren przejechał się po Krajicku 6:3 6:0. Widać, że forma z końcówki zeszłego sezonu jest i wg mnie dziś będzie podobny wynik jak trochę ponad tydzień temu. Sandgren pod każdym względem bije rywala w tym momencie, a szczególnie jeżeli chodzi o umiejętności i doświadczenie. H2h na korzyść Tensysa i wynosi 2:1, jednak najbardziej ich aktualny poziom oddaje ostatni mecz. Wg mnie śmiało do gry, będę bardzo zdziwiony jak Sandgren przegra ten mecz.
Turniej o dzikie katry AO 2014 niestety Sandgren skończył przegraną w finale. Trochę pochowo pięciosetówkę przegrał ze Stevem Johnsonem 4:6, 3:6, 6:0, 6:7(5), 1:6. Po trzech setach wygrywał i z pewnością żałuje, że mecz nie skończył się po jego myśli. Jak gdzieś przeczytałem to mimo wszystko Tennys jest zadowolony ze swojej gry i z tej pięciosetówki.

seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Elias 1.3 pinnacle
Zeballos 1.3 pinnacle
Huta Galung 1.36 pinnacle
A więc tak Elias broni tu półfinału, lubi ten turniej ponieważ w 2012 doszedł do finału. Przeciwnik mało znany, nie grający na hardzie zbyt często, jednak jakiś futures w brazyli na hardzie udało mu się wygrać.
Horacio natomiast wygrał ten turniej w tamtym sezonie, więc motywacja jest na pewno. Velotti to nie ten poziom a i na hardzie groźny raczej nie jest.
Holender pokonał łatwo Arnaboldiego, Bourgier to gracz gorszy, często grający w futuresach, patrząc na drabinkę to rozstawiony z dwójką Holender powinien zameldować się w półfinale przynajmniej, gdzie powinien zmierzyć się z Goffinem.
niesamowity przekręt w Sou Paulo, Velotti popełnia podwójny błąd, wszyscy łącznie z oficjalnym livescorem Atp przypisują 2:0 w gemach dla Zeballosa,ale po długim namyśle jednak as dla Velottiego, śmieszne...i po meczu

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Guido Andreozzi - Pedro Sousa @ 1,8 Betsson/Unibet ⛔ [4-6 7-6 6-0]
Pedro Sousa to być może nieuleczalny przypadek. Ultraofensywny zawodnik z deficytem w sferze mentalnej. Pedro, mentalność zwycięzcy i regularność nie mają punktów wspólnych. Jak powiedziałby tzw. Rurkowiec - nie jest on normalnym człowiekiem.

Listopad 2013, w Bogocie przegrywa 0-6 1-6 z Estrellą. Tydzień później grają ponownie - tym razem wygrywa 7-6 6-4. Taka sytuacja.
Rzutem na taśmę zakończył sezon w TOP 200, ponadto zmienił trenera, jakoś to zaczyna wyglądać.
Oczywiście na kortach twardych Portugalczyk radzi sobie znacznie słabiej, ale podobnie jest jednak z Andreozzim, który nie zdoła sobie tu ustawić uderzenia z forehandu tak często.
W pierwszej rundzie Sousa stracił tylko 2 gemy z Alundem, Andreozzi cudem wyrwał zwycięstwo obecnie niemal nieistniejącemu w singlu Demolinerowi. Na tyle na ile można się sugerować tymi wynikami stawiają one Sousę w roli faworyta. 1,80? Warto pobrać zanim u Pedro dojdzie do zmiany nastroju.

Otrzymane punkty reputacji: +19
niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Krajicek A. / Sandgren T. - Pavic A. / Rola B.✅✅✅
1 @ 1.50 bet365

Finał turnieju debla w Noumei, Krajicek i Sandgren już grali ze sobą w zeszłym sezonie, z sukcesami wygrywając challengery w Izmir oraz Tallahassee. Na przeciwko ich stanie para robiona przed turniejem Pavic oraz Rola, którzy już wyeliminowali w turnieju parę rozstawioną z numerem 2 (Klein/Statham). Jako, że mecz zaczyna się za 10 min nie chcę tutaj przedłużać - według mnie wygra para Krajicek i Sandgren, którzy już mają doświadczenie i grali ze sobą i w większości turniejów w których brali udział docierali do finału, w turnieju grają stabilnie i na pewno będą chcieli bardzo dobrze rozpocząć sezon. Nie sądzę, żeby sklejony przed turniejem debel był w stanie ich pokonać, chociaż po wyeliminowaniu numeru 2 mam pewne wątpliwości.
Falla A. - Menendez A.
Falla 2-0 @ 1.72 bet365⛔⛔⛔ pajacerka na poczatku 2 seta...
Falla w turnieju gra wyśmienicie, do półfinału przeszedł jak burza - obecnie zajmuje miejsce pod koniec pierwszej setki. Jego przeciwnikiem jest Hiszpan Menendez, który podobnie jak Falla nie osiągnął sukcesów w swojej karierze - obecnie trzecie setka. Falla już w tym turnieju nie ma rywali na swoim poziomie (przynajmniej na papierze) i na pewno będzie chciał odnieść sukces w tym turnieju, pokazując dobrą formę i pokonując min Denisa Kudle po godzinie gry. Według mnie faworyt w tym meczu jest tylko jeden, Kolumbijczyk jest w dobrej formie na początku sezonu.

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Falla-Diez 1 @1.25
Typ z serii &quot;pewniak&quot; (?). Do kombinacji. Alejandro Falla zwykl grywac bardzo dobrze na poczatku sezonu, a szczegolnie swietny radzil sobie w Auckland gdzie zawita tour w przyszlym tygodniu. W Auckland Kolumbijczyk zagral duzo siwtenych meczow w tym niesamowite boje z Davidem Ferrerem czy Philippem Kohlschreiberem, ktorzy zdominowali ten turniej w ostatnich latach. Jest jeden problem. Falla gral tak zle w drugiej czesci ubieglego sezonu, ze zabraklo mu rankingu, zeby sie zalapac na start w Auckland. Jeszcze sie zastanwialem wczoraj wieczorem czy Falla sie nie podlozy i nie pojedzie probowac zagrac w kwalifikacjach, ale nie. Kolumbijczyk jest w finale tego challangera i leje wszytskich jak leci. Doceniam bardzo dobry wynik Dieza, ale inne rozwiazanie niz triumf Kolumbijczyka bedzie dla mnie szokiem.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Joao Souza v Alejandro Gonzalez WYNIK 64 64 ✅ easy :cool:
KURS: 2.00
Bet365

Kursy wszędzie spadają i na ten moment tylko w Bet365 jeszcze można znaleźć podany wyżej kurs. Już śpieszę wyjaśniać czemu tak się dzieje ????
Jeden i drugi preferuje wolniejsze nawierzchnie typu CLAY. Na Hardzie występują stosunkowo rzadko, nie mniej jednak wg mnie ta nawierzchnia bardziej odpowiada Joao, który na tym turnieju, przed własną żywiołową publicznością, całkiem fajnie serwuje i procent pierwszego podania oscyluje w granicach 70% (plus po kilka asów na mecz). Gonzalez, który często i gęsto preferuje grę na CLAY w Kolumbii, takiego procentu tutaj nie osiągnął i trzeba przyznać, że bardzo szczęśliwie ułożyła mu się drabinka do tego finału. Wczoraj Elias poddał mu mecz, wcześniej miał mało wymagających rywali. Joao przeciwnie, pokonał bardzo dobrze prezentującego się tutaj Pelle, a wcześniej Velotteigo czy Ghema.
H2H również na korzyść Brazylijczyka w stosunku 6:2 - dwukrotnie grali też ze sobą na HARDzie (dosyć dawno temu) i obydwa spotkanie wygrał Joao. Dziś będzie podobnie. Kurs delikatnie zawyżony więc trzeba korzystać.

Otrzymane punkty reputacji: +1
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
ja zaproponuję coś takiego:

Barrientos/Estrela - Kretschmer/Satschko @ 2,10 Bet365⛔ 1 set i przełamanie w drugim nie wystarczyło niestety.. :-(

Kursy trochę szaleją od rana, rosną spadają, ale jednego jestem pewien - to para z Płd. Ameryki powinna tu być faworytem delikatnym i tak jest już np. w marathonie.
Do rzeczy: debel ten od początku tego turnieju spisuję się naprawdę dobrze. Pewnie pokonali w drugim meczu skandynawską parę z ogranym deblistą Siljstroemem. Ostatni mecz to mega wyrównany pojedynek, kończony do 9 w super tb z gospodarzami - De Paulą i Clezarem, ale ogranie ich właśnie pokazuje dlaczego Estrella z Barrientosem powinni tu być faworytami. Brazylijczycy wyrzucili z turnieju wcześniej dwie najpoważniejsze pary deblowe - bliźniaków Ratiwatana i argentyński duet Zeballos/Schwank, gdzie obaj także odnosili spore sukcesy w deblu, jak np. finał Rolanda Garrosa Schwanka.
Na przeciwko para która niemiecka, która miała znacznie łatwiejszą drogę. Bez problemów raczej ją przebyła, ale trudno oczekiwać, żeby jakiś wieli opór postawiły deble Podlipnik/Kosakowski czy Camillo/Santanna..
Niemcy grają w tym deblu dużo, na pewno to jest ich przewaga, ale nawet na poziomie CH rzadko kiedy odnoszą jakieś sukcesy.
Estrella i Barrientos pokonali tu dwie mocne pary, z których jedna pokonała kolejne dwie bardzo mocne jak na taki turniej, dlatego to oni są dla mnie naturalnymi faworytami. Wydaje mi się, że to może być łatwiejszy rywal niż półfinałowy. Małym pluskiem na pewno jest fakt, że grają w Sao Paulo, więc klimat w jakimś stopniu sprzyja faworyzowanej przeze mnie parze. Europejczycy rzadko wybierają się na takie turnieje i jeszcze rzadziej odnoszą w nich sukcesy. Mam nadzieję, że dziś się to potwierdzi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom