Dyscyplina: Tenis - Challenger mężczyźni singiel: Orlando (
USA), twarda
Godzina: 17:30
Spotkanie: Mathias Bourgue - Sam Riffice
Typ: handicap setowy 2 (+1.5)
Kurs: 1,87
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Spotkanie 3 rundy na turnieju challengerowym w Orlando. Francuz Bourgue w 1 rundzie nie grał, bo zaczynał dopiero od 2 rundy, w której pokonał Austriaka Miedlera 2-1 (6-4 , 2-6 , 6-3). Amerykanin Riffice z kolei zmagania rozpoczynał od 1 rundy w której pokonał Niemca Choinskiego 2-1 (6-1 , 2-6 , 6-3) a następnie w 2 rundzie pokonał Kanadyjczyka Peliwo 2-1 (1-6 , 6-2 , 6-0). Powiem szczerze, że po Samie nie spodziewałem się, że będzie w stanie pokonać Niemca a następnie Peliwo, jednak poradził sobie i zameldował się w 3 rundzie. W tym spotkaniu idę w stronę zwycięstwa Amerykanina ale z handicapem setowym +1.5, bo myślę, że to dobry zakład. Riffice'a stać na zwycięstwo w całym spotkaniu z Bourgue a przy handicapie kurs dalej bardzo fajny i wynosi aż 1,87 więc tę opcję wybieram. Myślę, że jeśli Amerykanin nie wygra w całym spotkaniu to tego jednego seta urwie. Bourgue pod koniec tamtego roku doznał urazu, po którym już nie występował w żadnym turnieju i myślę, że z powodu leczenia kontuzji może jednak mu na tym pierwszym turnieju w nowym roku brakować nieco szybkości i pewności siebie. W 1 rundzie się uporał ale nie bez problemów. Riffice zrobił na mnie większe wrażenie pokonując Choinskiego i Peliwo i myślę, że w tym spotkaniu przynajmniej ten 1 set padnie jego łupem a mi wejdzie zakład
2-1(6-4 , 5-7 , 6-2)
Dyscyplina: Tenis - Challenher mężczyźni singiel: Noumea (Nowa Kaledonia), twarda
Godzina: 01:45
Spotkanie: Thai Son Kwiatkowski - Noah Rubin
Typ: 1
Kurs: 2,12
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Spotkanie ćwierćfinałowe na turnieju w Noumea. Pojedynek dwóch Amerykanów. Obaj panowie do tego etapu rozgrywek przebrnęli bardzo pewnie. Kwiatkowski w 1 rundzie pokonał Włocha Giustino 2-0 (6-2 , 6-3), w 2 rundzie pokonał Francuza Janviera 2-0 (6-4 , 6-4) i w 3 rundzie odprawił Chilijczyka Barriosa 2-0 (6-3 , 6-2). Rubin z kolei w 1 rundzie nie grał i zmagania rozpoczął od 2 rundy gdzie pokonał Szwajcara Hueslera 2-0 (6-4 , 7-5) i w 3 rundzie wygrał z Francuzem Nysem 2-0 (6-3 , 7-5). Dla mnie jest to spotkanie 50 na 50, bo obaj panowie znają swoje słabe i mocne strony i to spotkanie wygra ten, który lepiej wykorzysta tę wiedzę i wykorzysta te słabsze strony rywala. Obaj panowie oprócz gier singlowych grają ze sobą w parze w deblu, gdzie doszli do półfinału i zagrają go po swoim singlowym meczu. Skoro grają ze sobą w parze deblowej to z pewnością zauważyli już jeden u drugiego swoje mocne i słabe strony. Tak więc skoro to dla mnie mecz 50 na 50 to wolę iść w stronę zawodnika na którego jest wyższy kurs. Taki w tym spotkaniu jest na Kwiatkowskiego, który jest niżej w rankingu
ATP i o mniejszych sukcesach w seniorskim tenisie od swego rywala ale często właśnie tak bywa, że ten teoretycznie słabszy zawodnik, który zna się dobrze ze swoim rywalem spina się na maksa i wychodzi zwycięsko z takiego pojedynku. Ja tutaj na to liczę, że Thai Son zepnie się i będzie w stanie sprawić niespodziankę. Kwiatkowski pod koniec tamtego roku zaczął grać lepiej i wygląda na to, że na początku tego roku podtrzymuje tę formę. Myślę, że Rubinowi w tym spotkaniu łatwo nie będzie. Noah jest faworytem ale jak już wspomniałem obaj grają ze sobą w parze w deblu w tym turnieju więc jeden drugiego już poobserwował.
0-2 (5-7 , 3-6)