>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

TUF 15 finał

Status
Zamknięty.
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
TUF LIVE FINALE
Data: 1 czerwca 2012
Miejsce: Las Vegas, Nevada, USA
Transmisja: FX

Walka wieczoru:
170 lbs.: Jake Ellenberger (27-5) vs. Martin Kampmann (19-5)

Główna karta:
Finał TUF Live w wadze lekkiej
155 lbs.: Al Iaquinta (5-1-1) vs. Mike Chiesa (7-0)

145 lbs.: Max Holloway (4-1) vs. Pat Schilling (5-1)
145 lbs.: Jonathan Brookins (13-4) vs. Charles Oliveira (15-2)

Pozostałe:
155 lbs.: Justin Lawrence (3-0) vs. John Cofer (7-1)
155 lbs.: Myles Jury (9-0) vs. Chris Saunders (9-2)
155 lbs.: Cristiano Marcello (12-3) vs. Sam Sicilia (10-0)
155 lbs.: Daron Cruickshank (10-2) vs. Chris Tickle (7-4)
135 lbs.: John Albert (7-2) vs. Erik Perez (10-4)
155 lbs.: Jeremy Larsen (8-2) vs. Joe Proctor (7-1)

Gala w piątek więc już najwyższy czas wziąć się za analizowanie ;). Główna walka zaplanowana na 5 rund wiec Ellenberger nie jest az takim faworytem jakim bylby w pojedynku 3 rundowym. Licze na fajny kursik na Brookinsa i Chiese.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Jonathan Brookins vs Charles Oliveira - 1 - 2.45 - 7/10 ⛔ - Unibet .
Kursy wystawione na tą walkę to dla mnie ogromne nieporozumienie . To Brookins powinien być w niej faworytem a nie odwrotnie , ale jeżeli jest jak jest biorę bez chwili zastanawianie . Na otwarciu kurs na Brookinsa był ponad 3 teraz już pekluje w dół i widocznie buki się zorientowały .
Oliveira to dla mnie jednowymiarowy i bardzo przereklamowany zawodnik .
Brookins zwycięzca TUF 12 to bardzo duży zawodnik jak na swoją kategorie wagową gdzie dla rywala będzie to druga walka w nowej wadze
Nie tak dawno Oliveira głosił wyższość BJJ nad zapasami . Teraz przekona się jak głęboko się mylił . Nie widzę atutów Brazylijczyk w tej walce ( BJJ na podobnym poziomie ) i nie sprowadzi on tej walki do parteru w inny sposób niż przez głupotę Brookinsa .
Spora przewaga w zapasach , rozmiarze i siły będzie tutaj głównym kluczem do zwycięstwa . Widzę tutaj kontrole pojedynku lub zakończenie walki przez KO jak ostatnio , chudziutki Oliveira nie powinien tutaj odegrać większej roli .
Ogromne value i bardzo dobry bet dla mnie .

Brookins to straszna ciota i tyle

bene 240

bene

Użytkownik
Jake Ellenberger vs. Martin Kampmann
Bardzo wyrównana walka, lecz można pokusić się na typ z pewnych względów. Technicznie w stójce lepszy jest Kampmann ,lecz silniejsze ciosy zadaje Jake i Jeśli Jake nie ustrzeli coś dobrego na początku do później już ani tyle i będzie stopniowe wyniszczanie przez Kampmanna. Jake posiada dobry takedown defence i nie powinien sprowadzić się do parteru (chyba że przez swój błąd), jeśli takowy popełni przewagę w parterze zdecydowanie ma Kampmann. W miarę rozwoju walki coraz większą przewagę będzie miał Kampmann, a że jest do walka na 5 rund nie widzę innego wyniku niż wygrana Martina Kampmanna.
typ: Martin Kampmann win by TKO.

Jonathan Brookinsvs Charles Oliveira
Faworyta w tej walce nie ma. Jednak dla mnie Oliveira ma przewagę. Warunki fizyczne mają podobne ,dlatego Brookins nie będzie mógł zbytnio wykorzystać swych warunków fizycznych. Olivieira to bardzo szybki i dobry zawodnik muay thai z dobrą defensywą i powinien nawet w stójce wygrać tę walkę, jeśli się mu poszczęści i zdobędzie pozycje w parterze walka zakończy się przed czasem. Brookins po ostatniej efektownej wygranej może poczuć się zbyt pewnie i zlekceważyć przeciwnika co oczywiście zagra na jego niekorzyść.
typ: Charles Oliveira win by submission
Więcej typów wieczorem

Otrzymane punkty reputacji: +7
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Na poczatek chcialbym sie odniesc do walki finałowej turnieju bo zawodnikow widzialem na biezaco wiec nie musze czekac do wazenia.
Iaquinta-Chiesa NO BET (70-30)
Mimo ze szanse rodzielam skrajnie i faworyt jest jeden to nie ruszam tej walki. Chiesa to najlepszy zapasnik z jakim kiedykolwiek Iaquinta mial sie zmierzyc. Jednak z zapasami a w szczegolnosci ze stojka jest bardzo kiepsko. Chiesa to chyba najwieksza niespodzianka wsrod wszystkich zawodnikow ze zaszedl tak daleko. Moze w Vistante jeszcze dawno mu szanse to juz z Larsenem, Lawrencem czy nawet Vickiem skazywano go na szybka porazke. Grajac od poczatku na niego mozna bylo zarobic niezla kase pbo kursy byly granicach 2,50-4,50. Jest to zawodnik bardzo niechlujny i mozna odniesc wrazenie ze walczy w sposob szalony i bez glowy. Jednak brakiem rozumu w walce z nim wykazal sie Lawrence a Chiesa go znokautowal.
Iaquinta to jeden z faworytow chociaz tez i tak niewielu typowalo go do finalu. Jest to zawodnik bardzo rozwazny i uzywajacy glowy podczas pojedynkow z czym wiekszosc w tej edycji TUFa miala problem.. Chiesa pod kazdym wzgledem ustepuje Al&#39;owi. Jesli chodzi o technike i sile jest miedzy nimi przepasc. Iaquinta nie powinien w ogole dopuscic uderzen Chiesy do swojej szczeki.
Mimo tego nie odwaze sie postawic na Iaquinte. Kurs 1,40 niby atrakcyjny jak na te wszystkie argumenty za nim ale Chiesa juz zrobil tyle niespodzianek ze nic nikogo nie zdziwi. Dodajac do tego ze mowi sie ze czuwa nad nim zmarly ojciec ( smierc ojca przed rozpoczeciem TUF 15) boje sie ruszac tej walki. Jesli mialby wygrac Chiesa to chyba jedynie przez poddanie jesli Iaquinta zaczalby walczyc w dziwny sposob i zupelnie nierozwaznie. Glowa podpowiada Iaquinta jednak &quot;serce&quot; Chiesa i jesli mialbym cos grac to piknikowo na Mike dla emocji mimo ze nawet bez tego bede kibicowal zarosnietemu brzydalowi bez techniki ;).

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Jonathan Brookinsvs Charles Oliveira Faworyta w tej walce nie ma. Jednak dla mnie Oliveira ma przewagę. Warunki fizyczne mają podobne ,dlatego Brookins nie będzie mógł zbytnio wykorzystać swych warunków fizycznych. Olivieira to bardzo szybki i dobry zawodnik muay thai z dobrą defensywą i powinien nawet w stójce wygrać tę walkę, jeśli się mu poszczęści i zdobędzie pozycje w parterze walka zakończy się przed czasem. Brookins po ostatniej efektownej wygranej może poczuć się zbyt pewnie i zlekceważyć przeciwnika co oczywiście zagra na jego niekorzyść. typ: Charles Oliveira win by submission

Brookins-
Oliveira 2,66 pinnacle
Mysle ze Brookins przez TKO z łokcia to bardziej pradopodobny scenariusz niz Aloe Vera przez poddanie. Brookins to znakomity grappler i swietnie trzyma pozycje i nie widze tutaj wygranej przez submission Brazylijczyka. Pojedynek moze przypominac Brookins-Koch ale Koch to poziom wyzej. Oliveira uderza kolanami jednak robi to abrdzo niechlujnie i skutkuje to tylko ze slabymi przeciwnikami ktorzy nie potrafia klinczowac co potrafi dzisiejszy rywal. Poprostu Brookins jest w stanie zapobiedz kazdemu atakowi Brazylijczyka. Przewiduje tutaj ze Brookins bedzie szybszy i poobija troche Oliveire w klinczu az ten nie bedzie w stanie juz tak walczyc i w koncu padnie na ziemie a tam juz wystarczy go dobic. Głowny typ na gale jesli chodzi o fundusze bo i widze faworyta w osobie Amerykanca i kurs rewelacyjny.
Jury-Saunders 3,69 pinnacle
Jury pokazal podczas edycji TUFa ze nie ma serca do walki. Saunders umiejetnosci ma kiepskie jednak nadrabia ambicja i sila. Trudno mi cokolwiek napisac wiecej. Stawiam na walecznego chlopaka ktory moze malo umie ale jest w stanie wygrac dzisiaj a kurs przyjemny.

bene 240

bene

Użytkownik
Al Iaquinta vs. Mike Chiesa
Pojedynek można nazwać wyrównanym. Umiejętności poszczególnych zawodników są jeszcze nie równe tzn. dużo mocnych i dużo słabych stron. Do Chiesy trzeba przypisać mocne zapasy i dobre kadio które btw pozwoliło mu pokonać Justina. Walka z James Vick pokazała widoczne braki w stójce Chiesy, ale zarówno to że potrafi odwrócić przebieg walki dzięki zapasom. Iaquinta będzie starał się skończyć walkę w stójce, jeśli nie wygra przez TKO w pierwszej lub drugiej rundzie to walka skończy się przez TKO w ostaniej rundzie na korzyść Chiesy. Z powodów rodzinnych walki Chiesy nie były takie jakie życzył by sobie. Myślę że na finał wyjdzie extra zmotywowany i wygra.
Mike Chiesa win by TKO, Round 3

Justin Lawrence vs. John Cofer
Cofer - dobry wrestler, trochę stójki preferując klincz prowadzący do obaleń. Justin szedł jak burza, aż do walki z dzisiejszym finalistą TUF 15. Wielu oczekiwało, że to właśnie on wygra tuf 15. Myślę że spokojnie będzie prowadził walkę na dystans czekając na mocniejszy cios i zakończenie walki przed czasem. Nie powinien prowadzić walki asekuracyjnie (co z wrestlerem nie jest dobrym pomysłem i z jego wątpliwym cardio), gdyż jest to chłopak z aspiracjami na Mistrza więc będzie starał się udowodnić, swoją wartość.
Justin Lawrence win by TKO Round 1

Tyle moich typów, życzę miłego oglądania gali.

Otrzymane punkty reputacji: +2
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Justin Lawrence vs. John Cofer Cofer - dobry wrestler, trochę stójki preferując klincz prowadzący do obaleń. Justin szedł jak burza, aż do walki z dzisiejszym finalistą TUF 15. Wielu oczekiwało, że to właśnie on wygra tuf 15. Myślę że spokojnie będzie prowadził walkę na dystans czekając na mocniejszy cios i zakończenie walki przed czasem. Nie powinien prowadzić walki asekuracyjnie (co z wrestlerem nie jest dobrym pomysłem i z jego wątpliwym cardio), gdyż jest to chłopak z aspiracjami na Mistrza więc będzie starał się udowodnić, swoją wartość. Justin Lawrence win by TKO Round 1
Nie postawie złotówki na Lawrence bo walce z Chiesa gdzie byl poprostu &quot;bezjajeczny&quot;. Cofer to nie kelner i moze sprawic niespodzianke.
Tak jak przez cala edycje TUFa wchodzila masa dogow tak nie zdziwie sie jak dzisiaj bedzie tak samo. Cofer i Saunders sa w stanie zrobi niespodzianke.
W dublu fajnie wyglada jeszcze Proctor+Cruickshank ako 2,00✅ bet365 a wiec zbierajac do kupy :
Brookins 2,66⛔..... głowny typ na gale
Proctor✅+Cruickshank ✅2,00✅bet365 jako dubelek z faworytami
Cofer 3,95⛔ ( gdyby nie trafil szczesliwie tym kopnieciem to decyzja mogla byc rozna.. i tak dalej twierdze ze Lawrence nic nie osiagnie w tym sporcie, jestem ciekaw jak sedziowie punktowali po 2 rundach) i Saunders ⛔(kelner...) 3,80 jako dogi
Mozna probowac jeszcze Chiese✅ i Kampmanna✅ ale to juz piknikowo bo widze przewage ich przeciwnikow jednak wszystko sie moze zdarzyc.

edit : gram jeszcze
Ellenberger - Kampmann
3,01 pinnacle ✅ -
dobrze ale za szybko...
w 4 rundzie 21,00
⛔
w 5 rundzie 26,00 ⛔
przez decyzje 5,50
⛔
bet365

Ellenberger i kampmann spotkaja sie w pojedynku o umocnienie w rankingu w wadze polsredniej. Bardzo rpestizowy pojedynek bo sa oni tuz za GSP i Conditem i zwyciezca moze stac sie pretendentem do walki o tytul. Ellenberger bylby zdecydowanym faworytem gdyby walka zaplanowana byla na 3 rundy. Jednak mimo ze nie jest to gala numerowana to glowna walka potrwa 5 rund co mniejsza drastycznie szanse Jake. Znany jest z tego ze po 10 minut traci polowe swojej kondycji i sily. Oboje walczyli z Sanchezem i Ellenberger po swietnych 2 rundach cudem dotrzymal do gongu w 3 rundzie i wygral 29-28. Kampmann przegral kontrowersyjan decyzje i wielu fachowcow w nim upatrywala zwyciezce. Zawodnik z taka budowa fizyczna jak Ellenberer zawsze bedzie mial klopoty pod koniec rund. Kampmann z Thiago Alvesem rowniez przegrywal lecz pod koniec walki wykorzystal nieuwae przeciwnika i z premedytacja poddal go przez gongiem. Dzisiaj moze byc podobnie i nie bedzie to zadne zaskoczenie.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Walka wieczoru:
170 lbs.: Martin Kampmann pok. Jake’a Ellenbergera przez KO (kolana), 2. runda, 1:40.
Główna karta:
Finał TUF Live w wadze lekkiej
155 lbs.: Mike Chiesa pok. Ala Iaquintę przez techniczne poddanie (duszenie zza pleców), 1. runda, 2:37.
145 lbs.: Charles Oliveira pok. Jonathana Brookinsa przez poddanie (anakonda), 2. runda, 2:42.
145 lbs.: Max Holloway pok. Pata Schillinga przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27
155 lbs.: Justin Lawrence pok. Johna Cofera przez KO (wysokie kopnięcie), 3. runda, 0:19.
Walki w Fuel TV/ufc.tv:
155 lbs.: Daron Cruickshank pok. Chrisa Tickle’a przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-27
155 lbs.: Myles Jury pok. Chrisa Saundersa przez poddanie (gilotyna), 1. runda, 4:01.
155 lbs.: Sam Sicilia pok. Cristiano Marcello przez TKO (uderzenia), 2. runda, 2:53.
155 lbs.: Joe Proctor pok. Jeremy’ego Larsena przez TKO (kolano i uderzenia), 1. runda, 1:53.
Walki na facebooku:
135 lbs.: Erik Perez pok. Johna Alberta przez techniczne poddanie (balacha), 1. runda, 4:18.
Bonusy po 40 tys. $
Walka wieczoru: Joe Lawrence vs. John Cofer
Nokaut wieczoru: Joe Lawrence
Nokaut wieczoru: Martin Kampmann
Poddanie wieczoru: Mike Chiesa

Brawo bene bo trafic 4 walki z takimi kursami na tak loteryjnej gali to sztuka ;)

bene 240

bene

Użytkownik
1. Martin Kampmann ✅ win by TKO ✅
2. Charles Oliveira win ✅ by submission ✅
3. Mike Chiesa win ✅ by TKO, ⛔
4. Justin Lawrence ✅ win by TKO (no może KO) ✅
Ad 1. Podsumowując mogę powiedzieć, że najbardziej obawiałem się walki numer 1 i nie spodziewałem się że tak szybko się zakończy.
Ad 2. Co do 2 to się trochę dziwiłem dlaczego tak faworyzowaliscie Brookinsa, śledzę jego karierę od początku występu w TUF i wiedziałem, że kaliber zawodnika Oliveiry to dla niego za dużo, ponadto (Oliveira) dominował w stójce gdzie nie jest to jego ulubiona pozycja.
Ad 3. Też szybciej niż się spodziewałem ale tak jak podejrzewałem że będzie duża motywacja ze strony Chiesy który powiedział po walce: &quot;There was no way to lose this fight today for me&quot;. Iaquinta to solidny zawodnik ale musi wyrobić sobie swój styl i narzucać go podczas walki nei czekając co zrobi przeciwnik.
Ad 4. Czwóreczka to dość pewniak aczkolwiek po dwóch rundach zaczynałem się niepokoić.
Na priva doszła do mnie wiadomość Soltysiao który powiedział, że liczy że to nie jest fart początkującego. Zaznaczę, że nie jestem początkujący w temacie sportów walki tylko udzielałem się bardziej na stronach USA i Kanady. Choć wiadomo, że szczęścia też trochę trzeba mieć to pomagam sobie wiedzą. Ponad to wytypowałem podczas UFC 146 7/9 walk co daje skuteczność typów razem z TUF 85%.
pozdrawiam fanów MMA
P.S
Bardzo chciałbym, aby przywrócono mi moje wcześniejsze posty z działu sztuki walki gdzie typowałem UFC 145 (które mi usunięto z jakiś przyczyn) - tu prośba do admina lub do osoby która może to załatwić.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom