Cztery z pięciu spotkań
ekstraklasy przegrali już w tym sezonie szczypiorniści Zagłębia Lubin. Dlatego wołaja o pomoc i wypożyczają z Vive Kielce Adriana Anuszewskiego, który przed ubiegłym sezonem przyszedł do Kielc z rozpadajacej sie Warszawianki.
Anuszewski ma 29 lat a największym jego problemem jest brak gry. - Tu nie gram, skład sie wykrystalizował, na środku grają Dima Nikulenko i Tomek Rosiński- mówi Adrian Anuszewski. - W Zagłębiu jest tylko Bartek Jaszka, mam powiedziane, że będę miał miejsce w czternastce.
Problemów nie bedzie robił kielecki klub, choć o wypożyczenie Anuszewskiego starały się dwa kluby- MMTS Kwidzyn i właśnie MBM Zagłębie. - To Adrian decyduje, ja szanuje jego i jego wybór- mowi Prezes kieleckiego Klubu Bertus Servaas.
- Chcę pomagać zespołowi w którym jestem i grać, dlatego zmieniam klub- kontynuuje Anuszewski. - Nie wiem, może na początku nie będę grał nawet połówki meczu, ale na pewno powoli i systematycznie będę wchodził w zespół, to zależy od tego jak szybko załapię zagrywki, zgram sie z drużyną- mówi zawodnik, który w przyszłym tygodniu przeprowadzi się do Lubina.
Adrian Anuszewski zostanie wypożyczony z Vive do Zagłębia, ale w umowie znajdzie się klauzura, że nie będzie mógł on grać w meczach przeciwko kielczanom.