>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

trading pomoc!

W 3

wakabajaszi-genzo

Użytkownik
witam od kilku dni przymierzam sie aby wplacic troche kasy do betfair i sprobowac tej strategi czytalem na necie o roznych sposobach gry lecz mam kilka watpliwosci i z racji tego mam kilka pytan mam nadzieje ze mi pomozecie

1. wczoraj na czacie na bwin goscie prowadzili rozmowe o tradingu na dokladny wynik lay 0-0. otoz gosciu mowil tak ze kupuje 2-3 dni wczesniej te zdarzenie gdy gielda jeszcze nie jest stabilna po jak najmniejszym kursie i pozniej sprzedaje po wyzszym kursie
czy taniej kupuje drozej sprzedaje prosta zasada znana nie od dzis i mowil ze zyski klaruja sie w okolicach 20-25% wlozonego kapitalu
chcialbym sie dowiedziec czy jest to faktycznie mozliwe i czy ktos gra tak??
i na czym to dokladnie polega bo nieodkonca rozumiem;/
2. niewiem czy dobrze zrozumialem ale jak gramy lay to gramy po najnizszym kursie jaki jest a jak gramy na wygra to po najwyzszym kursie tak??

3. jezeli chcemy grac np. lay 0-0 to warunkiem konieczny jest aby zdarzenie to bylo na live w betfair i stad moje pytanie czy jest tam mozliwosc postawienia na live na dokladny wynik w razie zeby np kontrowac jak przez dluzszy czas utrzymuje sie 0-0??
4. takie glupie i infantylne pytanie ale tak przegladam ta strone betfair i nie moge znalezc gdzie np ja moge wystawic swoj kurs na dane zdarzenie i kwote na jaka chce przyjac zaklady moglby ktos powiedziec?
5. np ja wystawie zdarzenie na sprzedaz (ja jestem bukmacherem) i np nie zostanie skupiona cala kwota zaklady wtedy jest zwrot stawki czy jak?
6. chce przeznaczyc na betfair sume ok 150-200pln czy z takim kapitalem sie wogole oplaca grac tym sposobem i jaki mialbym mniejwiecej z tegop zysk dzienny ????
to chyba wszystko narazie jakbym mial wiecej pytan to dopisze

G 46

ghs

Użytkownik
6. chce przeznaczyc na betfair sume ok 150-200pln czy z takim kapitalem sie wogole oplaca grac tym sposobem i jaki mialbym mniejwiecej z tegop zysk dzienny ????
Chciałeś powiedzieć stratę dzienną ;) Tak na serio to te 200 zł to możesz przeznaczyć na naukę grania. Nie ma takiej opcji, że my Ci tutaj coś napiszemy, a Ty zaczniesz od razu trzepać kasę ;) Nawet bardziej prawdopodbne jest, że nigdy nie zaczniesz ;p

futro_z_kreta 41

futro_z_kreta

Użytkownik
Otoz jestem swiezy, analitykiem tez nie jestem wybitnym, ale bylem w podobnej sytuacji do tej Twojej..
Ogralem sie &quot;ciut&quot; na zwyklych bukach, bardzo spodobala mi sie gielda..
Jesli chodzi o zyski.. hmy, chialbys zarobic zapewne malo ale pewnie? ;)
Otoz moim zdaniem sprawa wyglada ciut inaczej z perspektywy grania... kasa nie jest wcale taka mala, ale ryzyko jest znacznie wieksze (duzo meczy wchodzi, przyjdzie jeden i klapa ;/).. zalezy tez jaki trading obierzesz..
0:0 jest dobrym sposobem ktorego zakosztowalem ale odwrotnie (obstawiasz ze nie wejdzie, strzelają brameczke w meczu i stawka Twoja).. gorzej jesli wynik bedzie 0:0- stawka x kurs z Twojego portfela, a jest to spora sumka.. Granie na czekanie 0:0 przynosi za duzo nerwow i poszarpania zmyslow ;) Naszczescie zawsze mozesz skontrowac (przy 90minucie moze Ci zabraknac funduszy, zas gdy strzela w 91 to niech sie bozia o Ciebie modli ;))
Teraz musialem kase zainwestowac w zycie, ale wkrotce wracam na betfair..
Jesli boisz sie inwestowac na raz sporej sumy na 0:0 proponuje grac na under-over 2.5 3.5.. Podstawa, jaka wszedzie: analiza. Nigdy nie graj za duzo, i obstawiaj &quot;nazw&quot; druzyn ;)
Pierw obaczaj gielde (zakladajac konto i wpisujac pewien kod dostepny w sieci mozesz otrzymac chyba 30$)..
Gielda nie jest lepsza lub gorsza od bukow- jest madrzejsza dla najmadrzejszych ;)
back- kupujesz. lay- czerwone- oferujesz innym graczą (czyli tym ktorzy sami zaproponowali wyzszy kurs niz jest dostepny i znalazl sie na czerwonym) wygraną.. Czyli jestes bukiem. Jesli Twoj zaklad wejdzie: wygrywasz stawke jaką postawiles, jesli ine wejdzie- tracisz stawke x kurs (poprostu placac temu co obstawil ze wejdzie ;)) )
Live jest, ale nie na wszytko. Jak wejdziesz w meczyk, to pisze Ci w &quot;jakis tam opcjach&quot; czy bedzie live czy tez nie.
By postawic: szukasz danego meczu i wlazisz w niego.. taz masz do wyboru, co chesz grac.. ustalasz stawke do aktualnego kursu.. Jesli chesz wyzszy- zmieniasz go i czekasz az ktos kupi ;) tak mniej wiecej ;)
5. no... tak.
6.Takim budzetem sadze szczerze da sie w stopniu minimalnym...
Zyski z tego? jesli chodzi o moj sposob:
0:0 ze nie wejdzie.. wygrywasz stawke jaka postawisz.. zawsze mozna skontrowac, ale wiadomo- kurs na minus..
grając 10euro powinno Ci wystarczyc budzetu na pojedyncze obstawianie ;)
betfair:
+kontra
+lepsze kursy
+jak przegrasz, zarobi inny gracz, nie bukmacher ;) (+czysta gra, bez obaw o bana)
-to NIE jest sposob na LEPSZY zysk od bukow ;))

futro_z_kreta 41

futro_z_kreta

Użytkownik
Chciałeś powiedzieć stratę dzienną ;) Tak na serio to te 200 zł to możesz przeznaczyć na naukę grania. Nie ma takiej opcji, że my Ci tutaj coś napiszemy, a Ty zaczniesz od razu trzepać kasę ;) Nawet bardziej prawdopodbne jest, że nigdy nie zaczniesz ;p
Dorzucajac jeszcze 2 grosze ;)..
Święte słowa ;), troche znegowalem tą wypowiedz ale racja jak najbardziej na ✅
Pograj sobie na sucho (bez kasy).. zobacz ile moglbys zyskac/stracic..
0:0 na to ze wejdzie i pozniej kontrujesz po lepszym kursie moim zdaniem predzej czy pozniej doprowadzi do znacznych ⛔⛔
- w takich przypadkach najlepiej obstawiac w jednym czasie, przed bramka zawsze najwyzszy kurs, przed meczem znacznie mniejszy
- jak dla mnie to jest taka loteria: strzel w dobrym momencie ;)
- czy tak trudno strzelic bramke w piersze 10-15minut??

F 0

_frank

Użytkownik
Mi się wydaje, że wiele osób tuż po odkryciu słowa &quot;trading&quot; dostaje rumieńców na twarzy, a w oczach od razu pojawia się to nowe Audi A5, jakie za pół roku tradingu na betfair sobie kupi ;-).

Przynajmniej u mnie tak było ;-))).

Po 2-letnim doświadczeniu mogę od siebie powiedzieć, że trading jest o wiele trudniejszy niż &quot;fixing&quot;, gdyż tu trzeba myśleć jak kontroler lotu - tu nie ma pauz :). Sytuacja potrafi zmienić się dramatycznie w kilka sekund, a naszym zadaniem jest zaradzenie tej wtopie, która nadchodzi :))). Myślę, że bez doświadczenia ciężko jest cokolwiek ugrać i kilka razy trzeba się przejechać, aby nie powielić drugi raz tych samych błędów.

Co by nie smucić, ale też doradzić - jestem ścisłowcem, więc grając live nie gapię się w telewizor, ale polegam wyłącznie na matematyce (wiem, wiem, są mocni przeciwnicy takiego podejścia). Jak już kiedyś pisałem, do grania na live korzystam praktycznie z jednej strony ze statystykami - http://www.trackthestats.pl (do niedawna była tylko po angielsku .com). Chłopaki udostępniają to, na co chyba nikt do tej pory nie wpadł - statystyki historyczne dla każdej minuty meczu. Zanim więc obstawię po kursie 25, że ten Manchester po 80. minucie nigdy nie przegrał wygrywając do tej pory, zerknę w historyczne statsy i powstrzymam się (najczęściej) z tym moim intuicyjnie odnalezionym zajebistym &quot;valuebetem&quot; ;-))). Czasem zerkam też na http://www.soccerstats.com, bo jednak uniwersalna strony ze wszystkimi statsami to chyba nie istnieje (jakby kto taką znał, niech da znać).

Pozdrr.,
Franek.

futro_z_kreta 41

futro_z_kreta

Użytkownik
Potwierdzam w 100%.. Zwłaszcza z Audi ;))
Jesli chodzi o tą matematycznosc, nie neguje.. Racji jest w tym wiele.. czasami lepiej postawic na statystyke niz na &quot;sport&quot;.
Mniej jednak, jest ktos z doswiadczeniem na gieldzie i jej nie wyklucza- wiec wydaje mi sie ze moje spostrzezenia nie sa do konca bledne;)
A za stronke BAAAAARDZO dziekuje... Znakomita!

deniak 0

deniak

Użytkownik
Jesli chodzi o tą matematycznosc, nie neguje.. Racji jest w tym wiele.. czasami lepiej postawic na statystyke niz na &quot;sport&quot;.
Sprawa jest prosta:
&quot;sport&quot; to spotkanie 22 gości biegających za piłką po boisku.
&quot;matematyczność&quot; zaczyna się wtedy, gdy dla spotkania 22 gości biegających za piłką po boisku ktoś ustala kurs.

Ci, którzy tego nie rozumieją, stracą pieniądze. Ci, którzy patrzą na zakłady z dwóch stron, mają szanse na sukces...

Do góry Bottom