>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Totalizator Sportowy walczy o grę przez internet

C 445

cristovao

Użytkownik
Prawdopodobne, że za jakiś czas kupon Lotto puścimy bez wychodzenia z domu. Totalizator Sportowy walczy, by zapisy o możliwości gry przez internet pojawiły się w nowelizacji ustawy hazardowej. W praktyce oznaczałoby to, że będziemy mogli grać w Lotto przed ekranem komputera. Takie możliwości zakładom bukmacherskim – ale z innymi produktami – daje ustawa hazardowa z 2010 roku. – Mam takie przekonanie, że inicjatywa poselska w tym zakresie pozwoli stworzyć nowelę i w ramach noweli ustawowej pojawi się zapis umożliwiający nam tego typu działania, czyli dotarcie do tych, którzy albo nie chcą stać w kolejce, albo nie mogą dotrzeć do kolektury – mówi Wojciech Szpil, członek zarządu Totalizatora Sportowego.
http://biznes.onet.pl/wideo/gra-w-lotto-przez-internet,102131,w.html
Walczy to za duże słowo, wiadomo, że dostanie pozwolenie bo to główny monopolista rynku i głupia ustawa nie będzie mu rzucać kłód pod nogi.
Jak myślicie jeżeli już się tak stanie to czy ceny zakładów ulegną zmianie?

yar000 9,7K

yar000

Użytkownik
[...]
Jak myślicie jeżeli już się tak stanie to czy ceny zakładów ulegną zmianie?
Nie uprawiam hazardu więc nie jestem z tematem obeznany ;)
Na zdrowy rozum, przez Internet powinno być taniej, bo koszt wysłania kuponu (opłata za dostęp do neta, pobór energii elektrycznej) rozkłada się na właściciela strony i korzystającego ze strony a pomniejszony jest o uruchomienie &quot;lottomatu&quot;, wydruk kuponu oraz kwestie finansowo dzierżawcze związane z relacjami kolektor - spółka Totalizator Sportowy.
Jednak znając pazerność polskich monopolistów, nie sądzę aby stać ich było &quot;mentalnie&quot; na gest obniżenia cen. Zwłaszcza dlatego, że są monopolistami. Niczego nie muszą, nie czują na karku &quot;oddechu&quot; konkurencji.

C 445

cristovao

Użytkownik
Nie zdziwiłoby mnie to, że zakłady przez neta byłyby o 10-20 groszy droższe. Jeżeli ceny online byłby niższe to co z &quot;lottomatami&quot;? Też ceny w dół no ale wtedy to mniej opłacalne dla Totalizatora hmm ...

Do góry Bottom