>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Testowanie systemów!!!

B 0

broset

Użytkownik
Witam wszystkich!

W zakładce „Systemy” jest już na forum 4855 postów. Po przeczytaniu części z nich nietrudno stwierdzić, że niewiele z nich wynika. Mnóstwo jest pytań o opinie na temat „nowych systemów”, które okazują się być dalej tą samą progresją. Odpowiedzi są zazwyczaj nijakie – „chyba nie wyjdzie”, „nie wiem, spróbuj” – i kompletnie nic nie wnoszą. Czasem ktoś niezręcznie stara się dyskutować o rachunku prawdopodobieństwa (nie chcę nikogo urazić ale tak to wygląda, niestety).

Mam plan przetestować wszystkie systemy zamieszczone na forum (i nie tylko) i określić ich wydajność. Podam szanse na wygraną, wielkość przewidywanych zysków/strat i czas jaki byłby do tego potrzebny. Poza tym, co nawet ważniejsze, wskaże na przewidywane odchylenia od oczekiwanego wyniku (finansowego). Oprócz tego istnieje jeszcze całe mnóstwo miar i „narzędzi”, które można by wykorzystać aby przybliżyć specyfikę np.: polskiej ligi piłkarskiej (powszechnie mówi się, że drużyny grają gorzej na wyjazdach – czy zastanawiał się ktoś kiedyś o ile gorzej, albo czy we wszystkich ligach, latach jest tak samo?). Te pozostałe miary, o których mowa powyżej, też mam zamiar obliczyć i przedstawić.

Szkopuł tkwi w tym, że aby wyniki były reprezentatywne to należy takie testowanie systemów przeprowadzić na odpowiedniej ilości meczów (na danych historycznych oczywiście). Mam teraz sporo wolego i jestem w stanie poświęcić temu dużo czasu ale sam nie zdołam zbudować wystarczająco rozbudowanej bazy danych. Dlatego wszystkich zainteresowanych dokładnymi możliwościami systemów (a nie ględzeniem, że „raczej może coś tam się uda”) zachęcam do współpracy w konstrukcji solidnej bazy danych, na podstawie której przetestuję systemy. Oczywiście całość będzie dostępna za free na forum – zarówno baza i wyniki razem z opisem. Może niektórzy dysponują już chociaż małą bazą na własne potrzeby… ja mam taką mini-bazę ale jest zdecydowanie za mała.
Zdaje sobie sprawę, że większość (jak nie wszystkie) systemy zapewne okażą się stratne, ale jeszcze nikt tu nie udowodnił tego wprost (to, że czasem się komuś uda albo i nie to jeszcze nic nie znaczy). Poza tym, odpowiednie wyniki pozwolą podejść do sprawy dużo lepiej i być może wymyślić lepszy system.

W razie zainteresowania, pociągnę temat dalej, napiszę jakie dokładnie informacją będą w bazie przydatne, podam maila. Jestem też w stanie określić jakie dodatkowo miary obliczę i przedstawię – wiem, że niektórzy nie lubią matematyki więc na razie nie chce straszyć bo nazwy są czasami gorsze niż to co się za nimi kryje.

Dla zainteresowanych mogę też określić dokładne teoretyczne rozwiązanie problemu dla np.: zwykłej progresji (wraz z szansami, prawdopodobieństwami, itd.). Tym ciekawiej byłoby porównać wyniki z prawdziwymi danymi z bazy, którą proponuję zacząć budować. Gdyby kilka osób się przyłączyło to szybko by nam poszło ????

krzychuu 0

krzychuu

Użytkownik
No dobra, można coś takiego spróbować wiesz co podaj mi jakiś kontakt do siebie na PW, zobaczymy co z tego wyjdzie najlepiej gg popróbujemy.

szachinista 0

szachinista

Użytkownik
Wszystko mozna zrobic. Pytanie tylko po co, skoro tak naprawde kazdy system sprowadza sie do:
1. Plaskiej stawki.
2. Progresji.
3. Stawkowania procentowego.
Ok. Wartosc srednia i odchylenie standardowe sie przydadza. Ale to troche malo parametrow, nie sadzisz? A co z prawdopodobienstwem bankructwa np? ????
Badanie tego na danych historycznych troche Ci zajmie, zwlaszcza ze juz to niejeden raz zrobiono.
Szkoda czasu na cos, co juz zostalo dawno zrobione... ????
No ale jesli masz za duzo czasu, to nie zniechecam ;)
Masz juz jakies wyniki?

E 6

esqlap

Użytkownik
ja tez zniechecam, ale prawda jest taka ze kazdy system jest dobry pod warunkiem ze sie dobrze analizuje i typy sa trafne

Do góry Bottom