Po ponad 18 miesiącach absencji na forum zdecydowałem się na powrót do mojego skromnego tematu. Zasady gry ulegną nieco zmianie. Będę stawkował od 1 do 10 i możliwie postaram się do każdego typu złożyć kilka zdań.
Isia - Pliskova (+6,5 g)@1,67 Unibet 5/10
3,35
Ci, którzy widzieli Agę w pierwszym secie RG zapewne zauważyli spore problemy z utrzymaniem serwisu. Grając z Zhang, zawodniczką o kilka klas niżej, Aga prezentowała się przy swoim podaniu bardzo słabo (38 % wygranych pkt z drugiego serwisu + przeciętna prędkość 1szego serwisu na poziomie 150 km/h). Rywalką Agi w drugiej rundzie będzie rosła Czeszka, mistrzyni juniorów AO z roku 2010. Niestety nie mam dostępu do danych z jej meczu w pierwszej rundzie, lecz widziałem ją we wcześniejszych turniejach na cegle. Można powiedzieć, że jest bardzo ofensywną zawodniczką, której nie sprawia problemu dużo biegania. Dodatkowo bardzo solidnie prezentuje się jej serwis. Sądzę, że istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że Karolina wygra z Agą to sześć/ siedem gemów w dwusetowej batalii i typ ten okaże się trafny.