>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tenis z Madersem!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Postanowiłem założyć temat również w KzS, poprzedni temat został odrzucony przeze mnie, raczej przedstawiać się nie muszę. Gram tylko tenis, zapraszam do korzystania z typów!

Turniej: WTA Oerias
Spotkanie: Radwańska U. v Cibulkova D. ⛔⛔⛔
Typ: Cibulkova D.
Kurs: 1.49
Bukmacher: Pinnacle Sports
Stawka: 5/10
Analiza:

v
Spotkanie inaugurujące sezon na mączce dla Urszuli Radwańskiej. Dominika Cibulkova zdążyła rozegrać już dwa single na clay&#39;u podczas Fed Cup&#39;u w Moskwie. Jedno zwycięstwo i jedna porażka to dotychczasowy bilans Słowaczki, która aspiracje w tym sezonie ma duże o czym nie boi się głośno mówić. Przekonała nas o tym swoim wpisem na facebooku gdzie pisze:
Quick visit today in Istanbul for launching the wta championships 2013!I even got my own turkish stamp as a present!...so cooooool ;)...P.S. I hope I will back here for the end of the season!...Domi
Rychla navsteva v Istanbule kvoli prezentacii wta masters 2013, kde som bola pozvana, aby som reprezentovala hracky a dostala som aj vlastnu turecku znamku ako darcek!...supeeeeeer ;)...P.S. Dufam, ze na konci roka som tu opat!...Domi
W dużym skrócie pisze o tym, że była w Istambule i chcę tam wrócić na Turniej Mistrzyń. Jak na razie troszeczkę jeszcze brakuje ale jak dla mnie szanse są jeszcze duże. Teraz wypadałoby napisać coś o nadchodzącym meczu i rywalce. Ula Radwańska gra na clay&#39;u bardzo mało, bilans ujemny pokazuje, że najlepiej na mączce się nie czuje. Dominika w 2012 roku wygrywała m.in turniej na cegle w Barcelonie i grała w ćwierćfinale French Open (rundę wcześniej zdołała pokonać Wiktorię Azarenkę). Oglądałem oba mecze Domi w Moskwie i myślę, że forma jest - brakuje tylko regularności i spokoju. Dużo głupich uderzeń, podwójne błędy - to musiała poprawić. W zeszłym tygodniu było spore zamieszanie w centrum z Słowaczką, która otrzymała WC do turnieju w Marrakesz aby kilka dni później zrezygnować. Wrzucała Domi na fb filmiki, gdzie ostro trenowała backhand, który zadowalający w Moskwie nie był. Urszula Radwańska miała przebłyski w tym sezonie, pokonała Stephens, Vinci. Radwańska i clay to jednak zupełnie dwie inne bajki. Bezpośrednio tenisistki spotykały się już trzy razy z czego więcej razy górą była Słowaczka. Dwa spotkania w 2009 roku to wygrana jednej jak i drugiej. W 2012 roku w Carlsbad górą była Cibulkova, która wygrała 6:4 6:4. Liczę, ze tydzień &quot;wolnego&quot; pomógł Dominice i jutro udowodni swoją wyższość nad młodszą z sióstr Radwańskich.

Otrzymane punkty reputacji: +11
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: ATP Monachium
Spotkanie: Stepanek R. v Youzhny M. ✅✅✅
Typ: Stepanek R.
Kurs: 3.15
Bukmacher: Marathon Bet
Stawka: 3/10
Analiza:

v
Typ przeciwko Youzhnemu, który w tym sezonie poza meczem z Dojkoviciem nie gra dobrze. Podobnie ma się sprawa u Stepanka, jednak on ma bardzo złą serię i kiedyś musi ją przełamać. Dziś mecz w Monachium, na clayu czyli ulubionej nawierzchni Radka. Stepanek w tym roku minusowy bilans - 3/4. Wygrywał z GGL, Troickim i Lopezem. Youzhny rozegrał o kilka spotkań więcej i jego bilans to 7/9. Becker, Ebden, Sijsling, Dodig, Kavcic, Lu, Gimeno-Traver - tych zawodników w tym roku zdołał pokonać Rosjanin. Najlepszym wydaje się Dodig czyli granice czołowej pięćdziesiątki. Powiem tak, typ zdecydowanie na czuja, liczę, że Radek się przełamie a Youzhny po raz kolejny w tym sezonie pokaże antytenis. Nie wierzę, że mecz z Djokoviciem zmienił coś w jego głowie. Liczę, że dziś zobaczymy Mikhaila, który przegrywa z De Bakkerem, Brandsem czy Hanescu!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: ATP Oerias
Spotkanie: Hanescu V. v Paire B. ⛔⛔⛔
Typ: Paire B.
Kurs: 1.83
Bukmacher: William Hill
Stawka: 4/10
Analiza:

v
R16 turnieju w Portugalskim Oerias, typuję tutaj zwycięstwo wyżej rozstawionego Francuza, który od 20 marca przegrał tylko trzy spotkania. Pierwsze w Casablance z późniejszym tryumfatorem Tommym Robredo. Następnie z zdecydowanie lepszym Gasquet. Kolejna porażka przyszła w Barcelonie, również z późniejszym zwycięzcą Rafaelem Nadalem. Hanescu również nieźle sobie radzi w tym sezonie ale jak dla mnie to nie jest ten poziom. Głupia porażka z Mayerem w Bukareszcie utwierdziła mnie w tym przekonaniu. Jedyne co dla mnie może przemawiać w tym meczu za Rumunem, to fakt, że wygrywał oba bezpośrednie pojedynki z Paire, które odbywały się w 2011 roku. Paire zaskakuje w ostatnich dniach regularnością co w jego przypadku nie zawsze działało dobrze. W meczu z Nadalem, w pierwszym secie zdołał doprowadzić do tie-breaka, co łatwym zadaniem na pewno nie jest. Bolączką może być problem z utrzymaniem serwisu. Wczoraj w meczu z Sijslingiem został przełamany aż trzy razy! Udało się jednak wygrać Francuzowi w dwóch setach. Hanescu wygrał dziś z zawodnikiem, który bierze (brał) udział w turnieju dzięki dzikiej karcie. Rui Machado, zajmujący 330 miejsce w rankingu ATP, zagrał niezłe spotkanie. Przegrał 6-4 6-4 co na pewno złym wynikiem nie jest. Paire wszedł w rytm meczowy, gra bardzo dobrze na mączce, od kilku tygodni przegrywa tylko z zdecydowanie lepszymi od siebie. Hanescu to jest zawodnik, któremu do czołówki dużo brakuje i nigdy się to już nie zmieni.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: WTA Oerias
Spotkanie: Morita A. v Radwańska U. ⛔⛔⛔
Typ: 3 sety
Kurs: 2.20
Bukmacher: Bet365
Analiza:

v
Na moją tablicę biorę mecz Mority z Radwańską. Czystego zwycięstwa tutaj nie zdecyduję się typować, jednak gdybym musiał to zrobić skłoniłbym się do typu na Moritę ✅. Urszula wczoraj trafiła na bardzo słabo dysponowaną rywalkę. Polce wystarczyło, że nie będzie wyrzucać piłek na aut lub w siatkę. Resztą zajęła się Dominika Cibulkova, która zachowywała się jakby był to jej debiutancki turniej takiej rangi. Morita w pierwszej rundzie pokonała słabą w tym sezonie, Brytyjkę Laurę Robson w dwóch setach. Obie zawodniczki grają mało na mączce, wyniki nie są zbyt dobre. W tym sezonie jest to pierwszy turniej na clayu dla Radwańskiej. Morita grała już podczas FedCupu. Wyniki jednak zbyt dobre nie były, dwie porażki z Suarez Navarro i Soler-Espinosa. Dziś spotkanie zawodniczek, które są na podobnym poziomie. Dziewczyny spotykały się w bezpośrednim pojedynku już cztery razy i bardziej zadowolona jest Morita, której udawało się wygrywać trzy razy. Ostatnie spotkanie w Stanford w 2011 roku po trzy setowym meczu wygrała Japonka. Dzisiejszy mecz według mnie nie skończy się na dwóch setach, zbyt mała różnica jest w umiejętnościach. Żadna wirtuozem mączki nie jest. Kurs adekwatny do ryzyka. Wiadomo jak to jest w WTA. Ja jednak serdecznie polecam ten typ!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: ATP Oerias
Spotkanie: Elias G. v Istomin D. ⛔⛔⛔
Typ: Istomin D.
Kurs: 2.33
Analiza:

Masakra w wykonaniu Istomina, przecież ten Elias to zero gry, większość punktów po błędach Uzbeka, parodia tenisa.
v
R16 turnieju w Portugalskim Oerias, pod lupę biorę mecz gospodarza z dziką kartą Eliasa z Istominem. Jak każdy wie Uzbek nie jest zawodnikiem, który potrafi dobrze grać na clay&#39;u, jednak według mnie poradzi sobie dziś z młodszym Portugalczykiem. Elias ostatnio gra nieźle, wygrał CH w Santosie, tegoroczny bilans to 22/10. W Oerias w pierwszej rundzie pokonał Horacio Zeballosa, który ostatnimi czasy tylko przegrywa. Istomin miał o wiele trudniejsze zadanie, musiał się zmierzyć z Donskoyem. Nie zbyt ciekawie to wyglądało, gładko przegrał pierwszego seta, następnie w tiebreaku drugiego przegrywał 3-5 i jednak zdołał wygrać! Ostatecznie wygrał ten mecz 2-1 i awansował do kolejnej rundy. Istomin w tym roku na clayu rozegrał, trzy mecze. Oprócz pojedynku z Donskoyem, przegrał z Wawrinką i Tursunovem. Elias w tym roku nie grał zbyt często w turniejach tej rangi. Poza epozodem w 1R turnieju w Buenos Aires, nie osiągnął nic więcej. Powiem tak, umiejętności czysto sportowe większe ma Denis Istomin, jednak mączka to nie jego bajka. Wierzę jednak, że doświadczenie pomoże osiągnąć zwycięstwo nad młodym Portugalczykiem, którego miejsce jest w turniejach rangi Challenger.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Turniej: Challenger Tallahasse
Spotkanie: Kudla D. v Arguello F. ✅✅✅
Typ: Kudla D.
Kurs: 2.10
Bukmacher: Bet365
Stawka:4/10

v
Widziałem wczoraj mecz Arguello z Odeśnikiem, w którym nie pokazał nic najzwyczajniejszego. Odeśnik psuł wszystko co mógł i można powiedzieć, że mecz przegrany przez Odeśnika niż wygrany przez Arguello. Kudla bardzo dobrze się czuję na tych kortach, wczoraj pokonał Klahna po trzy setowym meczu. Arguello to typowy przebijaka, Challengerowy David Ferrer, regularny z małą ilością błędów. Kudla to jednak dla mnie zawodnik z wyższego poziomu niż Argentyńczyk, próbował swoich sił w nieźle obsadzonym turnieju w Dallas, gdzie przegrał dopiero w finale z Jurgenem Melzerem. Wydaję się, że faworytem jest Arguello ale popatrzymy ma to inaczej. Facundo nie jest jeszcze zawodnikiem, który przez dłuższy czas potrafi utrzymać formę. Wczoraj trafił na słabo dysponowanego Odeśnika i wygrał, wcześniej męczył się z zawodnikiem z piątej setki. Dziś jeśli Kudla będzie grał na swoim poziomie po prostu wygra ten mecz. Kurs warty gry!
**********​

Turniej: ATP Monachium
Spotkanie: Brands D. v Monfils G. ⛔⛔⛔
Typ: Monfils G.
Kurs: 1.55
Stawka: 6/10
Analiza:

v
R16 turnieju w Monachium, mecz Brands v Monfils - widzę tutaj jednego faworyta, nazywa się on Gael Monfils. H2H 2-0 dla Niemca, który w tym sezonie prezentuje się nadzwyczaj dobrze. Dziś jednak Gael będzie chciał wziąć rewanż za wcześniejsze poniżenia. Mecz z Melzerem bardzo dobry, dobra, dość regularna gra. Brands w pierwszej rundzie męczył się z Kamke i ostatecznie wygrał po trzech setach. Jak wiadomo Brands bardzo męczy się na clayu. Dziwi mnie ten bilans bezpośrednich pojedynków między tymi tenisistami, przecież podchodząc do meczu z Brandsem, jest jedna prosta taktyka - urozmaicać grę. Slajsy, dropy, gra kątowa (Brands biegać na pewno nie lubi). Monfils jeśli podejdzie do tego meczu rzetelnie, to nie widzę podstaw dla których mógłby ten mecz przegrać, jeśli przegra po raz trzeci to w to nie uwierzę. Kurs jak dla mnie adekwatny do ryzyka. Monfils nie ta głowa, nikt nie wie jak podchodzi do tego turnieju, patrząc przez pryzmat meczu z Melzerem - chcę mu się tutaj dłużej pograć. Gael zaczyna sobie zdawać sprawę, że jeśli chcę wrócić do czołówki musi właśnie na takich turniejach rozgrywać dobre zawody. Ostatnio rozegrał całkiem niezłe spotkanie przeciwko Nico Almagro w Houston, gdzie zabrakło spokoju. Ja wierzę w dzisiejsze przełamanie złej passy meczów z Brandsem!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Zaczynam przybierać inny styl tematu, od teraz nie każdy typ będzie zawierał analizę. Na dodatek stawkę będę podawać w złotych a nie jak to bywało w jednostkach, życzcie mi powodzenia! Zaczniemy od budżetu 200 zł.

???? Aleksandr Dolgopolov v Ivan Dodig | typ: Dodig @ 3.00 Bet365

Stawka: 25,00 zł

v

Ćwierćfinał turnieju w Monachium, spotkanie gdzie w oczy rzucają się kursy. Każdy od razu wie co trzeba zrobić. Typuję tutaj zwycięstwo Dodiga, który na pewno nie przypadkowo wdarł się tak daleko w tym turnieju. W pierwszej rundzie pokonał Davydenko, w R16 Cilicia - na dodatek to wszystko bez straty seta! Dolgopolov w pierwszej rundzie uporał się z rodakiem Stakhovsky&#39;m, R16 to już ciężko i szczęśliwie zakończony dla Ukraińca pojedynek z Tursunovem, gdzie było blisko do niespodzianki jednak Rosjanin nie radził sobie z presją i Aleksandr wygrywał sety dwukrotnie po tiebreaku. Dolgopolov w tym sezonie gra bardzo słabo, najlepsze wyniki to ćwierćfinał w Monachium i w Memphis. Ostatnio przebłysk i dobre spotkanie z Del Potro zakończone jednak zwycięstwem Argeńtyńczyka. Dodig w tym sezonie gra bardzo solidnie. Ćwierćfinały w Zagrzebiu, Delray Beach. Do trzecich rund dochodził w Australian Open czy Indian Wells. Mecze w Monachium pokazują jak dobry poziom prezentuje w tym momencie, oczywiście Dolgopolov to Dolgopolov jednak nie jest to zawodnik godny zaufania w takiej formie w jakiej jest. Ivan jest dobrze przygotowany, nie popełnia wielu błędów co w jego przypadku jest przepisem na dobre wyniki. Obaj tenisiści najlepsze wyniki osiągają na mączce, więc mecz może być ciekawy.

Do góry Bottom