>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

TAURON Liga 2024/2025

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Już 26 Września - rozpoczynamy zmagania w TAURON Lidze.

Ten sezon zapowiada Nam się dość kiepsko ponieważ faworytami są KS DevelopRes Rzeszów oraz ŁKS Commercecon Łódź.
LOTTO Chemik Police stracił WSZYSTKIE najważniejsze zawodniczki i ten sezon zagrają tylko i wyłącznie o utrzymanie się w lidze.
O podium może powalczyć PGE Grot Budowlani Łódź, BKS BOSTIK ZGO Bielsko-Biała- zwycięzca Superpucharu Polski i może MOYA Radomka Radom...?

Zrzut ekranu 2024-09-28 162126.png

Ostatnia edycja:
BanksyGA 206K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
Superpuchar Kobiet

Bielsko vs Chemik, typ: Bielsko 3:0 @1,74 - Fortuna / 1,62 - Uni

Chemik stracił sponsora i praktycznie wszystkie zawodniczki przed sezonem. Ratował się słabymi podpisami. Trener Michor ściągnął dwie zawodniczki młodziutkie ze Stężycy. Aktualnie Chemik ma 2, w porywach 3, przyjmujące. Zawodniczki które nadają się na najwyższy poziom rozgrywkowy są zaledwie 3.

Bielsko bardzo fajny skład, utrzymały Kertu Laak przede wszystkim. Jeśli Estonka zagra na swoim poziomie to będzie to bardzo szybki mecz. Moim zdaniem 3:0 powinno być w okolicach 1,2-1,3.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1229
BanksyGA 206K

BanksyGA

Znawca - Siatkówka
+1
MKS Kalisz vs Chemik, typ: over 170,5 pkt @1,85

Liczyłem że kurs na Kalisz bardziej spadnie, ale już nic z tego. No cóż, Chemik jest jaki jest, ale grał z Bielskiem czyli jednym z faworytów do mistrzostwa. Teraz gracz Kaliszem, który skład ma równie beznadziejny. Moim zdaniem będzie to dużo bardziej zacięty mecz niż wskazują na to kursy. Widzą mi się minimum 4 sety, a linia dosyć niska.

Zdziwię się jak Kalisz tutaj gładko wygra ze swoim składem. A nawet i z Bielskiem w 3 secie Chemik potrafił trzymać się w miarę blisko. Zdecydowanie przesadzone kursy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +525
maite-radar 25,5K

maite-radar

Użytkownik
+1
Polska 1 Liga Kobiet
9.10.2024 18:00
BAS Białystok - KSG Warszawa
DW: 0-3 @ 2,70 STS ❌ 1-3
BAS ambitnie w pierwszym secie, potem zabrakło sił. Połasiłem się na 0-3, a tu niespodzianka w pierwszym i kolejne zgodnie z planem.

Akcja - reakcja. W siatkówce nie siedzę, ale obok takiego kursu trudno przejść obojętnie. Jeszcze wczoraj kursy na wygraną były względnie wyrównane, z lekkim wskazaniem na przyjezdne (1,95 - 1,75). Potem zaczęły dość mocno spadać i teraz już wiem dlaczego. Przed kilkoma chwilami pojawił się oficjalny komunikat gospodyń. A czytamy w nim że drużynę dopadła plaga chorób i kontuzji. Chciały one przełożyć to spotkanie jednak regulamin jest nieubłagany - muszą grać pomimo choroby zdecydowanej większości zawodniczek.
Ale i czysto sportowo KSG Warszawa zdaje się być faworytkami. Pomimo, że to beniaminek, to ambicje ma na awans. I w pierwszej kolejce je potwierdził - wygrał z ligowym rywalem z Piły 3:2. Drużyną, która nota bene w zeszłym sezonie wygrała w barażach o awans ligę wyżej z białostoczankami (by potem i tak odpaść w finałach).
I choć to wiele ze sportową rywalizacją nie będzie miało wspólnego - stawiam na gładkie 0:3 dziś w Białymstoku.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 520,8K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Stal Mielec - Sokół Mogilno typ Sokół Mogilno kurs 3.50 Fortuna

Bardziej interesuje się siatkowka mężczyzn, kobieca to bardziej Reprezentacyjna lecz na dzisiaj wybrałem spotkanie z Tauron Ligi. Patrząc na składy i wyniki to zespół gości według mnie nie stoi na straconej pozycji, a wręcz przeciwnie czuje, że powalczą w tym spotkaniu. Z Mielca odeszła z klubu czołowa przyjmująca Serbka Jovana Janković. Z zespołu odeszli na przyjęciu również Olena Lymareva-Flink. Solidnym wzmocnieniem Sokół Mogilno to Reprezentantka Polski Zuzanna Efimienko-Młotkowska. Do zespołu przyszła również z Serbka z ligi węgierskiej Ivana Jeremić, która fajnie weszła w sezon ligowy. Na pewno warto wyróżnić ukrainska środkowa Marina Mazenko w ekipie gości. Mogilno patrząc na wyniki zagrali całkiem dobre spotkanie mimo porażki w trzech setach. Przegrana po tie-breaku z VolleyWrocław. Dwa sety praktycznie zagrane na przewagi z drużyną z Rzeszowa. Trzeba sobie powiedzieć szczerze z drużyną grająca o Mistrzostwach Polski. Solidny sprawdzian dostali od Bielszczanek, gdzie zagrali katastrofalne spotkanie. Uni Opole wygrały z Mielczankami w trzech setach, gdzie rozgromiły zespół z Mielca w dwóch ostatnich setach. Miejsce w tabeli porównywalne, według mnie Mielczankk u siebie prezentują się momentami dość solidnie lecz jest to zespół do pokonania. Dzisiaj liczę, że te ostatnie wyniki siatkarek z Mogilna w szczególności ostatni mecz, gdzie były blisko tie-breaka z Kaliszem. Zespół, który awansował z 1 ligi dzisiaj czuje, że w najwyżej lidze wygrają zainkasują pierwsze zwycięstwo. Pozdrawiam.

Do góry Bottom