>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tarcza Wspólnoty 2014: Arsenal Londyn vs Manchester City 10.08.2014r.

Status
Zamknięty.
r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Oferta z Bet365​

Już za 11 dni na dobre rozpoczną się rozgrywki Premier League,jednak oficjalny start sezonu odbędzie się tydzień wcześniej.W meczu o tarczę wspólnoty na przeciwko siebie staną ekipy Arsenalu Londyn i Manchesteru City.Kanonierzy przerwali fatalną passę kilku lat bez zdobytego trofeum i po zdobyciu Pucharu Anglii rozbudzili apetyty swoich kibiców na więcej.The Citizens po bardzo dobrym ostatnim sezonie gdzie pod wodzą Manuela Pellegriniego sięgnęli po dublet liczą na kolejne trofea w nowej kampanii.Oba zespoły poczyniły w okienku transferowym kilku wzmocnień,zapowiada się więc świetne widowisko.Bukmacherzy większe szansę dają Manchesterowi City jednak jak zawsze wszystko zweryfikuje boisko.Mecz rozegrany zostanie na legendarnym stadionie Wembley w Londynie.

Zapraszam do dyskusji!​

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
⚽Arsenal vs Manchester City-Powyżej 2,5 kurs:1,70✅
Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest over bramkowy.Pellegrini nie zabiera na mecz 7 zawodników w tym trzech podstawowych obrońców z poprzednich rozgrywek:Kompanego,Zabaletę i Demichelisa.W sezonie przygotowawczym tracili gole z każdym.Na pewno defensywa nie jest póki co tak mocną stroną Obywateli jak gra w ofensywie.Ma to zmienić się z przyjściem Mangali z Porto ale póki co ten transfer nie został jeszcze oficjalnie potwierdzony.Mecze o tarcze bywają specyficzne.Spotkania typu Man Utd-Man City czy Man City-Chelsea grane o tarczę wspólnoty były overowe teraz liczę,że kolejny mecz z udziałem ekipy z Manchesteru przyniesie to samo.Zarówno Arsenal jak i MC w przodzie mają dużą siłę i dla mnie kilka bramek wpadnie.Arsenal z tak osłabionym Manchesterm w tyłach na pewno coś strzeli,City tak samo,bo mimo że Aguero nie zagra to reszta kluczowych zawodników ofensywnych do dyspozycji na niedziele.Jovetic jest w dużym gazie,Navas również.Yaya Toure mimo,że nie miał dużo okazji do gry w okresie przygotowawczym też jak zawsze stworzy dużo zagrożenia pod bramką rywali.Na tą chwilę faworytem wydaje się Arsenal ale over myślę,że jest dobrą opcją do pogrania na ten mecz.
Bukmacher:Sportingbet

Otrzymane punkty reputacji: +2
bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Znaczne braki kadrowe po obu stronach. Mecz powinien być otwarty i ostry... dlatego moje pytanie:&quot;Wie ktoś kto będzie gwizdał ten mecz?&quot;. Linia na powyżej 4 kartki w opcji azjan po 1.90 w Bet365 to dobra inwestycja, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt eksperymentalnej obrony City poprzez brak Demichelisa, Kompany czy Zabalety. Ja osobiście poczekam na składy a jeżeli wyjdzie w podstawie Javi Garcia to będę na bank pobierał opcję na kartkę dla tego zawodnika. Ciekawe też czy zagra Fernando, nowy nabytek City, który w Porto w tamtym sezonie w 36 spotkaniach złapał 12 żółtych i 2 czerwone kartki. Jak ktoś wie kto sędzią to dawać cynk.

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Znaczne braki kadrowe po obu stronach. Mecz powinien być otwarty i ostry... dlatego moje pytanie:&quot;Wie ktoś kto będzie gwizdał ten mecz?&quot;. Linia na powyżej 4 kartki w opcji azjan po 1.90 w Bet365 to dobra inwestycja, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt eksperymentalnej obrony City poprzez brak Demichelisa, Kompany czy Zabalety. Ja osobiście poczekam na składy a jeżeli wyjdzie w podstawie Javi Garcia to będę na bank pobierał opcję na kartkę dla tego zawodnika. Ciekawe też czy zagra Fernando, nowy nabytek City, który w Porto w tamtym sezonie w 36 spotkaniach złapał 12 żółtych i 2 czerwone kartki. Jak ktoś wie kto sędzią to dawać cynk.
Javi Garcia już myślami w Rosji,na dniach ma zostać piłkarzem Zenitu i raczej w tym meczu nie wystąpi.Co do Fernando to kartki możesz szukać,bo w meczach towarzyskich brakowało mu trochę jeśli chodzi o przygotowanie fizyczne i nie zawsze nadążał.On zagra według mnie na 99%.

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Javi Garcia już myślami w Rosji,na dniach ma zostać piłkarzem Zenitu i raczej w tym meczu nie wystąpi.Co do Fernando to kartki możesz szukać,bo w meczach towarzyskich brakowało mu trochę jeśli chodzi o przygotowanie fizyczne i nie zawsze nadążał.On zagra według mnie na 99%.
Sędziego znasz może? Bo ja nie mogę nigdzie znaleźć. No to Fernando zapewne zagra do pary z Yaya a kurs na kartkę dla niego w granicach 3.00

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
No to na kartki nie ma się co mocno napalać, Oliver w tamtym sezonie gwizdał 39 spotkań pokazał 141 żółtych i 4 czerwone kartki. Mecze Obywateli gwizdał z West Hamem w lidze wygrany 1-3 (3 kartki), z Rovers w FA CUP (2 żółte i czerwona), derby Manchesteru gdzie pokazał tylko 4 kartki i mecz z Villą (3 kartki). Kanonierom sędziował spotkania z Spurs (4 kartki), z United (5 kartek), z Liverpoolem (3 kartki), pucharowy mecz z Wigan (4 kartki). Jak widać powierzane mu są ważne mecze bo do takich zaliczymy derby Manchesteru, derby Londynu pomiędzy Arsenalem i Kogutami oraz pomiędzy Chelsea i Tottenhamem. Arbiter ten daje kartki jak musi więc moim zdaniem nie ma się co ładować w over kartkowy bo linia wysoko ustawiona.
Jeszcze to przemyśle po tym jak ujrzę składy obu ekip. Dzięki bułeczka na info i oby do 16 sierpnia!

lars19 272

lars19

Użytkownik
Dla mnie BTS jak i over 2,5 jak najbardziej do gry. Pierwszy mecz o stawkę dla obu drużyn, wyrównanych drużyn. Zajrzałem w historię pojedynków o tarczę wspólnoty, to okazuje się, że jeśli na przeciwko siebie stają 2 równorzędne zespoły walczące zwykle o najwyższe miejsca w Premier League, możemy spodziewać się bramek.
&lt;table class=&quot;matches &quot;&gt;&lt;tbody&gt;&lt;tr class=&quot;even expanded match no-date-repetition&quot; data-timestamp=&quot;1281276000&quot; id=&quot;page_competition_1_block_competition_matches_full_7_match-946940&quot; data-competition=&quot;173&quot;&gt;&lt;td class=&quot;team team-a &quot;&gt;Chelsea Londyn &lt;/td&gt; &lt;td class=&quot;score-time score&quot;&gt; 1 - 3 &lt;/td&gt; &lt;td class=&quot;team team-b strong&quot;&gt; Manchester United &lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;&lt;table class=&quot;matches &quot;&gt;&lt;tbody&gt;&lt;tr class=&quot;even expanded match no-date-repetition&quot; data-timestamp=&quot;1312723800&quot; id=&quot;page_competition_1_block_competition_matches_full_7_match-1110045&quot; data-competition=&quot;173&quot;&gt;&lt;td class=&quot;team team-a &quot;&gt;Manchester City &lt;/td&gt; &lt;td class=&quot;score-time score&quot;&gt; 2 - 3 &lt;/td&gt; &lt;td class=&quot;team team-b strong&quot;&gt; Manchester United&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;&lt;table class=&quot;matches &quot;&gt;&lt;tbody&gt;&lt;tr class=&quot;even expanded match no-date-repetition&quot; data-timestamp=&quot;1344774600&quot; id=&quot;page_competition_1_block_competition_matches_full_7_match-1284300&quot; data-competition=&quot;173&quot;&gt;&lt;td class=&quot;team team-a &quot;&gt;Chelsea Londyn &lt;/td&gt; &lt;td class=&quot;score-time score&quot;&gt; 2 - 3 &lt;/td&gt; &lt;td class=&quot;team team-b strong&quot;&gt; Manchester City &lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;
Pojedynki z ubiegłych lat, począwszy od 2010 roku.
coś takiego jeszcze:
Singiel
10 Aug 2014 - Arsenal ₋ Manchester City - Obie drużyny strzelą i Powyżej/Poniżej 2.5 Bramki
Tak oraz Powyżej 2.5 bramki @ 1.75

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
sklady jakies ?
Skład Kanonierzy.com: Szczęsny - Debuchy, Chambers, Koscielny, Gibbs - Arteta, Ramsey - Alexis, Cazorla, Chamberlain - Sanogo
Skład City:Caballero-Clichy-Rekik-Nastasic-Kolarov-Toure-Fernando-Silva-Jovetic-Navas-Dzeko
źródło:własne;)
Takie składy mniej więcej powinny być.Angielskie media podają,że Pellegrini jednak dziś postawi na Caballero,a na środku obrony z Nastasiciem Rekik,bo Pellegrini moim zdaniem nie będzie przegrywał meczu przed jego rozpoczęciem wystawiając Boyate do pierwszej 11.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
City-Arsenal: powyżej 10,5 rożnych @1,86 Marathonbet⛔10

Dziś oba zespoły bez wielu zawodników,wolne ma większość z uczestników MŚ w Brazylii.Więc jakości w grze pewnie zabraknie,bo nie dość że to pierwszy oficjalny mecz(nie liczę amerykańskich wojaży),to kilku kluczowych piłkarzy mecz obejrzy w tv.Ale czy to będzie miało wpływ na ilość rożnych to już większa zagadka.Ja gram over z czysto statystycznych pobudek.Ostatnie mecze między Arsenalem a City:

29.03.2014: 12 rożnych
14.12.2013: 16 rożnych
13.01.2013: 9 rożnych
23.09.2012: 13 rożnych

Ostatnie mecze FA Community Shield z udziałem City:
12.08.2012: 14 rożnych
07.08.2011: 15 rożnych

Jak widać linia 10,5 pokryta w 5 z 6 spotkań.​

cykacz 11

cykacz

Użytkownik
jesli chodzi o sklady to jest duza szanse, ze obie druzyny zobaczymy w podobnym ustawieniu:

Arsenal: 4-2-3-1
Szczesne - Debuchy - Chambers-Koscieny-Gibbs-Ramsey-Arteta-Oxlade-Cazorla-Campbell-Sanchez

Man. City: 4-2-3-1
Hart - Richards-Nastasic-Clichy-Toure-Fernandinho-Milner-Nasri-Silva-Dzeko

Nic nie ukryje tego faktu, ze duzo podstawowych zawodnikow z obu druzyn dzis pauzuje. Stawiam jednak, ze w tym spotkaniu padna wiecej niz 2 bramki i za ciut blizszego koncowego zwyciestwa moim zdaniem jest Arsenal.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom