>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tajemniczy numer...

michau 84

michau

Forum VIP
Ostatnio dzwonił do mnie jakiś tajemniczy numer o treści +2612****2500 co jest rzeczą niebywałą, ponieważ numer pochodzi z Madagaskaru (?!?!). Oczywiście odebrać nie zdążyłem ponieważ dzwonił jakoś wcześnie nad ranem. Jak oddzwaniam to nikt się nie zgłasza i nie wiem o co chodzi. Może ktoś z Was miał też takie telefony, może z innego numeru ? Aha, i nie podaję numeru telefonu na żadnych naszych klasach, forach etc. Rodziny w Madagaskarze też nie posiadam.
Znalazłem jeszcze taką stronę i z tego co widzę nie jestem jedyny...
http://whocallsme.com/Phone-Number.aspx/261229002500

sawas 27

sawas

Użytkownik
Były takie akcje, że dzwonili z Seszeli, czy innych egzotico i nabijali swojemu rozmówcy kilkanaście tys. zł. Tyle, że sprawa dotyczyła numerów stacjonarnych, może teraz jest podobnie z komórkami [?]

bad-motherfucker 0

bad-motherfucker

Użytkownik
nieogladales czasem jakiegos filmu na vhs........ &quot;Wśród ludzi krąży kaseta wideo zawierająca obrazy jak z sennych koszmarów, których obejrzenie kończy się telefonem zapowiadającym śmierć osoby oglądającej kasetę dokładnie w ciągu siedmiu dni.&quot;
motyw jak z ringu, dobrze ze nie odebrales

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Gdzieś nawet w gazecie czytałem. Broń Boże nie odbierać takich rozmów :] Na szczęście sam takich nie miałem. Jak masz stacjonarny to łatwo powiedzieć - nie odbierać, ale jak ktoś nie ma &quot;wykrywacza&quot; tego co dzwoni to ma przerąbane.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
michau masz przerabane ????

nie a tak jserio nie zawracaj sobie tym glowy raczej nie zadzwoni juz wiecej .

bad-motherfucker 0

bad-motherfucker

Użytkownik
to pewnie jakis kretyn sie bawi. ja jak dzwonilem do kumpla do niemiec to on placil za rozmowe. i ten koles teraz dzwoni i sobie mysli... a moze debil odbierze..... ty odbierasz i placisz za koszt rozmowy, ktos zreszta pisal na tym forum co podal autor tematu ze odebral i 4,5 nabite za polaczenie z madagaskarem

michau 84

michau

Forum VIP
Raczej opcja z płaceniem za samo odebranie odpada, bo tak jak pisał support, albo trzeba coś wcisnąć na klawiaturze albo jest informacja pani automatycznej ze sie nawiazuje polaczenie za ktore sie laci 50/50 albo wszystko placi odbiorca ;)

Jeszcze była taka akcja ze na domowy dzwonil mi jakis numer 04110 czy jakos tak i tez cisza byla jak odebralem ;) Za to nic mi nie nabilo.

R 0

robsonsc

Użytkownik
Jak dzwoni do Was ktos z zagranicy obojetnie czy na stacjonarny czy na komórke to na 100% płaci i ten co dzwoni i ten co odbiera !!! i są to dość b.duże ceny wiec uważajcie na takie telefony(acha info na 100% pewne)

sawas 27

sawas

Użytkownik
za odebranie rozmowy placimy ?
eee nie istnieje cos takiego.
chyba ze np wcisniemy jakis klawisz na telefonie.
Przynajmniej na stacjonarnych wystarczyła kilkusekundowa &quot;rozmowa&quot;, czyli np. podnosisz słuchawkę i dopytujesz się &quot;kto tam? kto tam?&quot; a oni przekierowują coś tam z czymś i gdy kończysz rozmowę nabijają ci rachunek na kilkanaście tys. zł. Nie wiem jaki w tym cel, ale na pewno nie robi się tego dla zabawy, oni mają z tego jakiś zysk.

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
zgadzam sie z sawasem, kiedys bylo o tym glosno. Nawet dostawalem pewne emaile, piaslo o tym w gazetach zeby uwazac na taie telefony. Wlasnie to dziwne ale jezeli odbierzesz telefon to ty placisz!!! i to wielkie pieniadze, nawet w tysiacach.
Glownie chodzilo w tym o to ze oni ci wmawiali ze wygrales jakas wycieczke czy inna nagrode a w rzeczywistosci to bylo cos w rodzaju (sex telefon)
Jezeli ktos do was dzwoni z takiego numeru to radze nie odbierac bo nawet za 1 sekunde polaczenia juz ci nabije duzo kasy!!!

malutki_194 0

malutki_194

Użytkownik
Co Wy za bajki opowiadacie?! Nie ma takiej opcji że odbierasz telefon i płacisz! Co innego jak ci wkręcą jakąś bajkę i wciśniesz jakiś klawisz. Samo odebranie niczym nie grozi!
PS. Oddzwanianie to szczyt głupoty:jezora:

sawas 27

sawas

Użytkownik
Co Wy za bajki opowiadacie?! Nie ma takiej opcji że odbierasz telefon i płacisz! Co innego jak ci wkręcą jakąś bajkę i wciśniesz jakiś klawisz. Samo odebranie niczym nie grozi!
PS. Oddzwanianie to szczyt głupoty:jezora:
A ja Ci mówię, że to prawda.. Wystarczyło, że nadali przez kilkanaście sekund jakiś komunikat właśnie o nagrodzie, że coś tam wygrałeś i &quot;za chwilę usłyszysz sygnał, a po nastąpi połączenie z ...bla bla bla&quot;. Po tym sygnale jesteś kilkanaście tysięcy w plecy..

roy. 187

roy.

Forum VIP
Jasne, ze jest taka opcja. Jak ktos dzwoni z zagranicy to obie osoby placa za rozmowe !! A juz na 100% jak jest to jakis telefon z Madagaskaru ????

S 11

support75

Użytkownik
sawas skoro czytales to podeslij link.
ja slyszalem o...
ktos dzowni mowi ze wygrales, wcisnij 1. wciskasz jestes w plecy.
przychodzi kurier z paczka i do zaplaty jest 300 zl mowisz ze ty nic nie zamawiales, koles prosi czy moze zadzownic z twojego telefonu i wyjasni to z szefem. koles dzowni, mowi ze wszystko wyjasnil, ale tym sposobem nabil nam rachunek na pare tysiecy.
placi sie za odbior rozmowy za granica kiedy jest sie w roamingu, ale wtedy uzytkownik jest tego swiadomy.

podsumowujac nie istnieje cos takiego jak, odbior = placenie.
trzeba cos wcisnac, zgodzic sie itp.

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
mimo wszystko pozostane przy swojej tezie!! ????
owszem jest to dziwne ze placisz za odebranie ale... w dzisiejszej dobie technologi to nic mnie nie zdziwi :?

S 11

support75

Użytkownik
mimo wszystko pozostane przy swojej tezie!! ????
owszem jest to dziwne ze placisz za odebranie ale... w dzisiejszej dobie technologi to nic mnie nie zdziwi :?
teraz mowisz o swoich przypuszczeniach, a nie tak dawno pisales, ze slyszalem, czytalem, widzialem (itp) wiec mowie, skoro tak jest to podeslijcie linka a zwroce honor.

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
teraz mowisz o swoich przypuszczeniach, a nie tak dawno pisales, ze slyszalem, czytalem, widzialem (itp) wiec mowie, skoro tak jest to podeslijcie linka a zwroce honor.
gdzie ty w mojej wypowiedzi widzisz przypuszczenia?? Moze powinienem napisac &quot;dziwi&quot; zamiast &quot;zdziwi&quot; ???? ale mniejsza o to.

Linka ci nie podesle bo czytalem to dawno i nie pamietam, moze gdyby poszukal to gdzies by znalazl ale nie chce mi sie tracic czasu na udawadnianie jakis tam rzeczy...
Mowie co wiem a czy mi wierzysz czy nie to juz nie moja sprawa, to tyle
pozdro ;)

S 11

support75

Użytkownik
post 12 z tematu

Nawet dostawalem pewne emaile
czyli doswiadczyles tego, jestes pewny ze cos takiego istnieje, slyszalem o takich czyms, czytales. mozna powiedziec ze jestes pewny ze odebranie rozmowy = placenie.

nastepnie w post 17 odebralem juz jakos Twoje przypuszczenia, ze nic Cie nie zdziwi, ze mozliwe jest placenie za odbior rozmowy bo w 21 wieku wszystko jest mozliwe itp.

nie mowisz juz tak pewnie jak to bylo w poscie 12.
obecnie nie znalazlem zadnego artykulu ktory mowi ze odebranie rozmowy rowna sie placenie i nikt z Was piszacych ze tak jest tego nie potwierdzil (linkiem)....
wiec Wasze posty na dzien dzisiejszy moge podusmowac tym oto cytatem

&quot;a byly w tej bajce smoki ?&quot;

Do góry Bottom